Vacker styrning. Ny ratt för Saab 9-5 I.

I början var diskussionen. Både i blogglaget, såväl som i den bredare Saab-miljön. Kan och bör du installera ett modernt styrhjul i en Saab 9-5 I? Vilket är nästan en kommande klassiker?

Ny ratt i hjortdesign i 9-5 Arc.

Ursprungligen ville vi ha ratten, den Prototyper en ny serie från CardyourCar, inbyggd i vårt Paul-projekt. Men 9-5 hade redan fått ett nytt originalt Saab-ratt. Som ett alternativ valde vi en 2001 9-5 Arc sedan, som flyttas dagligen.

Ny ratt för 9-5 I under testet

Installationen var givetvis inget problem, eftersom en originalnav av Saab används som mall i den nya produktionen. Läderratet anpassar sig bättre till den klassiska Arc-miljön än vad som förmodades. Självklart är det fortfarande en fråga om smak, och man kan för närvarande diskutera om du föredrar att köpa ett gammalt ratt eller byta till en annan design.

Ratten i sig är bra och praktisk i handen och är inte för tjock vadderad. I några månader har 9-5 utrustats med den nya utrustningen, och resultatet är konsekvent positivt. Även om några sömmar inte är helt som det borde vara. Detta beror troligtvis på prototypsteget, eftersom det vanligtvis är rent och sys rutinmässigt.

Slitaget kan inte hittas hittills, särskilt de graverade sidorna är alltid mycket väl påtagliga på sommaren även vid höga temperaturer. De försänkta grepparna är praktiska, och endast det övre, mjuka läderlocket ger anledning till kritik vid mycket varma temperaturer.

Då känns han som om han svettas lätt, vilket kan bero på det använda limet. Kanske ett isolerat fall. Nöjdhetsfaktorn är ändå hög. En återgång till den gamla Arc-ratten kommer inte att finnas i detta fall, CardyourCar-ratten i hjortkonstruktionen finns kvar i 9-5.

Köp eller inte? Ett beslut som bara beror på smaken. Ingenting jämförs objektivt, och marknaden erbjuder tyvärr inte många alternativ. Som nämnts är bloggruppen och är fortfarande delad. Även om ratten i Natura ger en bättre bild än i bilderna. Ett frestande alternativ är definitivt, och priset är rimligt.

17 tankar om "Vacker styrning. Ny ratt för Saab 9-5 I."

 • Jag hade också en 9-5 (I) i Brabus-utrustningen. Ratten jag hittade, trots att den var ergonomisk, egentligen nästan olämpligt petit för ett fordon av denna storlek och efter 17 år i tjänsten, var det också ganska slitstarkt och läderet täcker ordentligt. En "restaurering" gjorde sedan en sista olycka en stroke genom räkningen. I princip föredrar jag - framför allt som en frekvent förare - ganska starkare rattar med en inte så mjuk stoppning, så jag tror att ovanstående visat sig vara en mycket bra lösning, speciellt i ett dagligt fordon.

  Är liknande kopior faktiskt planerade för 9-5 (II)? Bara så av intresse

 • Som redan skrivits ... smaker är olika ... 🙂

  Jag gillar verkligen trevligt trädekor i äldre bilar! Det ser bara bra ut och ädel i många bilar!

  Jag hade också en fin 2014-9 SC Arc med "matt" trä till slutet av 5.
  Men särskilt med 9-5 hittade jag aldrig rätt trä (tyvärr)! 🙁

  Eftersom de (tyvärr) ganska billiga monteringsdelarna i Saabs (switchar, knappar, Navi, ljud, luftkonditionering, ventilation etc.) hittade jag alltid ganska olämpligt trä.
  Jag skulle därför föredra i min tidigare Saab liknande eller "målade" Kunsstoff eller kol eller liknande. önskas.

 • Skulle det inte passa från 902? De är precis som du letar efter och har rätt krockkudde.

 • Ingen chans. Tyvärr. Det finns inga "små" krockkuddar med matchande nav för 9-3 I och därför ingen enkel lösning med 3 ekrar. Förresten finner jag det ursprungliga Aero-ratten i 9-3 I mycket lämplig.

 • Personligen tycker jag inte alls om det, skulle en för-och-efter-bild ha varit till hjälp också. I denna cockpit är min åsikt rätt trä / Lederlenrad. Tyvärr, men jag tycker att det ser billigt ut, precis framför den vackra trädekorationen. Utseendet är ganska plastiskt än läder, som en 80er japansk ...

 • Ett sådant ratt, helst utan multifunktionsknappar, letar jag efter 931: tre ekrar, vanligt (han). Om någon från den vörda bloggen har en idé, skulle jag vara glad ... Tack på förhand

 • Gruvan var röd och med träapplikation. Det såg ut, inte bara enligt min mening, bra! Men som du nämnde, "Om smak ...."

 • Men det har att göra med smak. Annars håller jag helt med den här optiska klassificeringen: reducerad klar cockpit, pseudo-sportig "crush" ratt.
  (med kanske ett tillvägagångssätt: äldre engelskmän excel i kombinationen av trä och sportighet, men det är en helt annan historia)

 • Självklart är det bra att smakerna är olika, annars skulle vi förmodligen alla driva samma Saab. Enligt min mening dömer vi inte här om Hirsch-bikakgrillen ser bättre ut på 9-3 eller serien. Båda passar harmoniskt i den övergripande bilden och det är verkligen en fråga om smak. Ratten handlar om en harmoni av design. Ingen skulle placera i en LeCourbusier Villa en vägg enhet Oak Rustic. Det passar bara inte
  Ändå ha kul med det.

 • Smaker är olika, vilket är bra. Åsikterna skiljer sig också från bloggpersonalen.

  CardyourCar säljer ratten för 510,51 €, en bit finns fortfarande i lager.

 • Ratten ser bra ut!
  Jag måste dock hålla med Daniel.
  Den vackra trädekorren från "Arc" passar inte riktigt med det sportiga, krökta ratten. Det handlar om en röd yttre färg med träapplikationer i inredningen. I själva verket borde en sådan kombination av order inte ens vara möjlig.
  Men självklart kan du inte argumentera för smak eller gör du?
  Den nya ratten ser väldigt tilltalande ut.
  Får jag fråga om priset vid denna tidpunkt?

 • Den vackraste cockpiten jag någonsin sett. Varje gång jag tittar på det tvivlar jag på om jag borde ha hållit min 99 SC vid den tiden. Med det här rattet ser det ut, låt oss bli van vid ...

 • Ser toppen! Passar i cockpiten.
  Fortsätt att njuta av användningen.

 • Tyvärr, men det har inget att göra med smak ... detta "klämda" ratt fungerar i kombination med det klassiska och reducerade designspråket i cockpiten, bara pinsamt och prudish. Speciellt eftersom trä i det inre av en viss sportighet motverkar. Inte för det mesta, de flesta 9k och 9-5 Eros har inte levererats med trä. I en ridd 3er BMW, ja kanske.

 • Och ... sak är ganska elegant.
  Jag kunde ha föreställt mig det då i min tidigare 9-5 SC Arc. 🙂

 • Ser bättre ut än förväntat! Jag hade vissa tvivel i presentationen, men ARC gör det väldigt bra!

Kommentarer är stängda.