Saab berättelse från Hamburg. Saab-virus.

Infekterade Jag var nog under sommaren 2003 när jag var med min son på jakt efter en vacker cabriolet. Junior var på MX 3 resa och jag bara lägger till. Denna kakburken är helt enkelt inte för mig, eftersom det för införsel och utförsel, behöver du en sko horn och om du sitter i den, inser man med 1,93 meters höjd som du sedan kan köra bil bara öppna eftersom huvudet är väl över vindrutan.

Saab Cabriolet 1999

I det här sammanhanget promenerade vi också runt Dello (bil mile HH Nedderfeld) och upptäckte flera Saab 900-konvertibler. Vilka är dessa bilar, från Sverige, denna design, får jag sitta? Jag var tillåten och kände mig omedelbart bra. Jag misstänker att jag smittats här. Då körde jag en företagsbil med en stjärna och därför var det inget behov av åtgärd.

Tiden går, företagsbilar kommer och går och vid någon tidpunkt hade jag idén; Du kan också köra öppen. Jag hade tillräckligt med "lek pengar" ackumulerade och ville gå över marknaden, men min partner sa; så nonsens, vi behöver inte en konvertibel, vi behöver en ny soffa, lägenheten måste renoveras, ny entrédörr för trädborgen och så vidare.

Då kom våren 2015 och jag blev snabbare. Runt hörnet erbjöds en Saab 9-3-konvertibel till en liten avgift. Hoppning i bilen och körning var en! Där var han, en mörkblå 99 Saab 9 3 2,0i konvertibel. Efter 12 års inkubation har viruset drabbats hårt. Taket såg bra ut, här och där litet färgskada (inget dramatiskt), på radion fungerade bara en främre högtalare. Det första intrycket ganska bra. Med en hoppa start, från den vänliga albanska bilhandlaren, hoppade han. Motorn går runt efter en kort stund.

Nu det stora ögonblicket jobbar taket? Vad kan jag säga, taket öppnas utan problem, så rött nummer på det och på för en provkörning. Denna resa tog oss till vår skruvmejsel förtroende för att kontrollera hårdvaran. Och även om vi har mitten av mars, är det klart att taket är öppet. Automatiken blir jämn, styrning och rakt framåt, inga konstiga ljud. Vår mekaniker tar en titt på bilen och blev omedelbart omgående. Testet avslöjade; ny starter och ny ventilkåpa packning, resten är bra.

Så tillbaka till albanen och agera som han börjar prata om sina små svältande barn, jag vet att smärtgränsen nås. Vi håller med och på 25.03.2015 finns det en "ny" Saab på vår gata. På min begäran har skruvmejseln också låt TÜV göra detsamma, den enda felpunkten, svängsignallampan till vänster är inte längre orange nog!

Med mycket förväntan väntade vi sedan på sommaren och varje dag med sol (och utan) utnyttjas. Vid tillfället har jag hittat Saabfahrer hälsar varandra!

Men då en downer, det finns saker på en Saab som överväldigar min polska skruvmejsel. Jag ville ha en fjärrkontroll i nyckeln, på grund av den ursprungliga fjärrkontrollen var det bara en och det fungerade inte alltid. Ett Saab-återförsäljare precis runt hörnet borde hjälpa. Grossspurig blev allt lovat, men till slut betalade jag mycket pengar och fick lite eller felaktiga funktioner.

Men du lär dig av misstag och nu har jag återförsäljaren (förresten, en supporter av bloggen) fann att jag är i goda händer.

Och på det går med viruset, även för min flickvän hade en ny bil sedan. Den befintliga Astra F gjorde det inte längre. Jag föreslog omedelbart en Saab och sattes upp som en muttrar som inte störde mig. Med lite tid i bakgrunden hade vi tillräckligt med bilar (firmabil och 9-3-konvertibel) jag sökte på nätet. En stationsvagn och diesel (som var före dieselskandalen) borde definitivt vara. Efter att ha tittat på och testa flera Saabs såg vi en vacker svart 2005 9 3 1.9 TiD SC Vector, driven av en student som hade letat efter något annat.

Det trevliga med bilen är att den är fullt utrustad och jag menar att den är fullt utrustad. Dessutom 8-frostat, allt på aluminiumhjul. Mileage 214.000 km, dock var det en ny motor hos 95.000. Testkörningen avslöjade några brister, alla bagage, men mat för rättegången. Lång historia kort, vi har "slog" och sedan april 2016 är en andra Saab med oss ​​på gatan. Men SC har sedan slog något på kontoret, eftersom virvelklaffarna och EGR-ventilen måste göras. Men ämnet är bra och det är därför vi har uppgraderat bilen.

Den tidigare ägaren hade också lite Vogelsch ... .. för länge på huven och en begåvad målare har också eliminerat detta. Läsaren kommer märka att vi definitivt vill hålla bilarna levande. Kleene (kommer från Berlin) har sedan målat kaliperna röda och nu är bilen där, nästan som en ny bil. Hon har sedan anlänt till Saab. Hon älskar sin bil framför allt och har sedan upptäckt att man plötsligt närmar sig främlingar och människor pratar om bilar, även som en kvinna!

En annan stor upplevelse var vårt möte med Saab-vänner Erftkreis, där vi spontant anmälde oss till 2016-rally. Trots att vi var främlingar tog vi in ​​som om vi alltid hade varit där. Rally 2017 var naturligtvis en vältagna obligatorisk händelse och 2018 är vi redan tillbaka med det. Kanske vi träffas här för 40-årsdagen för Saab-vännerna gånger "Paul", som det finns så mycket att läsa här.

Saabine är nu i viloläge och därför har jag tid att berätta om mitt virus. Jag hoppas att jag kunde underhålla dig lite och skicka dig

trevliga hälsningar från Hamburg,
Henning


Tack till Henning för hans Saab Story! Detta är en av våra exklusiva Saab boarding-filer på resan. Har du också något att säga om Saab?

Historien om en oförglömlig semesterresa, en restaurering eller ett annat evenemang i livet med kultmärket från Trollhättan?

Nedräkningen är på, deadline är 31.12.2017. Vi ser fram emot det!

5 tankar om "Saab berättelse från Hamburg. Saab-virus."

 • Hej Henning,

  inte alla "virus" är skadliga. Tvärtom, vissa är till och med mycket läkning eller extremt lugnande. Trevligt att du har ett sådant "bra virus" attackerat. Fortsätt ha kul med SAAB-flottan.

 • Hej Henning,

  fin historia, broar dagarna fram till det nya året mycket trevligt.
  Med 193cm är valet av konvertibler mycket begränsat, det vet jag

  När jag plockade upp min mammas hus med sina franska lejon, satte jag mig i en sådan öppen tenntakskonvertibel. Jag huggade hörnet av den alltför plana och alldeles för långt tillbaka drogramen i ansiktet. Mitt humör var "plötsligt så bra" att ingen leverantör vågade våga sig nära ... Min mamma styrade mig så snabbt ut ur affären, innan det fina barnbarnet helt försvann

 • Stor berättelse Tack Henning

 • "... prata lite ..."

  Men ja. Men ja och hur! ! ! Tack för den fantastiska historien.

  1.) Jag är förvånad över att det finns något att läsa här på 28.12. Och ...

  2.) Det är en riktigt bra historia. Rätt, riktigt bra. En far-son-handling som slutar i en generationsanslutning till Saab, det är redan på en eller annan sätt jul. Det är en familjeparti. Och det är en SAAB-historia. Och det är också en oväntad.

  Oväntat, inte bara för att det publicerades mellan semestern, men också för att någon med företagsbilar och utan "nödvändighet" har hittat 2015s sätt att SAAB.

  Vilket bra komplimang till de svenska bilarna.
  Och en bekräftelse för alla SAAB-vänner. Tack! ! !

 • Henning har skrivit mycket bra, kan förstå honom bra ... ..
  Och även min fru, annars noll autoafin, gillar Saab!
  Jag önskar er alla i bloggen allting, allt det bästa för det kommande året och naturligtvis fina Saab-turer. Med vänliga hälsningar i rundan

Kommentarer är stängda.