check marknaden. Saab 9-5 Jag använde bilpriser.

I skuggan av 9-5 NG, som anses vara den sista Saab, blommar de små spekulationerna i 9-5 I. Medan bilpriserna brukar vara låga, stiger de kraftigt i exceptionella föremål.

Saab 9-5 I-produktion i stablebacka. Bild: Saab Automobile AB

Frågan skulle vara om 9-5 I är bra som ett föremål för spekulation. Det finns fans som investerar mycket pengar i att behålla sina Saabs, utöver några marknadspriser. Du bestämmer dig korrekt, eftersom 9-5 är en långsiktig bilpar excellens. Rimlig vård från experthänder, mekaniken är oförstörbar, den robusta elektroniken kan återställas när som helst. Kroppen är relativt motståndskraftig mot rost, komforten hos den långa sträckan jämförbar med mycket yngre och dyrare bilar.

Det är fortfarande svårt att köpa. Valet är begränsat och prisutvecklingen är inte enhetlig. Senkroma glasögon kan kosta samma som 2001-modellerna. Diesel är förvånansvärt stabila. 3-liters Isuzu-diesel, som har blivit en tveksam legend på grund av motorskador, är mer robust än sitt rykte. Om du rör det försiktigt har det egenskaperna som en jordbruksmotor. Endast hektiska motorvägar påverkar hans sinne och förkortar livslängden på ett hållbart sätt.

Ändå rekommenderas det inte att köpa en diesel. För det första på grund av den välkända miljödiskussionen. Å andra sidan på grund av den tvivelaktiga löpande kulturen, som påverkar alla dieselmotorer bortom 6-cylindern.

Saab 9-5 I som spekulationsobjekt

Inträdet i exportmodeller börjar med löjligt få 100 €. Det finns rimliga fordon mellan 4 och 5.000 1998 €. En tidig 9 5-2003 kan vara ungefär lika dyr som en 2006 eller XNUMX-modell. Endast vårdtillståndet bestämmer. Äldre fordon fortsätter att komma ut på marknaden. Låg körsträcka, komplett checkbok, historik hos Saab-återförsäljaren. De kommer ut på marknaden som Linear, Vector eller Aero. Men om du letar måste du vara snabb. För med pensionärerna börja den lilla spekulationen.

Fordonen köps upp av handlare eller företagande personer som letar efter en snabb vinst med en hög premie. Man kan tvivla på spekulationens framgång. Overpriced fordon, ofta i knappt eftertraktade färger och utrustning, har långa livslängder.

Att hitta riktigt fina fordon är svårt, du måste se bortom landets gränser. Ett slags Saab 9-5 paradis har bildats i Schweiz. Bra, spännande Saab 9-5, rimliga priser. Eftersom den schweiziska kunden och verkstäderna är mycket noggranna med bevarande av fordon än vi tyskar kan en eller annan pärla vara där.

9-5-årsdagen är särskilt attraktiva. Även om kromramen inte anses vara den vackraste modellen i serien, men den har inre värden. Med ansiktslyftan fanns det många besparingar på små saker, men i gengäld den bästa upphängningen av alla 9-5 I. Dessutom fanns det sista expansionssteget av de legendariska Trionic-motorerna. Du kan inte överskatta det i nedslående drama av nuvarande fordon.

Var i en Saab feodal 2.0, 2.3 eller 3.0 liter kubik kapacitet, nuvarande erbjudande 3 cylinder leverera på en liter fördelad. Vill du verkligen köra så? Det finns fortfarande alternativ, och lyckligtvis är de inte dyra alls. Tre exempel, allt från Schweiz.

Stor BioPower-årsdag i harmonisk utrustning. Foto: Garage Melillo
Saab 9-5 BioPower Vector årsdag 2007. 119.000 kilometer.

Om jag hade plats någonstans i hangaren skulle jag köpa den omedelbart. 9-5 årsdagen motsvarar exakt den modell som jag beställde och aldrig fick på grund av en tidigare Saabs återförsäljares långsamhet. Fantastiska detaljer, harmoniska och sällsynta färger med matchande detaljer i interiören. Ett samlarobjekt eller samlarobjekt. Är i Oberentfelden/ Schweiz. Pris: 7.200,00 € ca.

blank
Saab 9 5 Vector 2005 första hand. Bild: Wilengarage
Saab 9 5 2.3t Vector 2005, 112.000 kilometer

En fantastisk förstahands kopia i sällsynt färg och mycket bra utrustning finns i Niederglatt / Schweiz. den Wilen Garage Saab lever, stationvagnen är värt mer än bara en frestelse. Pris: 7.300,00 € ca.

blank
Saab 9-5 BioPower 2007. Bild: Garage Rais SA
Saab 9 5 2.0t BioPower årsdag 2007. 119.00 kilometer

En annan, mycket välutrustad kopia står i Delémont / Schweiz till salu. Våra grannar föredrar självfallet automatiska versioner, som du kan se. 5-växlaren fungerar mycket bra med turbomotorer och kommer att övertyga även anmärkningsvärda manuella växlar. Priset: 8.200,00 € ca.

Importen från Schweiz är relativt lätt. den ADAC ger viktig information, och byråer På begäran förbereder tullklarering vid gränsövergångarna tullklareringen för en hanterbar provision.

En Saab är en Saab. En Saab är tuff, säker, snabb. Och alltid lite extravagant. Det är därför en 9-5 jag behöver en kunnig hand. Underhåll flaskhalsar och defekter orsakas av felaktigt ekonomi och verkstäder med liten Saab-specifik kompetens. Och att Saabs alltid tog rollen som den exotiska, andelen riktigt bra workshops är låg.

För 9-5 med sin robusta teknikvård av kunnig verksamhet är det viktigt om du vill ha kul med det i flera år. Även om de använda bilpriserna är relativt låga är urvalet knappt. Och det kommer knappast att förändras.

16 tankar om “check marknaden. Saab 9-5 Jag använde bilpriser."

 • blank

  Hej alla,

  endast en liten begränsning avseende en automatisk växellåda:

  Tillverkarna hävdar att oljan för dessa maskiner inte behöver ändras under fordonets hela livslängd. Ren marknadsföring blah!

  Varje maskin ska spolas med växellådsoljan efter cirka 80.000 420 km (i stadstrafik med ännu kortare intervall). Kostar cirka 3 euro. Om detta inte följs, sätter de slitageföroreningar som - förnuftigt. Filter installerade inuti den automatiska växellådan stängs, vilket gradvis minskar oljetrycket och växlarna är särskilt märkbara mellan växel 4 och XNUMX eller vid byte från N till D.
  Om du vill rengöra filtret i Aisin-Warner-växellådan betyder det att du tar bort och demonterar växellådan. Absolut felaktig design, som även finns i ZF-överföringar.

  Andra, typiska för automatiska nackdelar är:
  - Det är inte möjligt att starta motorn via kopplingen på en lutning
  - Ingen möjlighet att använda startmotorn och kopplade in 1: a eller 2: a växeln för att ta bort bilen från en riskzon om motorn inte längre går.

  Jag föredrar definitivt en manuell växellåda! Eftersom jag äger en 2,2 TiD, en med manuell växling, den andra med automatisk, där den ursprungliga oljan efter 150.000 km fortfarande slossed i växellådan (jag köpte den här bilen med den här km-effekten behövs), kan jag tyvärr bara genom automatisk avråda.

  Hälsningar, Uli

  • blank

   Bra ämne. Under tiden har jag gradvis givit alla mina växlar en växellåda oljebyte.
   Resultatet är märkbart bättre skiftande, med 9000 nästan ny bil lika. De är just nu i en ålder som överstiger ett normalt billiv, liksom vid slangar etc. ibland växlar växeln.

 • blank

  9-5I Dieselautomatisk, skulle vara en bra långdistansbil, och i själva verket skapar 2,3 bensinmotorer långa intervall. Det finns för närvarande inga intressanta 9-5I erbjudanden i Österrike

 • blank

  Automatisk i Schweiz, ja vad mer? 80 km / h utanför städer och alla kände 500 meter en by med takt 50, sedan 120 km / t på motorvägen med ökända länkar förare med 115 km / t !! Eftersom jag verkligen kan rädda Rieglerei i manuell växellåda, men rätt?

 • blank

  Jag säger så länge! I Schweiz finns det mycket, mycket bra Saab erbjudanden och om jag inte redan hade 5 Saab, skulle jag ha köpt den isblå 95er Kombi redan!
  (skulle ha, skulle ha, cykelkedja ... 🙂)

 • blank

  Ja, 9-5 är redan en speciell bil (för mig).
  Jag har kört min 2,3l-Vector i flera år nu. Alltid pålitlig och ekonomisk. Låter nästan som en tråkig. Tvärtom: super körglädje garanterad.
  Alla tre presentationer av begagnade bilar i denna rapport hade något för sig, men jag kan ändå inte dela med mig av den ”gamla”. Varför också: Det är fortfarande ett vackert plan!
  Till alla som kan köra en 9-5: Grattis.

 • blank

  Mycket trevliga fordon och det kommer kanske snart att öka familjens tillväxt också i mitt bytesschema
  Men för närvarande hitta en bra 9³ SportCombi som en bensin Vector eller Aero är också mer än svårt. Vad ska det bli om några år bara från hela den vackra TiD eller TTiD, om regeringen enligt min mening fortsätter att demonisera den för närvarande fortfarande icke-alternativa dieselen.
  Saabige hälsningar, Marco

 • blank

  De första bilderna av 9-5SC var för mig då anledningen till att snabbt köpa den senaste 9000CSE. Plåstret är inte designtekniskt min, synonymt med 9-5NG inte.
  Men 9-5 limonerna är riktigt fina och saabypiskt tidlösa. Den röda längst upp på bloggen är bara fantastisk.
  Limonerna är verkligen inte lika användbara som många Combi, vilket liknar den sneda bakre delen.

 • blank

  I Sverige kan man inte prata om stabila priser för 9-5 - bilarna tappar värde snabbare än 9-3. Åtminstone förklarades det för mig nyligen i workshopen i Växjo, och jag kan förstå det från många Blocket-undersökningar. Min 9-5 TiD Griffin rankades nyligen till 79.000 2016 kr - ganska realistisk (Blocket-jämförelser och andra källor). I februari 25.000 (och med 114.000 1 km mindre) betalade jag 2 XNUMX kr för det. Men jag har också intrycket att fordon i toppskick snabbt är borta - men samma priser debiteras inte längre för dem som för XNUMX-XNUMX år sedan.

 • blank

  Riktigt jävla fina bilar i Schweiz. Jag tycker om kromglasögon mer och mer

 • blank

  Vänligen ta inte bort allt gott nytt! Det finns också ett lojalt Saabfahrer-samhälle i Schweiz.

  • blank

   Detta är inte tänkt! Schweizarna har alltid varit de största läsarna efter tyskarna på bloggen.

 • blank

  Läckra vad schweizaren har att erbjuda. Du kan vara avundsjuk. Jag gillar kromglaset bättre och bättre!

 • blank

  Attributet "seniorbil" eller "pensionärsfordon" har alltid varit anledningen för mig att inte kortlista ett fordon. De gick ofta inte så bra, men om du ser dessa människor köra vet du varför.

  • blank

   @ Daniel

   Du kan se hur du gillar det. Min erfarenhet säger att denna åldersgrupp är uppmärksam på saker. En bil har hög status eftersom det betalas kontant och inte hyrs.

   • blank

    Visst, de har alla inspektioner gjorda av återförsäljaren. Men det hjälper inte om du tar varannan vägg när du drar ut från en parkeringsplats eller kör 80 km / h i andra växeln. Äldre människor kör också många korta sträckor, vilket Saabs motorer i 9-3I och 9-5I gillar ännu mindre än andra. Vem som fortfarande följer de alldeles långa oljebyteintervallen från Saabs sida bör inte bli förvånad om han, trots att han är "kontrollerad" vid 150 tonkm, har ett motorfel på grund av oljekol. Jag föredrar att köpa en 9-5 med 250000 10000 kilometer långa sträckor som alltid kördes varmt och kallt och fick ny olja var XNUMX XNUMX km.

Kommentarer är stängda.