Saab 99 Team Wagenheimer vid HBK

Hamburg-Berlin Klassik (HBK) ägde rum även i år med Saab-deltagande. Rallyet gick över 3 dagar. Saab 99 av Robert och Gerd Wagenheimer är redan en gammal bekant på bloggen. På vintern var han på AvD Histo Monte, och vi fick rapportera om det.
blank
HBK 2017. Bild: Gerd & Robert Wagenheimer

Ruten för 10. HBK i Auto-Bild Klassik hade sitt start- och slutpunkt i Hamburg i år. Ruten:
 • Dag 1: Från Hamburg till Bispingen, till "Snow Dome", på eftermiddagen till Autostadt i Wolfsburg
 • Dag 2: Från Wolfsburg till Vielank (Vielanker Brauhaus), sedan till Lübeck.
 • Dag 3: Lübeck riktning Gut Sierhagen till lunch, sedan till Hamburg.
 • Börja och avsluta var vid fiskhallen Hamburg.
180 klassiker och ungdomar, mer än 25 olika märken från 1929 och framåt, lanserades från 24 till 26.08.2017 augusti 99. Bilmångfald var efterfrågat, och en Saab passar bra in. Förutom "vår" 900 fanns det denna gång också en röd XNUMX cabriolet. Arbetar lag från BMW med Kati Witt och Leopold (Poldi) von Bayern, en Mazda Cosmo med Cyndie Allemann och Det Müller, Sonax och Autostadt -teamet avslutade startfältet.
HBK är grundläggande annorlunda och inte så sportig som Histo Monte. Det finns en genomsnittshastighet, vid HBK måste cirka 10 avstånd per dag mellan 10 m och 1,5 km täckas under en viss tid. Mätningar görs med hjälp av en ljusbarriär eller en slang. HBK är en sportig nöjesresa! Men även här rider proffs, det mäts till 100: e sekunden och med 0,10 sek kommer du snabbt att hitta dig själv på 20: e plats.
Stämpelkontroller fanns alltid på upptagna platser som Celle, Grömitz i Lübeck. Alltid med en presentation av de 180 fordonen och framför en stor publik. På grund av de 99 med de slående klistermärkena adresserades Gerd och Robert ofta på svenska. Pinsamt, skriver Robert, för att han inte förstår det ...
Vissa specialtester var mycket speciella, till exempel ett kombinerat tidstest på Ralf Schumachers kartbana i Bispingen. Om du ville, kan du göra en liten runda i snö kupolen på snö i förväg. Robert och Gerd frågade inte länge. Snö och Saab. Det är logiskt ...
Häpnadsväckande många vinkande, vänliga och firande människor hälsade rallyet på vägarna i "nya federala stater". Ofta kunde vårt lag höra genom det öppna fönstret "Åh, en Saab".
Ja, och hur fungerade det för 99 och Team Wagenheimer?
Saab sprang 2.500km perfekt. Oljekonsumtionen: noll. Teamet, den mänskliga komponenten, gav en svimlande prestanda. I slutändan var det nog för plats 81 i slutet 175 bilar.
Robert och Gerd gjorde, som de säger, två "hammare". De kostar samma 30 platser, drömmen om en bra betyg var borta.
Sammantaget var det en vacker nöjesresa i det bästa väder och vackra vägar. Perfekt utvalt av den sportiga regissören Peter Göbel och hans team, och objektivt organiserad av Auto-Bild Klassik. Både lunch pausar på intressanta platser med "P" för 180 bilar, samt kvällsevenemang.
Tillägg: Vem vill vara där i framtiden: En vacker Saab och 2 stoppur är tillräckligt för att tävla och ha en chans att bli engagerade.
Addendum 2: Efter att Robert och Gerd levererade sin rapport till bloggen kom nästa email. Hur gör vi 99 ännu mer rally redo? Idéerna är bubblande, sakerna utvecklas. Vi kommer att höra igen från Team Wagenheimer.

3 tankar om “Saab 99 Team Wagenheimer vid HBK"

 • blank

  Bra evenemang, bra rapport!
  Och till uttalandet: pinsamt, skriver Robert eftersom han inte förstår det ... kan fortfarande komma ... 😉
  Då är förmodligen den sista ökningen: drömmer svenska.
  Tack.

  • blank

   Tack, bra förslag, om jag blir uttråkad ...

 • blank

  Bra åtgärd, jag skulle vilja göra det också

Kommentarer är stängda.