NEVS elbil förproduktion i Frickeboa?

Sverige är helgedomen helgen. Åtminstone var det så gammalt Saab gånger. Denna sommar är annorlunda och det verkar finnas något som händer i den tidigare Saab-fabriken. Medan arbetet fortfarande står still, är det mycket aktivitet i Frickeboa.

blank
NEVS elbil förproduktion i Frickeboa?

Frickeboa användes som en liten produktionsanläggning bort från den stora produktionslinjen i Saab-tiderna. Bland annat fungerade det som ett utbildningsmöjlighet och för att förbereda sig för produktion. De legendariska 9-5 NG-sportdräktarna i förserien handgjordes där. Elbilarna för 9-3 ePower-flottan monterades senast där 2011.

Förproduktion i Trollhättan?

Nuvarande, aktuellt foto från Frickeboa visar sammansättningen av en NEVS 9-3-sedan, som kan vara en elbil. Har NEVS redan börjat producera pre-serien av 9-3 EV? Det finns inga officiella nyheter. Men sannolikheten för att Trollhättan kommer att användas för produktion av förproduktionsfordon är hög. Tianjin-fabriken är fortfarande oavslutad, och den tidigare Saab-fabriken har stor kompetens och möjligheter att bygga en liten serie.

Underlag till avhandlingen att NEVS skulle kunna använda sommaruppehållet för att påbörja förberedelserna inför serieproduktionen är ytterligare nyheter. den Be-Ge Stece AB i Oskarshamn rapporterade på platsen leverans av verktyg för produktion före svenska sommarsemestern.

Nästa år börjar serieproduktion av märkesens första elbil i Kina. I början kunde kroppens delar komma från Sverige. I Stallbacka kommer 25 nu att skapa ytterligare jobb i pressaffären, senare eventuellt mer. NEVS 9-3-elbilen är huvudsakligen baserad på Saab 9-3. Det var dock fundamentalt reviderat för elektrifiering.

Designen påminner fortfarande om olika delar av Saabs ursprung. bilder från presentationen visades en asiatisk smak anpassad front och en modifierad baksida.

3 tankar om “NEVS elbil förproduktion i Frickeboa?"

  • blank

    NEVS bör kommunicera. Volvo har gjort det väldigt nyligen varför blir det så tyst vid NEVS?

  • blank

    Låt oss hoppas det.

  • blank

    Är det verkligen något som rör sig? Är nästan otroligt. Jag trodde att de stannar fast i teorinäge tills 2040.

Kommentarer är stängda.