Saab 9-5 NG produktionsrapport

Det var bara 11.320-kopior av den sista Saab som rullade ut från fabriksbyggnaderna i Trollhättan. Sedan stängdes portarna för alltid. Men Saab lever vidare, och den senaste 9-5-generationen är i hög efterfrågan med varumärkets fans.

Saab 9-5 NG-produktion. Bild: Saab Automobile AB

Produktionsstatistik för 9-5 NG

Den svenska Saab-fan Henrik Zaar, med stöd av anställda i Orio AB och många andra Saab-entusiaster, tog sig besväret och förberedde produktionssiffrorna. Ett mycket spännande kapitel i den senaste Saab-historien säkerställdes genom hans arbete.

Produktionstalen ökade idag 9-5sc2012.com publicerats. Michèl Annink, som kör sidan som ägs till 9-5 NG sportbil, har grafiskt förberett siffrorna.

Produktionsrapporten 9-5 NG ger många svar. Hur många fordon tillverkades med panoramataket? Vilka motorer var populära? Vilka färger och utrustningsnivåer krävdes?

Du kommer att upptäcka några överraskningar. Till exempel är laserröd en särskilt sällsynt färg. Exakta 163-stycken finns tillgängliga över hela världen. En av dem är för närvarande tillgänglig i Tyskland Rea, Oväntat kan vara att majoriteten av 9-5 med utrustningsnivån Linear lämnade fabriken. Rapporten ger den lämpliga förklaringen: I USA var vektornivån inte. Kunden hade bara valet mellan Aero och Linear.

Dessutom kan en fördelning av fordonsspecifikationen per land hittas. Och det klargörs hur många Saab 9-5 NG som byggdes i förproduktionen i Rüsselsheim.

Modellunderhåll för januari 2012

Knappast känd är ansiktslyftan som skulle ha funnits för januari 2012. Rapporten avslöjar detaljer. I produktionsrapporten kommer 100 KW Diesel att listas som modellår 2012,25. Många tidigare obesvarade fans frågor om 9-5 NG kommer att besvaras på detta sätt. Ett bra jobb och en guide genom historien om den sista, stora Saab. Statistiken kommer att bibehållas och kompletteras. 9-5sc2012.com är det bästa möjliga hemmet för det. Tack till Henrik Zaar och alla andra deltagare för det stora engagemanget!

16 tankar om “Saab 9-5 NG produktionsrapport"

 • Dela linjära modeller: Tom, är det möjligt att linjära order också beror på landsspecifik beskattning? Jag märkte många 9-3II / III-modeller i vissa länder, som beställdes som linjära men sedan utrustade med alla extrafunktioner. Det är inte ovanligt att hitta linjära cabriolet med en full stuga utomlands.

 • blank

  Hej Hans,

  Ville bara meddela att jag är en glad ägare av en 9-5NG 2.0 Turbo med Hirsch-uppgradering. Här i den lilla kantonen Glarus finns det 3 av dem (med cirka 40 000 invånare). Det betyder snarare att vi har en hög densitet :-).

  Många tack till alla som gjorde denna rapport möjlig.

 • blank

  C'est bien beau ces commentaires, mais quand aura t on des nouvelles de SAAB ou de NEV?

  • blank

   Ha tålamod! Vi arbetar på en ny artikel ...

 • Hej Hans, hoppas du mår bra.
  Du vet att Schweiz har den mest gamla timern i garaget från hela Europa och det kanske finns några hundra 9-5 NG?
  Hälsningar !!

  • blank

   Hej till Belgien, ja det är bra. 95-talet hör hemma på gatan och inte i garaget! Och inte bara i Schweiz ...
   Jag ser nästan aldrig en på våra gator. 277-datorer är i förhållande till andra länder faktiskt mycket.
   Bra tid med din vackra 95 NG!

   • Tack och hoppas på en snabb återförening :)

 • blank

  Bra jobb! Jag har hoppats på det länge. Som en stolt ägare till en 95NG TiD (kan man vara stolt över det?) Jag ville alltid veta mer statistik om dessa stora fordon. Och med oss ​​i Schweiz ska 277-enheter vara nya 95ers! Var är de alla? Jag ser nästan aldrig en på gatan! Hur som helst gör rapporten mig väldigt glad! Många tack till alla som arbetade där!

 • blank

  Mycket trevligt. Jag hade varit intresserad under en lång tid. Sätt ett helvete mycket arbete i den. Tack

 • blank

  Holländaren har den enda superdiesel som finns tillgänglig för 39. På auktionen sköt han honom för 17.
  Kanske kan du berätta för honom att han skjuter ut honom till ett rimligt pris?

 • Mycket intressant. Tack för det här arbetet och ännu bättre att du vill behålla den här aktualen.
  Henrik och Michel; Vi tackar dig väldigt mycket.

 • blank

  När det gäller den långsiktiga leverans av reservdelar (särskilt kroppsdelar) för de senaste 9-5 har jag stor rädsla att vid en mängd av ca 11.000 fordon komponenter-reproduktioner inte lukrativ och därmed misslyckas i stor utsträckning.

  Speciella reproduktioner av till exempel strålkastare eller bilfönster kommer sannolikt att vara ett stort problem med 9-5 II och också ganska dyra de närmaste åren - jag ser inte detta problem med 9-5 I eller 9-3 II, för det finns ganska många fler fordon på vägen .

  • blank

   Jag tror inte det. Orio har länge investerat i reproduktioner. Skivor produceras alltid nya, tendensen är en liten ökning av priserna på grund av små kvantiteter.

   • Detlef, Tom har helt rätt. Jag fick lätt byta bilrutor hos Bilglas och vad min försäkring betalade för var 100%. Och jag har en HUD i min 9-5NG och den fungerar fortfarande bra.
    Hittills har ingen brist på reservdelar uppfunnits. Så vi är fortfarande optimistiska att den här drömbilen kan köra mycket lång tid.

 • blank

  Tack för den stora sammanställningen. Det är väldigt intressant. 9-5 NG är riktigt bra och tidlösa bilar. Önska alla mycket roligt.

 • blank

  Bra jobb! Tack vare initiativtagarna!

Kommentarer är stängda.