Kortfattat noterat. Saab Inside och Saab staging.

Den nya Saab Inside är här! Och det handlar om att titta tillbaka på en Saab-staging som ägde rum i den gamla fabriken i Trollhättan. Vad har båda att göra med varandra? Ingenting, och kanske allting.

Saab Saab Inside
Saab Inside Fall Winter 2017

På fredagen, medlemmarna av Saab serviceklubbar lycklig. De fick det senaste numret av Saab Inside som en nedladdning. Full med korta rapporter från det nästan utgående Saab-året. Bidrag från IntSaab 2017, Sachsenutgången och Saab Rally Team Wagenheimer finns i den. Också en intressant intervju med Jan-Philipp Schuhmacher, VD för Orio Deutschland GmbH, om utmaningarna och strategierna i engagemanget för varumärket.

Saab Inside ger också viktig information om Saabs lojalitetsbok. Prenumerationen på tidningen är gratis och är en av fördelarna med medlemskap i Saab Service Club. Om du inte är där än och vill vara en av de första läsarna i framtiden kan du gå online registrera.

Saab staging 2013

Det var 4 år sedan på lördag. Det var 2. December 2013, när NEVS iscensatte en omstart i den gamla Saab-fabriken. Men vi inser inte vid den tiden att det var en stor show i spelet om kinesiska investerarmedel. Vi ville tro på en brandstart och NEVS gav de saker drömmarna är gjorda av.

4 år senare har NEVS inte blivit vad man skulle ha velat vara. Inte en stor leverantör av elektromobilitet. Inte ens för din egen produkt har det varit tillräckligt. Förproduktionsfasen i Tianjin är inställd på att sparka av den här veckan och visa var resan är på väg. Till Kina.

Bilmärket Saab har dock behärskat de senaste 4-åren fantastiskt bra. Även utan NEVS, eller kanske på grund av det, har det blivit en kult. Vår läsare ökar något, och även för abonnenter. Fantastiskt! Och det i år 6 utan nya bilar. Var är det jämförbart?

Fortfarande kan man tänka på vad som skulle ha varit om ... Om 2013 hade arbetat med omstart vid den tiden, och om idag glöder Saab-bokstäverna fortfarande på fabriken på den svenska natten. Skulle Saab bli en kult eller bara ett varumärke med kinesiska investerare? En intressant fråga.

15 tankar också "Kortfattat noterat. Saab Inside och Saab staging."

 • Där är det igen den gamla frågan: Vad skulle ha, om. Faktum är tyvärr inget bra att meddela. Att argumentera med det igen, skulle BMWs inlägg troligen ha lett till ett bättre resultat. Det är jag säker på. Men i efterhand är vi alla smartare. Så allt vi behöver göra är att vårda och ta hand om våra Saabs, och vänta på den tid då vi alla driver unga eller gamla timers. Hur som helst, jag är redo för det.

  • Jag med Bjoern, gör det här också. Och det här kanske inte är ett svar på Toms fråga. Saab var redan en kultbil innan omstart i 2013. Så ser jag åtminstone denna utveckling.

   • Tja, med attributet "kult" kan egentligen bara vara 901-beteckningen. Om bara för att det är ganska mycket det enda fordonet från Saab, med vilket även inte Saabfahrer kan göra någonting, i betydelsen av att veta. Allt annat är för 99% av människor bara bilar i ett svenskt varumärke.
    Att det säkert finns andra intressanta fordon av märket för Saab-affine-folk är verkligen otvistat. Men varken 9k Aero, Viggen eller TrollR är i mina ögon "kult".

    • Saab är en kult. Oavsett vad du kör. Att uppleva med oss ​​dagligen på skolan parkeringsplats, med mycket unga människor. 901 Mantra finns bara i Saab-cirklar, inte i den verkliga världen.

     • Snälla berätta vad Saab kult är, om någon redan använder termen så mycket. Även VW är inte en kult, men med två Bulli och Beetle kommer förmodligen två fordon från detta hus från vilket man inte kan förneka en riktig kultstatus.
      Ibland känner jag mig att några personer är välvilliga att stå i bilen för att tala om kult.

    • Kult är varumärket själv. Som många saker som du inte kan ha längre eftersom det inte finns något mer. Ungdomar är mindre hundkappade och öppna än de verkar vara. Bara min observation. Och naturligtvis bekänner jag allas åsikt och accepterar din synvinkel. Vi behöver inte enas om att tycka om Saab. Eller?

 • Åh jag älskar det "gamla järn fraktion" 😉, men det handlade om kult varumärke för deras ådragit säker Kultsaab901 avgörande roll har bidragit, men säkerligen 96er och 9000er och för närvarande också licq Saabe om deras nuvarande utseende och utrustning som inte Saab förare förvånad om och om igen ...... men synd att jag skulle ha velat ha haft lite delvis på bilar framsteg med SAAB logotyp på motorhuven.

  • Jag tror att det har lite att göra med "skrotjärnfraktioner", särskilt eftersom jag själv äger gammalt och nytt järn. Men på något sätt finns det alltid en imaginär konflikt som uppstår när du bara reproducerar det som förmodligen förbinder majoriteten av människor utanför Saab-scenen med Saab. Det betyder inte att de andra modellerna är dåliga eller mindre "riktiga Saab".

 • HACH och jag har fortfarande en Saab 9-3 2.0T cabriolet, EZ 06.04.2004 med Hirsch Performance typ T8 / 230PS, vacker täckt det med 42.000km och 12 Aluflegen i garaget, alla 1-2 år är det därför dags för Saab möte men bara om det är fint väder. Skulle fortfarande vara här letar efter den ursprungliga mobiltelefonen för bagageutrymmet eller en köpare vid någon tidpunkt.

 • Cult?
  Är inget annat än förkortningen för kulturen.
  Det finns tusen sätt att leva sin kult.
  Och Saab-kulturen är densamma som motorcyklisten. Du gör resor tillsammans, träffas i klubben för att svettas och shoppa och hälsa på varandra på mötet offentligt.
  Oavsett om det redan är en kult?
  KA Men det skapar sammanhållning och en känsla av gemenskap från vilka andra märkesuppfödare bara kan drömma

  • Mycket fin definition. Tack, jag gillar det.

  • Hej Eric. Det är precis vad det är.
   Strängt taget talar vi på Saab om kulturell egendom. Och Saab tillhör det svenska kulturarvet. Det råder ingen tvekan om. Hälsningar från norr till alla Saabfahrer.

 • Det viktiga är hur vi som SAABisten se: en kultstatus. Det handlar inte om den breda erkännande: "kultstatus är oftast tillskrivas föremål av masskultur, som inte får göra anspråk på att uppskattas som en framstående kulturella landvinningar, men som vördas av svurna fläkt baser och de många olika myter görs. Kultstatus i enlighet därmed kan också vinna några mycket avlägsna kulturproduktioner. "(Wikipedia, disambiguation)
  I den meningen har varumärket, men även enskilda modeller "kultstatus" för mig.

 • Tyvärr används ordet "kult" mycket inflationärt idag. Allt är kult ..., i musikvärlden är man redan kult om han bara kan sjunga en sång!

  Jag ser Saab-förare som samtida individualister. Saab är helt enkelt mer än hörsel! Och det sätter oss ganska mycket utanför misshandlad spåret.

  En Viggen eller en 9-5 NG är inte kult enligt min mening utan bara en bra och sällsynt bil.

  Även en skalbagge är inte kult, det var helt enkelt en massprodukt.

Kommentarer är stängda.