En paus måste vara ...

Under de senaste 7-åren har återkommande bloggbrott upprättats årligen. En gång på sommaren och då på julen tillåter jag mig en kort period att regenerera. Dessa time-outs måste vara om du vill behålla en viss nivå av kreativitet.

Paus måste vara ... Bild: Saab Automobile / Arkiv saabblog.net

Allt var annorlunda än i år. Sommarbloggstoppet släpptes, vilket hände mer av misstag än planerat. Men oavbruten skrivning tar sin vägtull. Å ena sidan, för att det blir alltmer utmanande att blogga om ämnet Saab, å andra sidan, eftersom semestern saknades.

Om det blir svårt att formulera meningar, om de egna artiklarna inte längre är så snälla, så varnar de tips. Det är dags för en paus, vilket måste vara nu. Jag säger adjö till läsarna idag. Inte för länge, men för resten av denna vecka och för den första veckan i oktober. Sedan fortsätter det till julhelgen. Och då? Då kommer vi att diskutera tillsammans om vi vill fortsätta 2018 och om det är vettigt. Men det är ett helt annat ämne.

Fyll bloggen med livet! Skriv oss din Saab-historia!

Oavsett om bloggen verkligen gör en komplett paus nu är det upp till läsarna. Vår handling med det stora, exklusiva Saab boarding-filer körs fortfarande. Men den skriftliga passionen hos samhället har minskat dramatiskt de senaste veckorna, vilket är synd.

Kanske är vissa läsare motiverade och skulle vilja berätta en Saab-historia? För att fylla bloggen med innehåll är det nu upp till Saab-communityen att hålla varumärket vid liv. Jag säger adjö till bloggprojektet för en kort stund. Ladda batteriet, det måste vara och det gör det bra. Med några positiva och intressanta nyheter om vårt favoritmärke kommer jag tillbaka till dig någon gång i andra veckan i oktober.

14 tankar också "En paus måste vara ..."

 • Hej där

  Har du någonsin tänkt på att publicera ett inlägg vartannat vecka?
  Jag gillar verkligen dina inlägg och jag lär mig alltid något nytt från SAAB-världen!
  Men för att vara ärlig, säg att det finns för många inlägg för mig och tyvärr kan jag bara läsa en bråkdel!
  Dessutom kan jag väl tänka mig att motivationen, kvaliteten etc. är lättare att behålla på lång sikt.

  Hur tycker du om det? (Men snälla svara bara efter pausen. Luftar utan huvud, ingenting fungerar!)

  Hälsningar Romeo

  • Veckovis skulle vara bra. 1 eller 2x kanske? Kanske vinna ytterligare en författare? Jag tror att bloggarna också är starkt involverade i deras yrkesmässiga liv. Kanske skulle lättnad vara till hjälp. Det viktigaste är att bloggen lever vidare!

 • Du kan se det här sättet: Sju år innan uppståndelsen av varumärket SAAB har redan gått. Kineserna har inte mer pengar och hittills en "olycklig förmåga" (undantag Volvo) när det gäller bil. Nu väntar vi lite och ser vad som händer ...

  • Har nyligen sett en ny - mer exakt, den senaste - Volvo (V90) i verkligheten.

   Tyvärr ser man ägaren av fordonet tror jag. Fordonsfrontens bling-bling-faktor var enorm. En för stor och pompös Volvo-emblem, här en krominsats och där fortfarande en på topp ...

   Som jag sa kan du se ägaren av märket på fordonet. Och det säger tyvärr mycket.

 • Önskar er alla en lycklig semester !!!

 • God semester! Lämna tanken dig. regenerera kroppen väl, så att tiden fram till jul blir kreativ ...
  Naturligtvis kan frågan om "överlevnad" av bloggen ställas ..., så klart är svaret: dagen utan blogg har betydligt mindre Espirt! Så: Var god också 2018 info från SAABbog.net.
  Hälsningar från hösten coola norr!

 • Jag kan bara hålla med de tidigare talarna! Bra vila och förhoppningsvis kommer det att fortsätta snart. Att köra SAAB utan blogg är inte alls möjligt!

 • Då börjar en svår tid för mig. Naturens bästa billäsning kan givetvis ta en paus. Men hon borde aldrig gå offline. Vad skulle världen vara utan? Visst skulle du leva på, men ha mindre glädje.

 • Kära Tom,

  7 års bloggarbete förtjänar först och främst ett gott erkännande av vad jag skulle vilja göra för vårt namn. Behovet av en paus för hela laget är därför förståeligt. Men jag tror att bristen på att skriva passion i samhället inte nödvändigtvis med minskande intresse, utan hellre semester, andra privata ärenden eller t.ex. kan också ha att göra med valet. Många saker är på väg, så ibland behövs en impuls för de finare sakerna i livet. Åtminstone är det som jag är. Vi hoppas att bloggen lever i 2018 och att vi kommer att höra från dig efter pausen i oktober. Saab passion utan bloggen är inte en bra idé för mig!

  Bästa hälsningar från Kamenz och hoppas vi ses snart ...

 • Kära Tom! Tack för allt! Bli bra Jag ser fram emot din återkomst och en ny törst till handling!

 • Vila bra - vi ser fram emot uppföljaren

 • Hi Tom,
  Vi önskar dig en avkopplande semester, kom tillbaka frisk och bra igen. Vi kan säkert leva med en paus till slutet av oktober, om än svårt, men snälla, ja tack ... vad är det med 2018 och bloggen igen? Utan det är inte möjligt ... även om NEVS och samma noll intresserar mig, det finns så mycket mer till SAAB! Och om i 2-3 år finns det nya rena E-SAAB från Trollstadt av fer SAAB-AB, har du gjort allt rätt och är den första testeren för oss!
  Nå då, låt turbosna vissla ....
  Hälsningar från Sachsen ....

  PS: JA, jag skäms över resultatet !!!!
  PS 2: Var är artikeln om höstavgången?

  • Artikeln om höstresan visas inte på bloggen den här gången. Det kommer att vara nöjd med den nya Saab Inside, som kommer att släppas i oktober.
   När det gäller bloggen: Markera och jag "förlänga" (som vi vet) varje år. Det finns inget livslångt liv i Saab-världen, för ibland har du precis slutat prata. Det går bara så länge det är roligt!

 • Hej Tom, jag är en regelbunden läsare av Saabblogs och även produktiva författare ... Dina bidrag är alltid välskrivna och du ser fram emot nästa
  Så lugnt på semestern till batteriladdningen och vi ser fram emot en retur med nya idéer och spännande artiklar för Saab fans!
  Med vänliga hälsningar från Berlin

Kommentarer är stängda.