Saab COC-certifikat. Källor och priser.

Sedan mer än ett år sedan startade vi det tyska Saab COC-arkivet sparade vi konfronteras med fler och fler förfrågningar. Vi kan inte alltid hjälpa till med sökningen. Därför är fakta, detaljer och kontaktpersoner i en kort sammanfattning.

COC Saab Archive

Saab COC-certifikat från 1995

Saab Automobile utfärdade COC-certifikat från 1995. Arkivet för alla fordon som är registrerade i EU, inklusive den brittiska marknaden, ägs av Orio AB. Ett undantag är det tyska arkivet från 1995 till 2004, som ligger under vår administration. I princip ska förfrågningar om tillgänglighet göras via Saab Partner som måste bekräfta sin närvaro i sverige

Kostnader: Priset för ett COC-certifikat är 154,70 €, inköpet är möjligt via Saab-partner.

Tyska Saab COC-certifikat 1995 till 2004

Ett undantag är de tyska COC-dokumenten. Aktien av Saab Germany GmbH utlokaliserades under tiden i Rüsselsheim till Car Service Erkens som tjänsteleverantör. Modellerna i modellår 2004 bär därför Opels logotyp. Saab fordon med tyska första registrering finns i vårt arkiv. Förfrågan kan nätet Blanketten ska fyllas i helt.

Kostnad: Priset för ett COC-certifikat är 119,00 €. Intäkterna stöder bloggen.

COC-certifikat för Saab 9-7x

9-7x är inte listad i de officiella arkiven. Importen hanterades i Schweiz via Hirsch i St. Gallen. I Tyskland tog Auto Haas i Augsburg och Saab-centret i Frankfurt hand om fordonen. Datablad och COC-information ska erhållas från dessa företag, samt eventuella kostnader. Som kontakt i Tyskland rekommenderar vi Saab Service Frankfurt.

Äldre fordon, import och Saab 9-2x

För fordon före 1995, som nyligen har importerats, eller för fordon utan papper, finns det bara en enda inköpssti. Detsamma gäller för Saab 9-2x. Det erbjöds aldrig officiellt i Tyskland, så det finns inga dokument i COC-arkiven. För 9-2x leder vägen till trafik endast till en fullständig expertutlåtande. Som kontaktperson för denna Saab rekommenderar vi det Bilhandlare Lafrentz i Kiel, vem har motsvarande erfarenhet av 9-2x.

9 tankar om “Saab COC-certifikat. Källor och priser."

 • COC-dokument hjälper dig att få vackra leksaker från utlandet ....

  • blank

   För min COC i Schweiz behöver jag inte betala någonting vid den tiden. Jag behövde detta för exporten, jag frågade Hirsch och de gjorde det tillgängligt för mig gratis. I slutändan behöver du papperet, men bara för att undvika förlusten. Även utan COC kan jag vanligtvis tillåta en Saab från utlandet utan problem här

 • blank

  Är det bara giltigt för import till Tyskland?

 • blank

  En dum fråga. Vad behöver du för dessa papper? Gruvan är Bj: 2003 9-3 2,2TID

  • blank

   Exportera som exempel och ny registrering i ett annat EU-land.

  • blank

   Också i stället för ett fullständigt godkännande för godkännande efter långvarig avstängning. Arkivet blir mer och mer värdefullt och viktigare ju äldre kistorna är.

 • blank

  Varför tog Orio inte över sitt COC-arkiv? Inget utrymme, för dyra lagringskostnader?

  • blank

   Tyvärr kräver 2 ton papper mycket utrymme, de vill lagras i enlighet därmed, och COC-dokumenten är inte heller en affärsmodell. Varför skulle Orio ha tagit över?

Kommentarer är stängda.