NEVS elbil förproduktion i Frickeboa?

Sverige är helgedomen helgen. Åtminstone var det så gammalt Saab gånger. Denna sommar är annorlunda och det verkar finnas något som händer i den tidigare Saab-fabriken. Medan arbetet fortfarande står still, är det mycket aktivitet i Frickeboa.

NEVS elbil förproduktion i Frickeboa?

Frickeboa användes som en liten produktionsanläggning bort från den stora produktionslinjen i Saab-tiderna. Bland annat fungerade det som ett utbildningsmöjlighet och för att förbereda sig för produktion. De legendariska 9-5 NG-sportdräktarna i förserien handgjordes där. Elbilarna för 9-3 ePower-flottan monterades senast där 2011.

Förproduktion i Trollhättan?

Nuvarande, aktuellt foto från Frickeboa visar sammansättningen av en NEVS 9-3-sedan, som kan vara en elbil. Har NEVS redan börjat producera pre-serien av 9-3 EV? Det finns inga officiella nyheter. Men sannolikheten för att Trollhättan kommer att användas för produktion av förproduktionsfordon är hög. Tianjin-fabriken är fortfarande oavslutad, och den tidigare Saab-fabriken har stor kompetens och möjligheter att bygga en liten serie.

Tesen att NEVS skulle kunna använda sommaruppehållet för att börja förbereda för förserieproduktion stöds av ett annat budskap. Be-Ge Stece AB i Oskarshamn rapporterade på hemsidan att verktyg för produktion skulle levereras innan det svenska sommarlovet.

Nästa år börjar serieproduktion av märkesens första elbil i Kina. I början kunde kroppens delar komma från Sverige. I Stallbacka kommer 25 nu att skapa ytterligare jobb i pressaffären, senare eventuellt mer. NEVS 9-3-elbilen är huvudsakligen baserad på Saab 9-3. Det var dock fundamentalt reviderat för elektrifiering.

Designen påminner fortfarande om olika delar av Saabs ursprung. bilder från presentationen visades en asiatisk smak anpassad front och en modifierad baksida.

3 tankar om “NEVS elbil förproduktion i Frickeboa?"

  • blank

    NEVS bör kommunicera. Volvo har gjort det väldigt nyligen varför blir det så tyst vid NEVS?

  • blank

    Låt oss hoppas det.

  • blank

    Är det verkligen något som rör sig? Är nästan otroligt. Jag trodde att de stannar fast i teorinäge tills 2040.

Kommentarer är stängda.