Blogg donation 2018 och blogg framtid

Ibland hjälper en titt till Sverige att förstå vår situation. I Saabs hem har medielandskapet förändrats mycket under de senaste 12-månaderna. Små lokala tidningar kämpar för överlevnad.

Blog donation 2018. Vi behöver support.

Vad är lokal journalistik värd?

För att säkra lokal journalistik bestämde de sig för att ta radikala steg. Onlineutgifterna har blivit mer eller mindre kontinuerligt avgiftsbelagda. Om du vill läsa måste du betala. Antingen per artikel eller på prenumeration. Lokal journalistik har också sitt pris. Den som vill ha mediediversitet i morgon, har åtminstone förstått i Sverige att han inte kan vara fri.

Mark och jag är inte journalister. Vi är fans som skriver för andra fans. Men bloggen är något som en mycket liten lokal tidning i den stora bilindustrin. Saab är en liten by och vi är redaktörer för samhället. Vi gillar att skriva, med hjärta och själ. Och vi skulle vilja lägga till blogghistoriken i ett annat år.

Under de senaste månaderna har vi diskuterat framtiden igen och igen. Oavsett om vi vill öppna delar av bloggen bara för abonnenter, eller om vi fortsätter att hålla den helt öppen. Och om vi har råd över det alls. Räkningen är enkel. Och hon är nyktert. I genomsnitt läser runt 2.500 människor här varje dag. Någon gång i veckan, några varje dag. Förra året donerade bloggen något mer än 100-läsare. Om vi ​​skulle presentera en prenumerationsmodell och öka antalet abonnenter till bara 200, skulle alla problem lösas.

Vi har en budget som skulle möjliggöra ett årligt bloggprojekt. Pengar för klistermärkereklam, servicemappar, forskning, rallyplattor för Saab-möten och många andra idéer. 50% av de publicerade artiklarna skulle då inte längre vara fritt tillgängliga. Och vi är obekväma.

Vi tror på gratis internet.

Det är frestande, och under de senaste veckorna har jag varit nära att göra det så här. I princip tror vi dock att alla som är intresserade av Saab borde fortsätta läsa allt här. Eftersom Mark och jag tror på läsarnas rättvisa, uppskattningen av vårt arbete och internetets frihet.

Tyvärr har den ekonomiska situationen inte förbättrats sedan vår senaste ansökan om donationer i november för ett år sedan. Antalet Saab-partners som stöder bloggen har fortsatt att krympa och med oss ​​vår budget. Ansträngningen att skriva vår blogg i den vanliga kvaliteten har ökat.

Blog donation 2018. Vårt samtal går också till Saab-partnerna.

Att varumärket behöver allmänheten är obestridd. Och att Saab i Tyskland, Österrike och Schweiz - till skillnad från andra länder - fortfarande lever, kan också delvis bero på vårt arbete. Därför är samtalet inte bara för läsarna. Även Saab-partner, som kan stödja oss regelbundet, tas upp.

För att säkra vår minsta budget behöver vi stöd från läsarna för det kommande året. Kräver åtminstone 6.000,00 € för de kommande 12 månaderna. Vi tror, ​​som så ofta, på 60 € per år, eller 5 € per månad, som bloggen ska vara värd läsarna. Så vi hoppas! Vi är optimistiska! Vi tror på Saab Spirit och våra läsare.

Naturligtvis kan alla ge vad de vill ha och vad de tycker är lämpliga. Vi är tacksamma för något stöd! Varje bidrag räknas, och varje summa säkrar bloggen och vårt arbete för det kommande året! Donationer kan göras bekvämt via Paypal, på begäran kan vi även skicka dig bankkontonummeret (Email: donation (at) saabblog.net).

35 tankar om "Blogg donation 2018 och blogg framtid"

 • Jag håller helt med dessa åsikter. Bra arbete bör alltid värderas och belönas i enlighet med detta. Mitt bidrag borde ha mottagits förra veckan. Med ditt arbete fortsätter vår lilla Saab-byn att vara en levande hemadress och jag tycker att det är bra. Så kära icke-betalande abonnenter, ge dig en jerk ... ..

 • Mycket fasthållen just nu ... Efter en bra start. I morgon kommer en uppdatering med siffrorna!

 • Kan jag fråga hur 6000 Euro kommer ihop?

 • Sedan 2 år finns det inte längre Saab i vår familj. Detta beslut var oundvikligen på grund av ekonomiska och rymdskäl för att våra fordon ska vara pålitliga för att erhålla. Ändå kan jag inte släppa frågan om Saab och jag fortsätter att fortsätta om inte så ofta, men fortfarande väldigt mycket och intresserad av bloggen och skulle inte sakna honom. Det är därför jag tycker det är väldigt mycket, om jag inte behöver anmäla mig för att fortsätta läsa. Och det är därför jag bara donerade. Även om ingen 60 € men bara 2 / 3 av den, men vill kalla de andra läsarna att donera. Med 2500-läsare dagligen är 100-dispensrar tydligt inte tillräckligt

 • Tja Herbert, välskrivet ... som alltid. Det som dock är nytt är att du verkar kunna läsa sinnen ... 😉 Verkstadskatalogen kommer att komma ganska säkert. Vi planerar det nästa år mot en liten årlig avgift. Vi kunde sprida finansieringen över ännu fler axlar och verkstäderna skulle kunna ge ett mycket positivt uttalande per Saab.

  Dessutom, som skrivet, tror vi på gratis internet. Mot varje trend vill vi hålla bloggen öppen.

 • Och ändå tycker jag att mer än 100-läsare borde donera. Det handlar inte bara om att få X tillsammans, men någonstans för uppskattning - och så mycket som möjligt! ! !

  Som Tom skrev är mindre donationer välkomna. Om alla 2.500-läsare endast ger en 5er i genomsnitt skulle detta vara € 12.500 och därmed betydligt mer än den riktade 100 60.

  I det avseendet går jag med i uppmaningen till donationer: VARJE LÄRAROMRÅDE. VARJE EUROTAL.

  PS
  För övrigt är detta också en kärnpunkt i betalningsmodellerna. Om du stänger av 100-prenumerationer med de som är värda 60, kommer tusentals andra läsare att vara borta. Samhället här kommer tyvärr att krympa. Dessutom bestämmer intervallet det värde som partner och annonsörer ger till en webbplats.

  PS II.
  Tom,
  Vad sägs om en verkstadskatalog här på bloggen? Inträde för en årlig avgift.

  Läsare skulle ha en nationell katalog och du skulle se vilken lokal SAAB-tjänst som stöder bloggen. Bara en idé ...

 • Hej Tom, jag har just instruerat mitt bidrag till 2018. Tack för ditt engagemang och jag ser fram emot saabige rapporter i 2018.

 • @all: Tack för donationerna under de senaste 48 timmarna. Och för den positiva feedbacken här på bloggen. En bra start, och för Mark och mig en bekräftelse på vårt arbete! Det låter oss se framtiden med hopp! Var snäll och fortsätt ....

 • Och gjort ... .. bästa !!

 • Filed under car maintenance, det kanske .... !!

 • Välgörenhet ... det är rätt, Olli!

  Tom och Mark skulle dock behöva hitta en klubb eller ett aktiebolag, fysiska personer kan inte vara välgörande (ja, det kan de redan och många också! Bara inte i skattkodens mening). Statens syfte: Främjande av bilkulturen, särskilt det svenska varumärket Saab, särskilt genom erfarenhetsutbyte, omhändertagande av fordonsarvet och dokumentation och presentation av Saabs varumärke och fordon. Eller något sånt ...

 • Jag hoppas att vi kan regelbundet njuta av bloggen i 2018. Donation har gjorts. Hoppas att många läsare kommer att göra det så att Tom och Mark kan fortsätta att erbjuda oss de stora Saab-grejerna.

 • Med ett gott samvete och stor tacksamhet för ert engagemang har jag just gjort donationen.

  Åh ja ... om hälften av de "tecknade" läsarna skulle skänka rätt årlig avgift, skulle 500 vara x € 60.- = € 30'000.-.
  "Manno", som får dig att tänka på hur man måste arbeta för att få åtminstone de nödvändiga € 6'000.- tillsammans ... tztztz !!!

 • Jag donerar något i december. Den här månaden blir ingenting för hur annars skulle det kunna vara, mycket pengar gick till de två SAAB: erna.

 • Varje år är detta en av de få "betalning" som man tycker om att göra
  Tack så mycket för det stora värdet. Hoppas att många håller med och värderar bloggen så mycket som de givande läsarna gör. Är optimistisk ser fram emot "Kassensturz"!
  PS: Jag tycker i övrigt att bloggen är "ideell". När allt kommer omkring finns det många Saab entusiaster. Och på bilkulturnivån är han en av de viktigaste medierna som håller andan i ett tidigare kultmärke levande ...

 • Klart! Tack för den dagliga dosen SAAB!

 • Kolla! Tack för det stora arbetet. Jag hoppas i år mer än 100-personer trycker på "donationsknappen". Det är så lätt att göra betalningen!

 • Inget sätt för mig!
  Lever hälften av bidragen i prenumerationen.
  PDF via post mullar inkorgen i volym; Den befintliga Google-annonseringen är verkligen ofarlig. 12h timmar tidigare är helt ointressant, bloggarna är mycket sällan tids känsliga; Det finns rabattkuponger från KIK & ATU & VAG & om varje befintlig återförsäljare, så en marknadsföringsnos är ovärderlig för (min) Saab ...

 • Inte självrisk, som inte välgörande!

  Jag tycker att det handlar om personlig uppskattning, oavsett om du uppskattar engagemang och bidrag från Tom och Mark och läsarna. Och villiga att finansiellt stödja tillhandahållandet av all insikt, information och bilder.

  Och som det är fallet med fritidsintressen som lyxbåtar, bashoppning och Saab: allmänheten betalar med rätta inte i form av skattebidrag.

 • Jag kommer i mitten av december ...

  Möjligen. Kan du erbjuda en PRO-version hel istället för halv text, varje inlägg via PDF i posten, ingen "Google" -annonsering, nya "bloggar" 12h tidigare rabattkuponger på t.ex. Orio eller andra partners, ect ....

 • Du gör ett bra jobb, tack! Jag gillar att betala dig en avgift ... ..

 • Kolla! Detta är ett absolut rättvist pris för ditt fantastiska arbete! Ett stort tack för det! Och några fler än 100-dispensrar borde vara där i år! Låt oss gå!

 • Klar !!!! Tack för den här speciella bloggen och ditt fantastiska arbete.

 • Det är verkligen ledsen, 2500-läsare per dag, men bara om 100, givare. De som inte donerar och använder bloggen ska skämmas.

 • Hej Tom, tack för ditt flitiga arbete. För mig är du motorn i vår Saab-community. Jag kommer också gärna göra överföringen och ser fram emot mer intressanta rapporter. Med vänliga hälsningar från Sachsen ... ..

 • I alla fall: (till viva Colonia-musiken) "Kom igen, det är priihiimaa ...) Och tack, SAABblognetklisterna har kommit!

 • 60 € tycker att det borde vara värt det

 • också gjort, hoppas här är många kommentarer med "DONE" !!!

 • Klart och jag hoppas att alla som läser här regelbundet (inklusive kollegor från pressen) kommer att ge ett litet bidrag för att få den här fantastiska bloggen.

  Hälsningar Cetak

 • Visst, kommer också att vara tillbaka (!) Som en givare!
  Betala för min lokala tidning :-), min "turné" prenumeration, mina tidskrifter.
  Tom du. Markera, vad din 2017 har gjort tillgängligt för artiklar igen, är fantastiskt!
  Tack så mycket för det!
  DU är den viktiga SAAB-länken! ("Vila" skulle annars vara den ensamma kämpegruppen ...)
  Jag ser fram emot 2018 med Saab-bloggen!

 • Exakt, det är donation (ät) ... .. Det finns också en knapp uppe till höger. Tack så mycket!

 • Jag läser alltid ivrigt dina djupa kommentarer. All information är värd € 60 för mig. Jag kommer därför gärna att göra överföringen i början av januari. Hoppas att många läsare ser detta och deltar också !!

 • Eftersom bloggen inte kommer att vara välgörande är det knappast möjligt.

  Ta bara allt för vad det är: Bekräftelse för det stora jobbet som Mark och Tom gör här.

  Nu saknas i artikeln bara referensen till postadressen i PayPal eller donation är (ät) ....?

 • Tack! Jag är rädd att bloggen inte är erkänd som en välgörenhet. Så inte självrisk ...

 • donerat

  Är donationen faktiskt avdragsgilla?

  LG, Martin

Kommentarer är stängda.