Saab återupptas i Bamberg

Förra lördagen. Solen skiner, bara perfekt väder i Upper Franconia. Ralf Muckelbauer och hans familj har bjudit in till Bamberg för invigningen av deras nya bilhandlare. Cirka klockan 10:30 anländer jag till den nya Saab - Subaru-platsen.

Saab återupptas i Bamberg

Parkeringsplatserna vid den nya återförsäljaren och i grannskapet är redan helt upptagna av denna punkt, och det händer mycket. Saab-densiteten är hög, från den klassiska 900 till 9-3 till den senaste Saab 9-5 generationen, är allt representerat. Tyvärr måste de flesta Saabs parkera ute på grund av publiken. När allt kommer omkring: en 9-5 NG, en sällsynt 9-7, några konvertibler och andra Saabs finns på platsen.

Öppningen är i full gång. Radio Bamberg är på plats och sändningar lever från återförsäljaren. I utställningsrummet, där incheckningsdisken för inbjudna gäster finns, finns en mobil sändningsstudio. Ralf Muckelbauer kommer att ge en intervju på denna dag. Och Michael Helfer, som företrädare för Orio Deutschland GmbH på plats, kommer att prata om Saab, reservdelar och Orio s roll.

Orio visar Saab närvaro i Bamberg

Mycket Saab-DNA finns i utställningsrummet. Mottagningen är original Saab, reklambannrar, Saab-logotyper, varumärket bor här. Det faktum att Saab Heritage blandar sig med nya Subarus stör inte på något sätt - tvärtom. Båda varumärkena är omtyckta, diskreta och kompletterar varandra.

På friluftsområdet visar Orio Germany Saab-flaggan. Premiere! Slutligen måste jag säga. Den nya mobila båsen var att göra sitt första utseende på 5-årsdagen på 20. Kan ha i Frankfurt. För öppningen i Bamberg var premiären fram och stativet levererades några dagar före utnämningen.

Orio-närvaron var mycket väl mottagen av Saabs kunder och besökare och var alltid välbesökt. Frågor om Saab-märket, tekniken, leverans av reservdelar. Om och om igen sa Saabs livshistorier, och det fanns fanartiklar att köpa. Michael Helfer och Thomas Hofmeister besvarade frågor och hade knappast tid för en paus.

Den rymliga utomhusområdet gav plats för en generös gästfrihet av gästerna. Coburg korv, ett lokalt ölmärke och läsk, läckra crepes. Den bakre delen var på denna lördag en stor frankisk ölträdgård med en trevlig atmosfär och roligt för alla besökare.

Lång resa till Saabs återupptagning

Saabs fans och bloggläsare kom inte bara från Bamberg-miljön. Inget sätt verkar för långt för varumärket, och Saab-förare från Sachsen, Thüringen, Hesse och Nordrhein-Westfalen reste för att fira med Ralf Muckelbauer och hans familj. För mig var det ett fantastiskt tillfälle att lära känna läsare och dela Saabs berättelser. Anna, vårt Saab 9000-projekt, mötte också stort intresse, och testplatser, huvdykning och bagageutställningar tillkännagavs flera gånger.

Som alltid gick tiden för snabbt. Tidigt på eftermiddagen åkte vi tillbaka till Frankfurt. Fullt upptagen, med 4 passagerare ombord, visade 9000 vad det är. En suverän touringbil som har sina styrkor på långa resor. Den 19-årige Saab flög över Autobahn på ett kultiverat, snabbt och extremt bekvämt sätt. Den analoga adaptiva farthållaren garanterade säkerheten även vid något högre hastigheter. Lane Keeping and Change Assistant 🙂 ledde säkert genom de smala och många byggarbetsplatser på A3.

Det faktum att i slutet av en ganska livlig resa, upptagen av 4 personer, var en förbrukning på 9.6 liter på displayen, visade återigen kvaliteten som Trollhättan kunde leverera på 80- och 90-talet.

Dagen i Bamberg var stor, utan tvekan! Saab-hjärtat i Övre Franconia slår starkt ut. Märket bor på den nya platsen, och förmodligen mer än någonsin. Fler intryck från Bamberg finns i vårt Facebook Grupp deponeras.

3 tankar om “Saab återupptas i Bamberg"

  • blank

    Tyvärr kunde jag inte vara där. Ändå önskar jag företaget Muckelbauer lycka till i det nya återförsäljningsföretaget.

  • blank

    Hallå! Jag skulle nog inte ha köpt en Saab alls om jag inte hade träffat Ralf Muckelbauer och hans team. De fick inte 5 stjärnor från mig på mobile.de för ingenting. Kompetent, vänlig och pålitlig. Som Bamberg-infödd känner jag mig trygg och sund med dem!

  • blank

    Imponerande byggnad! Och tillräckligt med utrymme för att sälja svenska elbilar i framtiden! Läs NEVS?

Kommentarer är stängda.