Bilmonokultur är aldrig bra

Skandaler skakar grunden för den tyska bilindustrin. Första Dieselgate, nu påstådda antitrustöverträdelser. Skräcken slutar aldrig och en nyckelindustri i vårt land ligger vid en korsning. Men det började för många år sedan.

Medialtillståndet för bilindustrin

Det vi upplever nu är ett resultat av bilmonokulturen. Denna utveckling var förutsägbar, för att hon gjorde sig krypande. I 80 och tidiga 90 år var den europeiska bilvärlden fortfarande i ordning. Det fanns variation och konkurrens. Nationella tillverkare dominerade marknaderna, även om tecken på svaghet redan var tydliga.

Andras misslyckande låg grunden för bilmonokulturen.

Först hade det fångat britterna. Deras stora varumärken hade varit i nedgång under en lång tid, och de var en omen för vad som skulle komma. I Italien på den tiden fortfarande en spännande butik med Lancia, Innocenti, Fiat, Alfa, Maserati, De Tomaso, Lamborghini och Ferrari blomstrade. De producerade bilar för varje smak, varje livslångt liv och lämpar sig för varje budget. Resultatet varierade, beroende på varumärke, mellan geni och galenskap eller slarv och precision. Italien kan göra allt beroende på land och nuvarande humör.

Idag är den italienska bilindustrin bara en skugga av tidigare storlek. Innocenti existerar inte längre, Lancia är bleknad i skönhet, De Tomaso är bara en fotnot i berättelsen. Fiat arbetar på små bilar, Lamborghini är tyska, bara Maserati och Ferrari poäng i lyxsegmentet. Allt annat är svårt, som Alfa Romeo bevisar. Comebacken ligger långt under förväntningarna. Kanske också för att varumärket nu försöker göra poäng med tyska dygder.

Vyn tillbaka, och den här gången in i framtiden. Bloggers backspegel

Medan Italien sjunker långsamt, växte tysk dominans. Porsche, Audi, VW, Mercedes och BMW dominerar hela marknadssegmentet idag. Därefter kom den stora monokulturen, och tävlingen gick inte längre fram. Om det verkade konstigt att innovationer efter några månader också fanns hos andra tyska märken, som fick förklaringen i fredags. den spegel avslöjade påstådda antitrustbrott. I arbetsgrupper diskuterade de stora 5-företagen sina innovationer och såg till att inget varumärke kunde röra sig för långt från det andra tekniskt.

Om spegelns forskning är korrekt, föreslår självrapporter från VW och Daimler att då förhindrades och förebyggades bilens framsteg i åratal. På bekostnad av kunden, till förmån för företagens vinster. En förstklassig skandal, men endast möjlig genom dominans och monokultur.

Bilmonokultur, men hopp för framtiden.

Men det finns hopp. Små tillverkare som Lancia, Saab, Innocenti och de otaliga brittiska varumärkena kommer inte att fira en återfödelse inom överskådlig framtid. Och de många nya leverantörerna från Kina kommer förmodligen aldrig att ta tillbaka det som gick förlorat. Deras fordon är en samling komponenter från internationella leverantörer. Särskiljande karaktär bör inte förvänta sig denna melange

Hoppens ljus blinkar över Rhen. Franskaarna kämpar trots allt, och de vill inte lämna marknaderna till monokultur. PSA-gruppen försöker det DS Skapa etikett som ett nytt premium varumärke. En svår, lång och stenig väg. Tillbaka till storleken och innebörden av Citroen årtionden sedan. Då är det Opels övertagande. Det kan medföra berikning - men sannolikt en uppryckning om PSA-koncernen förfogar över GM-märket på medellång sikt.

Renault återupplivar varumärket Alpine. Den första upplagan av den nya upplagan av A110 blev utsåld på nolltid, 2018er-vintage kan du förbeställa mot insättning. En SUV, som liknar Porsche Macan, är på väg. Mer bilkultur från Frankrike kan bara göra marknaden bra.

För Tyskland beror mycket på bilindustrins framtid. Antitrustbrotten och dieselskandalen kommer att hålla oss upptagna under lång tid. Och han kommer att lämna spår. De kommer att återspeglas i balansräkningar och marknadsandelar. I bästa fall, i små, homeopatiska doser. Om det blir dåligt, då med en långsiktig nedgång.

Krisen är möjligheter och en chans att återvända. På gamla styrkor, varumärkesvärden, karaktär, innovation och verklig konkurrens mellan varandra. I slutet av monokultur och tristess! Då finns det möjlighet att framstå starkare än någonsin från krisen.

17 tankar om "Bilmonokultur är aldrig bra"

 • Monokultur är aldrig bra, exakt. Detta gäller också för enheten. Det är bara en spännande och viktig mjukinställningstid, där man måste tänka mycket noga, vilka krav måste uppfylla framtida enheter. Risken för att jag ser på den tiden, som demonis av händelserna och det visade bedrägerier runt diesel på sistone, nu oseriöst och av ren rädsla mongering teknik och dåraktigt gjort systerdotter som vi främst i Tyskland utan tvekan Ha ledarskapsförmåga. Dumma bara att det bara är tyska företag är tyvärr rättvisa. Även en grön premiärminister måste bekänna sig av övertygelse, ja det finns ren diesel. Nyckelord urea. Kommande generationer av dieseldrivna enheter kommer att vara ganska rena när industrin lovar. Problemet är att, efter alla händelser, som tror eller litar på tillverkarna. Men det är därför du måste vara försiktig med att inte gå in i monokultur i framtiden. För närvarande praktiserad ideologi är den, den måste drivas i framtiden endast elektriskt med energin från batterier. Jag tror till exempel i långväga godstrafiken under en lång tid kommer att behöva driva lastbilar med dieselmotorer, eftersom det tjänar ett praktiskt och ekonomiskt är ingen elektrisk alternativ. Elektrisk snygg och bra, men du måste lita på batterier, bara för att de billiga i Kina kan produceras. Hur är det senare med alla giftigt avfall från när allt bara köra elbil och alla defekta batterier, måste alla kastas gånger. Sedan jag hör alla gröna elektro-ideologer som redan stöter när tiden kommer. Även elektriskt finns det alternativ till batteriet. Nyckelord väte, bränslecell, energiproduktion från joniserade vätskor etc.
  Slutsats: monokultur är aldrig bra. Man kan göra en sak och inte lämna den andra. Varför offra teknologier som fortfarande är värda att undersöka och optimera, särskilt eftersom vi är ledare i Tyskland och har kärnkompetens i Tyskland? Utan att avskräcka nya kärnkompetenser framstår och utvecklas.

 • Jag tror det, men de andra ska köra deras gjorda på MQB-basis VW eller kullerstens ihop kullerstens Mercedes. Denna tävling har inget att göra med den gamla styrkan hos båda varumärkena (Golf 2 eller W124).

  Jag är också glad att driva en kärleksfullt byggd SAAB

 • En bra sak har alla saker.

  Ju mer skit som händer inom sektorn eller blir offentligt, desto bekvämare känner du med din SAAB.

 • Eftersom vissa företag kommer troligen att ha magont. Eller tillverkaren fångar restvärdesskillnaden?

 • Det kommer att vara intressant att se hur handlare kan överleva med kartellens effekter om alla företag rullar ut leasing av diesellådor med alltför mycket restvärde på sina gårdar.

  Jag ser Volvo på ett mycket bättre spår för de kommande 2-3-åren än de tyska tillverkarna.

  Ideologi eller inte, politiken måste ingripa, det finns för många jobb inom bilindustrin. Endast slutligen har kompetens på ministerstolen.

 • En Audi Q7-e-tron körs elektriskt 20-30Km långt efter skåpet dyker rakt igenom bränsle och får - Jag ville bara inte tro det - en e-märke och betalar inga skatter !!?

  Dessa mafia nätverk sträcker sig till toppen.

 • Det är som i det verkliga livet, bestämmer kunden! Och tydligen vill "kunderna" det! Den (ibland mycket bra) annonseringen gör resten, och så köper du / kvinna igen en "för att du vet vad du har" vagnar.
  Det fanns alternativ, SAAB, men var är de idag? Synd, bara synd.

 • Audi A2 3L och Lupo 3L hade före 17 år en liten switch "ECO on / off".
  Vid "ECO on" aktiverades 45 PS, förbrukningen och utsläppen var mycket låga, efter det att de beskattades.
  Man kunde sätta "ECO out" hade 60 PS, utsläpp och konsumtion var högre. Ändå ingen skatter som ska betalas.
  Det gjorde skolan. Många bilar följde med "ECO / NORMAL / SPORT" -brytare. Förbruknings- / utsläppsmätningar och beskattning utfördes i ECO-läge. Men varje förare kunde lägga SPORT på egen hand, konsumera mer, avge mer och betala inga skatter.
  Därefter har mjukvaran gjort denna omvandling självständigt. Och äntligen ECO-ECO "slog bara på provbänken.
  Vid vilken tidpunkt börjar bedrägeriet med? Den lilla strömbrytaren innan 17 år redan, eller bara den hemliga mjukvaran?

 • Tyvärr, under pressen av den stora 5, lider leverantörerna också. Hittills har priserna på delar, komponenter och produktionsmaskiner förhandlats fram tills kräkningar på grund av de senaste påståenden gjordes ytterligare bestämmelser. Investeringar är därför i framtiden i stjärnorna. Och leverantörerna badar det igen. Sad!

 • Vackert skrivet bergs get!
  Och bra exempel. Om man ser relevanta transporter om livsmedelsindustrin blir man sjuk och man vet knappt vad man ska äta utan att tveka.
  Bilarna är enklare, du borde tänka. Men som Bajuware skriver korrekt, fungerar inte kunden.
  De tyska "likvärdiga premiumprodukterna" kommer också att förlåta nästan allt, oavsett om tidkedjorna är på VW, oljeförbrukningen vid VW / AUDI, rostade stjärnor ... de flesta tror fortfarande att de har premium. Men det finns nu också ett stort antal privata köpare som inte längre kan säljas för dumma, som den senaste registreringsstatistiken beskriver.
  Leasingkunden bryr sig inte, de får bra erbjudanden och är snabbt borta från lådan. Om så är fallet måste den framtida rörligheten - oavsett el eller konventionell - se ut, tack ...

  Innan den här nya skandalen tar ordet "likformighet" på gatorna en helt ny mening
  Kanske bör du titta under SUVs fuliga lakan, om det inte finns överallt samma röra?
  Skulle förenkla utskrift av pengar för den automatiska industrin.

 • Kunden är verkligen inte kompetent. Se den svaga ... .. SUV-bommen. Ingen behöver, förstör bränsle utan slut och köpas som galen.

 • PSA kommer att utnyttja Opel och sedan ta den av marknaden. Varaktighetsförlustmärket, med 1000 ursäkta varför affären inte körs, kommer inte att utfodras så tålmodigt av fransmännen som amerikanerna. Neumann får sitt miljoner premie, de anställda så gradvis blå bokstäver. Det är världen.

 • För utan hälsa är allt ingenting.
  (inte en mycket positiv kommentar ... 🙁, men min "synd" för bilindustrin är begränsad ...)

  Skulle vara ett bidrag i sig ...

 • Det finns negativa exempel från andra områden i livet ja nog:
  -industrial köttproduktion med div-negativa "concomitants" ...
  Fjäderfäproduktion med antibiotikum "grundläggande försörjning" ...
  Spannmål med resistens mot svampangrepp gör bara sina rundor ...
  -SUV istället för bränsleeffektiva bilar ...
  - Vatten privatiseras ...
  Exempel där vi kan verka som människor för att vända "marknaden" i en annan riktning.
  Men kan vi göra det ??
  Jag skulle vilja ha ett statligt ingripande i handelssystemet, där hälsa inte är en sidnot, men ett huvudsyfte!

 • Citat: Kunden måste vara den första som använder en omprövning annars ändras ingenting.
  Hur sant!
  Hur (tyvärr) sant ...
  Varför bara sant på detta sätt ???

  Vem är intresserad vet att vi människor z. För närvarande behövs flera planeter i syfte att tillfredsställa alla boende på lång sikt på samma sätt som vi nu bor i Europa. Så det kommer inte fungera.
  För monopolister är z. För närvarande är vinsten alltid mer i förgrunden än hållbarhet och miljökompatibilitet. För att ändra den här tanken på gruppledarna ..., för att jag har z. För närvarande är mina tvivel. Och jag har också mina tvivel om huruvida "marknaden" kan göra det genom kunden ...

 • De tyska bilmagasinerna gör resten. Allt måste alltid vara på något sätt jämfört med VW. Vem som än vinner vet vi. Det finns verkligen inget tråkigt än en Golf eller Passat. Alla som faller ur linjen är platta. Kunden måste först ompröva används annars ändras inget.

 • VOLVO meddelade dieselmotorns avgång vid precis rätt ögonblick. Låt oss se om på grund av tyskarnas svaghet nu inte någon fortfarande lever från dieselskandalen etc lossat varumärke SAAB ..

Kommentarer är stängda.