Kortfattat noterat. Saab Inside och Saab staging.

Den nya Saab Inside är här! Och det handlar om att titta tillbaka på en Saab-staging som ägde rum i den gamla fabriken i Trollhättan. Vad har båda att göra med varandra? Ingenting, och kanske allting.

Saab Saab Inside
Saab Inside Fall Winter 2017

På fredagen, medlemmarna av Saab serviceklubbar lycklig. De fick det senaste numret av Saab Inside som en nedladdning. Full med korta rapporter från det nästan utgående Saab-året. Bidrag från IntSaab 2017, Sachsenutgången och Saab Rally Team Wagenheimer finns i den. Också en intressant intervju med Jan-Philipp Schuhmacher, VD för Orio Deutschland GmbH, om utmaningarna och strategierna i engagemanget för varumärket.

Saab Inside ger också viktig information om Saabs lojalitetsbok. Prenumerationen på tidningen är gratis och är en av fördelarna med medlemskap i Saab Service Club. Om du inte är där än och vill vara en av de första läsarna i framtiden kan du gå online registrera.

Saab staging 2013

Det var för 4 år sedan på lördag. Det var den 2 december 2013 när NEVS arrangerade en omstart i den gamla Saab-fabriken. Men vi insåg inte vid den tiden att det var en stor show i spelet för kinesiska investerarpengar. Vi ville tro på en omstart av varumärket och NEVS förutsatt att drömmarna är gjorda av.

4 år senare har NEVS inte blivit vad det borde ha varit. Inte en stor leverantör av elektromobilitet. Hittills har det inte ens räckt för en produkt. Förproduktionsfasen i Tianjin kommer att börja denna vecka och visar vart resan är på väg. Till Kina.

Bilmärket Saab har dock behärskat de senaste 4-åren fantastiskt bra. Även utan NEVS, eller kanske på grund av det, har det blivit en kult. Vår läsare ökar något, och även för abonnenter. Fantastiskt! Och det i år 6 utan nya bilar. Var är det jämförbart?

Ändå kan du tänka på vad som skulle ha hänt om ... Om det hade fungerat med omstarten 2013, och om Saab-brev fortfarande lysande på jobbet den svenska natten idag. Skulle Saab ha blivit en kult eller bara ett varumärke med kinesiska investerare? En intressant fråga.

15 tankar om “Kortfattat noterat. Saab Inside och Saab staging."

 • blank

  Ordet ”kult” används mycket inflationärt idag. Allt är kult .... i musikvärlden är någon redan kult om han bara kan sjunga en sång!

  Jag ser Saab-förare som samtida individualister. Saab är helt enkelt mer än hörsel! Och det sätter oss ganska mycket utanför misshandlad spåret.

  En Viggen eller en 9-5 NG är inte kult enligt min mening utan bara en bra och sällsynt bil.

  Även en skalbagge är inte kult, det var helt enkelt en massprodukt.

 • blank

  När det gäller kultstatus: Det som är viktigt är hur vi som SAABister ser det. Det handlar inte om brett erkännande: ”Kultstatus tillskrivs mestadels objekt av masskultur som inte behöver anspråk på att värderas som enastående kulturella prestationer, men som är vördade av svurna fansamhällen och som de mest olika myterna är kopplade till. Följaktligen kan även mycket avlägsna kulturproduktioner få kultstatus. " (Wikipedia, otydlig)
  I den meningen har varumärket, men också enskilda modeller, "kultstatus" för mig.

 • blank

  Cult?
  Är inget annat än förkortningen för kulturen.
  Det finns tusen sätt att leva sin kult.
  Och Saab-kulturen är densamma som motorcyklisten. Du gör resor tillsammans, träffas i klubben för att svettas och shoppa och hälsa på varandra på mötet offentligt.
  Oavsett om det redan är en kult?
  KA Men det skapar sammanhållning och en känsla av gemenskap från vilka andra märkesuppfödare bara kan drömma

  • blank

   Mycket fin definition. Tack, jag gillar det.

  • blank

   Hej Eric. Det är precis vad det är.
   Strängt taget talar vi på Saab om kulturell egendom. Och Saab tillhör det svenska kulturarvet. Det råder ingen tvekan om. Hälsningar från norr till alla Saabfahrer.

 • blank

  HACH och jag har fortfarande en Saab 9-3 2.0T cabriolet, EZ 06.04.2004 med Hirsch Performance typ T8 / 230PS, vacker täckt det med 42.000km och 12 Aluflegen i garaget, alla 1-2 år är det därför dags för Saab möte men bara om det är fint väder. Skulle fortfarande vara här letar efter den ursprungliga mobiltelefonen för bagageutrymmet eller en köpare vid någon tidpunkt.

 • blank

  Åh, jag älskar "skrotfraktionen" but, men det handlade om det kultmärke som Kultsaab901 verkligen har bidragit avsevärt till, men säkert också 96 och 9000 och för närvarande också de nya SAABe-förarna som inte är Saab är alltid förvånade över deras nuvarande utseende och utrustning ……, men vad synd jag skulle ha velat ha deltagit i bilens framsteg med SAAB-logotypen på huven.

  • blank

   Jag tror att det har lite att göra med "skrotfraktionen", särskilt eftersom jag har gammalt och nytt järn i mitt lager. Men på något sätt talas alltid om en imaginär konflikt om man bara reproducerar det som förbinder majoriteten av människor utanför Saab-scenen med Saab. Det betyder inte att de andra modellerna är dåliga eller mindre "riktiga Saab".

 • blank

  Där är det igen den gamla frågan: Vad skulle ha, om. Faktum är tyvärr inget bra att meddela. Att argumentera med det igen, skulle BMWs inlägg troligen ha lett till ett bättre resultat. Det är jag säker på. Men i efterhand är vi alla smartare. Så allt vi behöver göra är att vårda och ta hand om våra Saabs, och vänta på den tid då vi alla driver unga eller gamla timers. Hur som helst, jag är redo för det.

  • blank

   Jag med Bjoern, gör det här också. Och det här kanske inte är ett svar på Toms fråga. Saab var redan en kultbil innan omstart i 2013. Så ser jag åtminstone denna utveckling.

   • blank

    Tja, endast 901 kan faktiskt beskrivas med attributet "kult". Om bara för att det är i stort sett det enda Saab-fordonet som även Saabs förare inte kan göra någonting med, i betydelsen vetskap. Allt annat är bara en svensk varumärkesbil för 99% av människorna.
    Att det definitivt finns andra intressanta fordon av märket för Saab-affinska människor är verkligen obestridd. Men varken 9k Aero, Viggen eller en TrollR är "kult" i mina ögon.

    • blank

     Saab är en kult. Oavsett vad du kör. Att uppleva med oss ​​dagligen på skolan parkeringsplats, med mycket unga människor. 901 Mantra finns bara i Saab-cirklar, inte i den verkliga världen.

     • blank

      Snälla berätta vad Saab kult är, om någon redan använder termen så mycket. Även VW är inte en kult, men med två Bulli och Beetle kommer förmodligen två fordon från detta hus från vilket man inte kan förneka en riktig kultstatus.
      Ibland känner jag mig att några personer är välvilliga att stå i bilen för att tala om kult.

    • blank

     Kult är varumärket själv. Som många saker som du inte kan ha längre eftersom det inte finns något mer. Ungdomar är mindre hundkappade och öppna än de verkar vara. Bara min observation. Och naturligtvis bekänner jag allas åsikt och accepterar din synvinkel. Vi behöver inte enas om att tycka om Saab. Eller?

Kommentarer är stängda.