Saab 9-5 NG produktionsrapport

Det var bara 11.320-kopior av den sista Saab som rullade ut från fabriksbyggnaderna i Trollhättan. Sedan stängdes portarna för alltid. Men Saab lever vidare, och den senaste 9-5-generationen är i hög efterfrågan med varumärkets fans.

Saab 9-5 NG-produktion. Bild: Saab Automobile AB

Produktionsstatistik för 9-5 NG

Den svenska Saab-fläkten Henrik Zaar, med stöd av Orio AB-personal och många andra Saab-entusiaster, har gått i besväret med att förbereda produktionstal. Ett mycket spännande kapitel i den senaste Saab-historien stöddes av hans arbete.

Produktionstalen ökade idag 9-5sc2012.com publicerats. Michèl Annink, som kör sidan som ägs till 9-5 NG sportbil, har grafiskt förberett siffrorna.

9-5 NG-produktionsrapporten ger många svar. Hur många fordon producerades med panoramataket? Vilka motorer var populära? Vilka färger och utrustningsnivåer krävdes?

Du kommer att upptäcka några överraskningar. Till exempel är laserröd en särskilt sällsynt färg. Exakta 163-stycken finns tillgängliga över hela världen. En av dem är för närvarande tillgänglig i Tyskland Rea, Oväntat kan vara att majoriteten av 9-5 med utrustningsnivån Linear lämnade fabriken. Rapporten ger den lämpliga förklaringen: I USA var vektornivån inte. Kunden hade bara valet mellan Aero och Linear.

Dessutom kan en fördelning av fordonsspecifikationen per land hittas. Och det klargörs hur många Saab 9-5 NG som byggdes i förproduktionen i Rüsselsheim.

Modellunderhåll för januari 2012

Knappast känd är ansiktslyftan som skulle ha funnits för januari 2012. Rapporten avslöjar detaljer. I produktionsrapporten kommer 100 KW Diesel att listas som modellår 2012,25. Många tidigare obesvarade fans frågor om 9-5 NG kommer att besvaras på detta sätt. Ett bra jobb och en guide genom historien om den sista, stora Saab. Statistiken kommer att bibehållas och kompletteras. 9-5sc2012.com är det bästa möjliga hemmet för det. Tack till Henrik Zaar och alla andra deltagare för det stora engagemanget!

16 tankar om "Saab 9-5 NG produktionsrapport"

 • Tack och hoppas på en snabb återförening :)

 • Dela linjära modeller: Tom, är det möjligt att linjära order också beror på landsspecifik beskattning? Jag märkte många 9-3II / III-modeller i vissa länder, som beställdes som linjära men sedan utrustade med alla extrafunktioner. Det är inte ovanligt att hitta linjära cabriolet med en full stuga utomlands.

 • Var tålamod! Vi arbetar med en ny artikel ...

 • Hej Hans,

  Ville bara berätta att jag är en lycklig ägare till en 9-5NG 2.0 Turbo med Hirsch uppgradering. I vår lilla kanton Glarus finns 3-bitar (ca 40'000-invånare). Anger snarare att vi har en hög densitet :-).

  Många tack till alla som gjorde denna rapport möjlig.

 • Är det bäst att kommentera, men det finns en fråga om vad du gör om SAAB eller NEV?

 • Hej till Belgien, ja, det är bra. 95er hör hemma på gatan och inte i garaget! Och inte bara i Schweiz ....
  Jag ser nästan aldrig en på våra gator. 277-datorer är i förhållande till andra länder faktiskt mycket.
  Bra tid med din vackra 95 NG!

 • Hej Hans, hoppas du mår bra.
  Du vet att Schweiz har den mest gamla timern i garaget från hela Europa och det kanske finns några hundra 9-5 NG?
  Hälsningar !!

 • Bra jobb! Jag har hoppats på det länge. Som en stolt ägare till en 95NG TiD (kan man vara stolt över det?) Jag ville alltid veta mer statistik om dessa stora fordon. Och med oss ​​i Schweiz ska 277-enheter vara nya 95ers! Var är de alla? Jag ser nästan aldrig en på gatan! Hur som helst gör rapporten mig väldigt glad! Många tack till alla som arbetade där!

 • Mycket trevligt. Jag hade varit intresserad under en lång tid. Sätt ett helvete mycket arbete i den. Tack

 • Holländaren har den enda superdiesel som finns tillgänglig för 39. På auktionen sköt han honom för 17.
  Kanske kan du berätta för honom att han skjuter ut honom till ett rimligt pris?

 • Detlef, Tom har helt rätt. Jag fick helt enkelt mina bilfönster ersatt med bilglaset och vad min försäkring betalade för 100%. Och jag har en HUD i min 9-5NG och det fungerar fortfarande bra.
  Hittills har ingen brist på reservdelar uppfunnits. Så vi är fortfarande optimistiska att den här drömbilen kan köra mycket lång tid.

 • Mycket intressant. Tack för det här arbetet och ännu bättre att du vill behålla den här aktualen.
  Henrik och Michel; Vi tackar dig väldigt mycket.

 • Jag tror inte det. Orio har länge investerat i reproduktioner. Skivor produceras alltid nya, tendensen är en liten ökning av priserna på grund av små kvantiteter.

 • När det gäller den långsiktiga leverans av reservdelar (särskilt kroppsdelar) för de senaste 9-5 har jag stor rädsla att vid en mängd av ca 11.000 fordon komponenter-reproduktioner inte lukrativ och därmed misslyckas i stor utsträckning.

  Särskilda reproduktioner av t.ex. ljus eller bilrutor bör åtmin 9-5 II ett stort problem och också vara ganska kostsamt i de närmaste åren - denna fråga ser jag varken i 9-5 jag fortfarande i 9-3 II lika enkelt betydligt fler fordon är på väg ,

 • Tack för den stora sammanställningen. Det är väldigt intressant. 9-5 NG är riktigt bra och tidlösa bilar. Önska alla mycket roligt.

 • Bra jobb! Tack vare initiativtagarna!

Kommentarer är stängda.