Audi gör Saab och Sverige gör jobbunderverk

Det är dags. Audi driver den nya A8. Den överraskade med en hyllning till baksidan av 9-5. En kontinuerlig Lightbar pryder nu den stora Audi. Det nya flaggskeppet från Ingolstadt symboliserar en ny designstart för varumärket.

Jämförelse: Heck Saab 9-5 vs Audi A8 2018

Designer Marc Lichte följde i fotspåren av den stora Walter de Silva, som lämnade Audi för pensionering. Han visade redan 2014 med Prologue-studien Saab-affine svans, Nu kommer det med modellåret 2018 i serie. 4-ringarna är dock inte integrerade i Lightbar, vilket möjliggör en kontinuerlig LED-bar.

Saab planerade också den fullständiga versionen, men blev saktad av registreringsmyndigheterna. Men debuten från den sista stora Saab är redan 8 år sedan. En fara för att Audi A8 hålls i mörkret för en Saab är förmodligen mindre.

Mer än möjligheten att du placerar en nattlig 9-5 i Audi-kategorin.

Den stora Audi är det första produktionsfordonet som möjliggör autonom körning på nivå 3. Föraren kan läsa under körning eller titta på filmer, men bör vara redo att ingripa i nödsituationer. Nivå 3 är inte tillåtet i Tyskland än. Legalisering förväntas under det kommande året.

Jobbmirakel i Sverige

På Saab Festival 2017 kommenterade Peter Backström, kurator för Saab-museet, där var tidigare Saab-anställda arbetar idag. Inte NEVS är, som misstänkt, den första adressen. Majoriteten av tidigare Saab-anställda arbetar för CEVT och Lynk & Co.

Med Mats Fägerhag kontrollerar en långvarig Saab-chef företaget. Sovereign, målmedvetet med ständigt ökande budgetar. Geely har skapat en stabil och pålitlig miljö för tillväxt och investeringar i Sverige. Tillsammans med Volvo är vi jobbmotor för Göteborgsregionen. Arbetsmarknaden för utvecklare och ingenjörer är överhettad, efterfrågan på bostadsmarknaden är så hög att Geely bygger tillfälligt boende för anställda i hamnområdet.

Med meddelandet om Geely och Volvo ägare Li Shufu att bygga ett nytt utvecklingscenter med mer än 3.500 jobb för CEVT vid ingången till Hisingen, kommer ytterligare 1.500 kvalificerade jobb att skapas. 500 ytterligare ingenjörer söker också hos Volvo Personvagnar.

Inget jobbmirakel i stablebacka

Arbetsmiralet i Göteborg påverkar också Trollhättan. Staden växer och i nyskapande miljö skapas många nya jobb. Tyvärr sker inte bommen i Stallbacka. Som rapporterats igår verkar arbeten i den tidigare Saab-fabriken avbrutna i större skala. Samtidigt vet vi också om tjänsteleverantörer som redan har lämnat eluppstarten. Framtiden verkar osäkert, stora förändringar är möjliga. Vi kommer att hålla ett öga på den fortsatta utvecklingen.

15 tankar om "Audi gör Saab och Sverige gör jobbunderverk"

 • Hej!
  De så kallade "premium varumärkena" har råd mycket. Här förlåter du mycket. Varför är det Mycket enkelt. Mycket döljs, ignoreras eller marknadsförs som "toppmoderna". Och de (dumma) människorna accepterar det. Varje bilälskare vet z. Till exempel, det långa rostproblemet och de materiella problemen med kedjehjul på Mercedes. Men folk vill köra en "status symbol" och fortsätt köpa dessa överdrivna bilar. Många vill ha tunga byxor och mina om de kör en 15-årig "tysk premium bil", de är pengar-nålen. Eftersom det inte spelar någon roll att luftkonditioneringen länge har slutat fungera, rostar vagnen, luftfjädringen ligger i knäna. Men vem har viss insikt, men ser att dessa bilar drivs av människor som inte har råd med reparationerna. Men de tror att de kan blinda oss. Hur som helst. Ska de göra det? Det är också bra. Tänk dig att börja imorgon, dessa människor vill köra alla Saab. Det skulle vara hemskt.
  Alla Sabbfahrer en trevlig semestertid

 • Ja, Tom är så. Audi gjorde det som Saab och Lancia tyvärr inte lyckades, trots att de är långt ifrån de värre bilarna! Om jag bara tänker på alla rallyprestationer!
  Audi är i Scheiz som en pest, varhelst du ser, ser du bara Audis, helst i svart!

 • Tack Martin, jag ska försöka. Gruss Hans

 • Roligt, AUDI har kretskortet noll 8 femton ...

  Numren är bara lite förvirrad. Dessutom har han fortfarande en kant här och det finns en annan pärla. Precis som alla VW, SEAT eller Skoda i det nuvarande modellutbudet. Registreringsskylten passar därför perfekt.

 • Med en Saab skulle en sådan hög oljekonsumtion vara ett säkert tecken på att något är fel, och i liknande fall försökte vi alltid hitta en lösning - till och med under GM, till exempel med 6 Ender-Diesel 9-5. I en Audi eller VW studsar du där med full kraft mot en Wattemauer. Om det är tveksamt presenteras det även som en funktion som talar för "livslängden". VW-gruppen har uppenbarligen de allra bästa anslutningarna i alla riktningar: Jag kan bara föreställa mig att två-timmars förbrukning av olja inte har någon negativ inverkan på utsläppen. Även om Internet är fullt av liknande klagomål finns det ingen ADAC på tåget - och även den annars så bedrivande DUH är tyst här.

 • Hans, de kan förmodligen hjälpa dig med Steffen, ring mig. Med vänliga hälsningar från ZH

 • En mycket bra vän har bytt från Saab till Audi. Han accepterar oljeförbrukningen. För en Saab som skulle ha varit ett problem för honom är jag säker. Varför är det Starka varumärken, och Audi har objektivt ansetts vara en stark etikett hittills, har råd med det. Små märken inte.

 • Trevligt sagt.
  En bekant av mig påverkas av den höga oljekonsumtionen. Motorn är antagligen inte föråldrad, men en "modern" bensin direktinjektion. Detta förbrukar 1.000 Km dubbelt så mycket olja som min SAAB på 10.000. Så faktor 20! ! !

  En förbrukning som till och med gamla bilar i 1940er och 50er knappast når. Och det, även om en kontrollerad oljedräkning även utanför även i fabriksfria bilar tillhörde det goda ljudet och stod tekniken var.

  Enligt VW Group var det bra. Förordningen? Rättelse? Repair kostnadsdelning? Allt är rent avvisat. Det är fantastiskt vad AUDI och VW har råd med och har råd utan att straffas tillräckligt av konsumenterna.

 • Tja, med sin 5,08 m1 är han inte riktigt under trafik. Och absolut inte med sin unika, coola form.
  Baren har inte varit på länge, det är synd, men jag kan leva bra med det. Hälsningar från CH

 • Light Bar måste fungera, först då kommer bilen till sin fulla validitet. På tisdag såg en diesel 9-5NG utan att arbeta med Light Bar, bilen gick under resten av trafiken.

 • Nej, Opel föll inte det.

 • Audi-fordon kan pimpas upp så bra - men tillverkaren är fortfarande en av de mest oärliga VW-grupperna och är därför inte längre frågan. Som negativa exempel finns det även Audi-serier med raffinerade utsläpp och för vissa motorer är ovanligt hög oljeförbrukning förknippad med föråldrad teknik. Berörda är några hundra tusen fordon.

  Konsumenterna i Tyskland som faller för sloganet "Vorsprung durch Technik" kan sedan irriteras av den tyska rättsväsendet förutom - hur stor måste det vara tills de shoppare vaknar?

 • Originalen är trevligare, men i det lägsta har Lichte ersatt den fula kinken från studien med tre horisontella krokar.
  Varför är konsekvent bättre i baren? Jag hittar lösningen med Saab-logotypen i mitten snyggare, det undviker det klumpiga tempelintrycket som A8 nu har.

 • Har det inte gjort Opel (t.ex. "Cascada")?

 • Kanske är jag "partisk", men jag gillar det ursprungliga bättre ... ..

Kommentarer är stängda.