Orio AB effektiviserar organisationen

den pressmeddelandesom gick igenom nätet igår eftermiddag har inte gillat alla. Orio AB reorganiserar sig och effektiviserar strukturerna. Det påverkar anställda i Sverige.

Orio AB effektiviserar organisationen
Orio AB effektiviserar organisationen

Först och främst kommer logistiksektorn i Nyköping att påverkas. 40-anställda måste lämna företaget. Orio sysselsätter runt 200 anställda i Sverige. Inte bra nyheter, särskilt på jultid. Och redan tillbaka till de gamla drama runt varumärket, som alltid ägde rum vid årets slut.

Ingen överraskning från Orio AB ...

Emellertid är fallet annorlunda i det här fallet. Utvecklingen var förutsebar och det är ingen överraskning. Årets Orio AB år 2017 är inte jämförbar med företaget från år 2012 eller 2013. Förra år var den tidigare Saab Parts AB fortfarande ett rent svenskt, centralt förvaltade företag, så Orio är nu internationellt positionerad.

Decentraliseringen, som drivs i åratal, gav mer frihet till de enskilda marknaderna och kortare leveranstider för kunderna. Som ett resultat skapades nya jobb av externa tjänsteleverantörer. Regionala läger gjorde de enskilda landsorganisationerna mer flexibla och oberoende, men på bekostnad av de gamla strukturerna i Nyköping.

Justeringen i Nyköping är resultatet av en framgångsrik decentralisering, där den tyska marknaden också spelar en viktig roll. Han heter, tillsammans med Sverige, som det andra europeiska distributionsnavet för Orio. Förutom Saab reservdelar innehåller den nuvarande portföljen erbjudanden för de mest populära fordonskällorna 26 i Tyskland och Sverige.

Orio AB fortsätter arbetet med att utöka sitt sortiment. Nya produkt- och serviceidéer utvecklas också för Saab-förare. Att ha en Saab borde vara möjlig på lång sikt utan problem och med mycket körglädje.

4 tankar om “Orio AB effektiviserar organisationen"

 • I slutändan finns det ingen lämplig tid

  • blank

   Exakt. Det finns aldrig.

 • blank

  Utan känslighet handlade vi där.

 • blank

  Kommer de ekonomiska orsakerna att förstå detta beslut, men varför så snart före årets slut?
  Hoppas de medarbetare har fått denna förklaring ah mycket tidigare och därmed åtminstone beredd på vad som går igenom nätet nu.

Kommentarer är stängda.