Mitt inte enkla sätt att Saab

Hej kära community blogg, då skulle jag vilja rada upp i serien av Saab Story-berättare och mitt inte enkla sätt att först och hittills bara Saab avslöja.

Saab 9-3

Vi skrev året 1986 och jag var på sommaren på vägen till utomhuspoolen i Hildesheim, en stad som inte har märkts av stora Saab-aktiviteter. Eftersom 12 är den åriga pojken, tittar du automatiskt på de parkerade bilarna på vägkanten tills mina ögon fångas på en Saab 900-konvertibel.

Där stod jag och såg för första gången en Saab i den tvivelaktiga guldguldmetallen och kunde inte göra någonting med bilen. Bilen hade något tilltalande och repellent samtidigt och gick inte ut ur mitt huvud. Hemma var jag tvungen att berätta för min pappa om en Saab - vilken typ av bil är pappa?

Svaret var nyktert - det här är en dyr svensk bil som inte håller länge ... Trots det här svåra svaret, blev jag fascinerad i åratal på vägen till utomhuspoolen framför gyllene bilen.

När bilen slutade parkeras nära poolen, försvann Saab också från min bilhorisont i många år. Efter att ha bytt till försäljning professionellt var det oundvikligt att jag såg så många Saab på motorvägen. Jag gillade Saab 9-5 med kromramen, om den inte var krom ...

Saab 9-3 SC 2008
Saab 9-3 SC 2008 av Thomas

Cliché måttligt jag körde bara de typiska modellerna av tyska leverantörer, som bara är för fältarbetare på flottan leverantörer och gav mig lite tanke om andra fordon som inte skulle behöva beställa ändå.

Detta förändrades plötsligt i januari 2011. Jag såg 9-5 NG på vägen och körde bort ...

Så tog "bus" ha sin gång och vaknade Saab fan i mig. Jag forskat på nätet, gick till några mycket trevliga återförsäljare och "snubblade" över Saab blogg som jag besöker i dag nästan dagligen. Ju mer jag arbetade med Saab, desto mer önskan växte ännu att äga en. Eftersom jag ny inriktning min karriär, värva i en skandinavisk arbetsgivare, var det mycket nära nu äntligen en stor önskan i form av 9-5 NG implementera och för min fru något nytt så hade till henne, så kisade vid en 9-3 SC.

Men där var du igen, problemen i livet som du inte nödvändigtvis förväntar dig. De erbjuds hos en återförsäljare fordon var plötsligt inte tillgängliga, för andra såg det inte bättre ut ...

Faktum är att Saab Story skulle ha varit nästan över för mig, men rapporterna från Tom på bloggen lämnade Saab Flame fortsätter att blöja för mig. Jag tyckte det var ganska irriterande, när jag äntligen kommer närmare min drömbil och sedan går ut på Saab ljusen.

Defying reason, fortsatte jag att söka, åtminstone för min fru. Att köpa en bil från en konkursbank var trots allt mer sannolikt att sluta, men blev i alla fall ett annat svenskt varumärke. Men det var fortfarande behov av ett fordon för min fru. Men hur ska jag lära min fru att köpa en Saab?

Eftersom oväntade stöd kom från en bil visar att filmas norr om Engelska kanalen med 3 bisarra presentatörer och som inte hade något bättre att göra att släppa mot en Saab 3er kranen som 900er BMW.

Överlevnaden i Saab var mycket större, så min fru gick med på att köpa.
Var kan man få ett i önskat krav med automatisk, takräcke och lätt läder?

Efter flera månader och några besvikliga besök hittade vi vår kopia nära A7 hos en stor leasingleverantör. En Saab 9-3 SC i svart Bj12 / 2008 med önskad utrustning och endast 38.000km. En leasingåterbärare från en apotekare från söder som har varit vår lojala privata bil sedan 2012. Bortsett från ett helt förvrängt spår och typiska fjäderbrott på framaxeln, går det fortfarande perfekt.

Bara "tyvärr" gör bloggen igen för övervägande, det här kanske mot en 9-5NG att byta. Och jag hoppas att jag kan skriva något senare ...

Och så måste jag erkänna att Tom & bloggteamet kan göra vad få handlare kan göra - bygga en varumärkeslojalitet och det med ett varumärke som har fallit i en djup sömn ...


Tack till Thomas för hans Saab Story! Detta är en av våra exklusiva Saab boarding-filer på resan. Har du också något att säga om Saab?

Historien om en oförglömlig semesterresa, en restaurering eller ett annat evenemang i livet med kultmärket från Trollhättan?

Var så tålmodig ... Eftersom tidsfristen för inlämning av våra Saab-kort var 31.12.2017. Missade möte? Nästa åtgärd kommer definitivt att komma. Innan det kommer vi dock att släppa några Saab-berättelser från året 2017!

29 tankar om "Mitt inte enkla sätt att Saab"

 • Hur representativt är det att ha sålt Volvo utan problem? A! Kanske pris, färg och skick var korrekta, men inte hos Saab? Jag har aldrig haft problem de senaste åren och säljer en Saab. Det fanns bara fina kontakter och en Saab får dig att gå bättre än en Golf eller annan massproducerad.
  Naturligtvis beror det alltid på den, att möta rätt köpare. För det är allt som krävs.

 • Jag kan inte följa längre ...

  1.) Jag har också en gammal (även (med 460.000 Km betydligt äldre) Volvo när hastighetsmätaren sant alls ...) och 2.) Ser jag inte statistisk signifikans ...

  Hur kan man sluta från en enda Volvo såld och lite mer SAAB-upplevelse på den ena eller den andra "upp och ner" av köparen eller föraren? Särskilt eftersom den personligen samlade erfarenheten hos SAAB-förarna är uppenbarligen inte homogen, men snarare ambivalent ...

  Så det finns SAAB-drivrutiner med fler och de med mindre teknisk expertis. AHA! ! !
  Och vid vilket märke skulle det vara påvisbart annorlunda? ? ?

  Hos volvo Ha Ha Ha! ! !
  Jag har en väldigt bra vän, som regelbundet justerar sin Amazonas kolvens returfjädrar och byter glödlampa på förgasarens inredning ...

  Och vad är en SAAB eller Volvo-förare, om du har båda? ? ?
  Även Tom (en SAAB-bloggare) har redan kommenterat positivt på åtminstone en Volvo ...

  Dear Daniel,
  Jag tror att du vill bekämpa ett problem här, vilket tyvärr är ganska mycket ensam med. Jag tror att det inte finns SAAB DRIVER du konstruerar. Och det är en bra sak.

  Om folk väljer ett eller annat SAAB, trots att de är öppna för något annat, är det beslutet värt mycket, mycket mer. Artikeln som vi inte håller med här som läsare skrivs över på följande sätt: "Min enkla sätt att SAAB".

  Det är allt, eller hur? ? ?

 • Tja, då är Volvo-killarna förmodligen annorlunda "på den". Förra året erbjöd jag en 15-årig S60 till salu, så ingen klassisk eller klassisk bil, tvärtom. Antal tidigare ägare? Ingen aning var ett fordon ursprungligen från Schweiz, var inte i papper, körsträcka? 337tkm. State top (som inte kommer fram ur "data" så först). Efterfrågan förvånansvärt ganska hög. Den nuvarande ägaren kom fram, körde ett test, var glad och betald utan att förhandla om det pris som var bra för oss båda. Under tiden har bilen knäckt 360tkm utan några brister eller stora investeringar och vi är fortfarande löst anslutna.

 • Tyvärr är detta saabspezifisch. Eftersom det finns tyvärr ett stort antal personer under Saab förare som alltid berätta för dem vad en stor Inovationen Saab har så ut på marknaden som verkligen känna varandra! Å andra sidan kan de inte ens ändra en glödlampa eftersom det är tekniskt för "sofistikerat". Jag vet lite! Människor som har bra begagnad Saab motorer till ett överkomligt pris erbjuds och sedan ges till återvinnings eftersom frågan "budget" Saab kundkrets för att garantera och fri leverans (med 150 € för en B202 med 120tkm) och inga säljare har inte gjort professionellt men sågen som en service till Saab samhälle. Men vid något tillfälle känner du dig inte längre.
  Enligt min observation, finns det två typer av köpare för Saab: Det varken körsträcka, antalet ägare eller ett checkhäfte intresserade med teknisk expertis. De köper och betalar för villkoret. Eftersom man kan kalla sina idéer och sedan diskutera med teknisk expertis om och hur priset är i ordning. Med sådana människor kan du köpa och sälja underbara bilar.
  Sedan finns det Neuwagenfaher var två till tre år något nytt behov och finner en 9-5 eller 9-3 med 150tkm är "lite mycket". Den får med på en gång, att nu är det dags att köpa en 9k / 9-3I och tänker delarna kan väljas enligt samma kriterier som förra årets bil men utan vill bara betala begagnade bilar. Antingen du betalar den anställdes bil (som faktiskt göra några också, kan du fortfarande få en av de sällsynta 9k / 9-3I med <100tkm firsthand på museet tillstånd) eller så låter det. Då kan du fortfarande få ett mycket bra fordon, även om du inte vinner priset för några kilometer vid nästa möte.

 • Mina (rent retoriska) frågor riktad precis mot dessa svar. Tack för det.

  Danis erfarenheter är allt annat än märkesspecifika. Inte alla SAAB-drivrutiner i det här prissegmentet letar efter det. Många betalar över genomsnittet för underhåll av befintliga eller önskade SAAB.

  Kanske skulle han ha tänkt på det själv? Några klara och plausibla ord gör inte ont. Jag tycker att det är bra att någon kundkrets med vilken budget som helst är intresserad av SAAB. Om det var annorlunda skulle jag vara ledsen ...

 • En viss prisnivå lockar en viss kundkrets. Och om, som Daniel skriver, prissegmentet 15 - 20 år är ... då är det särskilt dåligt. Hög körsträcka, lågt pris + plus den typiska EOL-åldern. Men det blir bättre. Senast när 25 år eller mer nås och H-markeringen och den klassiska statusen vinkar.

 • Så när min fru sen sålde en gammal kompakt bil eller en cykel var det exakt detsamma. Kanske är köparna lika billiga och används fordon i allmänhet som det? Eller åtminstone tenderar att tycka om det? Kanske är det inte SAAB-specifikt?

 • Du behöver inte be om ursäkt, alla kan ha sin egen åsikt. Den "icke-tyska" bilen i hiesgen autopresse kommer bort dåligt är utan tvekan rätt. Därför läser jag inte böckerna längre.

  Jag skrev inte Saab som ett varumärke eller fordonen är speciella, men de potentiella köparna klientel. Eftersom du har liten vilja att sälja en sådan bil, men snarare är det lika med exporten.
  Det suger bara när man har en 15-20 år gammal Saab till salu i ett riktigt snyggt skick (ingen museiföremål) erbjuder någonstans rättvist mellan 3500-5000 € ligger, och sedan självutnämnda "Saab fans," rapporterar en oombedd örat blodigt prata om hur bra varumärket är etc., och ta reda på i slutändan att 200000km är för mycket för dem, 3. Hand åtminstone en är för mycket och du söker faktiskt ett svart fordon och inte ett silver. Då undrar jag om en ny Golf inte skulle vara den lämpligaste bilen och för ett ökat behov av tal finns det vänner eller psykologer.
  För andra märken vet köparna mer vad man kan förvänta sig för ett pris eller om priset på priset eller vice versa.

 • Ledsen om det låter för patriotiskt!

  Naturligtvis behöver inte alla hitta allt bra med SAAB. Jag ville inte uttrycka det.
  Det handlade fortfarande bara om ämnet "Transfigurationen och devalveringen av Saab-bilar i de offentliga medierna i vissa länder!"
  Detta är också orsaken till ditt problem med försäljningen av en begagnad Saab. Eftersom människor fortfarande tror på de tidigare "negativa" bedömningarna. Och därför tittar inte ens på den förbättrade "Positiva" dödsrunen!
  Wiso är SAAB i Tyskland så "speciell"? Rätt i vårt grannland Nederländerna är han något helt vardagligt!
  Förmodligen har Nederländerna kommunicerat Saab ganska annorlunda som ett bilmärke.
  Självklart kommer det att finnas mindre där också. Men hur stor måste ha varit antalet Saab i NL i 90ern, om du ser lös 10 per dag idag? Och varför såg så många nederländska människor en Saab och tyskarna gjorde inte det?
  Är det verkligen bara personlig smak?
  Eller börjar vi igen med det grundläggande ämnet?

 • @ Tom:

  Beträffar båda sidorna, mellan SAAB och journalisterna? Det är nog hur det är. Man har redan det intrycket att man inte kapitaliserade på SAAB-kommunikation. Inte heller med GM. Trollarna tyckte om att göra sin sak.

  Det med journalistik tycker jag fortfarande irriterande. Till exempel, om en kontinuerlig text mer eller mindre motsatsen till den också utskrivna data (såsom en 9000 AERO) har hävdat. Eftersom mer pengar skulle ha flödat och SAAB måste fler annonser vända sig?

 • Det handlar inte om att andra inte "förstår" varumärket. Om jag inte gillar den välvda vindrutan eller den korta axeln av 901 visuellt, spelar det ingen roll om Saab tänkte på något av det, eller om det var tänkt som ett överklagande till sitt eget ursprung i luftfart. Jag behöver inte bestämma vad andra har så gott eller tekniskt bra att känna. Den som inte delar min åsikt förstod inte märket har hoppat en liten bit. Saab har tänkt på många saker, det är rätt. Men andra företag har det också, bara för att deras idéer inte är så stora betyder inte att Saab gjorde allt rätt och de andra gjorde allt fel. Det finns nog att även Saab har löst sig suboptimalt.
  Det har inget att göra med utbildning, att Saab-fordon pressas eller körs i öster. Saab-klienten är i stora delar, låt oss säga något speciellt ... du märker det senast om du vill sälja en begagnad Saab.

 • För att vara rättvis var det ett problem på båda sidor. Saab hade ofta geniala och innovativa lösningar. Endast en meddelade detta knappast eller inte alls. Jag upplever också efter 26 år gång på gång saker jag inte visste förut. Och ja, det tar längre tid att förstå varumärket, men vem tar tid?

 • Herr Hürsch,
  Å ena sidan finns det den bias som genererades av den riktade disinformationen vi nämnde.
  Å andra sidan är det vanligtvis rädsla för partiell brist, förändringar eller mindre acceptans, som en induktivist.

  För att förstå Saab, kan du bara om man kör, eller informeras på rätt ställe.
  Vi har fortfarande mycket utbildning att göra i samhället! Först då kan vi rädda den sista Saab, skrotgården eller exporten i öster.

 • Ja, exakt. Den kungliga AF vs. "Född från Jets" och den vridna varvtiden var samma avsnitt, om jag minns rätt. Det var inte kul att göra roligt med SAAB och sloganet. Men också positivt kladdig. En Harrier! Top Gear.

  Chants och gravar på SAAB är mycket trevligare än dagens test av sin tid.

  I Youngtimer-tester har en 9000 AERO idag en plötslig passage utan ända och redan (nästan) ur den djupgående källaren. När han var uppdaterad skrev de lyckligtvis om en turbolag och lovordade den tyska sugaren. Och inte för att de erbjöd en utmärkt bild av AERO baklyktor ...

  Kanske behöver du bara lite längre för att förstå SAAB? Tyvärr för länge.

 • Okej, okej.

  Jag håller med dig!
  Såsom det meningslösa testet: Saab 9.5 Aero mot Harrier! Det skulle nog inte ens ha en Formel 1 racerbil!
  Men det är så som journalisterna är.

  För den tyska motorpressen minns jag en tv-rapport på 99 Turbo, där moderatorn inte nämnde den utmärkta säkerheten eller körpotentialen.
  I stället blaspheme de höga priserna. Och han kunde inte hantera bilen ordentligt.

 • Jag menade Top Gear i allmänhet och inte den här episoden specifikt.

  Liksom i Tyskland var de nuvarande SAAB: erna på Top Gear något lägre *.

  Posthumously är SAAB plötsligt väldigt bra och motorjournalistik med beröm inte så snyggt. Så här också. Kommentera strukturen hos en gammal 900er och den då tidskrävande utvecklingen av en 9000 i efterhand, kan nu inte längre öka försäljningen av SAAB nya bilar.

  * Det var till följd att det kördes en "racer" 9-5 AERO över den standardiserade Top Gear-kursen mot klockan. Det katastrofala resultatet (långsammare än många små bilar) löstes av moderatorer och laddades till 100% bilen. Studion publiken har böjt till skratt.

  Sg-racerna klarade sig självklart inte bra. Idealisk plats? Hahaha. Inklusive nödbromsning på ytterkanten och utanför varv! Alla svenska poliser skulle ha varit renare och snabbare.

  Trevligt att varumärket är posthumt mer erkänt och rättvist. Bättre (för) sent än aldrig ...

 • Naja

  Endast betraktad utan rosa röda glasögon ...
  Det var inte bra att Saab gjorde!
  Alla dessa experiment, till exempel bilen utan ratt, kostade mycket pengar och förde ingenting.

  Jag finner bedömningen mer ärlig och neutral än för många tyska journalister.
  Dessutom är översättningen mer än dålig. I verkligheten berömmer de tre briterna Saab mycket mer än den tyska versionen återger!

  De västeuropeiska länderna hade dock en mycket mer öppen anslutning till Saab än de förtrogna tyskarna.
  Och bara detta falltest och andra oavsiktliga har hindrat mig att prova det en gång med en München.

  Inget skyddar dig mer än en Saab!

 • Åh, jag kan förstå allt detta väl. Infekterad för första gången är det verkligen svårt att bryta sig loss från varumärket. Min nästan 19 år gamla 9-5 3.0t har kört som en vinterbil i fyra månader nu. För att bli riktigt vintersäker måste man investera mycket. Nu när han är i god form befinner jag mig ständigt på att flytta denna "Outlaw SAAB" (han är inte gillad överallt i samhället). Stationsvagnen 4-9 (precis startad när han var 5 år) blir arg och har spindelnät på avgaserna. En god vän till mig har nu blivit träffad. Han fick en två-dörrsbil med 12 dörrar i dåligt skick framför dörren gratis, han skickade ett e-postmeddelande med bilder som bland annat visade den vanliga kantrosten på den bakre vänstra hjulbågen. Eftersom han hittills inte hade någon speciell relation med varumärket SAAB ville han erbjuda det för cirka 900 euro. Naturligtvis kunde jag inte släppa det och föreslog honom att göra ett projekt av den "lätta" rostiga 750 turbo. Låt oss se hur det går. I vilket fall som helst har han gett upp sina försäljningsåtgärder. Han befinner sig för närvarande i en stamfas (jag vet det) och vanligtvis följs fostringsfasen av en mer eller mindre lång kreativitetsfas. Leta efter delar här, leta efter delar, få erbjudanden och och och. Slutresultatet är då ofta en passivt renoverad oldtimer eller youngtimer med injektionsgrenrörsinjektion och därmed utan större partikelformiga problem.

 • Trevlig historia.

  Killarna från Top Gear är positivt galen. Däremot är deras förhållande till SAAB- och SAAB-chaufförer latent schizofrena. Pendeln går från beundran av en kvalitet eller en annan för att skämma och håna och tillbaka igen ...

  Men ett liknande förhållande med SAAB är känt från tysk motorjournalistik.

 • Mycket fin berättelse, just nu gör att du gillar att sätta min tid på papper ...
  Med fjädrarna var / var ett botemedel i form av rådjur. Helt från början i det konvertibla och inga problem. Jag hade inte hört någonting på 9000 och 9-5 än.

 • 🙂
  ... ja, en liten bit ännu (för utan din hjälp skulle jag def heller köra till fel adress eller skulle troligtvis inte ha lämnat min provinsiella boet ännu).

  Men du är egentligen rätt - självklart är jag huvudrollen själv ... Jag är "jerk" äntligen sätta mig i det lokala presentationsfordonet!
  Efter det hade jag nästan ömma muskler i ansiktet med ett glädje. 😉 ;-(

 • Saab 9.3 cabriolet, år 2006, springbrott på ca 130 000 km. Typiskt enligt Saab-verkstaden.

 • Är det Över alla märken.

 • Jag tror inte det. I Bremen hade du redan ljusa ögon när du såg Saab

 • Hej Thomas, jag känner mig väldigt nära mig själv och vägen till Saabhttps://saabblog.net/2015/05/30/liebe-auf-den-ersten-blick-2/). En mycket fin historia, även med kromglaset känner jag mig på samma sätt. Lyckligtvis behövde jag inte övertyga min fru först. Hon sa att om hon bestämmer sig när man köper en bil och också betalat, söker man den mest ekonomiska mobila delmängden. Således var det tydligt för honom som bryr sig om att köpa en bil, som bestämmer och vem betalar

  Tyvärr kan jag bara bekräfta den "typiska" våren. Jag hade redan 2x på ungefär 15 år (1x Saab 93 SC och 1x Seat). I båda fallen hade verkstaden bara sagt att detta inte är något ovanligt idag. För workshops kanske inte, för mig är jag redan mycket och faktiskt inte förståelig (troligen sant mot mottot: "Vad som länge tror, ​​ger ingen pengar").

 • Man läste redan mer om fjäderbrott på framaxeln på 9-3 II / III. Men verkar också vara ett * stort * ämne med andra fordonstillverkare.

 • Jag är också nöjd med alla nya Saab-fans, men jag kan inte helt följa några av hans berättelser om hans Saab. Han skriver: Med undantag för ett helt förvrängt spår och typiska fjäderbrott på framaxeln kör han fortfarande perfekt.
  Jag undrar vad han menar typiska fjäderbrott, jag vet inte att det finns sådana saker som typiska pauser som borde förekomma oftare, om inte alltid? Att det med spåret fortfarande är förståeligt, en grythål för mycket eller en trottoarkant för hög och för snabb upp eller ner så är spåret redan justerat. Vem kan säga lite mer om de typiska fjäderbrytningarna?

 • Trevlig historia!
  .... och 9-5 NG är verkligen en elegant och "andra" sedan (även om jag Limousine eigentloich inte så mycket som det) ... eftersom du kan vara svag ännu senare rugig!

  Och Hildesheims bad är inte så illa! 😉

  PS:
  Jag har också trott länge att Tom arbetade med återförsäljare / verkstäder / leverantörer / Orio & Co. är under en filt !! 😉
  Han är i stor utsträckning också "skyldig" eftersom jag köpte 2014 min (?) Last Saab och fortfarande tycker om att vara i denna "knäppa Sverige" på vägen.
  (Utan honom skulle jag förmodligen ha satt i en ”tråkig” VW eller Audi redan länge).
  Puh - gris! 🙂

Kommentarer är stängda.