Kortfattat noterat. 9-5 Kalender och Mat Motor Show.

Några saker runt Saab verkar aldrig sluta. I Sverige var varumärket tillbaka i pressen igår. När det gäller Saab-presenter ser det inte bra ut i år. Vår fanbutik är borta, men situationen är inte hopplös. Eftersom från norr kommer 9-5 NG sportkombinationskalendern.

Saab 9-5 kalender
Saab 9 5 kalender 2018

Som varje år är detta ett Marcus Bergfeldt-fanprojekt och vinsten från kalendern går till en bra sak. I den nya årliga planeraren kan du hitta några tyska sportdräkter och ett foto från vårt arkiv. Nytt i år är möjligheten att anpassa kalendern. Utskrift är "på begäran" och nationella helgdagar kan läggas till.

Mer information om den nya kalendern och lite mer 9-5SC2012.com.

Tillbaka till jul och presenter igen. Jag arbetar verkligen på en bokstavligen "stor överraskning”För fansen och något annat kan också komma. Det finns ingen garanti för det. Regelbunden bloggläsning kan vara fördelaktigt.

Saab vid Essens Motor Show

Essen Motor Show öppnar sina dörrar i morgon. Som alltid kommer den första tyska Saab-klubben att vara där med sin stativ. I år kommer klubben också att ställa ut i Hall 1, Stand 8.1. Fordon som har meddelats är spännande. Förutom en 111-9 Aero med Viggen Body Kit, är också en 3-9 NG-sportdräkt att se.

En bra anledning att åka till Essen! Saab Clubs besättning ser fram emot besökarna.

Några saker runt Saab slutar aldrig

I Sverige är insolvensförvaltarna fortfarande aktiva. De stämmer tidigare Saab-leverantörer som föredrog att 2011. Det är inte lagligt eftersom det straffar alla andra fordringsägare. Med framgång samlar de pengar. Vid IAC höjde de 90 miljoner kronor. Ännu svårare det slog platsleverantören Lear. Han betalades på sommaren 2011, eftersom han var en oumbärlig del av försörjningskedjan.

Nu måste Lear betala runt domstolsavgifter 13 miljoner € till konkursdirektörerna. Fonderna ska distribueras till alla leverantörer, även de som har blivit missgynnade av 2011. Men bara advokaterna dra nytta av det. Varje år samlar de miljontals i en process som inte har någon slut.

Namnet Saab, och särskilt Saab AB, har skadan. För med varje ny dom spolas berättelsen från 2011 uppåt och har negativa konnotationer. Det kommer aldrig att bli en Saab-väckelse under dessa omständigheter. Inte medan advokaterna arbetar.

3 tankar om “Kortfattat noterat. 9-5 Kalender och Mat Motor Show."

 • blank

  Min Gud vad en bra kombination av 9-5 NG är. Jag skulle ha velat det!

 • blank

  Vad du alltid lätt förbiser när advokat bashing: de agerar inte på eget initiativ, men endast på uppdrag av tredje part. Och deras avgift regleras enligt lag i de flesta europeiska länder, som i Tyskland, och är därför inte föremål för godtycklig skiljedom. Så att det advokater på uppdrag av konkurs domstolen att driva mot lagstadgade avgifter olagliga ford handikapp, kanske inte bidrar till rykte Saab, men det är inte advokater, men Saab skulle kunna vara att skylla dig själv, eftersom Saab har verkligen missgynnade borgenärer olagligt.

  • blank

   Det är rätt. Och domstolen godkänner regelbundet arvoden. Men: Det faktiska och viktigaste målet, bevarandet av bilmärket Saab och produktionsplatsen Trollhättan missades helt. Och det är den verkliga olägenheten.

Kommentarer är stängda.