Presentation. Den nya Saab 900 II Cabriolet.

En gång i tiden spelade konvertibler en stor roll. Man kan också säga att det var det konvertibla som Saab hade sparat - tillbaka i 31 år sedan, då de första öppna Saabarna rullade till kunder.

Den nya Saab 900 II Cabriolet
Den nya Saab 900 II Cabriolet

Designen av den första 900 Cabriolet polariserad. Du älskade det eller du hatade det. Under alla omständigheter fanns det tillräckligt med kunder över hela världen som var villiga att acceptera långa leveranstider och höga priser. Saab sålde tillfälligt mer öppna fordon än de med fast tak. Detta var detsamma med de efterföljande generationerna; Konvertibelen blev en del av Saab-DNA.

Efterföljaren av den första Saab 900-konvertibla generationen kom 1994 på marknaden. Den öppna Saab var nu mindre polariserande än sin föregångare, men också mindre karaktäristisk. Saab hade gjort allt rätt. Designen var typisk för varumärket, hanteringen och körkomforten bättre än den gamla modellen. Och ändå saknades något.

Om du ser båda modellerna direkt jämfört idag, är 900 I Convertible den mogna klassiken. Å andra sidan är 900 II inte säker på var den ska gå. Premieren är redan 23 år sedan.

Saab 900 II Cabriolet. Skivan ändras under filmens gång.

Filmen från vårt arkiv är en Saab Tyskland-produktion. Det släpptes den 12 juni 1994 och är främst en hyllning till cabriolet. I stil med 90-talet glider en ny, öppen Saab genom landskapet. Resan börjar i dåliga väderförhållanden och slutar i det soliga söder. I den sista sekvensen säger föraren adjö med ett dopp i havet, och posten serverar alla klichéer som är vanliga vid den tiden.

Videon av Saab Germany har en fel och det är lätt att hitta. Resan börjar med en svensk registreringsskylt. Och plötsligt skiner solen knappt, en Saab 900-konvertibel med den traditionella Bad Homburger-skyltfältet körs genom området.

6 tankar om "Presentation. Den nya Saab 900 II Cabriolet."

 • En konstig reklam för SAAB-konvertibel:
  Endast för cirka 30 sek. Svenska skyltar och intryck, ändras sedan till Tyskland med HG-licensplattor och bilder från alpina foten (?) ...
  Vad är avgörande? Så: förmodligen "smal" budget, även då ...
  Men SAAB ser bra ut!

 • En sak i förväg: värt att bevara, som alla andra!

  Men videon lämnade mig lite hjälplös. en gång betraktades som snabbt Tom sista video - en grön Saab i Sverige grön, atmosfäriska, beröm av min Mitsehern - och återigen detta: att 0: 30 (Sverige flagga): Atmospheric, vad spännande nästa? Och då: kommer en inharmonious blekna ut och blekna, försökte musik, en uppenbar amatörinspelning, oinspirerad stillastående i rörliga bilder ...
  Vad har Saab-Tyskland tänkt precis .... Ratslöshet (jag antar lite, budgeten var i en tank, och den enda medarbetaren med videokameran måste begå sin partner).

  Tom, kanske vi fortfarande ser originalet, det vill säga den kompletta svenska registreringsskyltversionen ..?! Skulle förmodligen visa 902 CV på en annan bild ...

 • Förmodligen en slumpmässig. Den gamla 900 var redan ute av produktion vid den tiden, förmodligen hörde den till en anställd som var inblandad i skytte. Tyvärr kan du inte känna igen registreringsskylten.

 • Var den "gamla" 900 på vägarna en smart produktplacering?

 • Så länge som billiga kopior finns på marknaden, kommer situationen för 900 II Cabriolet inte att förändras. Men jag ser en silverstrimm på horisonten. Goda kopior är värda att ta emot!

 • Du kan observera att i vissa konvertibler i denna serie är vårdförhållandet dåligt. Detta bidrar då till att göra utvecklingen till en allmänt erkänd klassisk svår.

  Förutom 900 I Convertible, förtjänar varje 900 II Convertible god långvarig behandling. Då fungerar det bra med modningen till den eftertraktade klassiska bilen eller klassiken - sakerna skulle faktiskt ha alla SAAB-modeller.

Kommentarer är stängda.