Saab 99 Team Wagenheimer vid HBK

Hamburg-Berlin Klassik (HBK) ägde rum även i år med Saab-deltagande. Rallyet gick över 3 dagar. Saab 99 av Robert och Gerd Wagenheimer är redan en gammal bekant på bloggen. På vintern var han på AvD Histo Monte, och vi fick rapportera om det.
HBK 2017. Bild: Gerd & Robert Wagenheimer

Ruten för 10. HBK i Auto-Bild Klassik hade sitt start- och slutpunkt i Hamburg i år. Ruten:
 • Dag 1: Från Hamburg till Bispingen, till "Snow Dome", på eftermiddagen till Autostadt i Wolfsburg
 • Dag 2: Från Wolfsburg till Vielank (Vielanker Brauhaus), sedan till Lübeck.
 • Dag 3: Lübeck riktning Gut Sierhagen till lunch, sedan till Hamburg.
 • Börja och avsluta var vid fiskhallen Hamburg.
180 Classic och Youngtimer, mer än 25 olika märken från år 1929, gick från 24. till 26.08.2017 i början. Automobile diversity var efterfrågan och en Saab passar bra. Förutom "vår" 99 var den här tiden fortfarande en röd 900-konvertibel här. BMW-team med Kati Witt och Leopold (Poldi) i Bayern, Mazda Cosmo med Cyndie Allemann och Det Müller, Sonax och Autostadt-teamet kompletterade startfältet.
HBK är fundamentalt annorlunda och inte lika sportig som Histo Monte. Det körs med genomsnittshastighet, i HBK måste hanteras per dag om 10 avstånd mellan 10m och 1,5km vid en given tidpunkt. Mätt av fotocell eller rör. HBK är en sportig nöjesresa! Men här går det också med proffs, det mäts på 100stel sek och med 0,10sec kan du snabbt hitta dig på 20 ....
Stämpel kontroller var alltid på upptagna platser som Celle, Grömitz, i Lübeck. Alltid med presentation av 180 fordon och framför en hel del publik. På grund av 99 med det iögonfallande klistermärket var Gerd och Robert ofta adresserade på svenska. Skämsamt skriver Robert, för att han inte förstår ...
Några speciella scener var mycket speciella, t ex en kombinerad tidstudie på kartbanan av Ralf Schumacher i Bispingen. Om du ville ha det, fick du göra ett litet varv i snödomen på snö först. Robert och Gerd bad inte om länge. Snö och Saab. Det är logiskt ...
Häpnadsväckande många vinkande, vänliga och firande människor hälsade rallyet på vägarna i "nya federala stater". Ofta kunde vårt lag höra genom det öppna fönstret "Åh, en Saab".
Ja, och hur fungerade det för 99 och Team Wagenheimer?
Saab sprang 2.500km perfekt. Oljekonsumtionen: noll. Teamet, den mänskliga komponenten, gav en svimlande prestanda. I slutändan var det nog för plats 81 i slutet 175 bilar.
Robert och Gerd gjorde, som de säger, två "hammare". De kostar samma 30 platser, drömmen om en bra betyg var borta.
Sammantaget var det en vacker nöjesresa i det bästa väder och vackra vägar. Perfekt utvalt av den sportiga regissören Peter Göbel och hans team, och objektivt organiserad av Auto-Bild Klassik. Både lunch pausar på intressanta platser med "P" för 180 bilar, samt kvällsevenemang.
Tillägg: Vem vill vara där i framtiden: En vacker Saab och 2 stoppur är tillräckligt för att tävla och ha en chans att bli engagerade.
Addendum 2: Efter att Robert och Gerd levererade sin rapport till bloggen kom nästa email. Hur gör vi 99 ännu mer rally redo? Idéerna är bubblande, sakerna utvecklas. Vi kommer att höra igen från Team Wagenheimer.

3 tankar om "Saab 99 Team Wagenheimer vid HBK"

 • Tack, bra förslag, när jag blir uttråkad ......

 • Bra evenemang, bra rapport!
  Och till uttalandet: pinsamt, skriver Robert för att han inte förstår det ... kan fortfarande komma ... 😉
  Då är förmodligen den sista ökningen: drömmer svenska.
  Tack.

 • Bra åtgärd, jag skulle vilja göra det också

Kommentarer är stängda.