Blog donation 2018. Saab Spiriten lever!

Mycket har gjorts runt bloggen och Saab-varumärket under de senaste dagarna, vilket är positivt. Men inte bara för att det finns mindre goda nyheter. Vi öppnar dock starten på den nya veckan med positiva nyheter.

Blog donation 2018
Blog donation 2018. Vi behöver support.

På 3. December hade jag levererat en mellanliggande till blogg donation. Han var, du måste erkänna, lite nykterande. Men, Mark och jag insåg, vi tror på våra läsare. Och vår förtroende blev inte besviken. Vi har en ny donationsstatus idag, och det ser väldigt bra ut.

146-läsare har donerat vad som är en rekord just nu!

Donationsbeloppet är 5.105.00 €, så vi närmar oss minsta budgeten i stora steg. Det återstående beloppet, kanske lite mer, vi kan göra det. Jag är övertygad!

Det positiva ”bakgrundsljudet” som följer med årets kampanj är intressant. För 12 månader sedan var jag nästan säker på att 2017 förmodligen skulle bli det sista året för bloggen. Mycket i bakgrunden var negativ och jag förväntade mig att den slutliga artikeln skulle skrivas snart. Den fullständiga motsatsen har inträffat och omenserna är bra. Det låter galet, för fabriksportarna i Trollhättan stängdes för 6 år sedan.

Men saker och ting fungerar och de fungerar bra. Flera företag har kontaktat oss de senaste dagarna. Jag hade ibland mycket intensiva telefonsamtal som bara var positiva för framtiden. Det handlade främst om bloggsupport, närmare samarbete men också mycket specifikt om saker som påverkar oss alla. Om reproduktion av reservdelar, om betydande investeringar, för att hålla Saabs bestånd på väg på lång sikt.

Det här är alla ämnen som vi vill arbeta igenom och presentera 2018. Och ganska konkret har vi redan kunnat vinna en ny blogg-supporter som kommer att följa med oss ​​nästa år.

Saab Spiriten lever!

Om jag nu skriver igen att Saab lever mycket, kanske den ena eller den andra inte längre hör det. Men det är ett faktum. Och när du läser ett e-postmeddelande som detta kanske du väl förstår vad jag skriver om.

”Tyvärr har jag inte en Saab själv. Min dröm är att äga en. Därför kan stöd inte börja tillräckligt tidigt. :-) ”

Givaren är 19 år och han är inte ensam. Vi har aldrig haft så många unga läsare på bloggen, och särskilt så många studenter, som vi gör idag. De gillar Saab, de drömmer Saab. Ett varumärke som inte längre existerar och det finns mycket medvetna och väl genomtänkta beslut.

Man önskar en Saab, för varumärket fascinerar. Och kanske för att vi alltid önskar något som är svårt att komma med. Och ibland behöver du tålamod och måste söka, visar denna notat.

”Kanske tack vare ditt arbete hittar jag så småningom rätt Saab för mig. Men jag har redan mycket roligt att läsa, surfa och hitta. . . ”

Hon kommer från Österrike, och Saabs förväntan har också sin charm. Märket är och förblir ett fenomen. Hon överraskar mig alltid, även om jag har skrivit Saab i åratal. Det har varit många små och stora donationer hittills. Vi uppskattar varje belopp, för vi vet att det kommer från hjärtat. Även de många, personliga Saab-berättelserna berörde mig. Det är tyvärr och det irriterar mig lite, inte möjligt att svara på någon. Det ger inte min tid.

Därför, också på uppdrag av Mark, vid denna tidpunkt ett stort tack till alla tidigare anhängare.

Det var bra, och med din hjälp har vi uppnått ett bra betyg!

Kampanjen pågår till början av januari och det finns en möjlighet att fylla på återstående budget.

20 tankar om “Blog donation 2018. Saab Spiriten lever!"

 • Finns det ett nytt mellanstatligt tillstånd?

 • Varför använder du inte bara knappen “Donera” i det övre högra hörnet?

 • Jag ber omedelbart efter kontoinformation så att jag äntligen kan överföra min bloggdonation och lugna mitt samvete.

 • Läs i ett år med entusiasm bloggen. Det skulle vara synd om han skulle hyras. Därför också för mig tack igen kontouppgifterna.

 • Vänligen skicka även kontouppgifterna.

 • Hej, kära Saab-community,
  Jag slutade aktivt och medvetet min Saab-historia, som varade i nästan trettio år.
  Såld min stulna 93 SC XWD Aero Aut. 2009 till Herr Taubenberger i Bad Tölz.
  Det var min sjätte Saab.
  Har ni alla åkt till Saabi med mycket nöje? Vagnarna var en tillflykt av säkerhet på våra vägar.
  Förra året var jag på väg för bara 11000 km, det här året är det samma. Det här är för dåligt för den här vackra bilen. Den magnifika Turbosaab ska drivas i goda händer och flitiga. Lätt melankoli OCH glädje och tillfredsställelse åtföljer mig, eftersom jag kunde uppleva många vägkvarter i SAAB.
  Med vänliga hälsningar från Salzburg.
  Be om Kto Nr för blogg donation.

  • Det är alltid ledsen när Saab-chaufförer säger sig hejdå. Men också förståeligt, eftersom en bil måste passa in i livet. På Taubenberger har 9-3 landat på en bra adress och kommer snart att hitta en ny ägare!

 • Jag håller med de tidigare talarna.
  Utan bloggen skulle jag inte vara lycklig Saab-förare tills nu.
  Hittills är min 4 / 5ten Saabs och ibland inser du bara efter månader eller år att du aldrig skulle ha sålt din bil.

  Tack vare bloggen kommer åter och igen viljan att få Saabs två.
  Trots hög körsträcka.
  Tyvärr finns det fula samtidiga,
  Det är uppenbart att han inte begår den.

  Idag måste min fru inse - medveten höger sida med nyckelpigas av 95er.
  Det var då jag insåg hur mycket bilen har vuxit i våra hjärtan.
  Och han kommer att dömas igen.
  Trots över 240.000 km!

  Jag var tvungen att tänka på projektet - Saab om dig - Paul.

  Tack för ditt outtröttliga arbete!

 • Jag vill bara säga tack för den här bloggen.
  För Saabfahrer och intresserade finns det tyvärr inte så många informationsmöjligheter. En officiell Saabseit existerar inte längre och även i bilmagasiner är Saab praktiskt taget inte längre närvarande. Den här bloggen ger den här informationen. Oavsett vad, om tillbehör och reservdelar, evenemang med Saabs deltagande, fläkt- och förarrapporter, museet och fabriken i Trollhättan, folket bakom Saab och inte minst information om NEVS och och och. Utan denna blogg skulle det vara svårt att lära sig något. Vi njuter bara av att läsa rapporterna och det finns alltid bra bilder.
  Många tack till Tom och Mark för din outtröttliga hängivenhet till den här bloggen (och till dina familjer för att de förstår att så mycket tid ägnas åt den här bloggen). Jag tror att du gör ett stort bidrag till att hålla Saab-varumärket vid liv. Jag ser redan fram emot den dagliga dosen (eller kanske endast en gång i veckan) av Saab nästa år. Detta är definitivt värt en donation.

  • Det finns inget bättre sätt att sammanfatta det ...

 • Saabisticii, min äldste son köpte förrgår .... hans första Saab. Därför spenderar jag mitt lilla € tillägg 1 gång före årets slut. Pieter (namn son = Pascal) 9.3 km från SaabZentrum Bonn!

 • Okej hej Tom,

  skulle vilja ha kontoinformationen. Tack för insatsen.

  • @ alla: kontodata är på väg. Tack för stödet!

   • Jag har inte fått det än

    • Kom .. tack!

 • Hi Tom,

  Du behöver kontouppgifterna igen tack

  Erik900

 • Jag är glad och förvånad över att varumärket också är intressant för yngre människor. Det är också en del av en levande framtid.

  • För att vara ärlig, även om jag fortfarande inte äger en Saab och alltid har drömt om den, överväger vi om vi kan koppla projektet med vår yngsta körkort. Om en äldre bil redan köps - varför inte en som är säkrare än andra jämförbara eller yngre modeller. Och när den unga mannen med glädje byter till en nyare, snabbare, "mer lämplig för åldern" - då har herrfadern redan sina leksaker vid dörren 😉

   • Jag tror snarare att din son kommer att stanna hos Saab. När Saab alltid Saab måste du noga leta efter din egen.

Kommentarer är stängda.