check marknaden. Saab 9-5 Jag använde bilpriser.

I skuggan av 9-5 NG, som anses vara den sista Saab, blommar de små spekulationerna i 9-5 I. Medan bilpriserna brukar vara låga, stiger de kraftigt i exceptionella föremål.

Saab 9-5 I-produktion i stablebacka. Bild: Saab Automobile AB

Frågan skulle vara om 9-5 I är bra som ett föremål för spekulation. Det finns fans som investerar mycket pengar i att behålla sina Saabs, utöver några marknadspriser. Du bestämmer dig korrekt, eftersom 9-5 är en långsiktig bilpar excellens. Rimlig vård från experthänder, mekaniken är oförstörbar, den robusta elektroniken kan återställas när som helst. Kroppen är relativt motståndskraftig mot rost, komforten hos den långa sträckan jämförbar med mycket yngre och dyrare bilar.

Ändå är köpet svårt. Valet är begränsat, prisutvecklingen är inte enhetlig. En sen kromglasögon kan kosta lika mycket som en 2001er-modell. Diesel spelar överraskande stabil. 3-litern Isuzu Diesel, som har blivit en tvivelaktig legend på grund av motorskador, är robustare än sitt rykte. Om du flyttar det är det begränsat, det har kvaliteterna hos en gårdsmotor. Bara hektisk motorvägskörning slog honom i sinnet och förkortade livet hållbart.

Ändå rekommenderas det inte att köpa en diesel. För det första på grund av den välkända miljödiskussionen. Å andra sidan på grund av den tvivelaktiga löpande kulturen, som påverkar alla dieselmotorer bortom 6-cylindern.

Saab 9-5 I som spekulationsobjekt

Ingången till exportmodeller börjar med löjligt få 100 €. Det finns rimliga fordon mellan 4- till 5.000 €. En tidig 1998 9 5 kan vara lika dyr som en 2003er- eller 2006er-modell. Det bestämmer endast vårdvillkoren. Åter och tillbaka kommer äldre fordon på marknaden. Låg körsträcka, komplett kontrollbok, historia hos Saab-återförsäljaren. De kommer som linjär, vektor eller aero på marknaden. Men de som letar efter måste vara snabba. Eftersom på pensionären börjar gänget spekulationen.

Fordonen köps upp av handlare eller företagande personer som letar efter en snabb vinst med en hög premie. Man kan tvivla på spekulationens framgång. Overpriced fordon, ofta i knappt eftertraktade färger och utrustning, har långa livslängder.

Att hitta riktigt fina fordon är svårt, du måste se bortom landets gränser. Ett slags Saab 9-5 paradis har bildats i Schweiz. Bra, spännande Saab 9-5, rimliga priser. Eftersom den schweiziska kunden och verkstäderna är mycket noggranna med bevarande av fordon än vi tyskar kan en eller annan pärla vara där.

9-5-årsdagen är särskilt attraktiva. Även om kromramen inte anses vara den vackraste modellen i serien, men den har inre värden. Med ansiktslyftan fanns det många besparingar på små saker, men i gengäld den bästa upphängningen av alla 9-5 I. Dessutom fanns det sista expansionssteget av de legendariska Trionic-motorerna. Du kan inte överskatta det i nedslående drama av nuvarande fordon.

Var i en Saab feodal 2.0, 2.3 eller 3.0 liter kubik kapacitet, nuvarande erbjudande 3 cylinder leverera på en liter fördelad. Vill du verkligen köra så? Det finns fortfarande alternativ, och lyckligtvis är de inte dyra alls. Tre exempel, allt från Schweiz.

Stor BioPower-årsdag i harmonisk utrustning. Foto: Garage Melillo
Saab 9-5 BioPower Vector årsdag 2007. 119.000 kilometer.

Hade jag en plats någonstans i hangaren, skulle jag köpa den omedelbart. Den 9-5 Anniversary motsvarar i detalj exakt modell som jag beställt och aldrig fått på grund av långsamma tidigare Saab-handlare. Bra funktioner, konsekventa och sällsynta färger med matchande accenter i inredningen. En älskare eller samlarobjekt. Står i Oberentfelden/ Schweiz. Pris: 7.200,00 € ca.

Saab 9 5 Vector 2005 första hand. Bild: Wilengarage
Saab 9 5 2.3t Vector 2005, 112.000 kilometer

En fantastisk förstahands kopia i sällsynt färg och mycket bra utrustning finns i Niederglatt / Schweiz. den Wilen Garage Saab lever, stationvagnen är värt mer än bara en frestelse. Pris: 7.300,00 € ca.

Saab 9-5 BioPower 2007. Bild: Garage Rais SA
Saab 9 5 2.0t BioPower årsdag 2007. 119.00 kilometer

En annan, mycket välutrustad kopia står i Delémont / Schweiz till salu. Våra grannar föredrar självfallet automatiska versioner, som du kan se. 5-växlaren fungerar mycket bra med turbomotorer och kommer att övertyga även anmärkningsvärda manuella växlar. Priset: 8.200,00 € ca.

Importen från Schweiz är relativt lätt. den ADAC ger viktiga tips, och byråer På begäran förbereder tullklarering vid gränsövergångarna tullklareringen för en hanterbar provision.

En Saab är en Saab. En Saab är tuff, säker, snabb. Och alltid lite extravagant. Det är därför en 9-5 jag behöver en kunnig hand. Underhåll flaskhalsar och defekter orsakas av felaktigt ekonomi och verkstäder med liten Saab-specifik kompetens. Och att Saabs alltid tog rollen som den exotiska, andelen riktigt bra workshops är låg.

För 9-5 med sin robusta teknikvård av kunnig verksamhet är det viktigt om du vill ha kul med det i flera år. Även om de använda bilpriserna är relativt låga är urvalet knappt. Och det kommer knappast att förändras.

16 tankar om "check marknaden. Saab 9-5 Jag använde bilpriser."

 • Bra ämne. Under tiden har jag gradvis givit alla mina växlar en växellåda oljebyte.
  Resultatet är märkbart bättre skiftande, med 9000 nästan ny bil lika. De är just nu i en ålder som överstiger ett normalt billiv, liksom vid slangar etc. ibland växlar växeln.

 • Hej alla,

  endast en liten begränsning avseende en automatisk växellåda:

  Tillverkarna hävdar att oljan för dessa maskiner inte behöver ändras under fordonets hela livslängd. Ren marknadsföring blah!

  För varje maskin ska en växelspolning utföras efter ca 80.000 km (för stadstrafik med ännu kortare intervaller). Kosta om 420 Euro. Om detta inte följs anger de slitrelaterade föroreningarna detta - lämpligt. installeras inuti den automatiska transmissionen att filtrera, varigenom oljetrycket gradvis faller och skift stötar, särskilt mellan kugghjulet 3 och 4 eller vid växling från N till D är mycket märkbar.
  Om du vill rengöra filtret i Aisin-Warner-växellådan betyder det att du tar bort och demonterar växellådan. Absolut felaktig design, som även finns i ZF-överföringar.

  Andra, typiska för automatiska nackdelar är:
  - Det går inte att starta motorn via koppling på väggradient
  - ingen väg om starter och införd 1. eller 2. Växel för att ta bort bilen från en farazon när motorn ska sluta springa.

  Jag föredrar definitivt en manuell växellåda! Eftersom jag äger en 2,2 TiD, en med manuell växling, den andra med automatisk, där den ursprungliga oljan efter 150.000 km fortfarande slossed i växellådan (jag köpte den här bilen med den här km-effekten behövs), kan jag tyvärr bara genom automatisk avråda.

  Hälsningar, Uli

 • 9-5I Dieselautomatisk, skulle vara en bra långdistansbil, och i själva verket skapar 2,3 bensinmotorer långa intervall. Det finns för närvarande inga intressanta 9-5I erbjudanden i Österrike

 • Automatisk i Schweiz, ja vad mer? 80 km / h utanför städer och alla kände 500 meter en by med takt 50, sedan 120 km / t på motorvägen med ökända länkar förare med 115 km / t !! Eftersom jag verkligen kan rädda Rieglerei i manuell växellåda, men rätt?

 • Jag säger så länge! I Schweiz finns det mycket, mycket bra Saab erbjudanden och om jag inte redan hade 5 Saab, skulle jag ha köpt den isblå 95er Kombi redan!
  (skulle ha, cykelkedja ...

 • Ja, 9-5 är redan en speciell bil (för mig).
  Jag har kört min 2,3l-Vector i flera år nu. Alltid pålitlig och ekonomisk. Låter nästan som en tråkig. Tvärtom: super körglädje garanterad.
  Alla tre begagnade bilar i denna rapport hade något av sig själv, men jag lyckas inte skilja mig från den "gamla" i alla fall. Varför: Är det fortfarande ett trevligt plan!
  Till alla som kan köra en 9-5: Grattis.

 • Mycket trevliga fordon och det kommer kanske snart att öka familjens tillväxt också i mitt bytesschema
  Men för närvarande hitta en bra 9³ SportCombi som en bensin Vector eller Aero är också mer än svårt. Vad ska det bli om några år bara från hela den vackra TiD eller TTiD, om regeringen enligt min mening fortsätter att demonisera den för närvarande fortfarande icke-alternativa dieselen.
  Saabige hälsningar, Marco

 • De första bilderna av 9-5SC var för mig då anledningen till att snabbt köpa den senaste 9000CSE. Plåstret är inte designtekniskt min, synonymt med 9-5NG inte.
  Men 9-5 limonerna är riktigt fina och saabypiskt tidlösa. Den röda längst upp på bloggen är bara fantastisk.
  Limonerna är verkligen inte lika användbara som många Combi, vilket liknar den sneda bakre delen.

 • I Sverige är stabila priser för 9-5 uteslutna - bilarna förlorar mer värde än 9-3. Detta förklarades åtminstone i verkstaden i Växjo den andra dagen, och jag kan förstå det från många Blocket-sökningar. Min 9-5 TiD Griffin har nyligen rankats 79.000 kr - ganska realistisk (Blocket jämförelser och andra källor). I februari 2016 (och mindre med 25.000 km) betalade jag 114.000 kr för det. Men jag har också intrycket att bilar i topp skick är snabbt borta - men även för dem är det bara inte samma priser som krävdes som redan före 1-2 år.

 • Riktigt jävla fina bilar i Schweiz. Jag tycker om kromglasögon mer och mer

 • Detta är inte tänkt! Schweizarna har alltid varit de största läsarna efter tyskarna på bloggen.

 • Visst, låt oss göra någon inspektion hos återförsäljaren. Men det hjälper inte om du tar varannan vägg när du parkerar, eller kör 80km / h i andra växeln. Gamla människor kör också mycket kortdistans, vilka Saab-motorer i 9-3I och 9-5I gillar ännu mindre än andra. Om du ändå håller kvar på Saabs alltför långa oljebyteintervaller, bör du inte bli förvånad om det trots motorvägskvoten vid 150tkm är en motorskada på grund av kol. Jag föredrar att köpa en 9-5 med 250000 långdistans kilometer, som alltid var varm och kall och fick all 10000km färsk olja.

 • Vänligen ta inte bort alla goda begagnade! Det finns också en lojal Saab-förare i Schweiz.

 • @ Daniel

  Du kan se hur du gillar det. Min erfarenhet säger att denna åldersgrupp är uppmärksam på saker. En bil har hög status eftersom det betalas kontant och inte hyrs.

 • Läckra vad schweizaren har att erbjuda. Du kan vara avundsjuk. Jag gillar kromglaset bättre och bättre!

 • Attributet "senior" eller "pensionär" har alltid varit orsaken till att jag inte ska ta en kort lista över fordon. De körde inte mycket ofta, men som någonsin såg hur dessa människor vet hur man kör bil.

Kommentarer är stängda.