Saab berättelse från Hamburg. Saab-virus.

Infekterade Jag var nog under sommaren 2003 när jag var med min son på jakt efter en vacker cabriolet. Junior var på MX 3 resa och jag bara lägger till. Denna kakburken är helt enkelt inte för mig, eftersom det för införsel och utförsel, behöver du en sko horn och om du sitter i den, inser man med 1,93 meters höjd som du sedan kan köra bil bara öppna eftersom huvudet är väl över vindrutan.

Saab Cabriolet 1999

I det här sammanhanget promenerade vi också runt Dello (bil mile HH Nedderfeld) och upptäckte flera Saab 900-konvertibler. Vilka är dessa bilar, från Sverige, denna design, får jag sitta? Jag var tillåten och kände mig omedelbart bra. Jag misstänker att jag smittats här. Då körde jag en företagsbil med en stjärna och därför var det inget behov av åtgärd.

Tiden är i landet, företagsbilar kommer och går och vid någon tidpunkt hade jag idén; du kan köra öppet ibland. Jag hade samlat tillräckligt med ”lekpengar” och ville gå ut på marknaden, men min partner sa; nonsens, vi behöver inte en cabriolet, vi behöver en ny soffa, lägenheten måste översynas, ny ingångsdörr för bågen och så vidare.

Sedan kom våren 2015 och jag var snabbare. Runt hörnet från oss erbjöds en Saab 9-3 cabriolet för lite pengar. Att hoppa in i bilen och köra dit var en! Så där var han, en mörkblå 99 Saab 9-3 2,0i cabriolet. Efter 12 års inkubation slog viruset helt. Taket såg bra ut, små färgskador här och där (inget dramatiskt), bara en främre högtalare fungerade på radion. Första intrycket är ganska bra. Med en liten hoppstart, från den vänliga albanska bilhandlaren, hoppade han vidare. Motorn går smidigt efter kort tid.

Nu det stora ögonblicket jobbar taket? Vad kan jag säga, taket öppnas utan problem, så rött nummer på det och på för en provkörning. Denna resa tog oss till vår skruvmejsel förtroende för att kontrollera hårdvaran. Och även om vi har mitten av mars, är det klart att taket är öppet. Automatiken blir jämn, styrning och rakt framåt, inga konstiga ljud. Vår mekaniker tar en titt på bilen och blev omedelbart omgående. Testet avslöjade; ny starter och ny ventilkåpa packning, resten är bra.

Så tillbaka till albanska och agera när han börjar prata om sina små, svältande barn, jag vet att smärtgränsen har uppnåtts. Vi håller med och den 25.03.2015 mars XNUMX finns det en "ny" Saab på gatan med oss. På min begäran hade skruvmejseln också TÜV godkänd, den enda nackdelen, blinklampan till vänster är inte längre orange nog!

Med mycket förväntan väntade vi sedan på sommaren och varje dag med sol (och utan) utnyttjas. Vid tillfället har jag hittat Saabfahrer hälsar varandra!

Men då en downer, det finns saker på en Saab som överväldigar min polska skruvmejsel. Jag ville ha en fjärrkontroll i nyckeln, på grund av den ursprungliga fjärrkontrollen var det bara en och det fungerade inte alltid. Ett Saab-återförsäljare precis runt hörnet borde hjälpa. Grossspurig blev allt lovat, men till slut betalade jag mycket pengar och fick lite eller felaktiga funktioner.

Men du lär dig av misstag och nu har jag återförsäljaren (förresten, en supporter av bloggen) fann att jag är i goda händer.

Viruset fortsätter, och min flickvän var också tvungen att få en ny bil. Den befintliga Astra F gjorde det inte längre. Jag föreslog omedelbart en Saab och presenterades som en spinner, men det fick mig inte ut från resten. Med lite tid i bakgrunden hade vi tillräckligt med bilar (firmabil och 9-3 cabriolet) så jag letade efter dem på nätet. En stationvagn och diesel (det var innan dieselskandalen) borde definitivt vara. Efter att ha tittat på flera Saabs och gjort en provkörning upptäckte vi en vacker svart 2005 9-3 1.9 TiD SC Vector, driven av en student som letade efter något annat.

Det fina med bilen, den är fullt utrustad och jag menar verkligen fullt utrustad. Dessutom 8 däck, allt på fälgar i aluminium. Körsträcka 214.000 95.000 km men det fanns en ny motor på 2016 XNUMX. Testkörningen upptäckte några brister, alla små saker, men mat för förhandlingarna. Lång historia kort, vi "träffade" och en andra Saab har varit på gatan med oss ​​sedan april XNUMX. SC drabbade sedan något på kontoret eftersom virvelflikar och EGR-ventil måste göras. Men ämnet är bra och det är därför vi fick bilen i form.

Den tidigare ägaren hade också lite Vogelsch ... .. för länge på huven och en begåvad målare har också eliminerat detta. Läsaren kommer märka att vi definitivt vill hålla bilarna levande. Kleene (kommer från Berlin) har sedan målat kaliperna röda och nu är bilen där, nästan som en ny bil. Hon har sedan anlänt till Saab. Hon älskar sin bil framför allt och har sedan upptäckt att man plötsligt närmar sig främlingar och människor pratar om bilar, även som en kvinna!

En annan stor upplevelse var vårt möte med Saab-vännerna Erftkreis, där vi spontant registrerade oss för rallyet 2016. Även om vi var främlingar accepterades vi som om vi alltid hade varit där. Rally 2017 var naturligtvis ett populärt evenemang och 2018 kommer vi att vara där igen. Kanske kommer vi att träffa "Paul" här för Saab-vännernas 40-årsjubileum, av vilka det finns så mycket att läsa.

Saabine är nu i viloläge och därför har jag tid att berätta om mitt virus. Jag hoppas att jag kunde underhålla dig lite och skicka dig

trevliga hälsningar från Hamburg,
Henning


Tack till Henning för hans Saab Story! Detta är en av våra exklusiva Saab boarding-filer på resan. Har du också något att säga om Saab?

Historien om en oförglömlig semesterresa, en restaurering eller ett annat evenemang i livet med kultmärket från Trollhättan?

Nedräkningen är på, deadline är 31.12.2017. Vi ser fram emot det!

5 tankar om “Saab berättelse från Hamburg. Saab-virus."

 • blank

  Hej Henning,

  inte alla ”virus” är skadliga. Tvärtom är vissa till och med väldigt helande eller extremt lugnande. Trevligt att du har ett så bra virus. Ha kul med SAAB-flottan.

 • blank

  Hej Henning,

  fin historia, broar dagarna fram till det nya året mycket trevligt.
  Med 193cm är valet av konvertibler mycket begränsat, det vet jag

  När jag hämtade min mamma från sina franska lejon, satt jag i ett öppet tenntak som kan omvandlas i en anfall av mental störning. På så sätt klippte jag ner hörnet på fönsterkarmen, som var alldeles för platt och drog alldeles för långt tillbaka, direkt i ansiktet. Mitt humör var "plötsligt så bra" att ingen säljare vågade komma nära ... Min mamma drev mig ut ur butiken ganska snabbt innan det bra plantskolan var helt förlorad 🙂

 • blank

  Stor berättelse Tack Henning

 • blank

  "... ha lite chatt ..."

  Men ja. Men ja och hur! ! ! Tack för den fantastiska historien.

  1.) Jag är förvånad över att det finns något att läsa här den 28.12 december. Och ...

  2.) Det är en riktigt bra historia. Rätt, riktigt bra. En far-son-handling som slutar i en generationsanslutning till Saab, det är redan på en eller annan sätt jul. Det är en familjeparti. Och det är en SAAB-historia. Och det är också en oväntad.

  Oväntat inte bara för att det publicerades mellan helgdagarna utan också för att någon med företagsbil och utan ”behov” hittade vägen till SAAB 2015.

  Vilket bra komplimang till de svenska bilarna.
  Och en bekräftelse för alla SAAB-vänner. Tack! ! !

 • blank

  Henning skrev det mycket snyggt och kan förstå honom väl ...
  Och även min fru, annars noll autoafin, gillar Saab!
  Jag önskar er alla i bloggen allting, allt det bästa för det kommande året och naturligtvis fina Saab-turer. Med vänliga hälsningar i rundan

Kommentarer är stängda.