check marknaden. Saab 9-3 II från MY 2008.

Marknadsöversynen för Saab 9-3 II fram till modellår 2007 gick online i augusti. Med en kort fördröjning planlades marknadsobservationen för fordon från modellår 2008 till 2014. Det tog sedan längre tid än väntat. Marknaden har förändrats dramatiskt de senaste månaderna.

Saab 9-3 sedan. Bild: Saab Automobile AB / Arkiv saabblog.net

Priserna på begagnad 9-3 II diesel finns fortfarande i källaren. Inträdet börjar redan strax under 5.000,00 €. Efterfrågan verkar låg, nedetiden är hög. Urvalet är relativt bra, eftersom runt 2 / 3 erbjudanden är självantändning. De som inte är rädda för övergående körförbud kan få in extremt billigt.

Medan diesel verkar fast i efterfrågan låg, är bensinpriserna stabila till stigande. Därför måste man inse att det inte finns något märkbart urval. Önskad är 2-liters turboladdade motorer, mindre V6. Han är törstig, men rolig. Mindre efterfrågan är fyrhjulsdrift, och automatisk är inte på popularitetsskalan långt ovanför. Fläktarna föredrog att ha en 2-liters full turbo i Aero Trim, med bara några kilometer, till ett acceptabelt pris på under 10.000 €.

Och det handlar bara om allt. Till och med undvikandet av 1.8t, som kan ökas till nästan 200 PS med hjälp av Hirsch Performance, är knappast möjligt längre. Marknaden är mycket begränsad, och man känner att Saab 2008 var den sista som levererade kvantiteter.

Jag hittade fortfarande några fina fordon. De ligger alla bra över tröskeln till 10.000 €, så du måste leva som en utsiktsplats.

Saab 9-3 sportkläder 2010. Häll ädla bilar. Foto: Noble Cars
Saab 9-3 1.8t Vector Sport Suit 2010. 91.000 kilometer.

Sportdräkten kommer från Saabs korta Spyker-era. Det som ensam gör honom sällsynt, körsträckan på under 100.000 kilometer är också svår att hitta. Ett vackert fordon som kräver prestandaförbättring och turbinfälgar efter en hjort - och då skulle det vara en riktig blickfångare. Det är till salu Ädla bilar i gjutning.

Saab 9-3 2009 med bra funktioner. Foto: Car Schaab.
Saab 9-3 1.8t Vector Sport Suit 2009. 114.111 kilometer.

En mycket välutrustad 9-3-vektor finns hos Saab Auto Schaab i Lemmer / Nederländerna. Med navigering, xenon, läder och 17 "fälgar lämnar han inget att önska. Svårt att hitta i den här utrustningen. Importera till Tyskland är lätt med CoC.

I princip är urvalet i Nederländerna mycket mer produktivt än i Tyskland. Även om priserna tenderar att vara högre har skillnaden minskat under de senaste månaderna. Tyskland anpassar sig, vilket främst beror på den lilla utbudet av bensinmotorer från modellår 2008. Att köpa en 9-3 är nästan utan risk. Utöver några mindre svagheter är den kompakta Saab en ekonomisk långsiktig bil. Reservdelarna levererar av Orio AB är bra, med tillfälliga svagheter. Från tid till annan finns luckor som snabbt har stängts.

Ändå måste man uppmärksamma mer än någonsin på villkoret. I handeln uppträder alltmer fordon med nedsatt underhåll och dåligt tillstånd. Ålder och uppmaning till många andra och tredje part ägare för kostnadseffektiv användning utöver Saab-världen lämnar sitt varumärke. Du bör också titta noga på reimports från södra europeiska länder. Vårdvillkoren är väldigt olika. Terminologin för vad som menas med gott skick varierar ofta mycket.

En speciell position tar Griffin-modellerna och modellåret 2014. 9-3 Griffins är svåra att hitta i Tyskland. Om de kommer på marknaden, kan priset vara fantasifullt eller till och med billigt. När allt kommer omkring finns det ingen verklig utbyte av utbud och efterfrågan här på grund av enkel icke-existens. Förutom visuella skillnader och förbättrad inredning är det framförallt de starka turbomotorerna med direkt injektion som gör Griffin intressant.

Lika full av fantasi kan priserna för modellår 2014 vara. I Trollhättan mer eller mindre sammansatta för hand har de förmodligen det mest välinställda chassit av alla 9-3. I Tyskland finns det bara några få, i Sverige finns det alltid några som finns på marknaden. Saab-fans betalar vanligtvis det pris som NEVS ville sälja sina anställda. Under 25.000,00 € är det bara i undantagsfall något.

Saab 9 3 Aero 2014. Till salu i Trollhättan. Foto via Blocket.se
Saab 9-3 Aero Turbo 4, 2014, 65.000 kilometer

Ett riktigt fynd kan därför vara denna begagnade 9-3, som i Trollhättan för Rea står. Det rimliga priset ligger långt under 18.000 €, vilket gör Saab väldigt intressant. För alla fordon i modellår 2014 finns det möjlighet att öka prestanda på 260 PS av Hirsch Performance. Den relativt kompakta Saab blir en riktig idrottare.

Inträdet i Saab-världen 2017 är inte lättare och framför allt inte billigare. Få fordon uppfyller en ständig efterfrågan. Trenden är särskilt märkbar i konvertiblerna, som testas vid nästa marknadskontroll.

7 tankar också "check marknaden. Saab 9-3 II från MY 2008."

 • Trollhättan Aero är intressant. Vem har erfarenhet av import från Sverige?

  • Jag introducerade en Saab 9-3 BJ 2014 från Sverige mindre än en månad sedan. ADAC ger dig hjälp och hjälp finns också på internet. Det finns inga stora svårigheter! Jag introducerade bilen på måndag och bytte bil samma eftermiddag. Problemet är: Säljaren måste lämna bilen inloggad, det innebär ett visst förtroende hos säljaren till köparen! En tysk försäkring accepterar inte bilen och dagen eller veckans godkännande gäller inte utomlands!

 • Gånger om 9-3SC i gjutning: forma läderytor framsätena med den smala inläggsremsor för att markera faktiskt från 9-5 (tårar tyvärr bara här ofta konstläder), men som har kommit till idén På baksidan sitter de stora läderytorna övre och nedre färgade? Återigen, skulle du ha varit tvungen att sy små remsor. Det verkar som samlat, tror jag.

  • Kanske var det inte tillräckligt med läder i MY10 för platserna

  • Eftersom den tidigare ägaren har gjort en uppgradering eller nedgradering. Normal på Vector Level är, beroende på marknad, båda varianterna. Men inte kombinerad i ett fordon.

   • Jag skulle säga att bilden på baksätet inte hör hemma till bilen. Jag kan inte föreställa mig att någon även byter färgdörrdörr med remsa

    • Kan också vara. Vem passerar och löser pusslet?

Kommentarer är stängda.