NEVS rekryterar anställda i Kina.

Att hålla ett öga på utvecklingen vid NEVS blir allt svårare. Public relations äger inte rum, pressmeddelanden existerar inte. Dessutom är aktiviteterna alltmer inriktade på Kina.

NNEV Kvalitetssystem Grundutbildning Tianjin. Foto: NEVS

Informationen flödar sparsamt, men bloggteamet förblir inställt. En "Quality System Basic Training" ägde rum i Tianjin förra veckan. Det organiserades av NEVS Joint Venture National New Energy Vehicle (NNEV). Det ägs 50% av svenska NEVS AB, fyra andra företag äger den andra hälften av aktierna.

NEVS dotterbolag NNEV bygger upp organisationsstrukturer i Kina

NEVS dotterbolag NNEV ansvarar för administration, försäljning och marknadsföring i Tianjin. Mer om NEVS organisationsstruktur och förändringarna i aktieägarstrukturen följer i en separat artikel. Från den svenska ledningen var Maria Oinas på plats. Bortsett från det var två dagars träning en ren kinesisk händelse.

Medan NEVS i Tianjin etablerar och utbildar marknadsförings- och försäljningshantering är webbplatsen långt ifrån fullständig. Tydligen tvivlar de ansvariga inte på att elbilens produktion kommer att börja på Saab 9-3-baserade 2018. En eventuell aktieägare kommer att kunna meddelas under hösten.

Ur vår synvinkel är de fordon som visades på plats av intresse. Den elektriska limousinen är ett testfordon som redan har setts flera gånger. Det har inget att göra med designen av senare fordon; den elektrifierade plattformen under plåten är i ett tidigt utvecklingsstadium. Dessutom visades elbilstudien NEVS 9-3X under träningen. Deras design är baserad på Saab 9-3 kombi. Den slutliga designen, baserad på asiatisk smak, realiserades av ett team som främst arbetar för Kia och Hyundai. Enligt vår information kommer 9-3X SUV inte att tillverkas i Tianjin. Fabriken New Long Ma valdes som produktionsplats.

Verksamheten förändras. Vägen från Sverige.

NEVS fortsätter att spela Saab-kortet i Kina. I landets sociala medier hänvisar man till en förmodligen lång svensk tradition. Under träningen var Saab historia och bilder från Skandinavien synliga överallt. Oavsett om räkningen för kineserna kommer att träna är öppen. Saab är till stor del okänd i Kina, det har aldrig varit en stark närvaro av varumärket i denna region.

På NEVS flyttar verksamheten alltmer från Sverige till Asien. En bild fanns nu på Instagram som visar VD Stefan Tilk under en triathlon i Peking. Ett foto med symboliskt värde.

13 tankar om “NEVS rekryterar anställda i Kina."

 • blank

  Det är bra. Dumbled, eftersom affären utvecklas ännu värre än någonsin fruktade. Men var snäll och håll dig stillad eftersom det är intressant!

 • blank

  Förhoppningsvis kommer NEVS snart att vara historia ...

 • blank

  Det här är den här "Kina-första" kursen från NEVS som exciterar mig. Alla dåliga rädslor har gått i uppfyllelse. På mer än fem år har du inte kunnat flytta någonting, varje universitetsteam kan göra mer. De bygger en elbil på två år.

  • blank

   Du menar solenergi / elbilen från TUM?
   Ja du har nog rätt ...

 • blank

  Honda har en cool, reducerad design, det är synd, även en retro e-Bulli ser cool ut, låt oss se hur allt fungerar. Det är inte lätt när planen måste väljas (krav från Kina) och pengarna är snäva (... som alltid). Jag tror att det blir svårare och svårare att generera innovationer som en liten tillverkare.

  • blank

   Det skulle vara något att göra. Alone när du tänker på en liten elbil i Saab 96 retro design. Men NEVS har andra farhågor och prioriteringar. Kanske är det bara fel företag för sådana idéer.

   • blank

    Jag är rädd att du kommer att slå spiken på huvudet, Tom !!

   • blank

    Absolut .. 96 ännu bättre, även om den här minimalistiska designen är mycket lättare att implementera på en 900 som i Honda (min åsikt, eftersom 96 fortfarande har en touch för många sextiotalet)

 • blank

  SAAB är för mig så länge till döden tills Sverige från SAAB AB, som lyckligtvis har namnet, kommer tillbaka till SAAB. Ren elektrisk och med digital turbo-visselpipa.
  Asiaterna bör göra vad de vill med den 100 år gamla kroppen ... NEVS är allt, men aldrig SAAB.
  Godnatt…. och fram till söndag för SAABAUSFAHRT i Sachsen!

 • blank

  Och jag tänkte vid synen av den vita Sportcombi: Nanu a KIA? Synd.

 • blank

  Citat: Offentliga relationer äger rum inte, pressmeddelanden existerar inte.
  Det är hur det är. Ett kinesiskt företag stannar.
  Under tiden bittert för SAAB-historien.
  Men, om möjligt, gillar att stanna “all ball”. NEVS som efterträdare är på något sätt en del av det ...

 • blank

  När är det möjligt att köpa en NEV i Frankrike?

Kommentarer är stängda.