Kort paus. Om bloggen (ger) har en rinnande näsa

Den korta bloggbrottet var förknippad med att samtidigt fånga på bloggarens kalla, kanske symboliska för bloggen och dess framtid. Oavsett om det är figurativt talat kommer det bara att vara med en morgonkall, kommer att visa.

Saab 9-3x-koncept. Bild: Saab Automobile AB / Arkiv Saabblog.net

Citatet av "morgonkallet" lånas förresten med Victor Muller. Således beskrev 2011 produktionsstoppet på fabriken. Vad skulle inte vara så gott tecken ... Naturligtvis tog jag fördel av pausen och tittade runt. Saab hade en gång en unik, internationell bloggkultur. Hon tillbringade år en del av märkets charm. Ingen tillverkare var närmare kunder, varumärken och fläktkultur var en.

Det verkar över. Flera sidor hålls inte längre under lång tid, andra skriver bara sporadiskt. Tidpunkten för Saab-bloggarna förefaller över, vilket inte är överraskande. En vän som jag pratade med om mitt bloggproblem de senaste dagarna visade förståelse. Det skulle allt bli lättare om något med en framtid hände i Trollhättan. Åh Trollhättan .... En för närvarande mycket känslig punkt som jag tar upp igen i slutet av texten.

En blogg är en levande organism. Han förändras ständigt, vilket är bra. Saab bloggprojektet var och är ständigt i rörelse. Från det stora dramaet av affärsnyheter till en sida som är mer inriktad på bilar, klassiska bilar och klassiker - som har framgångar och har också motgångar. COC-arkivet, Saab-stickeråtgärden och det faktum att vi Projekt-Saab Paul, om än svårt, på vägen har lyckats med framgång. Att vi fick misslyckas i andra idéer skulle inkludera Saab-klubbarna vara ett exempel, är inte ett drama.

Du kan och måste leva med det. Jag har inget problem med det. Frågan är hur det går vidare. Bloggare och bloggar har förkylningar. Så mycket är tydligt. När samhället krymper blir Saab mer och mer av en mindre, men fin och svärd gemenskap. Att det måste fortsätta (!) Är klart. Jag bor Saab, fortfarande, och jag gillar bilarna. Särskilt de äldre, och vårt första H-platta projekt rullar långsamt mot sista sprinten.

Du kan utforma en blogg på många sätt. Till exempel kan du fylla den med Youtube-videor av kraschade Saabs och Tuning-objekt. Dessa 5-rader med text, och på 10-minuter, är dagens arbete gjort. Det är också en slags underhållning. Men inte min stil.

Framtiden. Mindre artikel. Men kanske bättre artiklar.

Framtidens artiklar kommer att behöva mer tid och mer arbete. Det tar längre tid för dem att gå online, vilket beror på de yttre omständigheterna. För att ingenting händer med varumärket, såvida inte en prins kommer och kysser fabriken i Trollhättan. Tyvärr är detta sällsynt i norrsk mytologi. Så bloggen måste fokusera på vad som finns.

Specifikt kommer det att bli så att det blir färre artiklar. Jag befriar mig från trycket i den dagliga publiceringen. Eftersom det ibland tar längre tid för en text att mogna. Men det blir en bättre text. Det kommer att finnas dagar utan innehåll i framtiden, morgonkaffe eller te måste utan Saab-läsning.

För detta ändamål försöker bloggen också att ge en viss kvalitet i framtiden, som kan göra rättvisa till varumärket. Kanske kommer det att bli en ny projektbil när vår Paul 2018 har firat sin finale. Så är framtidsutsikterna för tillfället. I november, som varje år, kommer vi att be om blogg donationer. Och jag hoppas att så många bloggar som möjligt kommer att följa med 2018. Men det är ett annat kapitel.

Tillbaka till Trollhättan ...

Medan bloggen bara är kall, slog influensan ut i Trollhättan. Händelserna är så dramatiska att vi kommer att förändra ämnet för de närmaste dagarna och vända oss till Sverige.

19 tankar om "Kort paus. Om bloggen (ger) har en rinnande näsa"

 • Hej bloggare,

  Nu har jag äntligen registrerat, där jag har läst här länge. Kölden var droppen som sparkade av

  Ingen bör tänka att sex år efter slutet av ett unikt bilmärke borde dödsknappen rungas långsamt. Sedan 16 år kör jag en bil av märket, vilket 1961 i Bremen - dock helt obefogat - gick i konkurs. Och jag måste säga, den här scenen är levande idag än någonsin tidigare. Och säkert inte bara sedan försök att märka en kinesisk SUV med en rhombus.

  Om mot alla förväntningar aldrig finns några fordon med Saab-etiketten igen, det är en liknande historia för Saab-scenen. Förmodligen kommer samhället att erodera kvantitativt, men vad betyder det? Så länge jämn, säg, 100 personer intresserade av varumärket, är en blogg nektar som ger näring åt passion.

  Därför är en blogg inte skyldig att presentera dagliga nyheter. Ingen borde förvänta sig det. Jag vet hur bindande ett jobb är, vilket Saab bloggare gör så fängslande och på hög nivå. Ta bort gas och njut av vad som går, så min åsikt.

  Hälsningar från fjorden

 • Jag hoppas fortfarande på prinsen, som förmodligen kommer att vara en troll i Skandinavien ...

  De rika skandinaverna ser tyvärr den obestridliga risken mer. De lika obestridda chanserna är högre.
  Jag är dock fast övertygad om att SAAB så småningom kommer igen, i värsta fall endast som ett namn.

  Tack för bloggen och fullständig förståelse för en viss "trötthet". Adrenalin kommer i synliga möjligheter tillbaka mycket snabbt!

  Hälsning

  Linus

 • Tja, Tom!

  Vänligen stanna med din blogg. Sist men inte minst har alla stora bidrag från dig och de ibland passionerade kommentarerna från andra Saab-fans övertalat mig till att spara en annan speciell Saab. Från nästa fredag ​​kommer 6 Saab att fylla mitt garage. Vare sig det blir sista? Titta, titta.

  För övrigt är den särskilda Saab en 9-3 2.0T-prestation, varav en av Saabs återförsäljare sålde som "Saab Performance by Hirsch". Eftersom bilarna var väldigt dyra, finns det inte riktigt många av dem! Jag ser definitivt fram emot det.

  Bra resa till alla

 • Vi stöder vad som fungerar ... Både i registreringen, som kan göras online på bloggen, samt tillkännagivande, program etc.

  Utnämningen skulle vara avgörande. Mark är inblandad i Saab-vännerna Sachsen, påsken och september 2018 planerar en utgång. I juni är det sannolikt att piloter som vill ha 2018 kommer att äga rum i Kiel, liksom i Hamburg-mötet.

 • Tja, Tom! Och förhoppningsvis kommer du också att bli av med bloggen kall, för det skulle vara synd om du inte kunde värma upp Saabs hjärta i framtiden på dina bidrag.

 • Jag har stor förståelse för förkylningen ...
  Jag tror att vi måste acceptera att vi älskar, vårdar och bryr oss om fordon av en unik men utdöd natur. Det blir inte lättare med tiden ...
  Det är allt bättre att kunna dela denna passion med likasinnade människor och att ha ett hem bredvid de olika forumen i denna extraordinära blogg.
  Tom - härda kyla och - stanna hos oss - vi gör det också och är glada!
  Fortsätt på Saabin

 • Hej alla och en bra återhämtning till alla "spill"

  Jag utvidgade nyligen min SAAB-flotta med mottot "nu mer än någonsin". Som väl underhållna i framtiden Winter bilen en inte alltid väl gelittener 9-5 3.0t V6 bensin hända. Konvertibelen får sin förtjänta vinteravbrott. Naturligtvis fortsätter Aero Kombi året runt.

  För att förbättra den totala humör jag tror konkret om det, utför en SAAB möte i vår stad. Hotell, pensionat och en riktigt bra mötesplats (ha dem. Testad under min 60). för 50 till 100 är personer närvarande. Allt i närheten av varandra och mestadels med utsikt över Havel. I den näst minsta "Hansa town" i Tyskland, men det finns för närvarande endast två beprövade SAAB förare, så fortfarande en hel del skulle behöva komma från storstadsområdena Berlin, Magdeburg, Hamburg, Schwerin och så vidare.

  För att organisera ett möjligt möte skulle jag behöva lite support från erfarna bloggare. För själva läget finns en professionell evenemangshantering. Så från 50-personer som kan vara intressanta.

  Jag skulle behöva en grundläggande feedback

 • Jag kan gå med i Herbert på alla punkter.
  Jag skulle också vilja tillägga att jag har träffat mycket trevliga människor från nästan och långt genom bloggen och dess stora evenemang och med några också en vänlig kontakt. Allt detta får inte somna, även om vi krymper över tiden till en hård kärna.
  Det är bra att titta utanför lådan i sitt dagliga liv

 • Hi Tom
  Enligt min åsikt har de alltid gjort denna blogg spännande. Att du vill gå lite kortare är förståeligt. Vad ska vara "dagligen nytt" om Saab? Ingenting. Vi borde alla vara nöjda med våra Saabs om de "gamla berättelserna" och våra bilar. Jag kommer också att skriva en uppföljare till min Saab-berättelse snart. Så jag ska presentera bloggen till de saknade 3 Saabs. Jag tror att vi bara skulle ta itu med Saab. Det som hände i Trollhättan är bara ledsen och skamligt. Jag är så ledsen för "människorna i Sverige, men NEVS och all nonsens med och runt NEVS intresserar mig inte. Bloggen heter även Saab blogg. net och inte NEVS blogg. net.
  Jag önskar alla Saab-förare mycket roligt med sina fordon, vilket de kommer att hålla länge.

 • Det är stilen som utgör bloggen. Bra för hjärtat, välbefinnandet, och för SAAB-enheten ändå. Han har blivit en del av mitt liv, även om jag inte känner Tom och Mark personligen. Och jag vill verkligen inte sakna honom.

 • Från mig också, bli bra snart!

  Jag kan bara hålla med dig om bloggen, Tom.
  Jag följer också nyheterna om Saab på två internationella bloggwebbplatser.
  Men dessa rapporter har mer att göra med ett meddelandemeddelande än inlägg.
  Det saknar känslor och personliga intryck som gör denna blogg så intressant för en läsare.
  Speciellt eftersom det också finns mycket information om trivial inställning för tävlingsändamål, vilket är möjligt med alla fordon.

  Det är därför. Vänligen fortsätt i den kvalitet vi älskar, även om det inte går att läsa en ny Saab-berättelse för varje morgonkaffe.

 • Artikeln är nästan färdig, den måste bara läsas av redaktören. Jag tror att han går online imorgon!

 • Jag är glad över ett bidrag från din sida! 6 Saab är mycket intressant berättande material!

 • Skynd dig också från norra Förbundsrepubliken!

  Det sista stycket - om sådana dramatiska händelser i Trollhättan - gör självklart ytterligare tankeväckande. Gjorde Jiang kasta upp helt? Oavsett vad som kommer (vi är vana vid mycket) - men var god sträck inte för länge på tortyren.

 • Hej Tom! Eftersom jag önskar dig och bloggen "Good Recovery".

 • BRA IDEA! ! !

  Om jag förstår rätt, utvecklas bloggen till en mer statisk webbplats. Så en (uppslag) växt, där du kan fortsätta att hämta sin dagliga dos Saab ...

  Men inte längre, genom att ständigt hitta nya artiklar, men genom att rymma i arkivet och rubrikerna. Tyvärr är Saab historia. Men i det här och Saab-berättelsen kan du bara bläddra, titta på bilder och läsa. Sådan (åter) anpassning är endast konsekvent.

  Det lindrar bloggen (bli bra snart !!) Och är det enda sättet att hantera ett varumärke som tyvärr inte kommer att ge några nya nyheter.

  Om jag kunde önska något så skulle det vara just det. Så en Saab-sida där varumärket bevaras. Du tittar på bilder av historiska (och de alla är) se fordon och tekniska data kan framtida referens, lär sig om de förändringar och revolutioner, kompletteras med nya rekommendationer för evenemang eller för reparationer, ombyggnad och byte av verktyg etc.

  Gemenskapen kommer inte att få några goda nyheter från Trollhättan längre. Ju mer behöver hon någonting som konsekvent kretsar kring befintliga Saabs och Saabs historia.

  Det gör lite ledsen om klubbarna ännu inte har sett detta som ett tillfälle. Ett samarbete med den centrala tyska Saab-platsen verkar mig vara en lovande win-win-strategi. Enligt mottot "SAABS UNITED" bör du informera och hjälpa varandra i alla Saab-frågor i hela Tyskland och lokala klubbar. Och det borde konvergeras centralt på ett ställe.

  Jo, åtminstone det är mina tankar ...

  Tack till bloggen för allt här.

 • En riktig kniv i Saab-hjärtat, denna bild av Saab 9-3X Concept, som på sin tid redan förutsåg dagens medium SUV-trend (Alfa, Audi, BMW, Volvo ......). Vilken framsyn!
  Den tillfälliga avmattning av bloggen är något mänskligt, det är lättare att öppna den senaste blogg med ganska glad förväntan och att läsa än att sitta ner och skriva något, även om det är fullt av idéer. Dessutom är jag en sådan, jag lovar förbättring, faktiskt inte så svårt att bli 6 Saab, genom vilken det skulle vara något att rapportera (sista projekt: 900 2,1-16 Convertible sparats från slaktaren och ställa tillbaka på marknaden).

  Så Tom, snälla vänta, du förbereder ett större antal intresserade bra och spännande tider.

 • Moin, Tom!
  Schupfen kommer och går ... :-), men gör ibland "krullade tankar" ... vilket skulle vara mer än synd.
  Inte alltid dagligen, för det alls (!) Information om och om SAAB, det är verkligen en möjlighet.
  Kunde göra vänner med mig och självklart stöd!
  Annars blir Trollhättan helt oskadd. Fungerar inte!

 • Bra om det bara stannar med kallt! Allt annat skulle vara synd! Tack för bloggen!

Kommentarer är stängda.