En loggbok för vår projektaab

Paul är allt annat än vanligt. Han är en tidig Saab 9-5 sportbil som så småningom släpptes och återfördes i bilvärlden av oss. Vi skulle vilja dokumentera hans nästa månader som en rullande ambassadör för bloggen och vår Saab entusiasm.

En snabbkamera ger analoga bilder.

Inte bara digital på bloggen, utan också ganska gammaldags analog. 99er sportvagn är en grundligt ärlig analog bil. En hållbar, svensk långsiktig stationsvagn, om den behandlas i enlighet med detta. Därför måste en loggbok komma.

De första övervägandena resulterade i en loggbok med tre volymer. Jag vet inte om vi verkligen behöver så många sidor. Men när du väl har jobbat med att designa och skriva ut är det bättre att ge lite mer.

Paulus historia dokumenteras också analogt

I kombination med en omedelbar kamera från Fuji är resultatet en spännande kombination. I framtiden kan alla möten med dålig bakgrund dokumenteras. För varje tillfälle finns det en sida med plats för ett foto och tillräckligt med utrymme för att lämna tillfället, deltagarna och signaturerna.

Under månaderna bör ett unikt dokument för vårt Saab-projekt skapas. Paul och loggböckerna är oupplösligt kopplade. Typskylten är präglad med Pauls VIN på locket. Efter att projektet och utlottningen har slutförts kommer böckerna givetvis också att ges till den nya ägaren. Från och med nu finns det en möjlighet att träffa våra 9-5 på resor och möten. Kanske kommer den ena eller den andra läsaren att sätta sitt prägel på loggböckerna. Vi är nyfiken på att se hur vår idé kommer att utvecklas.

5 tankar om “En loggbok för vår projektaab"

 • blank

  Brilliant idé och bra implementering.

  Loggboken ser bra ut naken. Och när den väl är fylld med liv ...

  Med unika bitar, analoga och inte reproducerbara. "Polaroids" i upplagan 1./1. Vem kommer att vara mer värdefull efteråt, Paul eller hans loggbok? Oavsett, för de kommer att vara oskiljaktiga. Bra!

 • blank

  Ren Saab -entusiasm! Var noga med att informera Paul om de exakta datumen för turnén (nee) i god tid, jag skulle också vilja lära känna honom "bättre" ...
  "PS": kommer den att stanna vid 150 eller är en uppgradering planerad?

  • blank

   Det återstår bara med 150 PS, även om fler skulle vara väldigt trevliga.

 • blank

  Mycket trevlig idé med den analoga loggboken! Jag skulle vilja kidnappa Paul till Köln / Bonn-Saab-Stammtisch, som varje 1. Torsdagar i månaden. Var och hur kan man ansöka?

  • blank

   Planeringsperioden för ett besök hos Pauls ”gudfar” pågår just nu. Vad vi än måste på något sätt samordna med våra professionella och privata skyldigheter. Köln / Bonn listas som en idé, låt oss se vad det blir av det.

Kommentarer är stängda.