Kort paus. Om bloggen (ger) har en rinnande näsa

Den korta bloggbrottet var förknippad med att samtidigt fånga på bloggarens kalla, kanske symboliska för bloggen och dess framtid. Oavsett om det är figurativt talat kommer det bara att vara med en morgonkall, kommer att visa.

Saab 9-3x-koncept. Bild: Saab Automobile AB / Arkiv Saabblog.net

Citatet om "morgonförkylningen" är lånat av Victor Muller. Det var beskrivningen av produktionsstoppet vid fabriken 2011. Vilket inte skulle vara ett så bra tecken ... Naturligtvis använde jag pausen och såg mig omkring. Saab hade en gång en unik, internationell bloggkultur. I flera år har det utgjort en del av varumärkets charm. Utan tillverkare var kunderna närmare, varumärken och fläktkultur var ett.

Det verkar slut. En hel del sidor har inte underhållits på länge, andra skriver bara sporadiskt. Tiden för Saab-bloggar verkar vara över, vilket knappast är förvånande. En vän som jag pratade med om mitt bloggproblem de senaste dagarna visade förståelse. Allt skulle vara lättare om något med en framtid hänt i Trollhättan. Åh Trollhättan .... En för närvarande mycket känslig punkt som jag tar upp igen i slutet av texten.

En blogg är en levande organism. Det förändras alltid, vilket är bra. Saab-bloggprojektet var och är ständigt på språng. Från det stora drama av affärsnyheter till en sida som är mer fokuserad på bilar, youngtimers och klassiker - som har framgångar och som också måste ta bakslag. COC-arkivet, Saab-klistermärkningskampanjen och det faktum att vi tog Project Saab Paul ut på gatan, om än med svårigheter, är några framgångar. Det faktum att vi var tvungna att öva misslyckanden med andra idéer, Saab-klubbarnas medverkan skulle vara ett exempel, är inget drama.

Du kan och måste leva med det. Jag har inget problem med det. Frågan är hur det går vidare. Bloggare och bloggar har förkylningar. Så mycket är tydligt. När samhället krymper blir Saab mer och mer av en mindre, men fin och svärd gemenskap. Att det måste fortsätta (!) Är klart. Jag bor Saab, fortfarande, och jag gillar bilarna. Särskilt de äldre, och vårt första H-platta projekt rullar långsamt mot sista sprinten.

Du kan utforma en blogg på många sätt. Till exempel kan du fylla den med Youtube-videor av kraschade Saabs och Tuning-objekt. Dessa 5-rader med text, och på 10-minuter, är dagens arbete gjort. Det är också en slags underhållning. Men inte min stil.

Framtiden. Mindre artikel. Men kanske bättre artiklar.

Framtidens artiklar kommer att ta mer tid och mer arbete. Det tar längre tid att gå online, vilket beror på de yttre omständigheterna. Eftersom inget mer händer med varumärket, om inte en prins kommer och kysser fabriken i Trollhättan. Tyvärr är det sällsynt i nordisk mytologi. Så bloggen måste fokusera på vad som finns.

Specifikt kommer det att bli så att det blir färre artiklar. Jag befriar mig från trycket i den dagliga publiceringen. Eftersom det ibland tar längre tid för en text att mogna. Men det blir en bättre text. Det kommer att finnas dagar utan innehåll i framtiden, morgonkaffe eller te måste utan Saab-läsning.

I gengäld försöker bloggen leverera en viss kvalitet i framtiden som kan göra rättvisa åt varumärket. Kanske kommer det att finnas en ny projektbil när vår Paul firar sin final 2018. Sådana är framtidsutsikterna för tillfället. I november, som varje år, kommer vi att be om bloggdonationer. Och jag hoppas att så många bloggsupportörer som möjligt kommer att ansluta sig till oss också 2018. Men det är ett annat kapitel.

Tillbaka till Trollhättan igen ...

Medan bloggen bara är kall, slog influensan ut i Trollhättan. Händelserna är så dramatiska att vi kommer att förändra ämnet för de närmaste dagarna och vända oss till Sverige.

19 tankar om “Kort paus. Om bloggen (ger) har en rinnande näsa"

 • blank

  Hej bloggare,

  Nu har jag äntligen registrerat, där jag har läst här länge. Kölden var droppen som sparkade av

  Vänligen låt inte någon tänka att dödsfallet långsamt borde ringas sex år efter slutet av ett unikt bilmärke. Själv har jag kört bil i 16 år från märket som gick i konkurs i Bremen 1961, om än utan motivering. Och jag måste säga att den här scenen är mer levande idag än någonsin tidigare. Och verkligen inte bara sedan försöket att märka en kinesisk SUV med en romb.

  Om mot alla förväntningar aldrig finns några fordon med Saab-etiketten igen, det är en liknande historia för Saab-scenen. Förmodligen kommer samhället att erodera kvantitativt, men vad betyder det? Så länge jämn, säg, 100 personer intresserade av varumärket, är en blogg nektar som ger näring åt passion.

  Därför är en blogg inte skyldig att presentera dagliga nyheter. Ingen borde förvänta sig det. Jag vet hur bindande ett jobb är, vilket Saab bloggare gör så fängslande och på hög nivå. Ta bort gas och njut av vad som går, så min åsikt.

  Hälsningar från fjorden

 • blank

  Jag hoppas fortfarande på prinsen som förmodligen kommer att bli ett troll i Skandinavien ...

  De rika skandinaverna ser tyvärr den obestridliga risken mer. De lika obestridda chanserna är högre.
  Jag är dock fast övertygad om att SAAB så småningom kommer igen, i värsta fall endast som ett namn.

  Tack för bloggen och full förståelse för en viss "trötthet". Om möjligheterna är synliga kommer adrenalin tillbaka mycket snabbt!

  Hälsning

  Linus

 • blank

  Tja, Tom!

  Håll dig till din blogg. Sist men inte minst, alla fantastiska bidrag från dig och ibland passionerade kommentarer från andra Saab-fans har fått mig att "rädda" en annan speciell Saab. Från och med nästa fredag ​​kommer 6 Saab att fylla mitt garage. Kommer det att vara det sista? Ta en titt.

  För övrigt är den speciella Saab en 9-3 2.0T Performance, en som såldes genom Saabs återförsäljare som "Saab Performance by Hirsch". Eftersom bilarna var väldigt dyra finns det inte så många av dem! Jag ser definitivt fram emot det.

  Bra resa till alla

 • blank

  Tja, Tom! Och förhoppningsvis kommer du också att bli av med bloggen kall, för det skulle vara synd om du inte kunde värma upp Saabs hjärta i framtiden på dina bidrag.

 • blank

  Jag har stor förståelse för kylan ...
  Jag tror att vi måste komma överens med det faktum att vi älskar, vårdar och tar hand om fordon av en unik men utrotad art. Detta blir inte lättare med tiden ...
  Det är allt bättre att kunna dela denna passion med likasinnade människor och att ha ett hem bredvid de olika forumen i denna extraordinära blogg.
  Tom - bota förkylningen och - håll fast vid den - vi gör det också och är glada!
  Fortsätt på Saabin '

 • blank

  Hej alla och bli frisk snart till alla som lider av sjukdom,

  enligt mottot ”nu mer än någonsin” utökade jag nyligen min SAAB-flotta. Som en vinterbil som kommer att underhållas väl i framtiden kommer en 9-5 3.0t V6 bensinmotor som inte alltid har lidit till. Cabriolet får sin välförtjänt vinteruppehåll. Aero stationvagn fortsätter naturligtvis att gå hela året.

  För att förbättra den allmänna stämningen funderar jag specifikt på att hålla ett SAAB-möte i vår stad. Hotell, pensionat och en riktigt bra mötesplats (jag testade det i anledning av min 60: e). för 50 till 100 personer är tillgängliga. Allt i närheten av varandra och mestadels med utsikt över Havel. I den näst minsta "Hansestaden" i Tyskland finns tyvärr bara två SAAB-förare, så att från större Berlin, Magdeburg, Hamburg, Schwerin och och mycket mer måste läggas till.

  För att organisera ett möjligt möte skulle jag behöva lite support från erfarna bloggare. För själva läget finns en professionell evenemangshantering. Så från 50-personer som kan vara intressanta.

  Jag skulle behöva en grundläggande feedback

  • blank

   Vi stöder det som fungerar ... Både med registreringen, som kan göras online via bloggen, samt med tillkännagivande, program etc.

   Utnämningen skulle vara avgörande. Mark är inblandad i Saab-vännerna Sachsen, påsken och september 2018 planerar en utgång. I juni är det sannolikt att piloter som vill ha 2018 kommer att äga rum i Kiel, liksom i Hamburg-mötet.

 • blank

  Hi Tom
  Enligt min mening har du alltid gjort den här bloggen spännande. Det är förståeligt att du nu vill ta det lugnt. Vad ska det finnas "dagliga nyheter" om Saab? Ingenting. Vi borde alla vara glada över de "gamla historierna" och våra bilar med våra Saabs. Jag kommer också snart att skriva en uppföljare till min Saab-berättelse. Så jag kommer att presentera de tre saknade Saabs till bloggen. Jag tycker att vi bara ska ta itu med Saab. Vad som händer i Trollhättan är bara sorgligt och skamligt. Så ledsen jag är om folket i Sverige, jag är inte intresserad av NEVS och allt nonsens med och om NEVS. Bloggen kallas också Saab-bloggen. net och inte NEVS blogg. netto.
  Jag önskar alla Saab-förare mycket roligt med sina fordon, vilket de kommer att hålla länge.

 • blank

  Det är stilen som utgör bloggen. Bra för hjärtat, välbefinnandet, och för SAAB-enheten ändå. Han har blivit en del av mitt liv, även om jag inte känner Tom och Mark personligen. Och jag vill verkligen inte sakna honom.

 • blank

  Från mig också, bli bra snart!

  Jag kan bara hålla med dig om bloggen, Tom.
  Jag följer också nyheterna om Saab på två internationella bloggwebbplatser.
  Men dessa rapporter har mer att göra med ett meddelandemeddelande än inlägg.
  Det saknar känslor och personliga intryck som gör denna blogg så intressant för en läsare.
  Speciellt eftersom det också finns mycket information om trivial inställning för tävlingsändamål, vilket är möjligt med alla fordon.

  Därför. Fortsätt med den kvalitet vi älskar, även om det inte längre finns en ny Saab-berättelse att läsa med varje morgonkaffe.

 • blank

  Skynd dig också från norra Förbundsrepubliken!

  Det sista stycket - när det gäller sådana dramatiska händelser i Trollhättan - får dig naturligtvis också att tänka. Kastade Jiang det trots allt? Oavsett vad som kommer (vi är vana vid mycket) - men var snäll och var inte för lång på tortyren.

  • blank

   Artikeln är nästan färdig, den måste bara läsas av redaktören. Jag tror att han går online imorgon!

 • blank

  Hej Tom! Jag önskar dig och bloggen "en god återhämtning".

 • blank

  BRA IDEA! ! !

  Om jag förstår rätt utvecklas bloggen mot en mer statisk webbplats. Så ett (referens) arbete där du fortfarande kan hämta din dagliga dos av Saab ...

  Men inte längre, genom att ständigt hitta nya artiklar, men genom att rymma i arkivet och rubrikerna. Tyvärr är Saab historia. Men i det här och Saab-berättelsen kan du bara bläddra, titta på bilder och läsa. Sådan (åter) anpassning är endast konsekvent.

  Det lindrar bloggen (bli bra snart !!) Och är det enda sättet att hantera ett varumärke som tyvärr inte kommer att ge några nya nyheter.

  Om jag kunde önska något så skulle det vara just det. Så en Saab-sida där varumärket bevaras. Du tittar på bilder av historiska (och de alla är) se fordon och tekniska data kan framtida referens, lär sig om de förändringar och revolutioner, kompletteras med nya rekommendationer för evenemang eller för reparationer, ombyggnad och byte av verktyg etc.

  Gemenskapen kommer inte att få några goda nyheter från Trollhättan längre. Ju mer behöver hon någonting som konsekvent kretsar kring befintliga Saabs och Saabs historia.

  Det gör det lite tråkigt när klubbarna hittills inte har sett detta som en möjlighet. Ett samarbete med THE centrala tyska Saab-webbplats verkar för mig vara en lovande vinn-vinn-strategi. I enlighet med mottot "SAABS UNITED" bör du informera och hjälpa varandra i alla Saab-frågor i Tyskland och lokala klubbar. Och det borde samlas på ett ställe.

  Det är åtminstone mina tankar ...

  Tack till bloggen för allt här.

  • blank

   Jag kan gå med i Herbert på alla punkter.
   Jag skulle också vilja tillägga att jag har träffat mycket trevliga människor från nästan och långt genom bloggen och dess stora evenemang och med några också en vänlig kontakt. Allt detta får inte somna, även om vi krymper över tiden till en hård kärna.
   Det är bra att titta utanför lådan i sitt dagliga liv

 • blank

  En riktig sticka i Saabs hjärta, den här bilden av Saab 9-3X Concept, som på sin tid redan förutsåg dagens medelstora SUV-trend (Alfa, Audi, BMW, Volvo ……….). Vilken framsynthet!
  Den tillfälliga avmattning av bloggen är något mänskligt, det är lättare att öppna den senaste blogg med ganska glad förväntan och att läsa än att sitta ner och skriva något, även om det är fullt av idéer. Dessutom är jag en sådan, jag lovar förbättring, faktiskt inte så svårt att bli 6 Saab, genom vilken det skulle vara något att rapportera (sista projekt: 900 2,1-16 Convertible sparats från slaktaren och ställa tillbaka på marknaden).

  Så Tom, snälla vänta, du förbereder ett större antal intresserade bra och spännande tider.

  • blank

   Jag är glad över ett bidrag från din sida! 6 Saab är mycket intressant berättande material!

 • blank

  Moin, Tom!
  Schupfen kommer och går ... :-), men gör ibland ”konstiga tankar” ... vilket skulle vara synd. 🙁 🙁
  Inte alltid dagligen, för det alls (!) Information om och om SAAB, det är verkligen en möjlighet.
  Kunde göra vänner med mig och självklart stöd!
  Annars blir Trollhättan helt oskadd. Fungerar inte!

 • blank

  Bra om det bara stannar med kallt! Allt annat skulle vara synd! Tack för bloggen!

Kommentarer är stängda.