check marknaden. Saab 9-3 Cabriolet MY 1998 till 2003.

En Saab Cabriolet-marknadskontroll i mitten av vintern? Ja, när, om inte nu? När det gäller utomhus körning hela året, kan du inte sakna en Saab. Vem uppfann det? Exakt. Saab. 900 Cabriolet odlade idealet för en året runt cabriolet. Och 9-3 fortsätter denna filosofi.

Saab 9-3 Cabriolet. Bild: Saab Automobile AB / Arkiv saabblog.net
Saab 9-3 Cabriolet. Bild: Saab Automobile AB / Arkiv saabblog.net

Den första 9-3 Cabriolet är det sista utkastet till pre-GM-tiden. Design och befruktning var redan fast, innan amerikanerna gick ombord på svenskarna. Människor som redan kände till 99, 900 och 9000 bidrog till sin design. Du kan se det, du kan känna det. 9-3 Cabriolet visar märkets typiska designsprog. Interiören är solid till elegant, garnerad med det eviga löftet som en gång utmärkte bilar från Trollhättan. Hans efterträdare nåde inte längre denna nivå, men han är också en helt annan kaliber av bil.

Den första 9-3-generationen är baserad på 900 II och byggdes på kort tid för Saab, bara från 1998 till modellår 2003. Valet på marknaden är dock fortfarande relativt stort idag. Vad är anledningen till att ungefär hälften av alla sålda i Tyskland 9-3 jag bar ett tygtak. Och konvertibler, i motsats till sina slutna syskon, hade alltid en högre överlevnadsnivå. Dessutom är konvertiblerna bättre underhållna, underhållna och används ofta endast som en andra bil.

En annan anledning ligger i produktionsplatsen. 9-3 I Convertible byggdes alltid av Valmet på finska Nystad. Där sprang banden lite långsammare, arbetarna var försiktigare, behandlingen var bättre. Den första 9-3 är nu 20 år gammal och är på väg till att bli en klassiker. Om du har kul med en vårdfri bilfri bil kan du kanske hitta din kärlek till bilar här. 9-3 ligger nära den klassiska 900 i sitt design-idiom, det kombinerar modern, avslappnad resa på ett sympatisk, okomplicerat sätt med mycket stil.

OBS: fyndalarm!

9-3 I Cabriolet erbjuder riktiga fynd på grund av det relativt stora utbudet. Även för långt under 5.000 € kommer kontrollbokhäftade förstahands-konvertibler komma in i handeln. Delvis i fantastiskt vackra färgkombinationer, och tilldelas alltid samma. Tålamod är värt det, och marknaden har erbjudanden för nästan varje plånbok.

Posten börjar vid runt 3.000 € för fordon med höga körsträckor och inte mycket tydlig historia. Titta på det kan vara värt, för tekniken är robust och rost är vanligtvis ett mindre problem än med fordon från Trollhättan. Väl underhållna fordon kostar från 5.000 € uppåt. Körsträckan är då strax över 100.000 kilometer, ofta ingår en komplett historia, och du får mycket Cabriolet för relativt lite pengar.

Och då finns det de äkta skatterna! Förvaras noggrant från dag ett. Ofta bättre än ny, från sanna fans. Priserna kan då vara 5-siffra, men är fortfarande måttliga. Eftersom en snabb ny bil rullar ut ur garaget, för en bråkdel av det ursprungliga priset.

Fancy sommar, sol och en öppen Saab? Här är några idéer för de kommande, fina dagarna.

Saab 9-3 Convertible Design Edition
Saab 9-3 Convertible Design Edition. Bild: CarPoint Bonn
Saab 9-3 Cabriolet 2.0t, Designutgåva. 2002. 99.000 kilometer

En förstahands konvertibel med mindre än 100.000 kilometer. Motoriserad bra med den lilla 150 PS Turbo. Trevlig inredning, och till ett rimligt pris. Landade på en grusplats i Bonn. Definitivt värt att överväga.

Saab 9-3 Aero Cabriolet Bad Vilbel
Saab 9-3 Aero Cabriolet Bad Vilbel. Bild: Autoscout
Saab 9-3 Cabriolet Aero. Viggen Body Kit, 2003. 75.355 kilometer

Autoscouts helt emotionsneutrala dator klassificerade denna förstahandskopia som för dyr. Verkligen? En genial, sällsynt färg. Bra utrustning och en emotionell motorisering gör det öppna Saab önskvärt. I motsats till molnets uppfattning skulle mitt råd vara: att titta och testa. Och om Saab håller vad annonsen lovar, fynd och köp. Även om du måste likvida Bauspar-kontraktet. 9-3, vars turbo harmoniserar mycket bra med det automatiska, är till salu i Bad Vilbel.

Saab 9-3 Viggen
Saab 9-3 Viggen. Bild: Autoscout
Saab 9 3 Viggen Cabriolet. 2000. 110.00 kilometer.

Om det kan vara lite mer, då skulle en vigge vara ett bra val. Han handlar om 9-3, med en tjock 2.3-litersmotor. Ett fordon som kommer att få värde i de närmaste åren är denna Cabriolet från Nederländerna. Med en charmig färgkombination i inredningen, som bara Viggen har att erbjuda. Second hand, till ett rimligt pris. Den öppna Saab är till försäljning till en privat leverantör i Nederländerna.

Marknaden erbjuder ett brett utbud, 9-3 I Convertible är inte ett spekulativt objekt. Ännu inte, men ju mer serien kommer att närma sig klassisk status de närmaste åren, desto mer fokus kommer att vara på det slutliga Saab-utkastet från pre-GM-tiden. Men det finns fortfarande gott om tid att närma sig temat ganska avslappnat och att söka i fred för sin drömbil. Inte helt så avslappnad ser det på sedan och coupe. Nästa marknadskontroll handlar om dessa fordon.

20 tankar om "check marknaden. Saab 9-3 Cabriolet MY 1998 till 2003."

 • Jag kan se just nu, den som i Bad Vilbel har gått ner med priset ... fortfarande, fortfarande ett månen pris. I KA är ett jämförbart fordon (Aero, Viggen Body Kit, 80tkm, svart) för under 10000 € och finns där för en tid. Annonsen har även förnyats.

 • Ja, låt oss ta en närmare titt. Tyvärr rostar 9-3I på platser där du bara ser rosten när det redan finns mycket behov av åtgärd. Detta gäller även för 9-5I ... För beskrivningar som: absolut rostfria bör du titta mycket noga.

 • Hej alla,
  Trevligt om hobbybilen ragar om. Jag är den stolta ägaren till 9 3-2002 Cabriolets i mörkblå, handenhet, flygfälgar och 185er-maskinen. Den goda delen har 26'000km och får endast i absolut säkra väderförhållanden på vägen. Ja, jag stör mig ibland att jag lämnar bilen hemma i tvivel, eftersom det fortfarande kan vara fuktat på vägen. Köpt för tre år sedan med tilldelningsbar 15'000km ...
  Våren kan komma, o)

 • God morgon,
  Viggen i svart med orange / svarta stolar är min dröm
  Tyvärr är inget utrymme och 14.000 € redan ett husnummer för en hobby.
  Jag kallar bland annat en 902 Turbo Convertible min egen (lyckligtvis nästan rostfritt), är mycket roligt.
  Tråkigt hur denna modell slösas bort på marknaden. Optiskt en juvel, tydliga linjer, vacker utrustning.
  Motorn är oslagad med 185PS, för mig det vackraste sättet att köra Saab.
  I denna mening, alltid öppen resa

 • Jag kan inte hålla med. Varje halvvägd odlad kopia har små problem. Måste ha varit mycket under genomsnittliga objekt som var mycket försummade. Ju mer prisvärda om du tar emot det.

 • är mina barn två 9-3 bensin från 1998 och 9-3 2000 365 diesel dagar per år i drift, Km 180-300Tkm! Naturligtvis gamla bilar går på 18 att 20 år något bruten och några ställen ner runt du måste tänka på och ibland bevara, men det är jäkligt fasta bilar! Jag är också alltid väldigt lugn när de är på farten och inte med någon loppboks. Naturligtvis är inte samlarobjekt.
  På en punkt håller jag med dig, om du begär ett sådant pris måste dokumentären vara fullständig.

 • Bara gå igenom några vintrar och titta sedan igen. Bakar en bil i bomull och betyder att den är super bearbetad. Det är som att jämföra äpplen och päron.

 • 9-3 konvertibel, ja, jag kan svärma med det! Jag äger min gula SE-konvertibel sedan 2003 och jag är inte säker.
  Den är utrustad med 2.3i-motorn 150 PS. Tillsammans med 4 Gang Automatic ger detta inte en explosiv blandning, men en ny konvertibel känsla kommer upp hela tiden!
  Vinteren kommer snart att passa och sedan kommer konvertibelen helt tillbaka till kursen! Låt oss se fram emot det!

  Levi; Rust? Jag äger tre 93er, år 1998, 1999 och 2000 och ingen har en gnista av rost. Går jag något fel?

 • Efter att vi teilrestauriet både ett konvertibelt samt en coupe under de senaste åren 2 jag kan bara le trött om den påstått bra rostskydd. Oavsett var saken byggdes nu. De är vackra bilar när de skjutits med kärlek och höga kostnader. Men bredvid bromsen känner jag fortfarande styrning. Suspension. Rost, krets och leriga motorer. Men en sak är sant även om de repareras och optimeras är de roliga. Endast en bör lösa de rosa glasögon på köp och försäljning endast om alla bevis för närvarande är vad du behöver för att rättfärdiga ett högt pris

 • Tack för den stora artikeln. Marknadscheckningen motsvarar också mina observationer. 9-3 I Convertible är en otroligt bra bil! En stor hit! Vi har kört en 9-3 Limited Edition i svart med beige platser i flera år nu. Även med 150PS är man väl på väg. Det är en bil att njuta av - inte att gräva.
  Jag tror att om du vill ha mer hästkraft skulle du troligen behöva ingripa på bromssystemet. Får inte fel - det gör sitt jobb tillförlitligt. Men hon var tvungen att bli starkare. Dessutom är kroppens torsionsstyvhet överraskande inte vad jag förväntar mig av en SAAB. Men det stoppade inte mig för Guds skull från att köpa detta Gesamtkunstwerk.

  2
  1
 • Jag måste avgå här.
  Eftersom jag personligen gillar mest på omslagsbilden!
  Viggen fronten tror jag, passar bara inte i konvertibelens form.

  Och priserna ...
  Verkligen?
  Ska man få ett så bra fordon till samma pris som en elendig Passat?
  Men det är i slutändan bestämt endast i Tyskland, eller hur?

  Tyvärr har jag inget utrymme för en tredje Saab, annars skulle en Cosmic Blue 9.3-konvertibel förmodligen vara alltför frestande att motstå.

  Tack till Tom.

 • Rätt. För intressanta fordon finns ingen förlust av värde, eftersom priserna stiger långsamt. Men det är fortfarande en bra tid att köpa!

 • Tänk på att detta är Komos Blue "Kosmosblå" (264). Kommer mycket nära Viggen stålblå.

 • Mycket bra, kombinationen, för mig den vackraste ..

  Kanske en annan generell anteckning: Enligt min observation, väl bevarad / attraktiv för min. 3,5 år är inte längre billigare. Och om en riktigt attraktiv kommer bra, måste du vara där inom 24 timmar, annars är det annorlunda (om inte det är i absoluta pampas, men även då ...).

 • Min 9.3-konvertibel från 2000 är inte blå, men gul med blå topp. Jag äger det nu sedan 2014 och har inte ångrat köpet. När kommer det bli sommar igen ......!

 • Enas om det blå Aero.

  Vad förvånar mig, kanske kanske Tom eller en läsare vet mer: Enligt mina broschyrer fanns det för den konvertibla MY 2002 & 2003 endast koboltblått och midnattblått som en blå färg.

  Aero ser mer ut som "Viggen" -blå ...

 • vackra fordon, utan tvekan ... men en cabriolet med svarta lädersäten? ... det finns solskyddade rostning av Allerwertesten (mellan medium och welldone) ingår gratis.

 • Jag förstår. Den blå aeroen har gjort mig mer än bara funderar. Men hallen är full, jag skulle egentligen behöva ge 2 bilar innan. Och där börjar problemen ...

 • För mig, fortfarande den vackraste linjen i konvertiblerna och med stora detaljer som inte existerade senare. Lyckligtvis levereras jag länge, annars skulle den blå Aero verkligen göra mig övertygad

 • Jag erkänner: Jag skulle vilja ha en viggen redan. Och han skulle förmodligen vara en slags investering. Men en enda SAAB? Är det möjligt?

Kommentarer är stängda.