Saab och den kinesiska - Praktisk upplevelse

Att säga det i förväg: Jag skäms så. Det är verkligen svårt för mig att säga det, och jag är väl medveten om konsekvenserna av denna bekännelse:

Det är mitt fel att inte mer Saab produceras idag.

Saab 9-3 ePower från Jörg. Verklighet eller fiktion?

Det har varit många år sedan jag jobbat i utrikeshandeln professionellt. I sin tur: Efter min första karriär som narkotikamissbrukare importerade jag bananer från Sydamerika, exporterade tyska bilar till Ryssland (nej, inte på natten fullgas över gränsen, officiellt). Senare, när saker inte gick så bra, sålde jag fortfarande kondomer till Vatikanen (enda agent). Men då fanns en ny chef där. Han var mycket hängiven, min verksamhet kollapsade.

Något nytt var tvungen att komma. Sedan importerade jag möbler från Indonesien, som var av högkvalitativ teak men med dålig byggkvalitet. Innan klagomålen slog mig ner kunde jag byta till import av bambu parkett från Kina.
Den uppmärksamma läsaren inser att jag långsamt kommer till historiens hjärta.

Än en gång gick jag på en shoppingsprat och träffade en investerare från Peking på hotellet i baren i Hong Kong. Han var ganska deprimerad eftersom saudierna hade tagit honom ett stort block av aktier från Daimler. Politbyrån i Peking hade gett honom order att investera i Europa på grund av det stora exportöverskottet. Jag lovade honom hjälp, vi bytte ut våra kort med stor ritual.

Två veckor senare ringde jag honom och bjöd honom till Europa för en shoppingresa. Hans huvudsakliga intresse var inom bilindustrin. Vi försökte få en insats i MAN, Ferdinand P. var snabbare.

Jag föreslog sedan honom Opelwerk i Bochum, som borde gå iväg ändå. Han såg på mig som om jag hade erbjudit honom överlagrad färsk fisk.
Vi flög till Turin på grund av Fiat. Tyvärr hade amerikanerna gjort det förmodligen bättre budet.

På vägen tillbaka till flygplatsen tog vi en otrolig chans i den enda Saab - taxi långt och brett. En kort stund av inspiration blinkade genom min hjärna. Vad händer med Saab? Jag kom i kontakt med GM, förhandlingar började. Affären kom till.

Vi vet alla resultatet.

Konsekvenserna för mig var dramatiska: Saab-klubben slängde mig ur hand, på min Saab-verkstad i många år har jag ett livslångt hemförbud, min fru (hon driver fortfarande en 900I) har lämnat mig.

Idag är jag hemlighet i en 9 3 med elektrisk enhet på vägen, som var en del av min kommission, men jag tycker inte om det.

Jag saknar turboen. I nästa liv gör jag allt annat.


Naturligtvis består Jörgs berättelse bara. Till exempel "Saab i alkoholläge","Saab på vinterns drift"Och"Saab i trailer operation”Var helt fiktiva.

Tack till Jörg för Saab-berättelsen! Det är en av våra exklusiva Saab boarding-filer på resan. Har du också något att säga om Saab?

Historien om en oförglömlig semesterresa, en restaurering eller någon annan händelse i livet med kultmärket från Trollhättan?
Oavsett vad det är, skriv oss. Vi ser fram emot det!

6 tankar om “Saab och den kinesiska - Praktisk upplevelse"

 • blank

  När kvinnan blev skrynklig och kommissionen insåg jag att det är en rolig historia.
  En familj av SAAB-drivrutiner - oavsett om de var turbo eller batterier - skulle säkert ha fått SAAB bättre.

 • blank

  Stor historia, du kan nästan tro

 • blank

  🙂 🙂 🙂 ... underbart!

 • blank

  Très intressant, je pensais au debé que c'était vrai !!! super les préservatifs au Vatikanen!

 • blank

  Tung historia, men jag var fortfarande tvungen att skratta! Tack!

Kommentarer är stängda.