Bättre sent än aldrig! - En Saab Stammtisch i Markgräflerland

Bättre sent än aldrig - Detta är sant på min begäran, en Saab-together för regionerna Freiburg - att ringa Loerrach / Basel i livet när man trycker på min del, eftersom jag är relativt sent för Saab fans - Markgräflerland - Södra Schwarzwald.

Saab Stammtisch! Fans önskat!

Från min första erfarenhet som en passagerare i Saab 9000 av en vän, på turnéer runt om i Europa, genom uthyrning av Saab 9-3 konvertibler mitten av nordtyska regniga sommaren, till min egen första Saab, tog det nästan två decennier. Den sympati för Saabs varumärke har alltid funnits där, men det tog rapporter den förestående nedläggningen av varumärket i 2009 att jag först på allvar upptagen mig med köpet av Saab. Tjänstebilar främst tyska varumärken hade förut framgångsrikt förhindras.

Den första Saab polariserade sedan samma. Det var en 9-5 3.0 TiD! - Nej, jag hade inga problem med linersna, men kände mig med nästan allt annat. Tillförlitlighet var ett stort ämne. Å andra sidan var 9-5 vår Lapland bil och de vanliga resor och off-road resor i norra delen var ren njutning. Något jag saknar väldigt mycket idag. En annan ny bil och en defekt växellåda slutade plötsligt i kapitel 9-5. För tillfället var det ok, men på lång sikt saknades något.

Steget i egenföretagande gjorde det möjligt för mig att välja mitt bilmärke från och med nu. Resultatet var en 9-3 Griffin Aero twin turbo, som jag tycker om otroligt, även om den äter för många miles. Vi närmar oss nu 300.000km. Så att det inte blir för mycket, sedan förra sommaren har stött en 9-3X med samma motor. Men med Hirsch uppgradering, som inte får förskingras på turer genom Schwarzwald.

När jag kom till varumärket Saab sent, gäller samma sak för denna region. Återigen, som en infödd i Bremen, är jag fortfarande ny. Det jag saknar om Saab är likasinnade människor, som förhoppningsvis kommer att vara där, för i Saab är Saab-delen fortfarande relativt hög, åtminstone på vägarna.
När jag läste de månatliga händelserna på Saabblog kom jag till slut med idén att starta något på egen hand. Det extrema sydväst är för närvarande klart underrepresenterat.

En månatlig Stammtisch skulle vara trevligt, enstaka gemensamma utgångar också. Finns det tillräckligt med Saab-entusiaster för detta?

Som ett första förslag till platsen för Stammtisch skulle jag se en restaurang i Müllheim. Müllheim ligger mitt i avrinningsområdet och är lättillgängligt från norr från Freiburg samt från söder från Lörrach eller Weil am Rhein. Detsamma gäller för resan från Schwarzwald. Eftersom vi är här i gränstrackeln är platsen Müllheim också intresserad av nordvästra Schweiz eller Alsace, vilket är lätt att nå. Det kan bli en sådan internationell stamgästs bord, som säkert skulle ha sin charm. Som första möte föreställer jag mig 23.06. framför 19.30 klockan.

Alla dessa är bara förslag. Om någon har några idéer är de välkomna. För närvarande kan jag bara prata om Saab med min lilla dotter, som jag har smittat med svagheten för dessa bilar. Jag ser fram emot att träffa andra Saab-entusiaster.

Marco Friedrich
Kontakt: mf@mfglc.de

3 tankar om "Bättre sent än aldrig! - En Saab Stammtisch i Markgräflerland"

 • Hej Marco,

  Jag är glad och kommer att vara där.
  Fram till dess.

  Hälsningar
  Klaus

 • Hej Klaus,

  Trevligt att ha dig med oss!
  Mitt förslag till restaurangen är Bombastic i Eisenbahnstr. 3 i Müllheim.
  Jag ser fram emot mötet (23.06 vid 19.30-klockan) och hoppas vi får några människor tillsammans.

  Hälsningar
  ram

 • Hej Marco Friedrich,

  äntligen något från sydväst.
  Jag har bott här i ungefär 3 år och hade en gång en klistermärke från "SAAB-Freunde Südbaden" på bilen i Müllheim
  men annars ser du knappt Saab fordon här.
  Jag är glad och deltar med min 4. SAAB Jag har just hjulböjd (bak).

  hälsning Klaus

Kommentarer är stängda.