Tysk Saab-historia. Saab Aero vs. Boxning.

Här kommer ingen bildfilm i det glansiga formatet. Om du förväntar dig det kan du bli besviken. Det handlar om en Saab Tyskland press händelse i januari 2000. Anledningen var lanseringen av Saab 9-5 Aero.

Saab 9-3 och 9-5 Aero på Boxberg-rutten
Saab 9-3 och 9-5 Aero på Boxberg-rutten

För 20 år sedan. Analoga medier dominerar

Filmen är nästan 20 år gammal och visar oss hur långt tillbaka 2000 den var. Vid den tiden var presssatserna fortfarande en bunt med pappersbaserad information. Journalister använder pennor och kuddar för sina anteckningar. Allt är fortfarande mycket analogt, och motorjournalister var små kungar med suveränitet vid den tiden. Det var också den stora tiden för specialtidningar som Auto-Motor-Sport. Och den vanliga föraren var tvungen att skynda sig för att få den senaste versionen på kiosken.

Det är - känslomässigt - för nästan 1000 år sedan. Det fanns inga bloggar än, Internet hade ännu inte nått dagens status. Presshändelsen återspeglar tiden och maktbalansen i rapporteringen. Filmen ser föråldrat ut och jag var inte säker på om den alls skulle släppas. Det är emellertid ett vittnesbörd om Saab Tysklands historia, och inte den enda filmen i arkivet som verkar ha fallit ur tiden.

Det handlar om den nya Saab 9-5 Aero, som toppar 9-5-serien. Tillsammans med 9-3 Aero, ska han förmedla fördelarna med Turbo-teknik till de samlade journalisterna i en måndagshändelse. Efter ett seminarium i Bad Mergentheim finns det ett praktiskt prov med buss till testspåret Boxberg.

På olika vägar är turbomotornas stora passage "erfaren". Odlade turbos var inte givna under år 2000. På den tiden byggde Saab det till perfektion, lång erfarenhet avlönade. En 99 Turbo, som början på en bra idé, är därför kortfattat att se den traditionella vården på bilden.

Saab Aero är fortfarande kul idag

Filmer som den som visas här skulle vara otänkbara idag. Vi använder dronor för att framkalla de bästa bilderna, och om vädret inte ger det perfekta ljuset, kommer det att förbättras. Men kanske bristen på perfektion är den faktiska charmen av remsan. "Saab Aero Vs. Boxing".

I en konstig kontrast till detta är bilarna. En 9-3 I Aero är fortfarande cool, om än tyvärr på väg till sällsynthet. En 9-5 Aero, oavsett vilket expansionsstadium, är fortfarande idag en avslappnad, suverän sedan- eller stationsvagn med långsiktiga ambitioner. Med mer kraft än vad värdena på papperet föreslår. Och som tidigare var det redan sant 2000 gäller. Det är bäst att uppleva Saab själv. Kom in, kör av. Ha kul

10 tankar om "Tysk Saab-historia. Saab Aero vs. Boxning."

 • SAAB, Turbo, Viggen ....
  Kom in, kör av Ha roligt, som Tom skrev! Varje dag på nytt

 • Bästa väderförhållandet, eftersom lastaren får full effekt. Tänk på att folket verkligen hade kul och entusiastiskt rensade fältet. Trevlig rapport.

 • Intressant åtgärd vid den tiden och på den cirkulära vägen har det en aning om Talladega
  Titelbilden är riktigt bra. Det är svårt att tro att det här är den första 9-5 i Youngtimer-åldern.

 • Du gör ett bra jobb! Så SAAB känslan blir levande!

 • SAAB matas!
  "Det bästa är att komma in och köra av ..." Det finns (nästan) inget mer att säga. 😉
  Tack Tom, för de glädjande filmerna till Wo.-end!
  Så den här Wo-änden är saabig ...

 • Tack för feedbacken! Jag är glad!

 • Det är i alla fall mode

 • Hi Tom,
  Det här är en gång till en rapport / film, som jag gillade mycket bra, speciellt där jag kör en gång till en 9 5 från år 1999. Håll det upp!

 • Antiqiert Jag skulle inte titta på filmen. Jämfört med "Telemotor" i 80-åren med Paul Frère eller "Sportpiegel" med Rainer Günzler, är filmen ultramodern. bara mode i 2000 år är delvis lite roligt för oss idag, nästan 20 år senare .. ;-)

Kommentarer är stängda.