check marknaden. Saab 9-3 II begagnade bilpriser (upp till MY 2007)

Saab odlade traditionen av långa modellcykler. 9-3 II introducerades till 2002 och förbättrades avsevärt för 2008-modellåret. 2011 följde nästa revision. Med nästan 10 års produktionstid kan man tala om 3 olika livsstilar i Saab 9-3 II.

Saab 9-3 sedan. Bild: Saab Automobile AB

Saab 9-3 II. En slumplös start.

Det påminner mig mycket om den klassiska Saab 900, som började livet som Saab 99 och har ständigt förbättrats och omdesignats. Vid sin premiär 2002 mottogs 9-3 II med viss skepsis. Inte bara motortrycket, som nästan obsessivt konstruerade ett Opel-släktskap som inte existerade. 70% av delarna var rena Saab, resten delades med släktingarna på GM-hyllan.

Handlarna var också misstänkta, och med god anledning. Materialvalet i inredningen var för Saab-standarder underjordiska, bearbetningslösningen och livslängden kunde vara tveksam. Att det bara fanns en limousine 2005 fram till mars lämnar vi ut konvertiblen, för att den kommer att få sin egen marknadskontroll, gjorde inte saker bättre.

För detta gav Trollhättan sitt eget bussystem och navigering, som hade utvecklats exklusivt av och med Saab. Hon imponerade på otillförlitlighet och funktionsfel. För första gången var det också en manuell 6 växellåda som ett alternativ i den mindre Saab-serien. Det kom från Opels produktion, var felaktigt att byta och orsakade frustration. Många kunder utnyttjade därför den beprövade 5-växeln Saab-överföringen.

De använda bilpriserna 9-3 II för de första åren ligger i källaren

9-3 II var verkligen den värsta bil Saab någonsin levererat vid starten. Men det blev bättre. Från år till år kunde man se bättre byggkvalitet, även om materialen var billiga.

Den begagnade bilmarknaden speglar exakt produktkvaliteten för den här tiden. Använda 9-3 II tidiga modellår är billiga att få. 2.000 eller 3.000 € - och du är där. Särskilt gynnsam är ingången när det gäller diesel. De använda bilpriserna ligger på marken och ligger långt under jämförbar bensin.

Fram till modellåret 2006 är posten för en halvvägs odlad kopia långt under 5.000 € möjlig. Men akta dig: Viktigt är en kontinuerlig underhållshistoria, och även rost är ganska ett problem. Även Saab-återförsäljarens stämpel i underhållshäfte skyddar inte mot den. En nära titt är tillrådligt.

På grund av att antalet fordon som erbjuds finns det inte bara slitna kopior. Saab 9-3 II från en älskare eller pensionärs handöverraskning av ett gott skick som man inte skulle ha förväntat sig så ofta. De är knappast dyrare än försummade, nedlöpande fordon, eftersom marknaden inte ger det. Men du kan vara nöjd med det.

Ändå fann vi några spännande prov under vår marknadskontroll.

Saab 9-3 1.8t Vector Sport Suit 2007. 83.218 kilometer.
Saab 9 3 Vector 1.8t. Bild: Auto Forum Hulb

Den högsta motorn, den mest populära färgen. Checkbook hålls vid Saab, en vacker tyg-läderkombination i inredningen. Betydligt under 10.000,00 €. Skulle mutera med vackra 17 "eller 18" -fälgar, original Saab-kurs, till en riktig blickfångare. Finns i Böblingen till salu.

Saab 9-3 1.8i Edition sedan 2007 44.000 kilometer
Bara en suger, men med potential. Saab 9 3 1.8i. Bild: Netto bilar

1.8i är knappast populär, och jag vågar nästan inte skriva ordet "vinterbil". Vad sägs om denna välskötta sedan, som en Saab vinterbil, när 9-5 NG stannar kvar i garaget? Ingen turbo, men bättre än märket och förändra potentialen för många vintrar. Finns i Düsseldorf till salu.

Saab 9-3 Aero hjort sedan 2003 143.000 kilometer
Saab 9-3 Aero Hirsch Sedan av Reader Remo. Bild: Remo Widler

Från älskarens hand kommer Saab 9-3 Aero Sedan från bloggläsaren Remo. Med Hirsch prestandaförbättring och tillbehör som sportspedalerna och hjortfälgarna är inte lätt att hitta. Är till salu nära Zürich.

Rekommendation: Modellår 2007 och 1.8t

Insidertipset är mellanmodellerna av modellår 2007. GM åtagit sig vad som var nödvändigt och vidtog åtgärder. I två steg rensades inredningen och tekniken först, ett år senare fick kroppen en ansiktslyftning. För modellår 2007 flyttade bättre material in i interiören. Skinnet blev mer hållbart, den billiga amerikanska plasten på instrumentbrädan kom till papperskorgen. Det sårbara bussystemet och navigeringen avyttrades, svenskarna attackerade företagshyllan. Resultatet var en väldigt fungerande luftkonditionering, en acceptabel navigationslösning och ljudsystem uppdaterade.

De mellanliggande modellerna har pälsen inuti, vilket säkert kan ha sin charm. Rimliga stationvagnar eller limousiner finns ibland långt under 10.000 €. Det smartaste köpet är 1.8t-motorn. Han är billigare än Aero and Co, men det är samma basmotor. I samband med Hirsch Tuning gör han nästan 200 PS, vilket lämnar inget att önska.

V6 erbjuder mycket prestanda för den mindre budgeten - men bara i köpet. Konsumtionen är hög, tidkedjans ämne bör aldrig ignoreras. Skulle det förnyas på grund av förlängning, beror en 4 siffra. Vid den nedre änden av prestationsspektrumet är 1.8i. Han var aldrig populär hos Saab-kunder, för utan turbo. I nätverket hittar du alltid väl underhållna prov med låg körsträcka och mycket långa livslängder.

9-3 II mognade hos kunden, och senast från året blev 2007 en riktigt bra bil. En långsiktig bil förresten, för 500.000 kilometer körsträckan är inte ett problem - om du satsar på en bensinmotor, som skulle rekommenderas med tanke på dieseldiskussionen. Förresten, från Saab-hype, som med 9-5 NG, var aldrig pre-facelift 9-3 rörd. Han är en bra bil för vardagen, som erbjuder individualitet och säkerhet för små pengar.

Tyvärr också en bil för verkstäder utan Saab erfarenhet och för den billiga leverantören med 3 bokstäverna. Om du letar efter ett riktigt bra prov i ett välskött skick måste du ta med tålamod, för även Saab-återförsäljare kommer knappt att hitta något för inköpet.

17 tankar också "check marknaden. Saab 9-3 II begagnade bilpriser (upp till MY 2007)"

 • Bra bidrag! Jag skulle vilja säga en välrenommerad 9 3 Jag tar in mer än en tidigare 9 3 II. Dessa är typiska Afrika-exportkandidater. Diesel är för tillfället oförlåtligt, om du inte använder Merkels skrotningsbonus 2.0 och byter till en annan diesel av de vanliga misstänkta. Vilken galenskap!

 • Det röda ser riktigt fint ut!

 • Ska inte en säkra den röda? Vare sig 1.8i eller inte ??

  • Om du letar efter en stjäl i stället för ett fordon ... Till dess att du har åtgärdat eventuella skador, förmodligen en pensionärs bil, mycket korta bilar och bilen aldrig riktigt varmt.

   • Om han stod fast i en ladugård för 10 år, så ja.

   • Var är problemet? När alla oljor byter och en titt i oljekanna. Sedan kör in försiktigt, en racer, han kommer inte vara så
    För en 9000 med 150 TKm skulle jag misstas idag, men inte för det. Han sprang så lite, han kan faktiskt inte ens vara snuskig.

    • Du bör inte klumpa allt. Det beror mycket på historien och vården. Mileage är, i båda riktningarna, mindre materia desto äldre fordonet är. Med en robust 9k eller 900 skulle jag inte oroa mig mycket ändå.

     • Tja, vi pratar inte om en 911 från en Porsche-kollektion här, men från en 9-3 som inte köptes på tiden för att "lägga bort", men förmodligen som en nyttofordon. Med motoriseringen som är till 99% en bil av en äldre person som har gått till läkare eller shoppar. Eftersom jag skulle titta mycket noggrant i vilka intervaller, till exempel, ändrades oljan. Slitaget, t.ex. på lager, kan inte "lösas" helt enkelt genom en vätskeförändring. Å andra sidan är självklart inte varje högkilometer automatiskt det bättre valet. Om en bil med många miles har flyttats på långväga vägar, har man sett vanlig färsk olja, slitage är minimal och ofta betydligt lägre än många av de så kallade "pensionärerna". Självklart måste du demontera en motor så att du kan se den. Körprofilen hos många av dessa fordon ligger mycket nära vad Saab och andra tillverkare beskriver i sina manualer som "svåra förhållanden".

 • Jag själv fick mig i januari i år en 2.0T Auto SC (blå, 04 / 2007 EZ, inredning ansiktslyftning, Vollaustattung) bekvämt köpt (km 214tkm närvarande.) - och jag måste säga det bästa Saab jag någonsin haft. Ingen rost, styv kropp, 1a-motor. Gear Jag hade nyligen skölj T. Eckardt, ledar- sagt, växellåda och motor 1a. Stationvagnens konstruktion är tidlös och överträffar även ännu nyare modeller. Jag kör bilen nu 8 månader och hade inga defekter (även om bilen redan är över 10 år). Jag hade flera Sääbe under de senaste åren 12 (9000, 9-5aero, 9-3III Hirsch step2 cabriolet, 900II), gör min nuvarande mig så långt, men mest glädje - trots att det var det billigaste :) En hel del bil för lite pengar. Säker, snabb och rymlig för rymd och praktisk - och tankeväckande. Synd att det inte finns någon uppföljare. Med vänliga hälsningar, F. Hirsch

 • Den röda sedan är prissatt ganska. Liten utrustning, impopulär motor och "sista inspektion vid 34tkm" - vilket är faktiskt den genomsnittliga årliga körsträckan också för länge sedan.

  Den svarta Combi har ingen hajfena, men en stavantenn. Jag har aldrig sett det förut.

  Min SportCombi har nu 11km på klockan efter 220.000 år. Trötthet finns knappast. Bilen är fortfarande fullt lämplig för daglig användning, inte av "förrgår" och är kul. För någon som vill komma från A till B varje dag som bekväm, rimligt modern och pålitlig, är 9-3 II fortfarande ett bra val. Äldre modeller får med ökande ålder redan en mångsidig Zipperlein.

 • 9.3 II är värt att överväga som ett alternativ till vintern ompröva. Men trots alla bekymmer är jag fortfarande "overwintering" på min 9.5 diesel trots 280.000 km. För 9.5 NG bör bevaras under lång tid.

 • Oavsett, finner jag det beskrivna dåligt utförande och den något misslyckat materialval i det inre personligen Saab 9-3 II både (och speciellt) som en sedan, naturligtvis, som en cabriolet ändå, men som en kombination absolut tidlös och flott, som jag När du träffar en av ovanstående sågar sätter du alltid ett leende på ditt ansikte. Detta händer naturligtvis med tidigare modeller, eller åtminstone inbyggda 9 5 NG, men det gav mig 9-3 II just gjort något mer. I 9 år med 9-3tid; 9-3ttid och 1.8t jag hade lidit endast mindre brister, så jag skulle inte bidra till de negativa aspekterna, även om dessa är verkligen motiverade. Jag tycker att den här serien är värd att bevara och överväga att köpa ett korrekt underhållet fordon absolut rekommenderat. Inredningen är helt framgångsrik i mina ögon. Rekommendationen från Tom för 1.8t-motorn i samband med Hirsch Tuning, kan jag bara bekräfta. Med ett hjortens avgassystem gör Saab lite roligare.

 • Hello. Ha en 93 Coupé Diesel "anni" år 8.2001. km 330000 ca Tyvärr har motorens kontrollampa tänds för minst 10000 km, ingen verkstad har tagits bort. Måste säga "Kid" löper fortfarande bra, varje månad Berlin - Schweiz och konsumerar om 5,7 l max. Om en idé eller ett tips har vad ljuset berör, skulle jag vara glad. Bronco33@gmx.de

  • Förutsättning: ledningsnät. Vi har för närvarande spelet med en 2001er 9-5. Svår diagnos. Lösning: Bypass vid kritisk punkt.

  • Kolla alla! Vakuumslangar. Om du har varit i bilen sedan 330000km, byt bara ut den. Kostnader lite och ofta är felet av en CE fast.

  • Det hjälper till att koppla bort batteriets negativa pol i ungefär en halvtimme!

 • Även vi har 2 9-3 II. A 2010 9-3X med 100tkm och 2006er 19 TID SC med 200tkm. Båda alltid väl underhållna. Även om både kontrollboken underhålls (inklusive Im. Himberg) gör dieselen för närvarande massiva problem. Medan upp 200tkm bara de vanliga slitdelar (kopplingsstänger, 1x fjäder framåt, batteri, bromsar, generator och de typiska diesel EGR problem och klaffarna) berodde det muterar nu för roulett. Varannan utfart är något. Ingen skojar! rivna kamrem eftersom vattenpumpen fastnat, sedan bröt dieselfiltret sensorn (som brandkåren eftersom ausrinnenden diesel krävs), därefter nödprogram för full DPF, sedan tillbaka laddluftkylare. Nu står han igen för att han kör på tomgång och ingen gas tar. Vi är verkligen desperat eftersom min son (fortfarande utan jobb) behöver det för borta till college (Ca 120km varje riktning) och en diesel är bara extremt billig. Har redan dåligt samvete till min son för att han annars var väldigt pålitlig. Och han älskar alltid och vårdar honom. Nu tänker sälja (oberoende av dieselporten) för att han har blivit så opålitlig under tiden. Varannan resa är han ... Sad, men dagarna verkar vara numrerade nu ... och jag är rädd (där vi har investerat i de senaste månaderna) Han blir ett bottenlöst hål. Från gerechtferigten bräkande min fru just nu ... att inte nämna min 9-3X jag väldigt sällan och sedan Vi när min son är hemma ser med .... kör min fru min smarta diesel ... åtminstone en konvertibel :-). Hoppas du är mer lycklig med din 9-3 II

Kommentarer är stängda.