Kort meddelande. Investeringar, Fake News, Actions.

Välkommen till den senaste Saab-kortnyheten 2017. Året slutar med positiva nyheter, åtminstone nästan. Eftersom ett företag faller vanligt, och en misstanke har bekräftats. Det är tal om en upprepningsbrott.

Saab AB-filial i Förenade Arabemiraten

NEVS har gjort det igen

I december arrangerade 2013 NEVS en produktionsstart i Stallbacka. 4 år senare försöker du det i Tianjin. Vad bara en första misstanke bekräftades. Den stora firandet av produktionsstart för den nya växten kan beskrivas som falska nyheter. Pre-serien NEVS 9-3 elektriska bilar tillverkades inte i Kina; De kommer från Frickeboa i den gamla Saab-fabriken.

Levereras i behållare, de slutfördes endast i Tianjin. Säg att de har lagt till Kina VIN. Publicerade fakta av journalisten Jonas Fröbergvem ser kritiskt på utvecklingen av NEVS. Precis som 4 år sedan, startar elbilen desperat efter investerare. Beslutet om huruvida NEVS kan bli en hårdvaruleverantör för DiDi faller under våren 2018.

Saab AB investerar

Saab AB var hem för bilkonstruktion i Trollhättan från 1947. Mer än 50 år senare, år 2000, tog GM helt över rodret. På mindre än ett decennium körde amerikanerna varumärket i en rekonstruktion, sedan en sekund, och sålde det sedan till Spyker. Det sanna hemmet för de geniala bilarna från Stallbacka har dock alltid varit Saab AB, som nu är ett framgångsrikt högteknologiskt företag.

Saab AB internationaliserar. En forsknings-, utvecklings- och produktionsanläggning invigdes i Förenade Arabemiraten i december. Bilkonstruktion kan vara historia, men den stolta Saab-logotypen finns i fler och fler länder.

Orio Tyskland investerar

Ytterligare goda nyheter om att investera i framtiden kommer från Tyskland. På 19.12. rapporterade Orio Germany GmbH hennes inträde som ad-CARGO-begränsad partner den 1 januari 2018 och som samarbetspartner på CARAT.

Samarbete Orio Carat
Samarbetet förseglat. Orio VD Jan-Philipp Schuhmacher och Carat Verkställande direktör Thomas Vollmar

den CARAT-gruppen med 140 samarbetspartners och 1.5 miljarder € omsättning är en av de största leverantörerna för bilar. Från och med januari kommer Orio få tillgång till ytterligare 120.000-artiklar från CARAT-sortimentet, till Ad-Cargo Logistik, och till lageret i Castrop-Rauxel. Förutom Orio-lageret i närheten av Frankfurt kommer kunderna att levereras snabbare och mer omfattande än tidigare via två tyska centra.

Förutom delar till andra märken och Saab är tillgängliga tillbehör och reservdelar från tredje part i området, som tidigare inte fanns i Eschborn. Tyskland är ett av huvudpunkterna för Orio AB, som kan börja starkare nästa år.

Lafrentz investerar

Året 2017 hade allt. Vissa företag kunde expandera sin position i Saab-segmentet, andra uppfyllde inte kraven. Vinnarna inkluderar bland annat bilhandlaren Lafrentz i Kiel. Från Hirsch Performance har nordtyskarna förvärvat verktygen för 9-3-gallret och startat den nya produktionen.

Saab Hirsch Performance Grill
Hirsch Performance Grill återutges. Leverans anlände till Kiel.

Den första leveransen kom strax före jul i Kiel. Kvaliteten på tillbehören är övertygande. Mycket av produktionen är redan förbeställd. Intresserade kan använda deergrillinsatserna direkt i Kiel eller Stephan Individual köp.

Saab-delkalendern

Strax innan redaktionsfristen, årliga planerare 2018 of Orio på mitt skrivbord. De är avsedda för kunder och affärspartners och är alltid mycket populära. Eftersom de i princip är den enda officiella Saabkalendern för det kommande året.

Saab Delar Kalender 2018
Saab Delar Kalender 2018

Eftersom Eschborn alltid lämnar oss några extra exemplar startar vi en liten fotokampanj i januari. Det kommer att tävlas om det bästa Saab vinterfotot under mottot ”Saab, Ice & Snow”. De vackraste bilderna kommer att tilldelas en Saab-Parts årskalender. En anledning att dra nytta av de möjliga snöförhållandena under semestern och dra ut din smartphone eller SLR -kamera!

Saab läsare slutar

Nedräkningen är på! På 31.12. Vår handling slutar med den exklusiva Saab boarding-filer. Upplagan var begränsad och det fanns ett blogginlägg för varje publicerad artikel. Den som har något att säga kan använda semestern för att bestämt nå tangenterna. Sista ansökningsdag är 31.12 december. Midnatt. Och naturligtvis har vi förberett ytterligare en enorm överraskning för våra läsare.

blank
Saab boarding mappar av våra läsare.

Från de mest lästa Saab-berättelserna kan de välja de vackraste i år 2018. Författaren får en enorm Saab-present från oss som ett erkännande, vilket definitivt inte är lämpligt för mindre fastigheter.

Nyfiken? Markera och jag lämnar spänningen fortfarande något. Avtäckningen av vår mycket exklusiva överraskning kommer att följa nästa år.

Vi säger adjö till jul idag och önskar alla läsare, vänner och blogganställda en bra och fredlig tid!

10 tankar om “Kort meddelande. Investeringar, Fake News, Actions."

 • blank

  Det är väldigt intressant att läsa vad som händer runt vårt varumärke, särskilt i bloggen.
  Jag misstänker redan vad den enorma gåvan är. Jag har tänkt på att beställa det flera gånger, men har alltid avvisat det. Definitivt en bra idé.
  Allt bara det bästa för 2018!

 • blank

  ... det är mycket mer irriterande att fönstret som jag för närvarande installerade efter ett stenfall har riktigt dåliga snedvridningar i små områden. Tyvärr är detta det accepterade toppmoderna - som du kan se konsekvent med alla premiumtillverkare. Fram till att fönstret byttes ut tänkte jag fortfarande: det var bra att Saab (förutom 9000) inte hade sådana fönster när jag färdades i en tredjepartsfabrik och hade huvudvärk efter en kort bilresa. Det finns mindre och mindre konkreta argument för att förklara det ständiga flin när du kör Saab.

  • blank

   Åh, hur skulle jag kunna motsäga den sista meningen av djup övertygelse ...

   Men det skulle behöva motsvara SAAB nya bilar (plus kompletta reservdelar och service). Och allt detta fortsätter i den över genomsnittliga kvaliteten på nivå med bättre tider.

   Nej, det är sant, det permanenta flin blir mer och mer irrationellt ...

   Men åtminstone finns det alltid nya skäl. Annat än tidigare är det (tyvärr) klart. Vi kommer aldrig att känna igen en speciell, högkvalitativ och avancerad ny bil med SAAB.

   Men trots allt är knapphet och status som exotiska av våra SAABs (med nödvändighet) växande dag för dag.
   Andelen gamla och nya timare i den aktiva rörliga SAAB-flottan växer år för år. Sätena förblir överlägsen någon annan och trampa på gasen av en turbo Saabs fortsätter att garantera i många Dränglern för förvånad och krympande i backspegeln Saab förar ansikten.

   Många SAABs är fortfarande vardagliga fordon. Detta kommer knappast att vara hållbart på lång sikt och allt fler SAAB kommer att bli andra, tredje och fjärde bilar. Ergo till älskare fordon. Det behöver inte vara dåligt i sig.

   Skälen kan ändras, men grinet stannar kvar! ! !

   Glad jul igen.

   • blank

    Grinret förblir i alla fall, du har vackert beskrivit varför

    Alla god jul, all den bästa och goda ritten 2018!

 • blank

  Ämnesreservdelar: min första 9-3 II kombivindruta bröts igenom en sten med en diameter på 12 cm från lastbilen och slogs i 80 km / h - följande fönster var helt fläckiga och en sten var tillräckligt för de kända sprickorna. Var annars kan du köpa original SG-skivor?

  • blank

   Din artikel visar tydligt kvaliteten på vindrutorna !!! Till och med mot slutet av SAAB ...
   Som alltid är det de små delarna som kan ha stor effekt ... Hur trevligt att denna händelse blev bra !!!
   Fortsätt bra u. Säker resa i SAAB!

 • blank

  Det är verkligen mycket bra nyheter! ! !

  Så många positiva saker om SAAB i vidare bemärkelse (AB, Orio, Lafrentz. Blogginlägg etc.) ...

  Vem skulle förstöra stämningen av FAKE NEVS? Visst inte längre. En framgångsrik artikel i slutet av året.

  Tack för 2017 till skaparna av bloggen och alla aktiva läsare, för även läsarens bidrag och många kommentarer som läst var alltid roliga.

  Alla en god jul och ett gott nytt år.

 • blank

  Som ordspråket säger, har lögner korta ben. Nevs har ännu kortare.

 • blank

  Jag kommer inte längre skriva och uttala det specifika namnet ... tillräckligt är tillräckligt.
  Tack för den andra positiva artikeln vid årsskiftet. Jag blev väldigt imponerad av Kiel-företaget! Hattar av! Detta är SAAB-lojalitet och esprit! Må engagemanget åtföljas av lojala kunder. Vägen till Kiel är värdefull, inte bara på grund av Östersjön ... 😉
  Till alla SAABs god jul och ett lyckligt fridfullt nytt år 2018!
  Här i norr, förmodligen utan snö ...

  • blank

   Hej fjällgetta!
   Jag kan bara hålla med det. Du kan inte få det bättre.
   Jag önskar alla Saabfans en god jul och ett gott nytt år.

Kommentarer är stängda.