Fancy Saab. Förfriskning för Saab 9-3.

Den mest populära Saab på våra vägar är 9-3 II-serien. Han är den dagliga bilförmågan, om du vill resa med en Saab. Säker, robust, snabb och tillräckligt rymlig. Framför allt är det en långsiktig bil när en B207-motor ger enheten.

Saab 9-3 Sportsedan vid sin presentation 2002. Bild: Saab Automobile AB

Vi hade försummat 9-3 under de senaste månaderna. 9-5 var ett problem med Paul, 9000 jobbar med Anna-projektet, och 9-3 I är alltid på bloggen. Den sista 9-3 har potential för förbättringar och en friskcellshärdning.

Saab Griffin design som friskcellsbehandling

Hans senaste stora revision var serien i år 2011. Som Saab 9-3 Griffin var han återigen lämplig för de kommande åren. Efterträdaren var ännu längre bort än någon skulle få oss att tro att Griffin skulle ha följt oss till året 2014 eller 15. Chanserna att förlänga karriären var inte dåliga. Modern direktinjektion under huven, upp till 260 Turbo PS, vilket gav gott om körglädje.

Den raffinerade designen på framsidan och baksidan var modern men inte modern. Det ersatte ansiktslyftan från året 2008. På något sätt blev 9-3 mer sauntered, men ändå tidlös med en enkel, ganska skandinavisk stil. Lägg till den isblå strålkastare som vi redan vet från Saab 9-5 och 9-4x.

En slutlig Saab Design Evolution, mycket väl genomtänkt och konsekvent. Den sista, med smakfulla linjer publicerade arbetet till teamdesignschef Simon Padian, som arbetar för Volvo idag. Tyvärr gick alltför få Saab 9-3 Griffin av linjen och alltför få kom till Tyskland.

Speciellt bakgrunden att Trollhättan inte kommer nära någonting mer gör Griffin Design spännande och önskvärt. Mark och jag måste oundvikligen ta en 9-3 och bygga om den till Griffin Look. Åtgärden, i energiskt stöd av Saab centrum Bamberg och Ralf Muckelbauer och av Orio Germany GmbH, visar potentialen i Saab 9-3.

Konvergens historia, de oundvikliga lilla överraskningarna, vad det kostar och om resultatet är kul kommer att komma på bloggen under de närmaste dagarna. Dessutom avslöjar vi vilka delnummer som behövs för en Griffin exteriördesign.

6 tankar också "Fancy Saab. Förfriskning för Saab 9-3."

 • Det läser spännande. Är en sådan idé som jag redan hade. Bara jag saknade köra för det

 • Ansiktslyftan av 2008 Jag har ansett "botch". Dessutom finner jag multifunktionsdisplayen för Navi, Radio, Temp., Various (bulge) under vindrutan som mycket framgångsrik. Vilket Hans-korv har alltid tagit bort är bortom mig. Sidoväggarna hade också varit förnuftiga. Griffin är en riktigt bra design. Ansich är S 9-3 II en riktigt bra och nu tidlös bil. Kan rosten och reservdels tillgängligheten aldrig vara annorlunda ...

 • Jag tycker det också och jag gillar designen av Saab 9-3 (2003-2007) bättre än efter ansiktslyftan 2008. På samma sätt står jag absolut till denna dag på SID-indikatorn placerad på toppen av kranarna under vindrutan. Bara briljant och för mig mer tilltalande och saabiger än efterträdarmodellerna. 9-3 från 2008 som Aero Jag lyckas fortfarande, men Griffin verkar mig mer tilltalande och modern. Så ser jag fram emot din nästa 9-3 rapport

 • Vi har gjort flera gånger här i Holland! Om du behöver delar köpte vi hyllorna på NEVS!

 • Eftersom vi kör båda modellerna, Vorfacelift (Linear Diesel 2006, men med Navi och taklucka) och ansiktslyftningsvagnsvagn (Vector XWD 2010), skulle jag ibland vilja tillfälliga lösningar. Kunststofftleisten kunde ha varit tyst, bara nyligen var jag tvungen att parkera mitt i en trottoar med samma staket intill, för att jag skulle ha velat Kunsstofleisten, samtidigt som jag behöll wiedderum jag önskar ansiktslyftan. Armaturen är i ansiktslyftning av hög kvalitet och lätt att rengöra, men spricker dörrhandtagen starkare. SID i mitten med Navipfeilen är en strålande sak, speciellt om du kör med Nightpanel. Nästan som en huvud upp display.
  Två saker skulle intressera mig, grillen för ansiktslyftan framför, och Vorfacelift bakom. Har någon bakom Griffinleisten konverterat?

 • Tom, du har verkligen ett sätt att skriva som du redan känner för att läsa medan du sitter i lämplig flygplan och sedan börja jet.
  Jag ser också fram emot den ytterligare täckningen. Min fru driver en 9-3 (YY 2008 ansiktslyftning) och hennes åsikt är tydligt positionerad. Kanske kan vi verkligen ta inspiration från uppföljningsrapporten / rapporterna.
  Tack på förhand och ha en trevlig (vila) helg.

Kommentarer är stängda.