NEVS Concepte på CES Asia 2017

Det är det första stora utseendet på NEVS. Idag öppnade CES Asia sina dörrar i Shanghai. NEVS visar 3 Concepte för framtiden för rörlighet. Två av dem kunde gå i produktion nästa år.

NEVS 9-3X CES Asien. Bild: NEVS

NEVS 9-3 och 9-3X från 2018 i serie

NEVS 9-3 elbil sedan och 9-3X SUV är redan kända genom för publicerade bilder. Nytt för oss är utsikten mot interiören. Ett första intryck: Instrumentpanelen tillverkas fortfarande i grundformen i Tidaholm; förmågan att designa något helt nytt var därför begränsat för konstruktörerna.

I motsats till Saab-tider har konceptbilarna nu en helt digital cockpit. Bedömning av de första bilderna kvarstår i den traditionella divisionen med två runda instrument och en navigations- eller multifunktionsdel i mitten. Oavsett om det är en virtuell cockpit med hög upplösning, till exempel i Audi, är det okänt.

I mittenkonsolen är skärmen större än vad du vet från Saab-tiderna. Displayen använder nu det maximala möjliga utrymmet, vilket är oumbärligt för acceptans i Kina. Nedan är kontrollerna för luftkonditionering och startknappen. Det är kvar, och det är en överraskning, med en vanlig handbroms. Åtminstone i studien är det välkända greppet. Och det är en riktig överraskning med en elbil.

Ratten, med multifunktionsknappar, är en vanlig, trendig design. En manuell ingrepp i växelläget (?) Verkar möjligt via ratten. Det skulle inte vara normen för en elbil om den gick till massproduktion. Sätena kan passera genom några element som Saab design, dörrbeklädnaden på dörrarna är ingen överraskning.

Tyvärr har de övergivit de legendariska Saab-luftventilerna i inredningen. De har varit med oss ​​sedan Saab 900s dagar, och har utvecklats om och om igen. Senast såg vi dem i Saab 9-5 NG, och de var ett tecken på kontinuitet där. Oavsett om man upptäcker element i Saabs inre, känner man sig till, måste varje tittare bestämma sig själv.

NEVS InMotion Concept på CES Asia 2017

Medan NEVS 9-3-elbilar ska produceras från och med 2018 kommer InMotion Concept förmodligen att vara en futuristisk studie. Det är mer som en självkörande lounge än en bil. Ett rörlighetskoncept för den inte så avlägsna framtiden, för de stora städerna i världen. Autonom transport, som NEVS med InMotion Concept att inse, kommer att äga rum. Förmodligen snabbare än vi tror. I Shanghai, Tianjin, Peking. Men inte i Tidaholm.

12 tankar om "NEVS Concepte på CES Asia 2017"

 • Ju längre jag tittar på 9-3X, desto bättre tycker jag om det. Jag är inte riktigt på pimpad stationsvagn kom fram i SUV-utseendet. Men sidan och baksidan är bra gjort med 9-3X. Roligt, jag hittar fortfarande framsidan. Det fungerar godtyckligt, har för mycket LED på det och näsan är för hög.

 • Du kan fortfarande fylla hela husvagnen med batterier. Det kan inte vara framtiden.

 • Elektrisk fordon är uppenbarligen lösningen, men hur sakerna beter sig i släpvagn eller Caravanbetreib har ännu inte sagt.

 • Bra
  Underbar
  understreck
  ...... ..

 • Jag trodde att denna "kurva" vi kan från Saabs logotyp i Griffin Edition-grillen.

 • Jag tycker att det är intressant hur man inte förbises ett designelement, även i den "nya" Front 9-3, men allt i "in Motion Concept" försöker lösa allt. Var det i ryggen, i fronten ... på sidorna, överallt.
  I princip tillåter denna "vägledning" av kurvan det redan, det ser inte ut som det är kurvan som alla Griffin Edition Saab 9-3 vet.

  https://saabblog.net/2012/11/23/saab-news-griffin-up-your-saab/

  Är det för banalt? Eller mycket smart ... vi kommer att lära oss "snart".

 • Både 9-3 och 9-3 X är mycket bra på mässan - fortsätt!

 • Tja… .. “adopterad”. 😉 😉 😉

  PS:
  Dessa jets är - åtminstone för mig - men bara till en Saab med den (precis som turbo) !!!
  Av dessa var också alltid div. Fellow resenärer upphetsad!

  Och den bästa implementerade var enligt min smak 9-5 NG, där gallret i instrumentpanelen var optiskt jämnt fortsatt - bara vackert!

 • Framför växelspakets växelväljare ...

 • Ja, förstås. 9-4x hade dem också. Ursäkta, snälla

 • Om "galler" svenska designers ska prata igen innan 9-3 (förhoppningsvis) kommer till Europa, annars skulle det vara intressant att veta var startknappen.

 • "... luftventiler ... Nyligen såg vi dem i Saab 9-5 NG ..."

  Nanana ... 😉 😉
  I de "svenska mexikanerna" efter det var de fortfarande tillgängliga!

  Sätena, sidopanelen och "väljare" på den nya 9-3, tycker jag inte nödvändigtvis så illa. Resten på bilderna inuti inte nödvändigtvis.
  (Vad jag emellertid aldrig riktigt förstår - även med ovannämnda "Mexikaner" och andra bilar - är det därför som platser är så ofta gjorda med två-ton ränder!?)

  För tillfället kan jag inte riktigt bli varm med "InMotion Concept".
  (Och kommer en sådan sak verkligen att användas i framtiden som ett "konferensrum" ????

Kommentarer är stängda.