Saab känner. 5 år Saab Service Frankfurt.

Det finns saker som överraskar. Eftersom de är oförutsägbara, och för att de härrör från ovanliga situationer. När allt är vem som har erfarenhet av att hantera ett bilmärke som inte längre producerar fordon vars ande ändå är väldigt närvarande?

Saab berättelse att röra!

Förra lördagen gav en positiv överraskning - åtminstone för alla som bär både lite bensin i blodet och en Saab känsla i sina hjärtan. Gerard Ratzmann var tvungen att 5. Födelsedag inbjuden av Saab Service Frankfurt ... och många kom. Om du ville få en uppfattning om hur tidigare Saab-tider på platsen för den tidigare Saab-tyska filialen firade, var det rätt ställe.

Det var en mycket saabiger händelse i en avslappnad atmosfär; i en ram som var värd Saab-märket. Två parkeringsplatser utanför återförsäljningsområdet reserverades, mappar tog hand om instruktionen av de ankommande Saabs. Båda parkeringsplatser var väl fyllda ibland, med fler än 200-kunder och vänner i Saab-märket som meddelade deras ankomst.

Saabs historia på plats. En resa genom historien.

De Saab på plats och på webbplatsen var en resa genom historien om varumärket. Alltifrån 2-stroke över 96, 900, 9000, 9-3 och 9-7x till ett överraskande antal Saab 9-5 NG allt representerade. Slående var det mycket välskötta tillståndet hos många fordon. Saab 9000 s "fast-year bil stat" eller en sällsynt 9-7x från en framstående pre-owned och på vägen till "bättre än nya" föll på.

Gerard Ratzman visade en del av hans samling, inklusive en sällsynt 2014 9-3 Aero och många andra skatter. Den lokala redaktionen på RTL var på plats, vände hela eftermiddagen för en kort recension, som kommer att gå på 09.06 mot 18: 00 klocka på RTL Hessen i luften. Catering var enastående, det fanns levande musik. Orio Tyskland var på plats med ett informationsstativ.

Orio bor Saab och visar sin flagga.

Bland de gäster var tidigare Saab-anställda och en del av Orio Germany-arbetskraften, som fortfarande lever Saab. Orio-Tysklands vd Jan-Philipp Schuhmacher åtagit sig till stalltjänsten och hade livliga diskussioner med Saab-förarna. För honom var det ett slags hemspel eller en omväg i det förflutna. För att efter separation från GM var tillfälligt på grund av den tidigare Saab-filialen också det tyska huvudkontoret för varumärket hemma.

För gästerna var en sak klar i eftermiddag: Saab lever! Den gamla Saab känslan, det var tillbaka en kort stund. Också för att i Frankfurt Gerard Ratzmann gjort en passion ut ur ett jobb. Du kan känna det, du känner det. Jag säger tack! För de kommande 5-åren. Minst.

8 tankar om "Saab känner. 5 år Saab Service Frankfurt."

 • Tyvärr kunde vi inte delta på grund av en familjefest, som vi mycket ångrar. Men vi kommer att komma ikapp med 10-året. Gudrun + Jürgen Jäger

 • Jag hade också möjlighet att sluta med och blev förvånad över hur stort svaret var. Stora händelser som denna och den här bloggen är vad som håller varumärket vid liv!

 • Jag är så glad att det finns så mycket mer SAAB ENTHUSIASMUS.
  Lycka till!

 • Grattis till Gerad och Jutte Ratzmann för 5. Födelsedag men också för detta stora initiativ. Aldrig sett på ett varumärke som inte längre är i produktion. Det visar något !!!!

 • Trevligt att det finns något annat. Jag läste rapporten med nöje. Tack.

 • Mycket trevligt! Också min grattis till Frankfurt!

 • Perfekt händelse, väder var bra, maten var väldigt bra, trumman var mycket bra
  Grattis till Saab Service Frankfurt.
  Fortsätt det bra arbetet, det finns fortfarande mycket att göra.
  Det är också trevligt att se min egen bil i bilderna.

 • Bra evenemang och fina bilder! Tack för det!

Kommentarer är stängda.