Marknadskontroll - Saab 9-3 Cabriolet MY 1998 till 2003

En Saab 9-3 Cabriolet marknadskontroll mitt i vintern? Ja, om inte nu, när? När det kommer till körning med öppen topp året runt så kommer man inte förbi en Saab. Vem uppfann det? Bara. Saab uppfann det. Med 900 Cabriolet odlades idealet om en åretrunt cabriolet. Och 9-3 fortsätter den filosofin.

Den första 9-3 Cabriolet är det sista utkastet av eran före GM. Designen och idén var på plats redan innan amerikanerna anslöt sig till svenskarna. Människor som redan fick ge en hand med 99, 900 och 9000 var inblandade i designen. Du kan se det, du kan känna det.

9-3 Cabriolet visar märkets typiska designspråk. Interiören är gedigen till ädel, garnerad med löftet om evighet som en gång utmärkte bilar från Trollhättan. Dess efterträdare nådde inte denna nivå längre, men det är också en helt annan kaliber av bil.

Saab 9-3 Cabriolet. Bild: Saab Automobile AB / Arkiv saabblog.net
Saab 9-3 Cabriolet. Bild: Saab Automobile AB / Arkiv saabblog.net

Ja, jag vill läsa mer...

 


Detta inlägg är exklusivt för våra prenumeranter.

Är du prenumerant eller medlem i Aero X Club?

Logga För att läsa hela artikeln.


Har du inte en SaabBlog-prenumeration än?

Men du vill ha en daglig dos av Saab och vill läsa hela artikeln?

Vill du abonnent eller en medlem i Aero X Club och stödja SaabBlog-projektet!

Från €1,99 får du full tillgång till allt innehåll och kampanjer och blir medlem i Saab-världen.


 

Kommentarer är stängda.