Blogg donation 2018 och blogg framtid

Ibland hjälper en titt till Sverige att förstå vår situation. I Saabs hem har medielandskapet förändrats mycket under de senaste 12-månaderna. Små lokala tidningar kämpar för överlevnad.

blank
Blog donation 2018. Vi behöver support.

Vad är lokal journalistik värd?

För att säkra journalistik lokalt har de beslutat att ta radikala steg. Onlineutgåvorna har mer eller mindre konsekvent blivit avgiftsbelagda. Om du vill läsa måste du betala. Antingen per artikel eller per prenumeration. Lokal journalistik har också sitt pris. Den som vill ha mediediversitet i morgon har förstått, åtminstone i Sverige, att det inte kan vara gratis.

Mark och jag är inte journalister. Vi är fans som skriver för andra fans. Men bloggen är något som en mycket liten lokal tidning i den stora bilindustrin. Saab är en liten by och vi är redaktörer för samhället. Vi gillar att skriva, med hjärta och själ. Och vi skulle vilja lägga till blogghistoriken i ett annat år.

Under de senaste månaderna har vi diskuterat framtiden igen och igen. Oavsett om vi vill öppna delar av bloggen bara för abonnenter, eller om vi fortsätter att hålla den helt öppen. Och om vi har råd över det alls. Räkningen är enkel. Och hon är nyktert. I genomsnitt läser runt 2.500 människor här varje dag. Någon gång i veckan, några varje dag. Förra året donerade bloggen något mer än 100-läsare. Om vi ​​skulle presentera en prenumerationsmodell och öka antalet abonnenter till bara 200, skulle alla problem lösas.

Vi har en budget som skulle möjliggöra ett årligt bloggprojekt. Pengar för klistermärkereklam, servicemappar, forskning, rallyplattor för Saab-möten och många andra idéer. 50% av de publicerade artiklarna skulle då inte längre vara fritt tillgängliga. Och vi är obekväma.

Vi tror på gratis internet.

Det är frestande och jag har varit nära att ta bort det under de senaste veckorna. I princip är vi dock av den uppfattningen att alla som är intresserade av Saab fortfarande ska kunna läsa allt här. Eftersom Mark och jag tror på läsarnas rättvisa, på uppskattningen av vårt arbete och internetfriheten.

Tyvärr har den ekonomiska situationen inte förbättrats sedan vår senaste uppmaning till donationer i november för ett år sedan. Antalet Saab-partners som stöder bloggen har fortsatt att krympa och därmed vår budget. Ansträngningen att skriva vår blogg i vanlig kvalitet har ökat.

Blog donation 2018. Vårt samtal går också till Saab-partnerna.

Det är obestridd att varumärket behöver allmänheten. Och att Saab fortfarande lever i Tyskland, Österrike och Schweiz - till skillnad från andra länder - kan också bero delvis på vårt arbete. Därför riktar sig överklagandet inte bara till läsarna. Saab-partners som kan stödja oss regelbundet adresseras också.

För att säkra vår minimibudget behöver vi läsarnas stöd för det kommande året. Du kommer att behöva minst 6.000,00 12 € de närmaste 60 månaderna. Som så ofta tänker vi på 5 euro per år eller XNUMX euro per månad, vilket bloggen bör vara värt för läsarna. Vi hoppas det! Vi är optimistiska! Vi tror på Saab Spirit och på våra läsare.

Naturligtvis kan alla ge vad de vill och vad de tycker är lämpliga. Vi är tacksamma för allt stöd! Varje bidrag räknas, och varje summa säkerställer bloggen och vårt arbete för det kommande året! Donationer kan göras enkelt via PayPal, på begäran kan vi också skicka bankuppgifterna (E-post: donera (ät) saabblog.net).

35 tankar om “Blogg donation 2018 och blogg framtid"

 • blank

  Jag håller helt med dessa åsikter. Bra arbete bör alltid värderas och belönas i enlighet med detta. Mitt bidrag borde ha mottagits förra veckan. Med ditt arbete fortsätter vår lilla Saab-byn att vara en levande hemadress och jag tycker att det är bra. Så kära icke-betalande abonnenter, ge dig en jerk ... ..

 • blank

  Kan jag fråga hur 6000 Euro kommer ihop?

  • blank

   Mycket försiktig just nu ... Efter en bra start. I morgon kommer en uppdatering med siffrorna!

 • blank

  Sedan 2 år finns det inte längre Saab i vår familj. Detta beslut var oundvikligen på grund av ekonomiska och rymdskäl för att våra fordon ska vara pålitliga för att erhålla. Ändå kan jag inte släppa frågan om Saab och jag fortsätter att fortsätta om inte så ofta, men fortfarande väldigt mycket och intresserad av bloggen och skulle inte sakna honom. Det är därför jag tycker det är väldigt mycket, om jag inte behöver anmäla mig för att fortsätta läsa. Och det är därför jag bara donerade. Även om ingen 60 € men bara 2 / 3 av den, men vill kalla de andra läsarna att donera. Med 2500-läsare dagligen är 100-dispensrar tydligt inte tillräckligt

 • blank

  Hej Tom, jag har just instruerat mitt bidrag till 2018. Tack för ditt engagemang och jag ser fram emot saabige rapporter i 2018.

 • blank

  @all: Tack för donationerna under de senaste 48 timmarna. Och för den positiva återkopplingen här på bloggen. En bra start, och för Mark och mig en bekräftelse på vårt arbete! Det får oss att se på framtiden med hopp! Vänligen fortsätt….

 • blank

  Jag hoppas att vi kan regelbundet njuta av bloggen i 2018. Donation har gjorts. Hoppas att många läsare kommer att göra det så att Tom och Mark kan fortsätta att erbjuda oss de stora Saab-grejerna.

 • blank

  Med ett gott samvete och stor tacksamhet för ert engagemang har jag just gjort donationen.

  Åh ja ... om hälften av de "prenumererade" läsarna skulle skänka lämplig årsavgift, skulle det resultera i 500 x € 60 = € 30.
  "Manno", det får dig att tänka på hur du måste slita för att få åtminstone de nödvändiga € 6,- tillsammans ... tztztz !!!

 • blank

  Jag donerar något i december. Den här månaden blir ingenting för hur annars skulle det kunna vara, mycket pengar gick till de två SAAB: erna.

 • blank

  Varje år är detta en av få "betalningar" som man gillar att göra 🙂
  Tack så mycket för det stora värdet. Hoppas att många håller med och uppskattar bloggen lika mycket som de donerande läsarna gör. Jag ser optimistiskt fram emot "Kassensturz"!
  PS: Jag tror förresten att bloggen är "ideell". Det finns trots allt väldigt många Saab -entusiaster. Och på fordonskulturell nivå är det en av de viktigaste medierna som håller andan från ett tidigare kultmärke vid liv ...

  • blank

   Inte för vinst ... det stämmer, Olli!

   Men Tom och Mark skulle då behöva grunda en förening eller en GmbH, fysiska personer kan inte vara välgörande (ja, naturligtvis kan de och är många! Bara inte i den mening som avses med skattekoden (AO)). Syftet med stadgarna: Främjande av bilkulturen, särskilt det svenska varumärket Saab, särskilt genom utbyte av erfarenheter, underhåll av bilarvet och dokumentation och presentation av Saabs varumärke och fordon. Eller något liknande ... 😉

 • blank

  Klart! Tack för den dagliga dosen SAAB!

 • blank

  Avslutad! Tack för det fina arbetet. Jag hoppas att mer än 100 personer kommer att trycka på donationsknappen i år. Det är så enkelt att betala!

 • blank

  Gruvan kommer i mitten av december ... 🙂

  Eventuellt Kan du erbjuda en PRO-version; Hela texten istället för hälften, varje bidrag via PDF i posten, ingen "Google" -annonsering, nya "bloggar" 12 timmar tidigare, rabattkuponger till exempel. Orio eller andra partners, etc.

  • blank

   Inget sätt för mig!
   Lever hälften av bidragen i prenumerationen.
   Volymmässigt är PDF per post skräp i inkorgen; den befintliga Google-annonseringen är verkligen ofarlig; 12 timmar tidigare är helt ointressant, bloggarna är mycket sällan tidskänsliga; Det finns rabattkuponger från KIK & ATU & VAG & om alla befintliga återförsäljare, sådant marknadsföringsnons är (min) Saab ovärdigt ...

 • blank

  Du gör ett bra jobb, tack! Jag gör gärna ett bidrag ...

 • blank

  Kolla! Detta är ett absolut rättvist pris för ditt fantastiska arbete! Ett stort tack för det! Och några fler än 100-dispensrar borde vara där i år! Låt oss gå!

 • blank

  Klar !!!! Tack för den här speciella bloggen och ditt fantastiska arbete.

 • blank

  Det är verkligen ledsen, 2500-läsare per dag, men bara om 100, givare. De som inte donerar och använder bloggen ska skämmas.

 • blank

  Hej Tom, tack för ditt hårda arbete. För mig är du motorn i vårt Saab-samhälle. Jag kommer också gärna göra överföringen och ser fram emot ytterligare intressanta rapporter. Med vänliga hälsningar från Sachsen ... ..

 • blank

  I alla fall: (till musiken av viva Colonia) ”Häng med, det är jättebra…) Och tack, SAABblognet -klistermärkena har kommit!

 • blank

  60 € Jag tycker att det borde vara värt det

  • blank

   Och ändå tycker jag att mer än 100-läsare borde donera. Det handlar inte bara om att få X tillsammans, men någonstans för uppskattning - och så mycket som möjligt! ! !

   Som Tom skrev är mindre donationer välkomna. Om alla 2.500-läsare endast ger en 5er i genomsnitt skulle detta vara € 12.500 och därmed betydligt mer än den riktade 100 60.

   I det avseendet går jag med i uppmaningen till donationer: VARJE LÄRAROMRÅDE. VARJE EUROTAL.

   PS
   För övrigt är detta också en kärnpunkt i betalningsmodellerna. Om du stänger av 100-prenumerationer med de som är värda 60, kommer tusentals andra läsare att vara borta. Samhället här kommer tyvärr att krympa. Dessutom bestämmer intervallet det värde som partner och annonsörer ger till en webbplats.

   PS II.
   Tom,
   Vad sägs om en verkstadskatalog här på bloggen? Inträde för en årlig avgift.

   Läsarna skulle ha en nationell katalog och man skulle se vilken lokal SAAB-tjänst som stöder bloggen. Bara en idé ...

   • blank

    Jo Herbert, välskriven ... som alltid. Det nya med det är dock att du tydligen kan läsa tankar ... 😉 Verkstadskatalogen kommer ganska säkert. Vi planerar att göra det nästa år mot en liten årsavgift. Vi kunde sprida finansieringen över ännu fler axlar, och workshops kunde göra ett mycket positivt uttalande till förmån för Saab.

    Dessutom, som skrivet, tror vi på gratis internet. Mot varje trend vill vi hålla bloggen öppen.

 • blank

  också gjort, jag hoppas att du kommer att få många kommentarer med "KLAR" !!!

 • blank

  Klart och jag hoppas att alla som läser här regelbundet (inklusive kollegor från pressen) kommer att ge ett litet bidrag för att få den här fantastiska bloggen.

  Hälsningar Cetak

 • blank

  Visst, kommer också att vara tillbaka (!) Som en givare!
  Jag betalar också för min lokala tidning :-), min "Tour" -abonnemang, mina branschtidningar.
  Tom du. Markera, vad din 2017 har gjort tillgängligt för artiklar igen, är fantastiskt!
  Tack så mycket för det!
  DU är den viktiga SAAB -länken! ("Resten" skulle annars vara den ensamma stridsfraktionen ...)
  Jag ser fram emot 2018 med Saab-bloggen!

 • blank

  Jag läser alltid ivrigt dina djupa kommentarer. All information är värd € 60 för mig. Jag kommer därför gärna att göra överföringen i början av januari. Hoppas att många läsare ser detta och deltar också !!

 • blank

  donerat

  Är donationen faktiskt avdragsgilla?

  LG, Martin

  • blank

   Tack! Jag är rädd att bloggen inte erkänns som en ideell organisation. Så inte avdragsgill ...

   • blank

    Arkiverat under bilunderhåll, det kanske .... !!

    • blank

     Och gjort ... ..bäst !!

  • blank

   Eftersom bloggen inte kommer att vara välgörande är det knappast möjligt.

   Ta bara allt för vad det är: Bekräftelse för det stora jobbet som Mark och Tom gör här.

   Det enda som saknas i artikeln är hänvisningen till PayPal-e-postadressen eller är det också donation (ät)….?

   • blank

    Exakt, det är donation (ät) ... Det finns också en knapp i det övre högra hörnet. Tack så mycket!

  • blank

   Inte självrisk, som inte välgörande!

   Jag tycker att det handlar om personlig uppskattning, oavsett om du uppskattar engagemang och bidrag från Tom och Mark och läsarna. Och villiga att finansiellt stödja tillhandahållandet av all insikt, information och bilder.

   Och som det är fallet med fritidsintressen som lyxbåtar, bashoppning och Saab: allmänheten betalar med rätta inte i form av skattebidrag.

Kommentarer är stängda.