Kort meddelande. Investeringar, Fake News, Actions.

Välkommen till den senaste Saab-kortnyheten 2017. Året slutar med positiva nyheter, åtminstone nästan. Eftersom ett företag faller vanligt, och en misstanke har bekräftats. Det är tal om en upprepningsbrott.

Saab AB-filial i Förenade Arabemiraten

NEVS har gjort det igen

I december arrangerade 2013 NEVS en produktionsstart i Stallbacka. 4 år senare försöker du det i Tianjin. Vad bara en första misstanke bekräftades. Den stora firandet av produktionsstart för den nya växten kan beskrivas som falska nyheter. Pre-serien NEVS 9-3 elektriska bilar tillverkades inte i Kina; De kommer från Frickeboa i den gamla Saab-fabriken.

Levereras i behållare, de slutfördes endast i Tianjin. Säg att de har lagt till Kina VIN. Publicerade fakta av journalisten Jonas Fröbergvem ser kritiskt på utvecklingen av NEVS. Precis som 4 år sedan, startar elbilen desperat efter investerare. Beslutet om huruvida NEVS kan bli en hårdvaruleverantör för DiDi faller under våren 2018.

Saab AB investerar

Saab AB var hemma för biltillverkning i Trollhättan från 1947. Mer än 50 år senare, bara i år 2000, tog GM helt över roret. På mindre än ett decennium körde amerikanerna varumärket till en rekonstruktion, sedan till en sekund, så sälja den till Spyker. Det verkliga hemmet hos Stallbackas geniala bilar har alltid varit Saab AB, som idag är ett framgångsrikt högteknologiskt företag.

Saab AB internationaliserar. I december invigdes en forsknings-, utvecklings- och produktionsplats i Förenade Arabemiraten. Bilindustrin kan vara historia, men den stolta Saab-logotypen finns i fler och fler länder.

Orio Tyskland investerar

Ytterligare goda nyheter om att investera i framtiden kommer från Tyskland. På 19.12. rapporterade Orio Germany GmbH hennes inresa som en ad-cargo-begränsad partner till 1. Januari 2018 och som samarbetspartner på CARAT.

Samarbete Orio Carat
Samarbetet förseglat. Orio VD Jan-Philipp Schuhmacher och Carat Verkställande direktör Thomas Vollmar

den CARAT-gruppen med 140 samarbetspartners och 1.5 miljarder € omsättning är en av de största leverantörerna för bilar. Från och med januari kommer Orio få tillgång till ytterligare 120.000-artiklar från CARAT-sortimentet, till Ad-Cargo Logistik, och till lageret i Castrop-Rauxel. Förutom Orio-lageret i närheten av Frankfurt kommer kunderna att levereras snabbare och mer omfattande än tidigare via två tyska centra.

Förutom delar till andra märken och Saab är tillgängliga tillbehör och reservdelar från tredje part i området, som tidigare inte fanns i Eschborn. Tyskland är ett av huvudpunkterna för Orio AB, som kan börja starkare nästa år.

Lafrentz investerar

Året 2017 hade allt. Vissa företag kunde expandera sin position i Saab-segmentet, andra uppfyllde inte kraven. Vinnarna inkluderar bland annat bilhandlaren Lafrentz i Kiel. Från Hirsch Performance har nordtyskarna förvärvat verktygen för 9-3-gallret och startat den nya produktionen.

Saab Hirsch Performance Grill
Hirsch Performance Grill återutges. Leverans anlände till Kiel.

Den första leveransen kom strax före jul i Kiel. Kvaliteten på tillbehören är övertygande. Mycket av produktionen är redan förbeställd. Intresserade kan använda deergrillinsatserna direkt i Kiel eller Stephan Individual köp.

Saab-delkalendern

Strax innan redaktionsfristen, årliga planerare 2018 of Orio på mitt skrivbord. De är avsedda för kunder och affärspartners och är alltid mycket populära. Eftersom de i princip är den enda officiella Saabkalendern för det kommande året.

Saab Delar Kalender 2018
Saab Delar Kalender 2018

Eftersom Eschborn alltid ger oss några ytterligare kopior startar vi en liten fotokampanj i januari. Under slogan "Saab, is & snö" kommer det att bli en tävling om det bästa Saab vinterfotoet. De vackraste bilderna delas ut med en årlig kalender från Saab-Parts. En anledning att dra fördel av de möjliga snöförhållandena under semestern och för att dra ut smarttelefonen eller SLR-kameran!

Saab läsare slutar

Nedräkningen är på! På 31.12. Vår handling slutar med den exklusiva Saab boarding-filer, Cirkulationen var begränsad, och det var mail från bloggen för varje publicerad artikel. Om du har något att säga, kan du använda semestern för att nå för nycklarna. Deadline är 31.12. 24: 00 klocka. Och naturligtvis har vi förberett en annan, mycket stor överraskning för våra läsare.

Saab boarding mappar av våra läsare.

Från de mest lästa Saab-berättelserna kan de välja de vackraste i år 2018. Författaren får en enorm Saab-present från oss som ett erkännande, vilket definitivt inte är lämpligt för mindre fastigheter.

Nyfiken? Markera och jag lämnar spänningen fortfarande något. Avtäckningen av vår mycket exklusiva överraskning kommer att följa nästa år.

Vi säger adjö till jul idag och önskar alla läsare, vänner och blogganställda en bra och fredlig tid!

10 tankar också "Kort meddelande. Investeringar, Fake News, Actions."

 • Jag kommer inte skriva och uttala det angivna namnet längre ... nog räcker.
  Tack för den andra positiva årsredovisningen. Jag blev mycket imponerad av Kiel-företaget! Hattar av! Det är SAAB lojalitet och vitt! Kan åtaganden från lojala kunder åtföljas. Vägen till Kiel är värt, inte bara Östersjön ...
  Till alla SAABs god jul och ett lyckligt fridfullt nytt år 2018!
  Förmodligen utan snö här i norr ...

  • Hej fjällgetta!
   Jag kan bara hålla med det. Du kan inte få det bättre.
   Jag önskar alla Saabfans en god jul och ett gott nytt år.

 • Som sagt säger ljugor korta ben. Nevs har ännu kortare.

 • Det är verkligen mycket bra nyheter! ! !

  Så mycket positivt om SAAB i bredare bemärkelse (AB, Orio, Lafrentz, bloggens handlingar etc.) ...

  Vem skulle förstöra stämningen av FAKE NEVS? Visst inte längre. En framgångsrik artikel i slutet av året.

  Tack för 2017 till skaparna av bloggen och alla aktiva läsare, för även läsarens bidrag och många kommentarer som läst var alltid roliga.

  Alla en god jul och ett gott nytt år.

 • Ämne Reservdelar: min första 9-3 II Estate Windsutzscheibe gick igenom en sten med 12 diameter cm från lastbilen och slog på 80 km / t för att bryta - följande skivor var alla botch och det redan lämnat in en sten för de kända sprickor. Var annars kan du köpa SG: s ursprungliga skivor?

  • Din artikel visar tydligt vilken kvalitet som installerades på vindrutor !!! Även mot slutet av SAAB ...
   Det är som alltid de små delarna som kan ha en bra effekt ... Hur glädjande att denna incident gick ut bra !!!
   Fortsätt bra u. Säker resa i SAAB!

 • ... är mycket mer irriterande att den för tillfället installerade med mig efter en rockfall disk har riktigt dåliga småskaliga snedvridningar. Tyvärr är detta förmodligen den accepterade toppmodern - som konsekvent ses hos alla premiumtillverkare. Fram till skivutbytet hade jag tänkt: bra att det inte finns Saab (utom 9000er) sådana skivor när jag reser igen i en utländsk make och hade huvudvärk efter en kort bilresa. Det finns alltid mindre och mindre konkreta argument för att förklara det permanenta gallret när man kör nedförsbacke.

  • Åh hur jag skulle kunna motsäga den sista meningen med den djupaste övertygelsen ...

   Men det skulle behöva motsvara SAAB nya bilar (plus kompletta reservdelar och service). Och allt detta fortsätter i den över genomsnittliga kvaliteten på nivå med bättre tider.

   Nej, det är sant, det permanenta galet är alltid irrationellt ...

   Men åtminstone finns det alltid nya skäl. Annat än tidigare är det (tyvärr) klart. Vi kommer aldrig att känna igen en speciell, högkvalitativ och avancerad ny bil med SAAB.

   Men trots allt är knapphet och status som exotiska av våra SAABs (med nödvändighet) växande dag för dag.
   Andelen gamla och nya timare i den aktiva rörliga SAAB-flottan växer år för år. Sätena förblir överlägsen någon annan och trampa på gasen av en turbo Saabs fortsätter att garantera i många Dränglern för förvånad och krympande i backspegeln Saab förar ansikten.

   Många SAABs är fortfarande vardagliga fordon. Detta kommer knappast att vara hållbart på lång sikt och allt fler SAAB kommer att bli andra, tredje och fjärde bilar. Ergo till älskare fordon. Det behöver inte vara dåligt i sig.

   Skälen kan ändras, men grinet stannar kvar! ! !

   Glad jul igen.

   • Grinret förblir i alla fall, du har vackert beskrivit varför

    Alla god jul, all den bästa och goda ritten 2018!

 • Det är väldigt intressant att läsa vad som händer runt vårt varumärke, särskilt i bloggen.
  Jag misstänker redan vad den enorma gåvan är. Jag har tänkt på att beställa det flera gånger, men har alltid avvisat det. Definitivt en bra idé.
  Allt bara det bästa för 2018!

Kommentarer är stängda.