9³ 2.0HOT 205 Hp Aero Cabrio “Turbo Aniversario”. (MY02)

December 2000 Jag köpte min första SAAB som var en 9-3 TiD SE MY01. 315 Kms och över 16 år håller jag det i ett mycket gott skick. I framtiden vill jag skriva tackord för denna "make miles".

9³ 2.0HOT 205 Hp Aero Cabrio “Turbo Aniversario”. (MY02) Fotokredit: Marco

Men jag förblev alltid besatt av att få en 9-3 av dessa år (MY01-MY03) cabriolet och Aero. Sagt och gjort: Sommaren 2009 sökte jag igenom webbplatser i Leuven (BELGIEN) med låg körsträcka (98K Kms.) Och önskad färg ”Steel Grey”. Ett kompetent och seriöst lokalt Buy & Sell-företag tillät mig att nå önskat avtal.

Sedan dess har denna enhet blivit vår semesterbil och små getaways med min fru. Den första stora resan till augusti 2009 från Belgien till Andalusien (SPANIEN) med stopp i Holland (IntSAAB Döesburg 2.009), Tyskland och Frankrike. Resor har kommit genom många regioner i Frankrike, Italien, Portugal och Spanien. Upp idag tar vi 178K km och jag vill fortsätta.

Delar som vindavledare är ett viktigt tillbehör för att njuta av vägarna i framsätena och njuta av landskapet och omgivningen. Sportstolar gör att du kan njuta av många timmar. Ett nöje. Trunk är generöst storlek för att vara en konvertibel och ger tillräckligt med bagage för en liten två-person semester. Det är inte ens nödvändigt att lägga upp det.

9-3 Aero Convertible är en mycket unik bil. Motorn erbjuder störande prestanda, men en del färg av chassi, bromsar och styrning. I en mycket tillfredsställande och trevlig körning. Med tanke på likheten med föregående 9-3 Viggene finns det många förbättringar av denna modell som kan användas som de har varit:
• Rack brace kit
• Bromsskivor av 308 mm.
• Avgasledning Viggen av MapTun
• Silikonbyxor av DO88
.
Alla rekommenderade och 100% roliga.

9-3 Viggenge ger bilen en enorm personlighet. Ian Callum gjorde ett bra jobb för SAAB. Gnider på kanten eller bulten. Jag reparerar och målar det flera gånger. Det har också ett extra styrpaket som gör ratten väldigt enkelt och enkelt, särskilt i stadsparkering.

För reparationer och underhållsarbete har jag en av de bästa SAAB: s officiella tjänster i Spanien: Sport Granada, Varje år gör vi ett integrerat underhåll och från tid till annan kommer vi att göra en del förbättringar som en av dessa.

Även här i Spanien och Andalusien har vi bra grupper av SAAB-vänner i CSE (Club SAAB España) och SACA (SAAB Automóvil Club Andalusien). Nästa viktiga utmaning vill delta i en bra grupp spanska SAABs till IntSAAB 2017 på Dinslaken (D) nästa augusti. Jag hoppas vi kan prata om dessa bilar som är så passionerade.

Tack Marco för att dela! Vi skickar dig en av våra begränsade Saab-mappar.

 Din personliga Saab-historia uppskattas mycket! Pls skickar om du vill!

5 tankar om “9³ 2.0HOT 205 Hp Aero Cabrio “Turbo Aniversario”. (MY02)"

 • blank

  Mycket fin bil. Hoppas att se det i Dinslaken.

 • blank

  Jag älskar verkligen den här bilen och jag önskar att jag skulle äga en sådan här! Stor SAAB, bra form!

 • blank

  Stora bilder! Trevligt landskap, arkitektur, slott och mest av allt: NICE CAR! ! !

  Thanx för delning.

 • blank

  Tack för att du delar Tom.

  Jag hoppas att vi ses snart SAAB ombord !!!

  MF

Kommentarer är stängda.