Två NEVS konceptbilar på CES Asia

Rykten om de sista dagarna fick en första officiell bekräftelse idag. NEVS kommer att vara närvarande vid CES Asia, 7. Juni i Shanghai öppnar sina dörrar för att presentera två konceptbilar. Detta meddelades av NEVS vd Mattias Bergman via Sverigesradio P4 Väst med.

NEVS VD Bergman. Trollhättan 3. Maj 2017
NEVS elbil med 300 kilometer intervall

Ett av de visade bilarna, förmodligen limousinen, är fullt utvecklad och klar för produktion. Det är tänkt att springa av hoopsna, med ett halvårsfördröjning till det ursprungliga schemat, på sommaren 2018 i Tianjin. Elbilen är baserad på Saab 9-3, men bör, som redan misstänkt, ha på sig en inbyggd och utvändig inredning och utseende. Bergman säger att du kommer att känna igen bilen och att du har tagit det bästa av Saab-designen.

Räckvidden ges oförändrad med 300 kilometer, det är fortfarande oklart efter vilket testcykel denna information bestämdes. Den första NEVS-elbilen skulle således vara i nivå med den nyligen reviderade E-Golf, som också anges med 300-kilometerintervall (NEDC-cykel). I vardagen kommer golfen att ligga runt 190 kilometer efter de första testerna som en realistisk handlingsradie, vilket borde räcka för många pendlare.

I Trollhättan ska komponenter till elbilen produceras, tillverkningen sker endast i Kina - liksom distributionen, med fokus på Kina. Från slutet av 2018 men ett litet antal elbilar ska också komma till Sverige, så VD Bergmann.

Andra konceptbil på CES Asia. En SUV?

Den andra konceptbilen som visas i Shanghai vill delvis förutse framtiden för nästa generations fordon. Detta kommer sedan att springa från 2020 i serie i Tianjin och även i Trollhättan från banden. Enligt vår information och i relation till presentationen på 9. I Stockholm kan det här elbilet vara en SUV. Marknaden kräver denna typ av fordon, många tillverkare kommer att visa elektriska SUV under de närmaste åren. Inklusive Volvo. Den andra svenska tillverkaren vill även producera sin elbil från 2019 även i Kina.

I Shanghai kommer NEVS inte bara presentera två koncept för första gången, men presentera även sitt utbud av tjänster. Företaget ser sig främst som mobilitetsleverantör.

3 tankar om "Två NEVS konceptbilar på CES Asia"

Kommentarer är stängda.