Tianjin lanserar produktion av NEVS 9-3 EV

På tisdagen startade NEVS pre-seriens produktion av NEVS 9-3 EV i Tianjin. Den nya fabriken öppnades med en stor ceremoni, även om den fortfarande inte är helt färdig.

NEVS Tianjin
Presentation i Tianjin

Konstruktionen kostar runt 400 miljoner, men den slutliga finansieringen är fortfarande inte. Produktionen av förproduktionen löper längs vagnskorg från Trollhättan; Svenska medarbetare hjälper till att träna sina kinesiska kollegor. Från sommaren 2018-produktionen är planerad att starta i serie, tills dess måste en karosseriväxa byggas på plats.

NEVS 9-3 EV. Design av serien? Eller inte?

Den NEVS 9-3 EV som visas på tisdag ser nog inte ut som serien. Den bör se utseendet på Studien som ett koreanskt team hade utformat för NEVS. Men eftersom det troligen inte finns några verktyg ännu, har EV-en äldre design. Det ser mer ut som Saab än den slutliga versionen och kan vara den design som tappades eftersom den var för Saab och för lite asiatisk för NEVS-ägarna.

Det skulle vara den enda möjliga versionen. En annan källa är säker på att NEVS vill ta denna design i produktion. Eftersom det är billigare och har färre ändringar. Som alltid ger NEVS inga fakta och öppnar utrymme för spekulation.

Oavsett om den presenterade elbilen alls är ett nuvarande förproduktionsfordon från Tianjin eller en staging är en annan fråga. På 15. I november tillverkades bodyshellarna i den gamla Saabfabriken. Med tåg skulle de vara inom några dagar i Kina, snabb frakt till Belgien. Och sedan lika snabbt lastning till Tianjin, snabb montering och förberedelse för showen. Mellan produktion och presentation är 20 dagar. Inklusive lackering, logistik och lite 1.000 kilometer avstånd.

NEVS är mästaren på scenarier, vi har lärt oss att de senaste åren. Det finns inga bilder från fabriken i Kina och från montaget. Så småningom presenterade NEVS en elbil, som monterades i Frickeboa i Trollhättan.

Namnskylten, som hittades vid sohu.com, förklarar december 2017 som produktionsdatum. Det kan eller inte vara verklighet. Men det ger den enda, tekniska data som finns tillgänglig. Med påstådda 2.2 ton och 130 kW är NEVS 9-3 definitivt inte en Tesla-fighter. Officiella tekniska data, som skulle vara fjädrande, sticker ut.

Från och med året kommer 2019 50.000 elbilar att produceras årligen, varav några fortfarande bär gammalt Saab-DNA. Bakom meddelandena borde man ställa upp ett flertal frågetecken. Det största problemet är hållbar finansiering, vilket fortfarande är osäker. Utan dem kommer det inte att komma till massproduktion på sommaren 2018. En kreativ interimslösning, till exempel leverans av kroppsskal från exempelvis Sverige, är inte möjlig. Produktionslicensen är knuten till högt lokalt mervärde.

NEVS ser sig som Saabs efterträdare

Ett annat problem är plattformens ålder. Saab 9-3 sedan skulle ha haft en chans som en ny utgåva med fansen. Under året 2013 och 2014. Men inte 2019 eller 2020 på en hård marknad utan NEVS-fanbas. Och det är förmodligen det största problemet. För att börja, se InstagramNEVS citerade återigen det förmodligen stora förflutna. Ursaab har försökt igen, men NEVS är bara inte Saab - och ingen arving eller en legitim efterträdare.

NEVS och teamet i Stefan Tilk behöver lycka till de kommande månaderna. Situationen för den kinesiska starten är något bättre än för veckor sedan. Men fortfarande spänd, och inget är säkert. Och vägen är fortfarande lång!

25 tankar om "Tianjin lanserar produktion av NEVS 9-3 EV"

 • Swade hävdade samma punkt, och du och han är så rätt ....

  Från min punkt är det NEVs som tar den lokala kunskapen och överför den till Kina .... !!

 • Meddelandet är inte korrekt. Det bygger på en vilseledande tolkning av en intervju med Kai Johan Jiang. Förnekandet av den ursprungliga källan kom på fredag ​​mycket snabbt, från meddelandet går ändå runt om i världen.

 • Icke, nom de dieu, jamais une voiture chinoise. C`est pas les seulment Saabiens qui pensent comme ca, il suffit connaitre l`histoire de la politique et Tibet storhetsvansinne chinoise, mais les Saabiens ont plus långvårdsavdelningar apres les anekdoter voyous quand ils ont pris l`usine. Au moins le nom Saab pour etre sauvè.
  Eftersom det skulle ha stört mig extremt, plötsligt att ta en kinesisk etikett på huven.
  PS: Blogg donation kommer snart och säkert, förlåt för förseningen.
  Med vänliga hälsningar och en trevlig före julafton alla!

 • SAAB dödades av GM ätit av nevs

 • Försäljningen av Volvo till Geely hade ett utgångsläge helt annorlunda än köpslående till Saab Automobile - säljaren Ford, till skillnad från GM välrenommerade hanteras försäljning och så vitt jag vet, till exempel blockerade patent, som på GM i synnerhet för SAAB 9-5 II var fallet. Dessutom enligt Ford Volvo hade ingen utbud av produkter, från tid till annan måste ha endast en sk. Facelift gå igenom (den 9-5 Jag var i stort sett oförändrad producerar nästan 13 år under ledning av GM).

  Med bara en modell - 9-3 II - hade NEVS en mycket svårare tid att få något användbart än Geely med det brett utbudet av Volvos produkter.

  En riktigt miljövänlig bil tittar för närvarande på Volvo men fortfarande förgäves - jag fortsätter att hålla mina fingrar korsade för NEVS-besättningen!

 • Hi Tom!
  Kanske var "pessimisterna" bara realister?! Jag är också en del av det (sedan 2014). Den som vet något om ekonomin vet att hela processen i Trollhättan var problematisk från början. Volvo har visat oss hur ett förvärv kan fungera. Först då kan något hållbart utvecklas. Saab är historia. Nevs intresserar mig inte personligen.
  Alla Saab driver en trevlig jultid.

 • Kanske kommer komponenterna också att passa och tillåta en e-konvertering för en eller annan original Saab. Jag skulle definitivt vara intresserad av en sådan uppsättning.

 • Intressant historia! Var annars skulle du ha upplevt något?
  Enligt min mening är det inte meningsfullt att presentera en pre-serie med en annan design än den som kommer att gå in i serien senare. Och det är därför jag är ganska positivt överraskad över att det nu påminner om SAAB snarare än de nedslående mätbilarna.
  De tjugo dagarna för transporten till Kina och byggandet av bilen, tycker jag för sportig. Tullformaliteter skulle ytterligare fördröja tidsplanen. Kanske var mycket förmonterat i Trollhättan - kanske avslutat.
  För att producera en funktionell prototyp behöver den många olika branscher och ett erfaret team och utrustning. Det är Trollhättan!

 • Godkänn Franken Troll till 100%!

 • Jag har upplevt några ceremoniella "öppningar" i Kina själv. Det finns massor av stenblock antända framför dörren för att få lycka till. Det var dock bara en fasad att frigöra medel. Faktum är att en eller annan anläggning inte ens har kunder. Det investerades i en stor maskinpark, firades och stängdes sedan av. Hur som helst, vi fick våra pengar från vem som helst. Hela den kinesiska ekonomin verkar mig som en Apache docka, bara en fasad som ständigt stöds från ryggen

 • Jag kan bara ansluta till det.

 • NEVS har gjort allt detta mer eller mindre noggrant. De skulle ha haft chanserna som Volvo, men det är över. 2021 eller 2022 väntar inte längre på NEVS. Hela grejen är bara groteskt och jag känner till något företag som har så noggrant klippt alla chanser i hinken som den här truppen.

  Bara en tragedi ;-(

 • Great!

  För vad presenterar de faktiskt bilen?
  Om det inte är officiellt tillgängligt och inte ens rätt design, vad ska den här presentationen vara?
  Det finns bara BAIC för ex-Saab-kunden.
  Ingen riktig bedrag, tror jag!
  Pengarna kunde ha sparats verkligen.

  Eric

 • NEVS är och förblir en grupp gurkor. Det är fräckt att marknadsföra med SAAB. Våra barn tar hand om och vårdar upp till H-märken.

 • Jag påverkas av det här problemet något mindre, om så bara för att jag inte bor i en storstad och sådana lösningar är inte intressant för mig. Jag kunde tydligt se resultatet av CarSharing-koncept som redan realiserades i Berlin förra helgen. vild parkerad på vägkanter Kurzzeitmiet- bilen, ofta en SMART, ofta slarvigt och slagen för sent kostnadsöverväganden genom staden, dödade sedan snabbt stänga igen. Med genomförandet av dessa begrepp är att sätta in och bland användare av ytterligare allmän nedgång i värden med bil över motivet fordonet ses endast som en ren service. Dessutom försvinner en annan kulturell tillgång i museet. kanske jag ser det alltför drastiskt, men jag föredrar att ligga ner bredvid min Saab in i garaget för att sova och hoppas på bättre drömmar ...... Ytterligare ett skäl vår bil längre och upprätthålla lång.

 • Jag är rädd att du kunde bli besviken. NEVS planerar en mest gynnsam produkt för flottaoperatörer. Privatkunderna är inte riktade. Och annars går kursen helt i riktning mot "delande ekonomi" ...

 • I det här fallet var pessimisterna realisterna ... Jag säger det utan glädje eller liknande. men det uppmuntrar mig bara, särskilt med ämnen som intresserar mig / oro / / som jag vill lyckas så objektivt som möjligt om jag inte ens träffar känslolös. Alla skulle ha velat Saab vara en bra framtid, men senast med de första strukturproblemen ... kan vi inte heller observera hur situationen i Sverige har utvecklats.
  Jag var särskilt irriterad av en sak från början: hela världen gör det möjligt att producera i Kina eftersom det är så billigt. Ironiskt nog vill kineserna bygga bilar i Sverige, majoriteten i den kinesiska marknaden? Ekonomiskt sett har det ingen mening.

 • Jag gillar verkligen designen av 9-3 som visas här - det är fortfarande slags tidlöst och bilen ser bättre ut än någon ny Mercedes. Om teknik och kvalitet är rätt, skulle den här bilen också vara intressant för regioner utanför Kina.

 • Vi kommer att se ...
  En sådan stor "show" som vi någonsin har haft! Detta blev så om 100 nya SAAB, och musen.
  Tack för informationen om NEVS. Inte otroligt positivt.
  Ny SAAB finns knappt inom en snar framtid ...

 • Jo Daniel. Tyvärr är även pessimister rätt vid något tillfälle, jag skulle ha velat ha en positiv utveckling för Saab-fabriken och arvet. Saab veteranerna har alltid sett det med största misstro, och de hade rätt.

 • Intressant, inte så länge sedan var svärmade här som Nevs Saab förvärvade arv och "fans" är en efterföljare till många av sina rötter är medveten om och har för avsikt att fortsätta utveckla detta stora arv försiktigt / utvecklas.
  Den som inte såg det så var på en eller annan sätt en pessimist eller en svart målare ...

 • Bonjour. Merci pour votre commentaire sur NEV, after quelques information techniques pourquoi démolissez vous NEV. Ils tentent de remettre väg une NEV / Saab, malgré les difficultés Financieres ils feront des voitures de Chine, mais avec l'esprit chinois. Någonsin så mycket mer än Europa.

 • Entry Citat:
  "... NEVS är inte Saab - varken arving, eller en legitim efterträdare"

  Exakt min åsikt - punkt

  Så, vad är den här diskussionen om andra bilar från Kina ... om det finns en säck ris där borta ...

 • Kanske kan det ursprungliga galleret från SAAB och ratt och motorhuvud matcha SAAB-emblemet :) :) :)
  Annars ser det ganska bra ut!

Kommentarer är stängda.