2018. Början av ett nytt Saab-år.

Året 2018 var fortfarande friskt, men hans start var inte bra. Kontrollampans ljus på 9-5 av en bra vän svarade. Återigen och faktiskt en konstant sedan han äger Saab. Det började med en kabelbrytning, som följdes med mycket detektivarbete i Frankfurt.

Saab kalender 2018
Högkvalitativa bilder, högkvalitativt tryck.

Sedan, efter veckors vila, igen lampan och en defekt tändkassett. Och vad är det nu? Jo, Saab är nu 16 år gammal, men fortfarande en underdrivande bil med hög nivå av roligt. Särskilt sedan han fick en stagföreställningsbehandling för några månader sedan, har han blivit en slags varg i fårkläder.

Det är 2. Januari 2018, och för att jag fortfarande har semester från jobbet och bloggen ska jag till Frankfurt. En del ansvarsansvar är förmodligen inkluderad. För utan mig skulle min vän antagligen inte ha smittats med Saab-viruset. Han kanske driver nya bilar istället för att hantera gammal svensk metall.

Frankfurt är inte riktigt vaken i morse. Tillgångsvägarna är gratis, året börjar bara. Idag är Seat Germany hemma i det tidigare Saab-showroomet på Carl-Benz-Strasse. Svenskarna har återvänt till baksidan av området. På Seat, ingen reser för att köpa nya bilar, på Saab Service Frankfurt är verkstad och gård full.

Saabs nödväg. Service på hög nivå.

På grund av en lugn början på året. Välkommen till Frankfurt Saabs nödväg! En Turbo X med reducerad effekt, en 9-3 med ett brutet tändslås, då vår 9-5 med kontrollmotorns meddelande och några fler fordon fyller akutrummet. Och det i år 7 efter att varumärket avlivat. Spännande är prestationsnivån. Vår 9-5 limousine diagnostiseras med en defekt katt. Det är förstås på lager. Efter en timme och med ett rimligt pris rullar Saab tillbaka från gården. Likaså Turbo X. Avfallet ersätts, 300 Turbo PS kan användas igen.

Det är service på hög nivå. För ett varumärke som verkligen inte existerar längre. Deras bilar betjänas inte i palats av glas, marmor och stål. Men av människor som med hjärta och sinne erbjuder en tjänst som är lämplig för ett traditionellt svenskt varumärke. Det finns också något för Saabs själ i Frankfurt.

Vilket hjärta? Saab-kalendern 2018.

Jag upptäcker den bästa Saabkalendern på länge. Högkvalitativ tryckt, med bra bilder av kundfordon och bilar från samlingen Ratzmann. Saab ren, från klassikern till de senaste modellerna från Trollhättan. Bilderna sköts i Taunus, i den klassiska staden och i det omgivande området. Ett spontant projekt får jag veta. Jag menar underdrift, för här är nivån också hög. Frankfurt Saab-kalendern gör att du vill köpa varumärket, det är tillgängligt i begränsad upplaga för otroligt rättvist 25,00 € (Tel: 069-941 952 0). Vissa kopior är fortfarande tillgängliga.

Med så mycket passion för varumärket, i kombination med professionalism behöver du inte vara rädd för framtiden.

Och annars? Under avgångarna fanns det några Saab-hantverk. 9-3 Aero med Viggen Body Kit fick äntligen sin kopphållare på Anna-projektet Några förbättringar har gjorts. Och sedan kom ett litet paket från USA med Saab-delar. Innehållet intresserar främst 9-3 II-drivrutiner. Detaljer och rapporter följer.

Dessutom våra rapporter fundraiser ett glädjande högt deltagande. Vår lilla basbudget för 2018 är säker, åtgärden går till 15.01. En rapport som också avslöjar något om bloggens framtid följer. Dessutom kommer vi att inleda omförhandling av Saab-typskyltinnehavaren i januari. Eftersom vi planerar mindre ändringar i designen kommer det att finnas en tredje variant. Det kan avgöra våra läsare, januari och allt runt Saab blir så intressant.

24 tankar också "2018. Början av ett nytt Saab-år."

 • Seeeeer cool kalender! Alla Saabister är också en bra start i 2018er-året!

 • Alla Saab driver ett gott nytt år.
  bara på ämnet; en defekt katt har också diagnostiserats på min 9-5 oftare av OBDII, krig i slutändan i djup undersökning men aldrig, det är fortfarande originalen i den. Hittills skulle lambda-sonderna, turboladdaren och de dåliga monteringsventilerna skyllas. Men inte katten. Så bryr dig!

  • Lambda-sonden är ny, så du kan utesluta. Jag tror att diagnosen passar.

 • Stora kalendrar. Vi har en födelsedagskalender med vår Saab Club i Belgien. Också med bra bilder av Saabs vars ägare är med oss ​​i klubben. En kalender som du evigt kan etsas, som Saab själv

 • Frankfurterna är definitivt en rekommendation. Alltid glad.

 • Kalenderen ser väldigt bra ut! ! !

 • Jag ringde Herr Ratzmann i Frankfurt och hämtade min kalender i morse. Han är mycket framgångsrik. Blogginlägget har utlöst en "ordervåg". Men några exemplar finns fortfarande tillgängliga.

  • Mycket bra, det är ett nöje att läsa!

 • Hej.

  Först och främst ett hälsosamt nytt år för alla Saabister.

  Grattis till alla 9.3 I-ägare och alla andra som har en 98-modell för Youngtimer-statusen!

  Min 9.3 har gjort det nu och anses nu vara en ung ålder.

  Och som med alla gamla bilar är det alltid
  vad bröt. Jag stryker fortfarande om jag släpper ut det slitna styrsystemet, eller fortsätter att köra tills det blir för dåligt. Lyckligtvis hade jag inga bekymmer om tändningsrutan, även om du alltid läste om det.

  Under alla omständigheter är pojken gammal på gatan.
  Nu allt mer!
  Trots allt kompenserar han på något sätt för varje besök på verkstaden.
  Och vad ger mer vatten till kvarnen, även om den polska tillfälliga hjälpa intresserade, nyfikna och fascinerande avundsjuka titta på svenska maskinteknikens pärla, som står i kosmisk blå på parkeringsplatsen.

  I denna mening.

 • Jag läser från en hjorthärdning på en 9-5 MY01? Finns det igen en officiell linje för de första 9-5I-modellerna? Också för LPT 2,3t med 170PS? Hirschs HP har inte erbjudit något som är lämpligt för eviga dagar ...

  • Hej Saab uggla

   Ja, det finns.
   För 2.0 t finns det även två steg för motortunning.
   Gå till närmaste Saab-partner, som kommer att ge dig det bästa sättet.

  • Med ett kort samtal till Hirsch var det inte ett problem. Fråga hjälper!

   • Trodde inte att det finns möjligheter igen. Hade nyligen frågat om 2-3 år sedan, för att du ville eller kunde inte lura 2,3t (mer) ... Tack för informationen!

   • uppdatera Hirsch uppgradering:

    Jag har just fått nyheten om Hirsch att det finns mycket mer för 9-5 2,3I 170t LPT PS NO, för att förbättra prestanda. Det var också min kunskap. Så inget har förändrats här. Det kan vara så att det ser annorlunda ut när 2.0t, men när 2,3t (B235E) ingenting har länge varit möjligt att Hirsch.

    Anledningen är att det inte görs med en ren mjukvaruuppdatering, men hårdvaran måste bytas ut. Jag tror att Hirsch ersatte ECU vid den tiden? Hur som helst, så bra nyheter för B235E LPT-drivrutinen ...

  • Bara tittat, för 2.0t-bensinen erbjuder Hirsch från MY '01 210 PS.

   Och med rabatt. Passar så, eller inte? Jag kan också rekommendera det!

   Ha BioPower MY '08. I avsaknad av E85 är prestandadata identiska
   med 2.0t bensin.

   Jag kan bara säga att det i efterhand inte verkar som min SAAB
   få en prestationsuppgradering vid den tiden, men snarare som om han tidigare varit konstgjort ex
   varit smutsad ...

   Samma maskinvara. Samma konsumtion. En helt annan bil!

   Den 2.0t av 9-5 I är förmodligen den SAAB motor alls, av alla SAAB motorer med Hirsch programvara
   gör det största språket ...

   Kan det vara att GM artificiellt kvävde 2.0t, så att Nordic Turbo 2.0er suger
   Opel (i Omega) inte för långt borta? ? ?

   Det är lite konstigt att SAAB från 2.0 liter (900 Turbo) redan fått mer ut av det
   hade och bara i den stora och tunga 9-5 en helt nyutvecklad motor
   borde ha bromsat igen ...

   Var är framstegen? Var det svenska tänkandet? Var innovation?

   Hur som helst, var noga med att sticka, justera backspegeln väl och ...

   ... skratta, skratta! ! !

   • Det skulle inte vara den första och enda gången som prestanda störts.
    Andra företag har gjort det också under 2000-åren.
    Och även med Scania 14 liter V8 av 500 blev strypt till 460 PS att överbrygga klyftan mellan 420 6 PS R530 och PS V8.
    Allt är mestadels bara programvara och kan enkelt avbrytas med rätt system.

   • Huruvida detta är verkligen förstå strypning, jag vet inte, men det var kostnaderna. Den B205 levererades i serie 150-205PS, med lämplig programvara är upp till 250PS möjligt utan större ändringar i hårdvaran. Maximalt ändras till Aero-laddaren för fler reserver. Så du behöver bara utveckla en motor för olika utvecklingsstadier. Min tidigare 2.0LPT hade bara anpassade program 225PS / 350Nm.

    • Men 2.0t fanns 9-5 I men bara i ett enda steg, nämligen som en post och endast 150 hk.

     Ovan som kom 2.3t och 2.3T. Ett tag fanns det också en 3.0t V6 (då den så kallade övre motor), men även släpat eller både i prestanda och vridmoment även bakom dethrottled / gehirschten instegsmotor, i bästa fall bara så närmar presenteras i dessa ...

     Vid förbrukning överträffade han men lätt. Var är eller var kostnadsbesparingarna och med vem? ? ?

     Enligt min kunskap var V6 ett GM-beslut och rent politiskt. De olika versionerna av de verkliga SAAB-motorerna, beroende på SAAB-modellen, eventuellt också?

     Svenskarna skulle förmodligen klara sig alldeles utmärkt med sina 4 cylindrar och har visat bakljus, om de bara hade fått vad de kunde innan GM Opel vardera V6?
     Eller någon MB eller BMW med en Reihensechser ...

     • I 9-5 ja, men motorn var också känd att användas i 9-3. Saab kunde täcka ett stort prestanda spektrum med två motorvarianter: 150PS-260PS-serien och 310PS på TrollR. Det är en kostnadsfördel om du inte behöver utveckla olika motorer helt nya och kraften nästan uteslutande regleras av programvaran.
      Det är lätt att anta att i 9-5 helt enkelt vanligare vid en 2.3 eller troddes av Saab. I 9k fanns det både förskjutningar och de starkaste modellerna hade 2.3er.

     • Saab använde också 1992 på en 2.4 (sucker!) Med 170 PS som den största 4-cylindern och som ersättare för 2.3i. Projektet övergavs till förmån för 2.3 LPT men.

 • Tyvärr är jag bara nu för att bidra till det här ämnet, eftersom min dator i de senaste dagarna orsakade problem.

  Jag kan bara bekräfta tidigare kommentarer om Gerard Ratzmann och hans personal. I mina tidigare 37-år med Saab-erfarenhet har jag sällan sett en sådan kompetent och kundorienterad verkstad som på Carl-Benz-Straße.
  Dessutom är ett besök alltid en upplevelse på grund av de många intressanta Saab-modellerna.
  Kalenderen som nämns av Tom ensam är värt ett besök.

  Hälsning
  uli

 • 2.4 dammsugare som aldrig existerade i serie stödjer avhandlingen. Det skulle ha varit en dyr ny utveckling. Att byta en 2.3i till en LPT kostar inte mycket. Eftersom hårdvaran passar. En vän har köpt två år sedan i motorförsäljning åtgärder i Schweiz två 2.3i motorblock för lite pengar på Saab och byggt åtminstone en turbo. Blocket är identiskt. Jag var tvungen att byta mitt cylinderhuvud och kolv eller kamaxel (från turboen).

  • Allt rätt.

   Att motsäga avhandlingen att det skulle vara bättre att generera olika motorer från samma block med hjälp av mjuka och / eller mindre hårdvaruanpassningar var också helt fjärr från början ...

   Tvärtom!

   Bara det faktum att SAAB kunde hämta upp till 310 hk från dess 4 cylindrar, men från början och till slut igen V6 motorer från GM med 3.0 eller 2.8 liter (endast löjligt fabrik 200, 280 något bättre har genererat och sista max. 300 PS) butiken på GM och (i olika organ som så kallade top motorisering 9000, 9-3, 9-5 i och NG, 9-4X) hade att erbjuda, finner jag det mycket misstänksam ...

   Var är kostnadsbesparingarna, om bara med bensin 4-motordesignen finner användningen av vilken SAAB 2 (tvingad) var tvungen att köpa? Diesel tillsätts fortfarande.

   Här kan GM ha dikterat en modellpolitik som berodde på ett politiskt önskat flöde av pengar till USA?
   Till exempel kan en ravens mor räkna ett dottermärke till konkurs. Har fungerat bra ...

   Först då ville jag gå ut.

 • Jag kommer ihåg en artikel (jag tror det var till och med från Per Gillbrand), där den enorma utvecklingsinsatsen för att uppnå dammsugarens avgasnivå beskrivs. Det var mycket lättare med den programvarustyrda turboen.
  Mätningarna med London-luften eller avgaserna från en Saab-tvåtaktsmotor som leds av en 9000 Turbo, bekräftade Trionics prestanda imponerande.
  Det var långt före tiderna ...

Kommentarer är stängda.