Skanimport med H körkort

Wuppertal. Vem tänker bara på upphängningsjärnvägen eller Loriots lotterivinnare "Erwin Lindemann", som ville öppna en herrbutik där 1976... Det året köpte en familjefar en Volvo 144.

Saab företag fordon
Saab-företagets fordon på Skanimport

Och eftersom reparationer var dyra, var det skruvat på helgerna själv. Med två pojkar, som alltid hjälpte. Jörn, då åtta år och hans äldre bror Ulrich, som kommer ihåg hur fadern stod över reservpriserna.

Början

Några år senare, Ulrich hade sitt körkort, gick han på semester till Sverige för första gången och blev förvånad över hur billigt det var att köpa reservdelar till svenska bilar. Så några slitdelar fördes till fadern. Därefter cirkulerade en idé i mitt huvud ...

1987 tid hade kommit: har publicerats vid en tidpunkt då ingen Internet när annonser i visnings broschyrer som annonser Avis, inte existerade företag som Gasparatos eller Köcke i Hamburg, den nya återförsäljare Etehad bör vara klar i mars 1988 vågade Ulrich Flenner Först, tillsammans med en vän, hoppa i egenföretagande och grundade företaget Flenners auto delar. I början såldes endast Volvo delar. 1990 inkluderade SAAB-delar i programmet. 1997 bildades ett aktiebolag med företagsnamnet SKANIMPORT. Redan nu Jörn Flenner som VD med det.

Grundaren

Ulrich Flenner är idag 56 år, har två vuxna barn och berättar om en spännande tid då, då reservdelar fortfarande förvarades i ett litet garage, eller turnéerna i Sverige som man genomförde utan uppehåll. I dag tar han det hellre lugnt. På sommaren njuter han av sin limegula 9³ II cabriolet, åker till stan för frukost på helgen och ordnar möte med vänner för middag och har gamla kontakter. På kvällen på tv kan det vara en brottsplats. "Medan fallet för Uli vanligtvis förblir olöst", tillägger hans bror och skrattar.

Jörn Flenner, nu 49 och tillika tvåbarnspappa, tycker självklart om att prata om det förflutna. På fritiden åker han på geocaching med familjen och är intresserad av nästan allt som är gammalt: fordon, verktyg och "gamla väggar". En annan passion är matlagning - hur kunde det vara annorlunda - som romersk och gammal tysk mat.

Efter olika SAAB tjänstebilar har båda fortfarande kört en 2009-9 AERO sedan 5 "eftersom dessa fordon har riktigt bra långsiktiga kvaliteter, och vi sköter underhållet noggrant på egen hand."

Skanimport Central
Skanimport Central och Business Car
Företaget idag

Kvar är en reservdelsbutik, där man även kan köpa direkt på plats. Under decennierna har produktsortimentet blivit mer och mer omfattande. Antalet anställda växer och lagret, speciellt för SAAB-delar, ökar hela tiden. 2011 ingår även Opel i sortimentet då SAAB-förare kan dra nytta av vissa komponenter. Sådana delar, som inte längre är tillgängliga från tillverkaren, tillverkas ibland i små serier – till exempel för 900-serien från Saab. "Turnknappar, tankremmar, lägessensorer för tändsystemet eller bussningen till stabilisatorn på bakaxeln från vår egen tillverkning uppfyller de högsta kvalitetskraven."

Det tar också upp kundidéer och försöker genomföra dem. Det är självklart det SKANIMPORT officiell försäljningspartner till Orio AB och kan falla tillbaka på hela lagret av reservdelar. Och om saker och ting måste göras snabbt kan en reservdel även skickas över natten, så att det tar mindre än 24 timmar från det att beställningen görs till det att den levereras till kunden.

Skanimport med H-skylt!

Jag upplevde som kund och för att hålla vår SAABs alltid tekniskt passar Tack vare ert stöd rättvis 2 / 3 tredjedel av 30 åriga historia.
För det säger jag tack och gratulerar dig!

Adventgåva för SAAB bloggblästare!

3.Advent erbjuder detta SKANIMPORT Team för alla SAAB-bloggläsare lite överraskning: På 18. och 19. December är tillgängligt på alla ursprungliga SAAB-delar 10% och på hela intervallet 15% rabatt.

Hela Skanimport-laget önskar alla läsare en god jul!

5 tankar om “Skanimport med H körkort"

 • Wishsche Skanimport fortsätter mycket framgång. Tack för den här intressanta rapporten.

 • blank

  Mycket bra och intressant rapport, tack så mycket

 • Trevlig rapport, perfekt start på söndag morgon.

  Jag väntar fortfarande för första gången på att skanna 900er-hjulbågslister i 3D och sedan erbjuda dem dem som replika.

  Marknaden är definitivt där.

  • blank

   Jag kunde ta hand om 3D-skanningen och dataanalysen. Den data jag skulle kunna överföra, t.ex. i STL. Vi behöver bara någon som kan producera delar från data.

  • blank

   Den smala hjulbågen för icke-eros till 1991 är tillgänglig och ganska billigt.

Kommentarer är stängda.