NEVS rekryterar anställda i Kina.

Att hålla ett öga på utvecklingen vid NEVS blir allt svårare. Public relations äger inte rum, pressmeddelanden existerar inte. Dessutom är aktiviteterna alltmer inriktade på Kina.

NNEV Kvalitetssystem Grundutbildning Tianjin. Foto: NEVS

Informationen är gles, men bloggteamet stannar. Förra veckan hölls ett kvalitetssystem grundutbildning i Tianjin. Det organiserades av NEVS National New Energy Vehicle (NNEV) joint venture. Det ägs av 50% av Svenska NEVS AB, fyra andra företag innehar den andra hälften av aktierna.

NEVS dotterbolag NNEV bygger upp organisationsstrukturer i Kina

NEVS dotterbolag NNEV ansvarar för administration, försäljning och marknadsföring i Tianjin. Mer om NEVS organisationsstruktur och förändringarna i aktieägarstrukturen följer i en separat artikel. Från den svenska ledningen var Maria Oinas på plats. Bortsett från det var två dagars träning en ren kinesisk händelse.

Medan NEVS i Tianjin etablerar och utbildar marknadsförings- och försäljningshantering är webbplatsen långt ifrån fullständig. Tydligen tvivlar de ansvariga inte på att elbilens produktion kommer att börja på Saab 9-3-baserade 2018. En eventuell aktieägare kommer att kunna meddelas under hösten.

Av intresse är enligt oss de fordon som visades på plats. Elektriska sedan är ett provfordon som har sett flera gånger. Han har inget att göra med konstruktionen av senare fordon, under plåten är den elektrifierade plattformen i ett tidigt utvecklingsstadium. Dessutom undervisades NEVS 9-3X elbilstudien. Deras konstruktion är baserad på Saab 9-3 godsbil. Den slutliga designen, till asiatisk smak, realiserades av ett team som arbetar främst för Kia och Hyundai. Enligt vår information tillverkas 9-3X SUV inte i Tianjin. Som produktionsplats valdes New-Long-Ma-fabriken.

Verksamheten förändras. Vägen från Sverige.

NEVS fortsätter att spela Saab-kortet i Kina. I landets sociala medier hänvisar man till en förmodligen lång svensk tradition. Under träningen var Saab historia och bilder från Skandinavien synliga överallt. Oavsett om räkningen för kineserna kommer att träna är öppen. Saab är till stor del okänd i Kina, det har aldrig varit en stark närvaro av varumärket i denna region.

På NEVS skiftar verksamheten allt mer från Sverige till Asien. på Instagram var nu en bild för att se VD Stefan Tilk visar under en triathlon i Peking. Ett foto med symboliskt värde.

13 tankar också "NEVS rekryterar anställda i Kina."

 • När är det möjligt att köpa en NEV i Frankrike?

 • Citat: Offentliga relationer äger rum inte, pressmeddelanden existerar inte.
  Det är hur det är. Ett kinesiskt företag stannar.
  Under tiden bittert för SAAB-historien.
  Men, om möjligt, håll dig glad "all boll". NEVS som uppföljningsföretag är på något sätt en del av det ...

 • Och jag tänkte vid synen av den vita Sportcombi: Nanu a KIA? Synd.

 • SAAB är för mig så länge till döden tills Sverige från SAAB AB, som lyckligtvis har namnet, kommer tillbaka till SAAB. Ren elektrisk och med digital turbo-visselpipa.
  Som asiater men med 100 år gammal kropp att göra vad de vill ha .... NEVS är allt, men aldrig SAAB.
  God natt .... och till söndag för SAABAUSFAHRT i Sachsen!

  • Det skulle vara något att göra. Alone när du tänker på en liten elbil i Saab 96 retro design. Men NEVS har andra farhågor och prioriteringar. Kanske är det bara fel företag för sådana idéer.

   • Jag är rädd att du kommer att slå spiken på huvudet, Tom !!

   • Absolut .. 96 ännu bättre, även om den här minimalistiska designen är mycket lättare att implementera på en 900 som i Honda (min åsikt, eftersom 96 fortfarande har en touch för många sextiotalet)

 • Honda har en cool minskad design, synd, även om en retro e-Bulli ser cool ut, låt oss se hur det hela går. Det är inte lätt om planen måste vändas (specifikationer från Kina) och pengarna är täta (... liksom alltid). Jag tror att det alltid kommer vara svårt att skapa innovation som en liten tillverkare.

 • Detta är NEVS "Kina-första" kursen som exciterar mig. Alla dåliga rädslor har blivit sanna. I mer än 5 år har du inte kunnat göra skillnad, för varje universitetslag kan göra mer. De bygger en elbil i 2 år.

  • Du menar solenergi / elbilen från TUM?
   Ja .. där har du rätt ...

 • Förhoppningsvis kommer NEVS snart att vara historia ...

 • Det är bra. Dumbled, eftersom affären utvecklas ännu värre än någonsin fruktade. Men var snäll och håll dig stillad eftersom det är intressant!

Kommentarer är stängda.