Bättre bromsar. Uppgradera för Saab 9-5 NG

Jag var alltid nöjd med bromsarna på min 2011 Saab 9-5 NG. De var inte enastående, men gav inte upphov till en önskan om bättre bromsprestanda. Bra medelvärde som bara bringar fordonet på ett säkert sätt.

Bättre bromsar för 9-5 NG

Problemen började efter en tid då bromsskivorna bokstavligen började blomstra. Inget ovanligt problem, och framför allt ingen Saab-specifik, men utbredd. Eftersom garager gillar att installera billiga bromsskivor. Kunderna är nöjda med det låga priset, men ångrarna är garanterade.

Så att inget falskt intryck uppstår: De nämnda bromsskivorna kom inte från Saab-hyllan och inte från Orio. Men från en tredje part. Behovet av åtgärder meddelades senast när blommande bromsskivor började producera slipljud på arken.

AtePowerdisk, kvalitet från Tyskland

Sakerna måste gå ner, frågan var: var är ett bra, kraftfullt alternativ? Orio erbjuder som ett tillval om och om igen Brembo bromssystem. Visst en körsbär på toppen, men med en stolt prislapp. Rekommendationen av Ralf Muckelbauer, som brydde sig om min 9-5 NG, var ATE PowerDisk-skivor och -plattor. Tillverkad i Tyskland, vilket åtminstone föreslår en viss säkerhet mot billiga Kina-produkter.

På våren var det en bra utbyte, runt ATE PowerDisk bromsar monterades. Du har en ABE för Saab 9-5 NG. Bilderna visar att förändringen var brådskande. Från optiken är ATE-skivorna snygga och från det första körintrycket. Med ett pris på runt 1.200,00 € inklusive montering inte det billigaste nöjet, men utan alternativ.

Under tiden har några månader gått sedan övergången i Bamberg. Bromsarna har kunnat stelna det första, bra intrycket. De är känsliga och lätta att dosera. Precis som en bra modern bil. De harmoniserar med kaliberna av en 9-5 NG och den högre prestandaklassen. När allt är så är Saab 265 Km / h snabbt om det behövs, eftersom säker fördröjning är obligatorisk.

AtePowerdisk: Bra under våta förhållanden.

Den verkliga överraskningen upplevs på våta vägar. Här, den slitsade ATE PowerDisc, nådeslösa fördelar. Retardationen är bättre när den blöts i klasser och förvånad först, för att du fortfarande har de gamla bromsarna i åtanke. 1.200,00 € är därför välinvesterade pengar. Tyvärr, och det är den lilla downer, är ATE PowerDisk inte i Orio-serien. Inte logiskt för mig, för att högkvalitativa produkter från ATE också finns som eftermontering för många andra Saab-modeller.

5 tankar om "Bättre bromsar. Uppgradera för Saab 9-5 NG"

 • Jag läste mig här Beriche igenom och komma till insikt om att det verkligen är vettigt att bygga om sin SAAB upprepade gånger UDN inte köpa 08 / 15 reservdelar. Med tiden har du lite "evolution" på bilen och det är coolt! Nu skulle man behöva besvaras: kan avgas scenen med ett "alternativt system för avgasrening" även pimp - t.ex. EURO 6.

 • BRA

  att bloggen erbjuder tips för olika SAABs igen och igen! ! !

  Strutbromsar, bromsar, SAAB 9000 och 9-5 NG etc. Det finns något för nästan alla. Här är en ledtråd för modellen mellan (9-5 I):

  BÄTTRE KOPPLING:

  Alla 2,0 och 2,3 turbos (2,0t + 2,3t + 2,3T) av kromglaset har samma svänghjul och kopplingsklocka, men inte samma kopplingsskiva. AERO är större i diameter och erbjuder mer friktionsyta.

  På grund av ovanstående krav kan AERO-kopplingen också enkelt installeras i 2,0t + i 2,3t, där den ska vara längre än den mindre. Svänghjulet bör också förnyas.

  Om kopplingen ändå beror, rekommenderas denna uppgradering, särskilt för Hirsch och Co, som har ökat vridmoment. Dessutom kostar det lite mer än det enkla kopplingsutbytet utan uppgradering.

  Visst kommer en av 9-5 att hända att ha en koppling snart. Du blir inte yngre ...

  Eller 9-3 eller 900 II? ? ?

  Kanske finns det liknande uppgraderingar som möjligt? Kanske är ämnet Tom värt en kopplingsartikel?

 • Det ser bra ut - de ursprungliga SAAB-bromsskivorna på min gamla 9-5 tenderade också att blomma. En gång så mycket att vinterdäcket på stålfälgen endast kunde flyttas under generös WD-40 använd för separation.

  Finns det någon information om ATEs körsträcka / växlingsintervaller? Kanske skulle det finnas något att överväga omvandlingen för nästa år ...

 • Även den äldre 9-5er kan utrustas med dessa mycket bra bromsskivor från ATE.
  Jag uppgraderade min 2002 9-5 Aero för ett år sedan. Åtminstone framför Baket är fortfarande ute.
  Något du bör veta när du använder slitsade och / eller perforerade bromsskivor: När bromsljud höras från skivorna. Inte stark, men märkbar. Du hör bara det lite. Bromsytan i våt eller passerar rider är mycket bättre.

 • Jag bytte också 9-5 NG på våren. Det var fortfarande de ursprungliga bromsskivorna på den. De var så festgerostet att de bara kunde separeras med stor ansträngning från navet. Jag valde perforerade Zimmermann bromsskivor med foder från TRW eftersom jag redan har haft bra erfarenheter med det.

Kommentarer är stängda.