Om rival Didi ny stor aktieägare på NEVS?

Det finns ett meddelande från Trollhättan som kan vara för viktigt att ignorera. Eftersom det kan påverka webbplatsens framtid. Sveriges Radio rapporterade måndagen om en eventuell inresa av Didi, den kinesiska versionen av Uber, vid NEVS.

NEVS 9-3X. Bild: NEVS

25 miljoner fordon kör för över rival Didi

Didi används av 20 miljoner människor dagligen i Kina. Den Uber-jämförbara plattformen växer mycket dynamiskt och har ambitiösa planer. I närvaro av statsministern Stefan Löfven undertecknade båda parter en avsiktsförklaring på måndagen i Peking. Det handlar om att Didi kommer till ny stor aktieägare vid NEVS och inköp av elbilar.

Vid slutet av sommaren bör vara bindande avtal. Det är oklart hur mycket Didi kommer att förvärva aktier och vilka belopp som är inblandade. Enligt informationspolitiken hittills är NEVS tyst om detaljer. Också ett officiellt pressmeddelande om detta ämne saknas.

Didis inträde skulle förändra många saker. NEVS kan integreras i produktutvecklingen hos den operatörstjänstleverantör som dominerar den kinesiska marknaden. Enligt VD Bergman har hittills endast en procent av de 25-bilar som körs för den kinesiska Uber-versionen elbilar. Företaget kan dra nytta av planerad vidare elektrifiering av flottan.

De befintliga aktieägarna borde dock förbli i bolaget. Tungvikt Didi ska vara stor, men inte en stor aktieägare. Ett vågat beslut, för till och med nu släpps utvecklingen av den kinesiska igångsättningen i Trollhättan mellan många intressenter.

Nya jobb i den gamla Saab-fabriken

NEVS fortsätter att domineras av Kina. Ändå kan posten för platsen Trollhättan vara till nytta. Uber-rival har länge haft internationella ambitioner. Kina är inte längre tillräckligt, globalt marknadsledande är målet. Sverige kan bli springbräda till Europa, hårdvaran kommer att produceras lokalt i framtiden. Den tunga Didi kunde skapa jobb i större skala vid den tidigare Saab-platsen.

Mycket är fortfarande mycket spekulativ och bara en syn på vad som kan vara. Konkret skapar NEVS lite mer Jos i den gamla Saab-fabriken. Även om det fortfarande inte finns någon massproduktion, bör 25-bilförare nu gå ombord. De ska producera kroppar för elbilar, ytterligare jobb bör uppstå inom en överskådlig tidsram.

9 tankar också "Om rival Didi ny stor aktieägare på NEVS?"

 • Goda nyheter och nu väntar vi bara på att du ska börja i Europa!

 • Så länge det finns en framtid finns en framtid. Det var alltid klart att NEVS ensam inte kan inse någonting.
  Men din utvecklingsavdelning och god erfarenhet är det som är viktigt.
  Jag ser också bara ett deltagande av THT; Utveckling. Fordonen är byggda i Kina.
  THT var tvungen att hitta andra märken som vill bygga bilar där, sunn är den här stora produktionshallen där för ingenting.

 • NEVS bör kommunicera mer detaljerat. Dessa halvfakta är inte så meningsfulla, låt oss se hur länge Tom fortfarande känner för det.

 • Låter väldigt bra - men varför var NEVS-pressmeddelande inte tillgängligt? Nuvarande i Kina Stefan Löfven är trots allt den fungerande svenska premiärministern (inte så felaktigt informerad endast statsministern).

  Posten ska vara ett stort plus för NEVS.

  • I Sverige kallas statsministern också som statsministern. Båda är sanna.

 • En avsiktsförklaring. Beautiful. NEVS drömmar kan eller inte ha varit.
  Jag väntar på att fakta ska kommuniceras.
  Men: när jobb uppstår i THT, är det alltid glädjande först!

 • Didi ?? Är det där Apple kom in eftersom Uber irriterade henne? ... Jag kommer så småningom få min iSAAB

  • Det är precis vad de är. Hoppas dör senast

  • Om Didi & Dödel bygger bilar i framtiden kommer det säkert inte att göra någon SAAB.

   Med en app- och annonseringsbudget växlar du mellan tjänsteleverantören (taxi) och slutkund (passagerare) och kassar dumma och dumma. Varför gör hela världen denna nonsens?

   Didi är en av de många nya online parasiterna. En blandning av digital guldgrävning och http://www.Wegelagerei.

   20 miljoner passagerare använder dagligen 25 miljoner Uber-fordon? Det är inte ens en bilresa!

Kommentarer är stängda.