NEVS Concepte på CES Asia 2017

Det är det första stora utseendet på NEVS. Idag öppnade CES Asia sina dörrar i Shanghai. NEVS visar 3 Concepte för framtiden för rörlighet. Två av dem kunde gå i produktion nästa år.

NEVS 9-3X CES Asien. Bild: NEVS

NEVS 9-3 och 9-3X från 2018 i serie

Elbilssedan NEVS 9-3 och SUV 9-3X är redan kända från tidigare publicerade bilder. Det som är nytt för oss är utsikten över interiören. Ett första intryck: instrumentpanelen kommer att fortsätta att produceras i sin grundform i Tidaholm; möjligheten att skapa något helt nytt var därför begränsad för formgivarna.

I motsats till Saab-tider har konceptbilarna nu en helt digital cockpit. Bedömning av de första bilderna kvarstår i den traditionella divisionen med två runda instrument och en navigations- eller multifunktionsdel i mitten. Oavsett om det är en virtuell cockpit med hög upplösning, till exempel i Audi, är det okänt.

I mittenkonsolen är skärmen större än vad du vet från Saab-tiderna. Displayen använder nu det maximala möjliga utrymmet, vilket är oumbärligt för acceptans i Kina. Nedan är kontrollerna för luftkonditionering och startknappen. Det är kvar, och det är en överraskning, med en vanlig handbroms. Åtminstone i studien är det välkända greppet. Och det är en riktig överraskning med en elbil.

Ratten, med multifunktionsknappar, är en vanlig, trendig design. En manuell ingrepp i växelläget (?) Verkar möjligt via ratten. Det skulle inte vara normen för en elbil om den gick till massproduktion. Sätena kan passera genom några element som Saab design, dörrbeklädnaden på dörrarna är ingen överraskning.

Tyvärr har de övergivit de legendariska Saab-luftventilerna i inredningen. De har varit med oss ​​sedan Saab 900s dagar, och har utvecklats om och om igen. Senast såg vi dem i Saab 9-5 NG, och de var ett tecken på kontinuitet där. Oavsett om man upptäcker element i Saabs inre, känner man sig till, måste varje tittare bestämma sig själv.

NEVS InMotion Concept på CES Asia 2017

Medan NEVS 9-3-elbilar ska produceras från och med 2018 kommer InMotion Concept förmodligen att vara en futuristisk studie. Det är mer som en självkörande lounge än en bil. Ett rörlighetskoncept för den inte så avlägsna framtiden, för de stora städerna i världen. Autonom transport, som NEVS med InMotion Concept att inse, kommer att äga rum. Förmodligen snabbare än vi tror. I Shanghai, Tianjin, Peking. Men inte i Tidaholm.

12 tankar om “NEVS Concepte på CES Asia 2017"

 • blank

  Ju längre jag tittar på 9-3X, desto bättre tycker jag om det. Jag är inte riktigt på pimpad stationsvagn kom fram i SUV-utseendet. Men sidan och baksidan är bra gjort med 9-3X. Roligt, jag hittar fortfarande framsidan. Det fungerar godtyckligt, har för mycket LED på det och näsan är för hög.

 • blank

  Elektrisk fordon är uppenbarligen lösningen, men hur sakerna beter sig i släpvagn eller Caravanbetreib har ännu inte sagt.

  • blank

   Du kan fortfarande fylla hela husvagnen med batterier. Det kan inte vara framtiden.

 • blank

  Bra
  Underbar
  understreck
  ...... ..

 • blank

  Jag tycker det är intressant hur du inte kan förbise ett designelement med ett designelement i den "nya" fronten 9-3, men verkligen försöka lösa allt i "in motion concept". Var det i ryggen, på framsidan ... längst upp på sidorna, var som helst.
  I princip tillåter denna "vägledning" av kurvan det, det ser inte dåligt ut heller, det är kurvan som alla känner till från Griffin Edition Saab 9-3.

  https://saabblog.net/2012/11/23/saab-news-griffin-up-your-saab/

  Är det för banalt? Eller väldigt smart ... vi får veta "snart".

  • blank

   Jag menade denna "kurva" som vi känner till från Saab -logotypen i gallret på Griffin Edition.

 • blank

  Både 9-3 och 9-3 X klarar sig mycket bra på mässan - fortsätt!

 • blank

  Svenska designers borde prata igen om "gallret" innan 9-3 (förhoppningsvis) kommer till Europa, annars vore det intressant att ta reda på var startknappen är.

  • blank

   Framför växelspaken ...

 • blank

  "... Luftventiler ... Vi såg dem senast i Saab 9-5 NG ..."

  Nanana ... 😉 😉
  I den "svenska mexikanen" efteråt var de kvar!

  Jag tycker inte att sätena, sidopanelerna och ”väljarspaken” på nya 9-3 alls är så dåliga. Inte nödvändigtvis resten av insidan.
  (Vad jag dock aldrig riktigt förstår - även med ovannämnda "mexikaner" och andra bilar - är varför människor så ofta gillar att göra tvåfärgsstolar med ränder!?)

  Med ”InMotion Concept” kan jag inte riktigt värma upp för tillfället.
  (Och kommer något sådant här verkligen att användas som ett "konferensrum" i framtiden ???

  • blank

   Ja, förstås. 9-4x hade dem också. Ursäkta, snälla

   • blank

    Tja ... "accepterat". 😉 😉 😉

    PS:
    Dessa munstycken är - åtminstone för mig - bara en del av en Saab (precis som turbo) !!!
    Av dessa var också alltid div. Fellow resenärer upphetsad!

    Och det implementerades bäst efter min smak med 9-5 NG, där gallret i instrumentbrädans optik fortsatte - helt enkelt vackert!

Kommentarer är stängda.