Tianjin lanserar produktion av NEVS 9-3 EV

På tisdagen startade NEVS pre-seriens produktion av NEVS 9-3 EV i Tianjin. Den nya fabriken öppnades med en stor ceremoni, även om den fortfarande inte är helt färdig.

NEVS Tianjin
Presentation i Tianjin

Konstruktionen kostar runt 400 miljoner, men den slutliga finansieringen är fortfarande inte. Produktionen av förproduktionen löper längs vagnskorg från Trollhättan; Svenska anställda hjälper till att utbilda sina kinesiska kollegor. Serietillverkningen är planerad att starta sommaren 2018, då måste en body shop också byggas på plats.

NEVS 9-3 EV. Design av serien? Eller inte?

Den NEVS 9-3 EV som visas på tisdag ser nog inte ut som serien. Den bör se utseendet på Studien som ett koreanskt team hade designat för NEVS. Men eftersom det är hög sannolikhet att det inte finns några verktyg för detta har EV en äldre design. Det ser mer ut som Saab än den slutliga versionen och kan vara designen som kasserades eftersom den var för Saab och för lite asiatisk för NEVS-ägarna.

Det skulle vara den enda möjliga versionen. En annan källa är säker på att NEVS vill ta denna design i produktion. Eftersom det är billigare och har färre ändringar. Som alltid ger NEVS inga fakta och öppnar utrymme för spekulation.

Oavsett om den presenterade elbilen alls är ett nuvarande förproduktionsfordon från Tianjin eller en staging är en annan fråga. På 15. I november tillverkades bodyshellarna i den gamla Saabfabriken. Med tåg skulle de vara inom några dagar i Kina, snabb frakt till Belgien. Och sedan lika snabbt lastning till Tianjin, snabb montering och förberedelse för showen. Mellan produktion och presentation är 20 dagar. Inklusive lackering, logistik och lite 1.000 kilometer avstånd.

NEVS är mästaren på scenarier, vi har lärt oss att de senaste åren. Det finns inga bilder från fabriken i Kina och från montaget. Så småningom presenterade NEVS en elbil, som monterades i Frickeboa i Trollhättan.

Namnskylten, som hittades vid sohu.com, visar december 2017 som produktionsdatum. Det kan eller inte kan vara verklighet. Men det ger de enda tekniska data som finns tillgängliga. Med förmodade 2.2 ton och 130 kW är NEVS 9-3 definitivt ingen Tesla-jägare. Officiella tekniska data som är tillförlitliga väntar.

Från och med året kommer 2019 50.000 elbilar att produceras årligen, varav några fortfarande bär gammalt Saab-DNA. Bakom meddelandena borde man ställa upp ett flertal frågetecken. Det största problemet är hållbar finansiering, vilket fortfarande är osäker. Utan dem kommer det inte att komma till massproduktion på sommaren 2018. En kreativ interimslösning, till exempel leverans av kroppsskal från exempelvis Sverige, är inte möjlig. Produktionslicensen är knuten till högt lokalt mervärde.

NEVS ser sig som Saabs efterträdare

Ett annat problem är åldern på plattformen. Saab 9-3 sedan skulle ha haft en chans som en ny upplaga med fansen. 2013 och 2014. Men inte 2019 eller 2020 på en tuff marknad utan NEVS fans. Och det är kanske det största problemet. I början, för att ses på Instagram, citerade NEVS återigen det förmodligen stora förflutna. Ursaab prövades igen, men NEVS är inte Saab - och varken arving eller legitim efterträdare.

NEVS och Stefan Tilks team behöver lycka till de närmaste månaderna. Situationen för den kinesiska uppstarten är lite bättre än för veckor sedan. Men fortfarande spänd och ingenting är säkert. Och vägen är fortfarande lång!

25 tankar om “Tianjin lanserar produktion av NEVS 9-3 EV"

  • blank

   Meddelandet är inte korrekt. Det bygger på en vilseledande tolkning av en intervju med Kai Johan Jiang. Förnekandet av den ursprungliga källan kom på fredag ​​mycket snabbt, från meddelandet går ändå runt om i världen.

 • blank

  SAAB dödades av GM ätit av nevs

 • blank

  Intressant historia! Var annars skulle du ha upplevt något?
  Enligt min mening är det inte meningsfullt att presentera en pre-serie med en annan design än den som kommer att gå in i serien senare. Och det är därför jag är ganska positivt överraskad över att det nu påminner om SAAB snarare än de nedslående mätbilarna.
  De tjugo dagarna för transporten till Kina och byggandet av bilen, tycker jag för sportig. Tullformaliteter skulle ytterligare fördröja tidsplanen. Kanske var mycket förmonterat i Trollhättan - kanske avslutat.
  För att producera en funktionell prototyp behöver den många olika branscher och ett erfaret team och utrustning. Det är Trollhättan!

 • blank

  Godkänn Franken Troll till 100%!

 • blank

  Jag har redan bevittnat ett antal festliga "öppningar" i Kina. Det finns massor av smällare som antänds framför dörren som ska ge tur. Det var dock bara en fasad att få pengar gratis. Faktum är att den ena eller den andra anläggningen inte ens hade kunder. Det investerades i en stor maskinpark, firades och stängdes sedan av. Hur som helst, vi fick våra pengar, från vem som helst. Hela den här kinesiska ekonomin verkar för mig som en Apache-valp, bara en fasad som mönstrigt stöds bakifrån

 • blank

  Jag kan bara ansluta till det.

 • blank

  NEVS har gjort allt detta mer eller mindre noggrant. De skulle ha haft chanserna som Volvo, men det är över. 2021 eller 2022 väntar inte längre på NEVS. Hela grejen är bara groteskt och jag känner till något företag som har så noggrant klippt alla chanser i hinken som den här truppen.

  Bara en tragedi ;-(

 • blank

  Great!

  För vad presenterar de faktiskt bilen?
  Om det inte är officiellt tillgängligt och inte ens rätt design, vad ska den här presentationen vara?
  Det finns bara BAIC för ex-Saab-kunden.
  Ingen riktig bedrag, tror jag!
  Pengarna kunde ha sparats verkligen.

  Eric

 • blank

  NEVS är och förblir en grupp gurkor. Det är fräckt att marknadsföra med SAAB. Våra barn tar hand om och vårdar upp till H-märken.

 • blank

  Jag påverkas av det här problemet något mindre, om så bara för att jag inte bor i en storstad och sådana lösningar är inte intressant för mig. Jag kunde tydligt se resultatet av CarSharing-koncept som redan realiserades i Berlin förra helgen. vild parkerad på vägkanter Kurzzeitmiet- bilen, ofta en SMART, ofta slarvigt och slagen för sent kostnadsöverväganden genom staden, dödade sedan snabbt stänga igen. Med genomförandet av dessa begrepp är att sätta in och bland användare av ytterligare allmän nedgång i värden med bil över motivet fordonet ses endast som en ren service. Dessutom försvinner en annan kulturell tillgång i museet. kanske jag ser det alltför drastiskt, men jag föredrar att ligga ner bredvid min Saab in i garaget för att sova och hoppas på bättre drömmar ...... Ytterligare ett skäl vår bil längre och upprätthålla lång.

 • blank

  Jag gillar verkligen designen på 9-3 som visas här - den är fortfarande på något sätt tidlös och bilen ser bättre ut än någon ny Mercedes. Om tekniken och kvaliteten är rätt skulle den här bilen också vara intressant för regioner utanför Kina.

  • blank

   Jag är rädd att du kanske blir besviken. NEVS planerar den billigaste möjliga produkten för flottans operatörer. Privata kunder är inte i sikte. Och annars går kursen helt i riktning mot "delningsekonomi" ...

 • blank

  Vi får se…
  Vi har haft en så fantastisk "show" tidigare! Detta blev sedan cirka 100 nya SAAB och musen.
  Tack för informationen om NEVS. Inte otroligt positivt.
  Det kommer knappast att finnas någon ny SAAB inom en snar framtid ...

 • blank

  Bonjour. Merci häll dina kommentarer om NEV, après quelques informationstekniker pourquoi demolissez vous NEV. Ils tentent de remettre på väg une NEV / Saab, malgré les vanskeligés financières ils feront des voitures en Chine, mais avec l'esprit chinois. Je souhaite voir cette voiture en Europe.

  • blank

   Icke, nom de dieu, jamais une voiture chinoise. C`est pas les seulment Saabiens qui pensent comme ca, il suffit connaitre l`histoire de la politique et Tibet storhetsvansinne chinoise, mais les Saabiens ont plus långvårdsavdelningar apres les anekdoter voyous quand ils ont pris l`usine. Au moins le nom Saab pour etre sauvè.
   Eftersom det skulle ha stört mig extremt, plötsligt att ta en kinesisk etikett på huven.
   PS: Blogg donation kommer snart och säkert, förlåt för förseningen.
   Med vänliga hälsningar och en trevlig före julafton alla!

 • blank

  Entry Citat:
  "... NEVS är inte Saab - och varken arving eller legitim efterträdare"

  Exakt min åsikt också - punkt

  Så vad är den här diskussionen om andra bilar från Kina ... om en säck ris faller där borta ...

  • blank

   Intressant, för inte så länge sedan gillade folk hur NEVS tog över Saabs arv och för många "fans" är en efterträdare som är medveten om sina rötter och som noggrant utvecklar / vill utveckla denna stora arv.
   Alla som inte såg det var på något sätt en pessimist eller en svart målare ...

   • blank

    Jo Daniel. Tyvärr är även pessimister rätt vid något tillfälle, jag skulle ha velat ha en positiv utveckling för Saab-fabriken och arvet. Saab veteranerna har alltid sett det med största misstro, och de hade rätt.

    • blank

     I det här fallet var emellertid pessimisterna realisterna ... Jag säger det utan någon glädje eller något liknande. men uppmuntrar mig bara att hantera ämnen som intresserar / berör mig / som jag önskar god framgång så objektivt som möjligt, om inte initialt utan känslor. Alla skulle ha önskat Saab en god framtid, men senast med de första strukturella problemen ... det spelar ingen roll, vi kunde alla se hur situationen i Sverige har utvecklats.
     Jag var särskilt irriterad av en sak från början: hela världen gör det möjligt att producera i Kina eftersom det är så billigt. Ironiskt nog vill kineserna bygga bilar i Sverige, majoriteten i den kinesiska marknaden? Ekonomiskt sett har det ingen mening.

     • blank

      Swade argumenterade för samma sak, och du och han har så rätt ....

      Från min punkt är det NEV som tar den lokala kunskapen och överför den till Kina .... !!

    • blank

     Hi Tom!
     Kanske var "pessimisterna" bara realister ?! Jag är också en av dem (sedan 2014). Den som känner till ekonomin vet att hela proceduren i Trollhättan var problematisk från början. Volvo har visat oss hur ett övertagande kan fungera. Detta är det enda sättet att något hållbart kan utvecklas. Saab är och kommer att förbli historia. Nevs intresserar mig inte personligen.
     Alla Saab driver en trevlig jultid.

     • blank

      Försäljningen av Volvo till Geely hade en helt annan utgångspunkt än prat om SAAB-bilar - till skillnad från GM hanterade säljaren Ford försäljningen på allvar och, såvitt jag vet, blockerade inte några patent, till exempel hos GM, särskilt för SAAB 9-5 II var fallet. Dessutom hade Volvo inte ett produktsortiment under Ford som bara tål en så kallad ansiktslyftning (9-5 I tillverkades i stort sett oförändrad i nästan 13 år under ledning av GM).

      Med bara en modell - 9-3 II - hade NEVS mycket svårare att få något användbart från marken än Geely med det breda Volvos produktsortiment.

      Du letar för närvarande förgäves efter en riktigt miljövänlig bil hos Volvo - jag håller fingrarna korsade för NEVS-besättningen!

 • blank

  Kanske kan det ursprungliga galleret från SAAB och ratt och motorhuvud matcha SAAB-emblemet :) :) :)
  Annars ser det ganska bra ut!

  • blank

   Kanske kommer komponenterna också att passa och tillåta en e-konvertering för en eller annan original Saab. Jag skulle definitivt vara intresserad av en sådan uppsättning.

Kommentarer är stängda.