En av 400. Saab 900 Cabriolet 1986 letar efter köpare.

1983 var Saab 900 Cabriolet IAAs stora stjärna. Ett försiktigt test, eftersom ledningen hade ett antal reservationer för att inkludera en öppen Saab i programmet. Men publikens respons var uppmuntrande och i april 1984 gavs klarsignal för produktion.

Saab 900 Cabriolet MY 1986. Bild: Saab Automobile AB

Byggandet av den första öppna Saab sedan Sonnet jag skulle ske i Finland. Saab 900 CD / Finlandia har redan producerats där. Men det borde ta fram till år 1986, tills till sist rullade 900 Cabriolet av banden.

Det första modellåret inkluderade endast 400-bitar, och alla gick till Nordamerika för export. Årsproduktionen för det följande året var 2.500-enheter. 2.000 gick till USA, med 500-stycket var resten av världen nöjd. Vem signerade 1987 hos Saab-återförsäljaren för en 900 Cabriolet under hösten, var tvungen att leverera till år 1989.

Saab 900 Cabriolet. Leveranstid mer än 2 år.

Galna tider. Konvertibelen var ursprungligen endast i de minsta doserna för kunderna. Den öppna Saab och dess efterträdare bör markera framgången för Saab-märket under de kommande åren. Det skulle nästan ha kommit till det, hade inte en viss Robert (Bob) J. Sinclair fortsatte med uthållighet till ledningen. Men det är en annan historia.

En av modellerna 400 1986 Saab-konvertibler är nu tillgänglig i USA Rea, Hans skick är långt ifrån gammal skönhet. Saab behöver mycket arbete, men det är värt det bara på grund av dess extrema sällsynthet. Kallas 2.000,00 amerikanska dollar, vilket inte borde vara för mycket för en restaureringsbas. Vid ombyggnad blir värdet många gånger högre.

Platsen är Denver, kontakt bör vara möjligt via den lokala annonssidan. Kanske kommer någon med denna unika del av Saabs historia tillbaka till det europeiska hemlandet?

7 tankar om “En av 400. Saab 900 Cabriolet 1986 letar efter köpare."

 • blank

  Det finns väldigt få stabs eftersom endast några få byggdes och de flesta av dem försvann i USA. Naturligtvis har ingen det i sin sökprofil när han tänker på konvertibler. En bra restaurering men jag tycker intressant och värt någonstans mellan 20 och 30k.

 • blank

  2000 var också mitt kostnadspris ... men det var för nästan 5 år sedan. Efter det, ett år med rörelse med glädje och sedan dess bara med investeringsbehov i garaget. Skulle vilja få tillbaka den på vägen, helt enkelt för att det är så lite av det och speciellt Steilschnauzers historia är knappast känd. Men andra saker har mer prioritet just nu.
  När det gäller inlägget ovan: Jag tvivlar på att värdet kommer att vara "många gånger högre" efter en restaurering. Ja, verkligen mer värdefullt än tidigare, men inte lika mycket som ett bra snett schnauzer CV i samma skick / utrustning. Steilis är inte så populära, mindre kända och de verkar för många CV-förare på något sätt mer "föråldrade" på grund av deras Steili-front. Att sälja ett Steili CV verkar ganska svårt för mig, det finns bara en mycket liten marknad för det. Det ovannämnda värdet är då mer av idealisk natur, men kan inte omvandlas till monetära värden.

  • blank

   Hej Andrew,
   Min erfarenhet sammanfaller med din. Graden Schnauzercabrios som jag har sett de senaste åren erbjöds alla till relativt rimliga priser och såldes mycket långsamt (eller inte alls). Bilarna är sällsynta och det är det. Jag hade en gång en av dessa konvertibler, köpt i USA. Tyvärr var bilen mycket värre än vad som beskrivs, vilket är ett grundläggande problem amerikanska fordon (det stoppar inte SAAB, tyvärr stoppat) skulle vara. Amerikanerna kan och bör driva sina bilar, så länge de inte kollapsar på egen hand och amerikanerna gör det också. Och jag skulle aldrig köpa en 30 år gammal bil där osynlig, du behöver lokalbefolkningen. Jag vet också motprov där någon sköt en riktigt bra bil för en ganska liten summa pengar, men med den nämnda risken.
   Därför tror jag att någon som samlar sällsynta SAABs och har lite pengar för mycket kan köpa en sådan konvertibel för två tusen dollar, jag ser ingen potential i dessa bilar.

   • blank

    Hej fami,
    tack för din "bekräftelse" 🙂
    Lyckligtvis hade jag någon lokalt i staterna, som tittade på bilen och tyckte att det var värt att köpa. Annars skulle jag inte ha gjort det. Men ändå måste jag ärligt erkänna att vid ankomsten till D var jag lite besviken över villkoret. Tennämne ganska ok, men färg och inredning är nästan helt tvivelaktigt. Tja, är i bilder bara dåligt dokumenterade (då var det inte så en-mode med FullHD-bilder, etc.). Så mycket kvar att göra.
    @Bajuware: Jag tycker att 20k är väldigt, väldigt optimistisk. De sista (orestrerade, men fortfarande i gott skick) gick inte bort för 1/3. Om överhuvudtaget ... Som redan nämnts: med sin "rustika" front faller de inte in i sökrutan för en elegant cabriolet. Omvandling till EU-strålkastare gör det lite bättre, men är fortfarande ganska "vinklat" 🙂

 • blank

  Trots allt har bilen någonsin fått en ny förarsätet

 • blank

  Svårt att förstå idag,

  att någon från ledningen borde ha haft reservationer om produktionen av SAABriolets. 900-talet är kult och coupé-linjen är förutbestämd för konvertibler ...

  9-3 II når bara sin toppform som en cabriolet. Långt ifrån att vara lika praktisk som stationvagnarna, men definitivt den mest perfekta varianten. Inte konstigt, det fanns inte längre en kupé ...

  • blank

   ... så cabriolet var bara möjligt på grundval av den ofta impopulära sedanen. Den traditionella Combi-Coupé började inte ens ha vad som krävs för att fungera som bas för en cabriolet. Men oavsett hur: 901 cabriolet är en riktigt genial design - tidlös och hållbar. Men den tidlösa och nästan eleganta designen kommer sannolikt att komma ut under senare år av konstruktionen. En cabriolet från 1986 med en US-Steili-front är verkligen en sällsynthet och samlarvärde, men aktiverar åtminstone inte den önskade reflexen i den konvertibla fraktionen. När det gäller en CC eller Sedan ser det verkligen annorlunda ut. Kanske genom den här artikeln hittar du någon som gillar cabriolet lika mycket och bygger den utan hänsyn till det eventuella återförsäljningsvärdet. Det finns tillräckligt med positiva "galna människor" i Saab-världen ...

Kommentarer är stängda.