Fancy Saab. Förfriskning för Saab 9-3.

Den mest populära Saab på våra vägar är 9-3 II-serien. Han är den dagliga bilförmågan, om du vill resa med en Saab. Säker, robust, snabb och tillräckligt rymlig. Framför allt är det en långsiktig bil när en B207-motor ger enheten.

Saab 9-3 Sportsedan vid sin presentation 2002. Bild: Saab Automobile AB

Vi hade försummat 9-3 de senaste månaderna. 9-5 var ett ämne med Paul, 9000 bearbetas av Anna-projektet, och 9-3 jag är alltid på något sätt på bloggen. Den sista 9-3 har potential för förbättringar och en makeover.

Saab Griffin design som friskcellsbehandling

Serien hade sin sista stora översyn 2011. Som Saab 9-3 Griffin gjordes den återigen lämplig för de kommande åren. Efterträdaren var ännu längre bort än vad vi fick tro att Griffin skulle ha varit med fram till 2014 eller 15. Chanserna för en förlängning av karriären var inte dåliga. Modern direktinsprutning under huven, upp till 260 turbohk, vilket gav mycket körglädje.

Den raffinerade designen fram och bak var modern men inte moderiktig. Det ersatte ansiktslyftningen från 2008. På något sätt blev 9-3 säkrare, ännu mer tidlös tack vare sina enkla, ganska skandinaviska linjer. Sedan fanns de isblå strålkastarna som vi redan känner till från Saab 9-5 och 9-4x.

En slutlig Saab Design Evolution, mycket väl genomtänkt och konsekvent. Den sista, med smakfulla linjer publicerade arbetet till teamdesignschef Simon Padian, som arbetar för Volvo idag. Tyvärr gick alltför få Saab 9-3 Griffin av linjen och alltför få kom till Tyskland.

Framför allt gör bakgrunden att inget fjärrjämförbart kommer från Trollhättan Griffin-designen spännande och önskvärd. Oundvikligen var Mark och jag tvungna att ta en 9-3 och konvertera den till Griffin Look. Åtgärden, i aktivt stöd från Saab centrum Bamberg och Ralf Muckelbauer samt av Orio Deutschland GmbH, visar potentialen hos Saab 9-3.

Historien om uppgraderingen, de oundvikliga små överraskningarna, vad det kostar och om resultatet är roligt kommer att läggas ut på bloggen de närmaste dagarna. Vi avslöjar också vilka artikelnummer som krävs för en Griffin-exteriördesign.

6 tankar om “Fancy Saab. Förfriskning för Saab 9-3."

 • blank

  Tom, du har verkligen ett sätt att skriva som du redan känner för att läsa medan du sitter i lämplig flygplan och sedan börja jet.
  Jag ser också fram emot den ytterligare täckningen. Min fru driver en 9-3 (YY 2008 ansiktslyftning) och hennes åsikt är tydligt positionerad. Kanske kan vi verkligen ta inspiration från uppföljningsrapporten / rapporterna.
  Tack på förhand och ha en trevlig (vila) helg.

 • blank

  Eftersom vi kör båda modellerna, Vorfacelift (Linear Diesel 2006, men med Navi och taklucka) och ansiktslyftningsvagnsvagn (Vector XWD 2010), skulle jag ibland vilja tillfälliga lösningar. Kunststofftleisten kunde ha varit tyst, bara nyligen var jag tvungen att parkera mitt i en trottoar med samma staket intill, för att jag skulle ha velat Kunsstofleisten, samtidigt som jag behöll wiedderum jag önskar ansiktslyftan. Armaturen är i ansiktslyftning av hög kvalitet och lätt att rengöra, men spricker dörrhandtagen starkare. SID i mitten med Navipfeilen är en strålande sak, speciellt om du kör med Nightpanel. Nästan som en huvud upp display.
  Två saker skulle intressera mig, grillen för ansiktslyftan framför, och Vorfacelift bakom. Har någon bakom Griffinleisten konverterat?

 • blank

  Vi har gjort flera gånger här i Holland! Om du behöver delar köpte vi hyllorna på NEVS!

 • blank

  Jag tycker det också och jag gillar designen av Saab 9-3 (2003-2007) bättre än efter ansiktslyftan 2008. På samma sätt står jag absolut till denna dag på SID-indikatorn placerad på toppen av kranarna under vindrutan. Bara briljant och för mig mer tilltalande och saabiger än efterträdarmodellerna. 9-3 från 2008 som Aero Jag lyckas fortfarande, men Griffin verkar mig mer tilltalande och modern. Så ser jag fram emot din nästa 9-3 rapport

 • blank

  Jag trodde att ansiktslyftningen 2008 var en "botch". Jag tycker också att multifunktionsdisplayen för navigering, radio, temp., Diverse (bump) under vindrutan är mycket framgångsrik. Vilket Hans-Wurst alltid har tagit bort är ett mysterium för mig. Plastremsorna på sidan gav också mening. Griffin är en riktigt bra design. I sig är S 9-3 II en riktigt bra och nu tidlös bil. Må rost och tillgången på reservdelar aldrig skilja oss ...

 • blank

  Det läser spännande. Är en sådan idé som jag redan hade. Bara jag saknade köra för det

Kommentarer är stängda.