check marknaden. Saab 9-5 NG begagnade bilpriser.

Mer än 6 år sedan sprang den sista Saab 9-5 i Trollhättan av bandet. Och när produktionen upphörde, började en historia som ingen hade förväntat sig.

Saab 9-5-produktion i Trollhattan 2010. Bild: Saab Automobile AB

Jag kommer fortfarande ihåg de följande månaderna. Saab-återförsäljare hade färska leasingbilar på gatorna och såg med rädsla för restvärdena. Vad skulle hända om Saabs i 2 - 3 år skulle komma tillbaka till återförsäljare varven? Få såg priserna i källaren och drog en dyster bild.

Det kom annorlunda, som vi vet. Den 9-5 NG plötsligt den sista Saab som växte önskningar, och plötsligt fanns det en rest kung från Trollhättan. Marknaden var upp och ner.

Under den första marknaden hysteri kom det till överskott. Fläktar köpte pre-production 2012 fordon utan att veta vad de gjorde. Den plötsliga uppvakningen följde månader senare när den förmodade produktionsbilen inte kunde användas. Överskott är historia, marknaden har stabiliserats på en hög nivå.

Och han tjänar nästan alla kundkrav. Om du letar efter en 9-5 NG året runt bil skick, med låg körsträcka, kan du hitta den. Men kommer att bli ombedd att betala kontant. Här kommer 3-undantagserbjudanden från Tyskland och Schweiz.

Saab erbjudande i Kiel. Bild: Autohaus Lafrentz
Saab 9-5 Turbo 4 Aero 2011. 32.700 kilometer.

En mycket harmonisk 9-5 Aero är till salu i Kiel. Några kilometer och bra faciliteter. Det saknar bara HUD, men det skulle vara eftermonterbart. Priset: 31.999,00 €

Saab 9-5 Bilservicemärken. Bild: Bilservicemärken
Saab 9-5 Turbo4 XWD. 2012. 35.115 kilometer.

Bil Service Erkens har en lång tradition av Saab. Under många år hanterade COC-arkivet och körde bland annat - naturligtvis - Saab. Från den privata samlingen av ägarna kommer en mycket exklusiv 9-5, nästan fullt utrustad. Saab är till salu i Wachtendonk. Dess pris 38.910,00 €

Saab 9-5 Aero Turbo 4 i Sion. Bild: Garage du Stade
Saab 9-5 Turbo4 XWD. 2011. 12.500 kilometer.

En demonstration bilkörning har Saab 9-5 Turbo4, som är till salu i Sion. Bara 12.500 kilometer bör nästan gnista nya bil känslor. Följaktligen prissätts Saab också i. Det kostar 48.900,00 CHF, runt 44.500,00 €.

Saab 9-5 Diesel. Den billiga posten.

Utöver dessa 3 erbjudanden finns det Saab 9-5 från tidigare ägande för mindre pengar. Det billigaste sättet att flytta den sista Saab är dieselfraktionen. Diskussionen kring dieselmotorn fungerar också i Saab lägret, aldrig var posten så billig.

Priserna har minskat märkbart de senaste månaderna, inträdet lockar runt 10.000,00 €. Erbjudandet är inte bra, men det finns vackra, väl underhållna fordon från älskande hand under. Beroende på bosättningsort och körprofil kan man väga risken för att komma in i förbudet.

Medan bensinpriserna förblir på den vanliga nivån är här en köpares marknad skapad, vilken skulle kunna användas.

Viktigt efter inköpet: Kontrollera i en Saab-verkstad. Sällan erbjuds fordon på den aktuella programnivån. Detta beror främst på att endast auktoriserade Saab-partners kan utföra uppdateringarna via den betalda tillgången. Ämnet försummas, ofta är bilarna gamla Firmwareversioner gå. En uppdatering skyddar mot dyra defekter, till exempel navigationsenheten.

13 tankar också "check marknaden. Saab 9-5 NG begagnade bilpriser."

 • Stora kistor! Återförsäljare av mitt självförtroende har varit en diesel i flera månader. Ingen vågar få det rätt, det är inte konstigt. Politiken spelar med osäkerheten om hur länge du fortfarande kan flytta bilarna. En tragedi

 • Återigen ett mycket användbart bidrag. Tack! Var god något för de olika 9-3.

  • Tack! 9-3 är för närvarande i produktion.

 • Helt enkelt vackert! ! !

  Om 9-5 NG och stationvagnen var på marknaden idag, skulle de fortfarande vara aktuella och uppdaterade ...

  SAAB har alltid lyckats skapa bilar som lyfts över den allt snabbare svängande pendeln med snabba förändringar i designen. 96 såg gammal och bisarrt vid en viss tidpunkt, med 70er-säkerhetsbumpers och stora säkerhetsblinkers på en 50er-era kropp. Men sedan 900 senast har SAAB-designen varit tidlös och hållbar, modellunderhållet har varit konsekvent och har medfört många visuella förbättringar. Vissa modeller har faktiskt blivit allt mer vackra från år till år.

  Mercedes, VW eller vem som helst. Det är galet hur bilar blir mer och mer kantade av andra klassens, bara för att återkalla detta tillvägagångssätt omedelbart. Bah, ätsch, din bil ser gammal ut igen, för här är den nya (nu återvunna) E-klassen, här är den nya (jämnare) Passat eller vad som helst ...

  SAAB har aldrig förväntat något sådant från sina kunder. ALDRIG! ! !

  Åh hur jag vill ha en fin 9-5 NG ...

 • Vilken drömbil! Som en stationsvagn skulle han ha varit perfekt för mig. Tyvärr gick han aldrig till serien. Hur mycket SAAB 95NG är faktiskt i Opel Insignia? Jag läste någon gång i bloggen att under det första året byggdes 95NG-kropparna ensam i Rüsselsheim.
  Grundkroppen är nästan densamma. Jag gillar inte bara "blomstra" på Opel.

  • Grundkroppen är inte lika. Opel, Buick och Saab bygger på samma systemarkitektur, men har olika hjulbasen. Speciellt skiljer sig Pre-Facelift Insignia signifikant vad gäller teknik från 9-5. Komponenterna kommer med alla 3-märken från GM-hyllan och är delvis utbytbara. Detta är inte alltid en fördel, eftersom en artikel som kommer att publiceras snart kommer att berätta.

   • Tack för det snabba svaret. Det betyder efter Isignias ansiktslyftning är han tekniskt närmare 9-5 NG. Intressant! Jag ser fram emot artikeln

 • För oss på den österrikiska bilmarknaden är det tvärtom. Här är dieselmotorerna mycket efterfrågade. Det finns även en kampanj för inköp av ett nytt dieseldrivna fordon. Nuvarande pris per liter är 0,967 € idag.
  Jag äger en 9-5 NG TID och är mer än nöjd.
  Hälsningar till alla Saab-vänner.

  • Jo först och främst är det i Österrike men bilskatten efter PS. 160PS kostar 721,44 € och 220PS kostar 1117,44 €. Därför letar du efter mer diesel, men du kan redan läsa att Graz och Wien också tänker på dieseldrivningsförbud.

 • Jo, de kallade priserna vill inte alltid betala. Speciellt när diesel. Här är delvis den
  "Har-Will-Nix-Number-Will" mentalitet på vägen.

 • 18 långa månader Jag har min 9-5 NG TiD, 2.2012, 180 HP, vektorgrafik, Automatisk, 36000km, i Schweiz för
  CHF 23900.- erbjuds! resultera; En av dem tittade på fordonet och i slutändan var han för stor för honom! Och annars, döda byxor. När jag fick ett tvivelaktigt telefonsamtal ungefär en månad sedan; "Jag ger dig 5000 .- För bilen" har jag rensat annonsen. (Men om någon letar efter en väl underhållen och underhållen 95 TiD, här skulle han vara!)
  Nu ska jag hålla den sista stora Saab, även om jag inte behöver det för mycket (du har inte bara en Saab i stallet). Men jag ser fram emot den runda 600km till Int.Saab-mötet i Dinslaken!
  I allmänhet tror jag inte att den senaste stora Saab någonsin kommer att spela en viktig roll inom den klassiska / yngre timersektorn. Publiken är helt enkelt på tyska "premium" produkter och det kommer inte att förändras.
  Jag är på Saab och det kommer inte att förändras

 • Diesel säljs endast till priset, oavsett vilket märke. Dropparna fortfarande sugs för privat buyers'm nyfikna om suff marknaden bryter nu verkligen. Jag tror att 9-5 NG är i "rätt" konfigurationen är fortfarande ganska stabil. Min önskad konfiguration skulle vara en 9-5NG Aero XWD UTAN, 260 Hirsch PS, med Drive Sense, H / K Ljudanläggning med navigering, minne säten, panoramatak, +/- 100TKM. I princip inte att få. Eller bara för 35 TE ...

Kommentarer är stängda.