Audi gör Saab och Sverige gör jobbunderverk

Det är dags. Audi driver den nya A8. Den överraskade med en hyllning till baksidan av 9-5. En kontinuerlig Lightbar pryder nu den stora Audi. Det nya flaggskeppet från Ingolstadt symboliserar en ny designstart för varumärket.

blank
Jämförelse: Heck Saab 9-5 vs Audi A8 2018

Designer Marc Lichte följde i fotspåren av den stora Walter de Silva, som lämnade Audi för pensionering. Han visade redan 2014 med Prologue-studien Saab-affine svans, Nu kommer det med modellåret 2018 i serie. 4-ringarna är dock inte integrerade i Lightbar, vilket möjliggör en kontinuerlig LED-bar.

Saab planerade också ursprungligen den kontinuerliga versionen men bromsades av registreringsmyndigheterna vid den tiden. Debuten för den sista stora Saab var för 8 år sedan. Det finns mindre risk för att Audi A8 kommer att förväxlas med en Saab i mörkret.

Mer än möjligheten att du placerar en nattlig 9-5 i Audi-kategorin.

Den stora Audi är det första produktionsfordonet som möjliggör autonom körning på nivå 3. Föraren kunde läsa eller titta på filmer under körning, men bör vara redo att ingripa i en nödsituation. Nivå 3 är ännu inte tillåten i Tyskland. Legalisering förväntas det kommande året.

Jobbmirakel i Sverige

På Saab Festival 2017 kommenterade Peter Backström, curator för Saab Museum, var de tidigare Saab-anställda arbetar idag. NEVS är inte den första adressen som misstänkt. Majoriteten av tidigare Saab-anställda arbetar för CEVT och Lynk & Co.

Med Mats Fägerhag kontrollerar en långvarig Saab-chef företaget. Sovereign, målmedvetet med ständigt ökande budgetar. Geely har skapat en stabil och pålitlig miljö för tillväxt och investeringar i Sverige. Tillsammans med Volvo är vi jobbmotor för Göteborgsregionen. Arbetsmarknaden för utvecklare och ingenjörer är överhettad, efterfrågan på bostadsmarknaden är så hög att Geely bygger tillfälligt boende för anställda i hamnområdet.

Med tillkännagivandet från Geely och Volvos ägare Li Shufu att de kommer att bygga ett nytt utvecklingscenter med mer än 3.500 1.500 jobb för CEVT vid ingången till Hisingen kommer ytterligare 500 XNUMX skickliga jobb att skapas. Volvo Cars söker också ytterligare XNUMX ingenjörer.

Inget jobbmirakel i stablebacka

Jobbt miraklet i Göteborgsregionen påverkar också Trollhättan. Staden växer och många nya jobb skapas i området kring Innovatum. Tyvärr sker inte bommen i Stallbacka. Som rapporterats igår verkar arbeten avbrytas i större skala i den tidigare Saab-anläggningen. Under tiden vet vi också om högpresterande som redan har lämnat elbilens start. Framtiden verkar osäker, stora förändringar är möjliga. Vi kommer att hålla ett öga på den fortsatta utvecklingen.

15 tankar om “Audi gör Saab och Sverige gör jobbunderverk"

 • blank

  Roligt, AUDI har registreringsskylten noll 8 femton ...

  Siffrorna är bara lite blandade. Dessutom har han fortfarande en kant här och en pärla där. Precis som alla VW, SEAT eller Skoda i det nuvarande modellutbudet. Så registreringsskylten passar perfekt.

 • blank

  Light Bar måste fungera, först då kommer bilen till sin fulla validitet. På tisdag såg en diesel 9-5NG utan att arbeta med Light Bar, bilen gick under resten av trafiken.

  • blank

   Tja, med sin 5,08 m1 är han inte riktigt under trafik. Och absolut inte med sin unika, coola form.
   Baren har inte varit på länge, det är synd, men jag kan leva bra med det. Hälsningar från CH

   • blank

    Hans, de kan förmodligen hjälpa dig med Steffen, ring mig. Med vänliga hälsningar från ZH

    • blank

     Tack Martin, jag ska försöka. Gruss Hans

 • blank

  Oavsett hur bra Audi-bilar kan växa upp - tillverkaren är fortfarande en del av den mycket oärliga VW-gruppen och är därför inte ifrågasatt. Som bekant finns det negativa exempel på Audi-modellserier med raffinerade avgasvärden och på grund av föråldrad teknik har vissa motorer ovanligt hög oljeförbrukning. Flera hundra tusen fordon påverkas.

  Konsumenter i Tyskland som fallit för parollen ”Vorsprung duch Technik” kan då också bli irriterade på det tyska rättsväsendet - hur lång tid måste det ta innan dessa köpargrupper vaknar?

  • blank

   Trevligt sagt.
   En vän till mig påverkas av den höga oljekonsumtionen. Motorn är förmodligen inte föråldrad, utan en "modern" bensinmotor med direktinsprutning. Detta förbrukar dubbelt så mycket olja över 1.000 10.000 km som min SAAB över 20 XNUMX. Så faktor XNUMX! ! !

   En förbrukning som till och med gamla bilar i 1940er och 50er knappast når. Och det, även om en kontrollerad oljedräkning även utanför även i fabriksfria bilar tillhörde det goda ljudet och stod tekniken var.

   Enligt VW Group var det bra. Förordningen? Rättelse? Repair kostnadsdelning? Allt är rent avvisat. Det är fantastiskt vad AUDI och VW har råd med och har råd utan att straffas tillräckligt av konsumenterna.

   • blank

    En mycket bra vän har bytt från Saab till Audi. Han accepterar oljeförbrukningen. För en Saab som skulle ha varit ett problem för honom är jag säker. Varför är det Starka varumärken, och Audi har objektivt ansetts vara en stark etikett hittills, har råd med det. Små märken inte.

    • blank

     Med en Saab skulle dock en så hög oljeförbrukning också vara ett säkert tecken på att något är fel och därför har de i liknande fall alltid försökt hitta en lösning- även under GM, till exempel, med 6-ändars diesel 9- 5. Med en Audi eller VW träffar du en lera med full kraft. Vid tveksamhet presenteras detta till och med som en funktion som talar för "livslängden". VW-gruppen har uppenbarligen de bästa relationerna i alla riktningar: Jag kan knappt tänka mig att tvåtakts oljeförbrukning inte har några negativa effekter på avgasutsläpp. Även om Internet är fullt av liknande klagomål, hoppar inga ADAC på bandvagnen - och även den annars affärsmässiga DUH är tyst här.

    • blank

     Ja, Tom är så. Audi gjorde det som Saab och Lancia tyvärr inte lyckades, trots att de är långt ifrån de värre bilarna! Om jag bara tänker på alla rallyprestationer!
     Audi är i Scheiz som en pest, varhelst du ser, ser du bara Audis, helst i svart!

   • blank

    Hej!
    De så kallade ”premiummärkena” har råd med mycket. Mycket är förlåtet här. Varför är det så? Väldigt lätt. Mycket hålls hemligt, ignoreras eller marknadsförs som "toppmodern". Och det (dumma) folket accepterar det. B. kring det långa rostproblemet och materialproblem med kedjehjul hos Mercedes. Men folk vill köra en ”statussymbol” och fortsätta köpa dessa för dyra bilar. Många människor vill vara tuffa och tror att om de kör en 15 år gammal "tysk premiumbil" är de pengarnas adel. Det spelar ingen roll att luftkonditioneringen har slutat fungera länge, vagnen rostar, luftfjädringen ligger på knäna. Men om du har ett litet perspektiv kan du se att dessa bilar drivs av människor som inte har råd med reparationerna. Men de tror att de kan förblinda oss. Dock. Låt dem göra det. Är också en bra sak. Tänk dig från och med imorgon att alla dessa människor vill köra Saab. Det vore hemskt.
    Alla Sabbfahrer en trevlig semestertid

 • blank

  Originalen är trevligare, men i det lägsta har Lichte ersatt den fula kinken från studien med tre horisontella krokar.
  Varför är konsekvent bättre i baren? Jag hittar lösningen med Saab-logotypen i mitten snyggare, det undviker det klumpiga tempelintrycket som A8 nu har.

 • blank

  Gjorde inte Opel (t.ex. “Cascada”) det?

  • blank

   Nej, Opel föll inte det.

 • blank

  Jag är kanske "partisk", men jag gillar originalet bättre ...

Kommentarer är stängda.