En av 400. Saab 900 Cabriolet 1986 letar efter köpare.

1983, Saab 900 Cabriolet var den stora stjärnan i IAA. Ett försiktigt test, som ledningen hade ett antal reservationer om att lägga till en öppen Saab till programmet. Men publikens svar var lovande, och i april fick 1984 framsteg för produktion.

Saab 900 Cabriolet MY 1986. Bild: Saab Automobile AB

Byggandet av den första öppna Saab sedan Sonnet jag skulle ske i Finland. Saab 900 CD / Finlandia har redan producerats där. Men det borde ta fram till år 1986, tills till sist rullade 900 Cabriolet av banden.

Det första modellåret inkluderade endast 400-bitar, och alla gick till Nordamerika för export. Årsproduktionen för det följande året var 2.500-enheter. 2.000 gick till USA, med 500-stycket var resten av världen nöjd. Vem signerade 1987 hos Saab-återförsäljaren för en 900 Cabriolet under hösten, var tvungen att leverera till år 1989.

Saab 900 Cabriolet. Leveranstid mer än 2 år.

Galna tider. Konvertibelen var ursprungligen endast i de minsta doserna för kunderna. Den öppna Saab och dess efterträdare bör markera framgången för Saab-märket under de kommande åren. Det skulle nästan ha kommit till det, hade inte en viss Robert (Bob) J. Sinclair fortsatte med uthållighet till ledningen. Men det är en annan historia.

En av modellerna 400 1986 Saab-konvertibler är nu tillgänglig i USA Rea, Hans skick är långt ifrån gammal skönhet. Saab behöver mycket arbete, men det är värt det bara på grund av dess extrema sällsynthet. Kallas 2.000,00 amerikanska dollar, vilket inte borde vara för mycket för en restaureringsbas. Vid ombyggnad blir värdet många gånger högre.

Platsen är Denver, kontakt bör vara möjligt via den lokala annonssidan. Kanske kommer någon med denna unika del av Saabs historia tillbaka till det europeiska hemlandet?

7 tankar om "En av 400. Saab 900 Cabriolet 1986 letar efter köpare."

 • Hej fami,
  Tack för din "bekräftelse"
  Lyckligtvis hade jag någon lokalt i staterna, som tittade på bilen och tyckte att det var värt att köpa. Annars skulle jag inte ha gjort det. Men ändå måste jag ärligt erkänna att vid ankomsten till D var jag lite besviken över villkoret. Tennämne ganska ok, men färg och inredning är nästan helt tvivelaktigt. Tja, är i bilder bara dåligt dokumenterade (då var det inte så en-mode med FullHD-bilder, etc.). Så mycket kvar att göra.
  @Bajuware: 20k Jag känner mig väldigt mycket optimistisk. Den sista (oskadad, men ändå bra skick) lämnade inte ens för 1 / 3. Om något ... Som redan nämnts faller de med sin "rustika" front inte i söknätet för en elegant konvertibel. Omvandling till EU-strålkastare gör det lite bättre, men är fortfarande ganska "kantigt"

 • ... Så det konvertibla var möjligt endast på grundval av den ofta oförlösta sedan. Den traditionella Combi-Coupé hade inte ens saker att göra med det som grund för en konvertibel. Men oavsett hur: 901er-konvertibelen är en geni-design - tidlös och hållbar. Men bara den tidlösa och nästan eleganta designen kommer ut ganska under senare år av konstruktion. En konvertibel från 1986 med US Steili-fronten har visserligen sällsynthet och samlarvärde, men aktiveras åtminstone i den konvertibla fraktionen, inte så mycket som harwollenreflexen. I fallet med en CC eller Sedan ser det helt annorlunda ut. Men kanske den här artikeln hittar någon som gillar konvertibelen och bygger den utan hänsyn till det eventuella återförsäljningsvärdet. Är i Saab-världen ja tillräckligt positivt "galen" ...

 • Det finns väldigt få stabs eftersom endast några få byggdes och de flesta av dem försvann i USA. Naturligtvis har ingen det i sin sökprofil när han tänker på konvertibler. En bra restaurering men jag tycker intressant och värt någonstans mellan 20 och 30k.

 • Hej Andrew,
  Min erfarenhet sammanfaller med din. Graden Schnauzercabrios som jag har sett de senaste åren erbjöds alla till relativt rimliga priser och såldes mycket långsamt (eller inte alls). Bilarna är sällsynta och det är det. Jag hade en gång en av dessa konvertibler, köpt i USA. Tyvärr var bilen mycket värre än vad som beskrivs, vilket är ett grundläggande problem amerikanska fordon (det stoppar inte SAAB, tyvärr stoppat) skulle vara. Amerikanerna kan och bör driva sina bilar, så länge de inte kollapsar på egen hand och amerikanerna gör det också. Och jag skulle aldrig köpa en 30 år gammal bil där osynlig, du behöver lokalbefolkningen. Jag vet också motprov där någon sköt en riktigt bra bil för en ganska liten summa pengar, men med den nämnda risken.
  Därför tror jag att någon som samlar sällsynta SAABs och har lite pengar för mycket kan köpa en sådan konvertibel för två tusen dollar, jag ser ingen potential i dessa bilar.

 • 2000 var också mitt kostnadspris ... men det är nästan 5 år sedan. Därefter har mycket flyttat ett år och sedan dess endast med investeringsbehov i garaget. Vill gärna ta tillbaka den på vägen, bara för att det är så lite av det och historien om den branta Schnauzer är knappt känd. Men andra saker har mer prioritet just nu.
  Till inlägget ovan: Jag tvivlar på att värdet efter en restaurering blir "många gånger högre". Ja, säkert mer värde än tidigare, men inte lika mycket som ett bra Schrägschnauzer CV i samma skick / utrustning. Steilis är inte lika populära, mindre välkända och de verkar som många förare på en eller annan gång "antika" av deras Steili-front. Att sälja ett Steili-CV verkar mig tillräckligt, det finns bara en mycket liten marknad för den. Ovannämnda värde är då mer av idealisk natur men kan inte översättas till monetära värden.

 • Trots allt har bilen någonsin fått en ny förarsätet

 • Svårt att förstå idag,

  att någon från förvaltningen borde ha haft reservationer om produktionen av SAABriolets. 900er är kult och linjen coupe för konvertibler förutbestämd ...

  Dessutom är 9-3 II bara som Cabriolet verkligen upp till toppen. Inte så praktiskt som stationsvagnen, men den absolut mest perfekta varianten. Inte konstigt, det fanns ingen coupé längre ...

Kommentarer är stängda.