Saab video arkiv. Saab 900 II-produktion 1993.

Vi fortsätter att digitalisera Saabs arv och nu har 15 "nya" Saab-videor redo att ladda upp. Filmerna är huvudsakligen från 80er och 90er år, inklusive många produktioner som Saab Germany beställde.

Saab 900 II-produktion 1993

De färdiga digitaliserade tejpen är bara en liten del av det som fortfarande väntar på oss. Handlingen har gjort det möjligt för Saab Service Frankfurt och Gerard Ratzmann, som har tillåtit oss tillgång till hans omfattande arkiv av historiska Saab-filmer. Han hade erkänt videor som existerar från oändligheten i Saab Tyskland och räddade dem från förstörelse. Detta resulterade i en stor samling, som ligger till grund för vår pågående kampanj.

Saab 900 II-produktion 1993

Idag är en video från året 1993 online. Filmeringsplatsen är fabriken i Trollhättan och visar produktionen av en Saab 900 II. Början finns i materialvaruhuset, varifrån en stålrulle går till pressaffären. Robotar monterar sedan plåtdelarna på karosseriet, sedan följer färgbutiken och andra stationer tills en Saab 900 II lämnar fabriken och leder till leveransområdet. I videon görs produktionen på ungefär mer än 6 minuter, i verkligheten tog det mycket längre tid.

Produktionen av 900 II startade på 10. Maj 1993. Hans produktionstid var bara 40 timmar. En enorm produktivitetsökning efter ett genomsnitt på 110-timmar, vilket Saab tidigare behövde för byggandet av Saab 9000 och 900. Detta var möjligt eftersom många delar levererades premounted för första gången. Ett vackert exempel på detta är instrumentbrädan, som för första gången redan är fullständigt monterad i kroppen.

Vad väntar på läsarna? Redan digitaliserad är redan filmer som handlar om tekniska innovationer, Saab Germany-evenemang, inspelningar från TV, presentationer och mer. Runt 50 mer filmer väntar på att upptäckas och digitaliseras. Det är mycket arbete, men också mycket roligt. Eftersom varje ny film är en liten upptäcktsresa till världen av ett speciellt bilmärke.

7 tankar också "Saab video arkiv. Saab 900 II-produktion 1993."

 • Innan den mänskliga faktorn kommer in i bilden, har filmen något av science fiction ...

  Det är fantastiskt att någon skyddar detta SAAB-arv från förlust och gör det tillgängligt. Tack!

 • Vilken bra idé att ha dessa vackra videoklipp, som Saab alltid har gjort mycket bra, för att bevara framtiden genom att digitalisera dem. Vi ser fram emot att upptäcka mer i de andra bloggarna.
  Tack så mycket, det tar tillbaka det Saab livet tillbaka.

 • Great! Tack!

 • Bra dessa filmer från tider borta.
  Synd att det här arbetet har stått kvar så länge!

 • Mycket trevligt !!! Vi vill se något sådant, för att påminna. Det är vad vi har hanterat och identifierat i åratal. En bra idé att ge fler filmer. Sådana saker intresserar Saab fans (jag åtminstone) och inga NEVS berättelser snälla fortsätt. Tack.

 • Tack så mycket!

 • Mycket coolt, de har redan jobbat hårt för allting.

  Ha kul på Saab!

Kommentarer är stängda.