Saab Viggen på turné. Saab Festival Trollhättan.

Bilar har redan gjort mig glad i sandboxens ålder, den första Saab jag medvetet kan minnas var en 99-krommodell. Min far gynnade italienare och franska, två Renault 16 nya bilar i 70iger skärpade mitt öga för innovativa fordon med intressanta rymdkoncept och bra vägförhållanden.

Saab Viggen och 9-4x
Saab Viggen och 9-4x vid Schwedenkai i Kiel

Senare tog jag över mina föräldrars beteenden: packa upp och kör av bilen, helst på väg norrut. Vid en ålder där jag var för ung för mopedkörkort vi semestrar på en liten dansk ö, hyresvärden i vårt sommarhus körde Saab 96 4 L V1974 modell.

Den erfarna Saabblog-läsaren vet nu vad som följer: Jag fick köra Saab och inte bara på grusvägar. Anteckningar från min sida om mitt saknade körkort var klassificerade som ogiltiga. Anledning: hans svärson är poliserna här på ön, han själv på bankens styrelse och färjebolaget, så trevligt på ön i Saab V4 och frihjulet kvarstår i den.

Så vilket naturligtvis lämnar spår, min första Saab var då 1984 96 en Saab GL V4 årsmodell 1978 han är vägen, fortfarande i mitt garage. Eftersom jag är så besatt om 20 Saabar, en 9 3 2 Aero 2001türig MY - med Viggen säten och bodykit - Jag har kört så 3 år. När han byttes ut till en 9-3 TurboX Sport Sedan, saknade jag de här fantastiska platserna och den stora bakluckan.

Så jag blev stolt ägare av slut 2016 9-3 Viggen M99 naturligtvis en spännande belysning Blå, han har som extra utrustning via en elektrisk glastaket och ljud paketnivå 3 tyska första leveransen med dokumentation.

Även om Viggen har kört på 300.000 KM, men var alltid i vård vid officiella, kompetenta Saab-återförsäljare i vård och det är vad du då märker en bil! Dessutom installeras en hjortuppgradering med 250 PS, Eibach sänkfjädrar och mycket konsekventa 18 Zoll OZ Racing Ultraleggera fälgar monterade.

Vidare stöder och absolutar det absolut nödvändiga styrverket längst ner på underramen, den så kallade "räddningssatsen" för 9-3 OG. Det bästa enligt min mening: Nya främre sätehöljen lyfts upp, med Viggens vackra blå inlopp med blå färg.

Saab driver felfri och är snabb, i motsats till min 9-3 Turbo X helt utan Radau, är det alltid fantastiskt hur en Saab fyrcylindrig turbo grep. Tänk på att bilen är nästan 20 år gammal!

Självklart gick överföringen från München till Hamburg utan hitch och jag körde förnuftigt, men efter många år fick jag en poäng i Flensburg på grund av att det var snabbare än att sälja säljaren entusiasm. Tyvärr!

Därför tillbringade Viggen vintern i mitt garage, en utvärdering var förberedd och på våren blev det blåa tillåtet. Naturligtvis hade laget Autohaus Etehad i Halstenbek en original uppsättning nya Saab golvmattor i butik, och motor- och transmissionsoljan ändrades sedan.

Den första turnén på sommaren tog 2017 till Trollhättan tillsammans med Saab vän Oli med sin sällsynta 9-4 X till Saab Festival.

En bra kombination: Viggen i Lighting-Blue, 9-4 i Pearl-White. Detta gör resande roligt och speciellt när det gäller Kiel på färjan till Sverige. På morgonen i Göteborg tog vi 6.June på Sveriges helgdag vid utgången från Volvo Museum Torslanda till Saab Museum i Trollhättan.

På söndagen, på vägen till Saab-festivalen, lade jag Viggen i diket i takt! Bortsett från en böjd bogserkrok fick han ingenting och min svenska Saab-vän fick äntligen en Saab på spår med sin blå Ford traktor.

Den senare monterade modifieringen Eibachfedern / 18 tumhjulen har mig på denna turné, även på svenska skogsvägar, helt övertygad ... om du stannar på vägen! Jag åkte sedan en större dagstur över hela Sverige, Viggenen är stolta över och ger körglädje att det bara finns hos Saab.

På vägen tillbaka gick jag till ensam, tog jag färjan från Varberg till Grena / DK, ett besök på min danske vän Saab Jens på västkusten med obligatorisk natt i sitt garage och badrum i Nordsjön avslutat min första Viggen tour.

7 tankar också "Saab Viggen på turné. Saab Festival Trollhättan."

 • 4. Januari 2018 på 1: 48 PM
  permalink

  Uii .... är detta den fina 9-4x som nyligen var till salu på en välkänd portal?

  ... en sådan blå Viggen skulle också vilja ha mig ...

 • 4. Januari 2018 på 3: 46 PM
  permalink

  Hej goetz
  allt det bästa för 2018 och alltid ha en bra resa med denna chic Viggen!
  Trevlig historia på den danska ön

  Hälsning gerd

 • 4. Januari 2018 på 4: 38 PM
  permalink

  Oha Götz, är du så galen som jag är? Jag brukade köra bil som en liten padda med 5 år, smittad av min galna far i positiv mening, sedan kraschar jag alltid över stubbfälten i gränsområdet som idag med 70 år. Ingenting har förändrats, tvärtom! Om jag har rätt tid skriver jag på bloggtiderna mina berättelser på, crass och galen säger jag bara i förväg! Efter 53 år Saab Jag är för närvarande min Saab 9-3 Turbox kombi och en 9-5 Aero från tidigare Hamburger hörnet naturligtvis det vackra vädret min sexiga tvåtaktare. En gång Saab - alltid Saab är mitt motto!
  Dessutom låg jag med mina andra 9-3 Aero Turbo4 veckor innan 3 i snön, en Valmettrecker så hade sina problem och kunde befria mig med svårighet och differentialspärr enligt 2 timmar. En sak kom genom mig igen: barnet i mannen! Därefter blåste jag bort som Hulle.
  Fortsätt som denna Götz, och för den andra Saabfahreren, förstår jag henne bra. Endast de svarta kommer igenom! LG från Münsterland, Josef

 • 4. Januari 2018 på 5: 09 PM
  permalink

  Super-perfekt utseende! Grattis till denna SAAB 9-3 Viggen kopia!
  Andetag tar foto med Viggen i diket ...
  Hittills alltid (!) Olycksfri resa med Viggen och den andra SÄÄBen!
  Tack för deltagandet i den trevliga DK-historien.

 • 4. Januari 2018 på 11: 46 PM
  permalink

  vacker Viggen, jag har också en blå Viggen, men bara i 1.43, men även synen gläder mig

 • 5. Januari 2018 vid 9: 09 AM
  permalink

  Det renaste läsglädje! ! !

  Och bra bilder också. Mössa till författaren, hans text och hans öga.

  Jag gillar även PV 445 från den nationella konkurrensen. Men om jag kunde välja en av de visade bilarna så skulle det troligen vara Viggen ...

  Tack så mycket för den här historien och det bästa för 2018.

 • 5. Januari 2018 vid 10: 13 AM
  permalink

  En imponerande historia.
  Det här är den berömda "Saab-sjukdomen" som vi alla smittar på.
  Hälsningar till alla Saabfahrer

Kommentarer är stängda.