Saab återupptas i Bamberg

Förra lördagen. Solen skiner, bara perfekt väder i Övre Franconia. Ralf Muckelbauer och hans familj inbjuden till invigningen av den nya bilfirma till Bamberg. Mot 10: 30 pm jag träffar på nya Saab - Subaru plats en.

Saab återupptas i Bamberg

Parkeringsplatserna vid den nya återförsäljaren och i grannskapet är redan helt upptagna vid denna tidpunkt, det är upptaget. Saab tätheten är hög, från den klassiska 900 över 9-3 till sista Saab 9-5 generation alla representerade. Tyvärr måste de flesta Saabs parkera utomhus på grund av brådska. När allt kommer omkring: en 9-5 NG, en sällsynt 9-7, några konvertibler och andra Saabs finns på webbplatsen.

Öppningen är i full gång. Radio Bamberg är på plats och sändningar lever från återförsäljaren. I utställningsrummet, där incheckningsdisken för inbjudna gäster finns, finns en mobil sändningsstudio. Ralf Muckelbauer kommer att ge en intervju på denna dag. Och Michael Helfer, som företrädare för Orio Deutschland GmbH på plats, kommer att prata om Saab, reservdelar och Orio s roll.

Orio visar Saab närvaro i Bamberg

Det finns mycket Saab DNA i showroom. Receptionen är original Saab, banderoller, Saab logotyper, här är varumärket levt. Det faktum att Saab Heritage blandar sig med nya Subarus stör inte på något sätt - tvärtom. Båda varumärkena är sympatiska, diskreta och kompletterar varandra.

På friluftsområdet visar Orio Germany Saab-flaggan. Premiere! Slutligen måste jag säga. Den nya mobila båsen var att göra sitt första utseende på 5-årsdagen på 20. Kan ha i Frankfurt. För öppningen i Bamberg var premiären fram och stativet levererades några dagar före utnämningen.

Orio-närvaron var mycket väl mottagen av Saabs kunder och besökare och var alltid välbesökt. Frågor om Saab-märket, tekniken, leverans av reservdelar. Om och om igen sa Saabs livshistorier, och det fanns fanartiklar att köpa. Michael Helfer och Thomas Hofmeister besvarade frågor och hade knappast tid för en paus.

Den rymliga utomhusområdet gav plats för en generös gästfrihet av gästerna. Coburg korv, ett lokalt ölmärke och läsk, läckra crepes. Den bakre delen var på denna lördag en stor frankisk ölträdgård med en trevlig atmosfär och roligt för alla besökare.

Lång resa till Saabs återupptagning

Saab-fans och bloggläsare kom inte bara från Bamberg-miljön. För varumärket, inte på något sätt verkar för långt och det reste Saab drivrutinen från Sachsen, Thüringen, Hessen och Nordrhein-Westfalen, för att fira med Ralf Muckelbauer och hans familj. För mig var det en utmärkt möjlighet att träffa läsare, dela berättelser med Saab. Anna, vårt Saab 9000-projekt, mötte också med stort intresse, och flera gånger fanns det provlokaler, kupoldykning och bagageutställning.

Som alltid gick tiden mycket för fort. I början av eftermiddagen gick vi tillbaka till Frankfurt. Fullt upptagen, med 4-passagerare ombord, visade 9000 vad det är. En säker resebil som har sina styrkor på lång sikt. Odlad, snabb och extremt bekväm, flög 19-eran Saab över motorvägen. Den analoga adaptiva farthållaren säkerställde säkerheten även vid något högre hastigheter. Banan håller och byter assistent 🙂 ledde säkert genom de smala och många byggnadsställena på A3.

Att vid slutet av en ganska snabb rida, set med 4 människor, en förbrukning på 9.6 liter visades en gång visat den kvalitet som kan ge Trollhättan i 80er och 90er år.

Dagen i Bamberg var stor, utan tvekan! Saab-hjärtat i Övre Franconia slår starkt ut. Märket bor på den nya platsen, och förmodligen mer än någonsin. Fler intryck från Bamberg finns i vårt Facebook Grupp deponeras.

3 tankar om "Saab återupptas i Bamberg"

  • Tyvärr kunde jag inte vara där. Ändå önskar jag företaget Muckelbauer lycka till i det nya återförsäljningsföretaget.

  • Hej! Jag skulle förmodligen ha köpt något Saab om jag inte hade blivit bekant Ralf Muckelbauer och hans team. De fick inte 5-stjärnor från mobile.de för ingenting. Kompetent, vänlig och tillförlitlig. Som en Bamberger känner jag mig väl och säker med dem!

  • Imponerande byggnad! Och tillräckligt med utrymme för att sälja svenska elbilar i framtiden! Läs NEVS?

Kommentarer är stängda.