Saab känner. 5 år Saab Service Frankfurt.

Det finns saker som överraskar. Eftersom de är oförutsägbara, och för att de härrör från ovanliga situationer. När allt är vem som har erfarenhet av att hantera ett bilmärke som inte längre producerar fordon vars ande ändå är väldigt närvarande?

Saab berättelse att röra!

Förra lördagen gav en positiv överraskning - åtminstone för alla människor som både har lite bensin i blodet och en Saab-känsla i sina hjärtan. Gerard Ratzmann hade bjudit in Saab Service Frankfurt till sin 5-årsdag ... och många kom. Om du ville få en uppfattning om hur firandet hölls på platsen för den tidigare Saab Tyskland-filialen under tidigare Saab-tider, var du på rätt plats.

Det var en mycket saabiger händelse i en avslappnad atmosfär; i en ram som var värd Saab-märket. Två parkeringsplatser utanför återförsäljningsområdet reserverades, mappar tog hand om instruktionen av de ankommande Saabs. Båda parkeringsplatser var väl fyllda ibland, med fler än 200-kunder och vänner i Saab-märket som meddelade deras ankomst.

Saabs historia på plats. En resa genom historien.

Saaberna på plats och i lokalerna var en resa genom varumärkets historia. Från och med 2-taktsmotorer, över 96, 900, 9000, 9-3 och 9-7x till ett överraskande antal Saab 9-5 NG, var allt representerat. Många fordons mycket bra skick märktes. Saab 9000 i "nästan år gammalt skick" eller en sällsynt 9-7x från framträdande tidigare ägande och på väg till "bättre än nytt" väckte uppmärksamhet.

Gerard Ratzman visade en del av sin samling, inklusive en sällsynt 2014-9 Aero 3 och många andra skatter. RTL: s lokala redaktion var där och filmade hela eftermiddagen för en kort rapport som kommer att sändas den 09.06 juni klockan 18 på RTL Hessen. Cateringen var utmärkt, det fanns levande musik. Orio Tyskland var på plats med ett informationsstativ.

Orio bor Saab och visar sin flagga.

Bland de gäster var tidigare Saab-anställda och en del av Orio Germany-arbetskraften, som fortfarande lever Saab. Orio-Tysklands vd Jan-Philipp Schuhmacher åtagit sig till stalltjänsten och hade livliga diskussioner med Saab-förarna. För honom var det ett slags hemspel eller en omväg i det förflutna. För att efter separation från GM var tillfälligt på grund av den tidigare Saab-filialen också det tyska huvudkontoret för varumärket hemma.

För gästerna var en sak klar i eftermiddag: Saab lever! Den gamla Saab känslan, det var tillbaka en kort stund. Också för att i Frankfurt Gerard Ratzmann gjort en passion ut ur ett jobb. Du kan känna det, du känner det. Jag säger tack! För de kommande 5-åren. Minst.

8 tankar om “Saab känner. 5 år Saab Service Frankfurt."

 • blank

  Tyvärr kunde vi inte delta på grund av en familjefest, som vi mycket ångrar. Men vi kommer att komma ikapp med 10-året. Gudrun + Jürgen Jäger

 • blank

  Jag hade också möjlighet att sluta med och blev förvånad över hur stort svaret var. Stora händelser som denna och den här bloggen är vad som håller varumärket vid liv!

 • blank

  Jag är så glad att det finns så mycket mer SAAB ENTHUSIASMUS.
  Lycka till!

 • blank

  Grattis till Gerad och Jutte Ratzmann för 5. Födelsedag men också för detta stora initiativ. Aldrig sett på ett varumärke som inte längre är i produktion. Det visar något !!!!

 • blank

  Trevligt att det finns något annat. Jag läste rapporten med nöje. Tack.

 • blank

  Mycket trevligt! Också min grattis till Frankfurt!

 • blank

  Perfekt händelse, väder var bra, maten var väldigt bra, trumman var mycket bra
  Grattis till Saab Service Frankfurt.
  Fortsätt det bra arbetet, det finns fortfarande mycket att göra.
  Det är också trevligt att se min egen bil i bilderna.

 • blank

  Bra evenemang och fina bilder! Tack för det!

Kommentarer är stängda.