Vårt avgång från SAAB-vännerna Thüringen

Rapportera: Wolfgang, bilder: Saab-vänner Thüringen

Vid 30.04.17 var det dags igen. För nu 8. När de Thuringian Saabfans möttes och igen var det en rundresa. Den här gången ledde turen genom Saale-Holzland-Kreis.

Vårt avgång av Saab-vännerna Thüringen

Vi var 46-personer, inklusive 8-barn och 25-fordon. En ny deltagare rekord! På utgången var främst fordon av den sista och näst sista generationen av 9-3 och den näst sista generationen 9-5, men också 9000er och 900er från den första generationen.

Speciellt om Mark von saabblog.net Alla var mycket nöjda med projektbilen "Paul". Det har blivit en bra bil. Utgångspunkten var jordbrukskooperativets halmmejeri "Wöllmisse"I Gernewitz nära Stadtroda. Med stort intresse kan du titta på den lokala Strohatelier.

Alla blev förvånad över vad halm kan göra och bygga. Här lärde vi oss också på 10. och 11. Juni, den så populära halmfestivalen äger rum. För den ena sidan var det bara en anledning att notera i kalendern.

Med drycker och med Mark och hans hustru hembakade muffins med Saabfähnchen gick dagen väl. Naturligtvis var intressanta samtal om våra Saabs en del av det.

Kort efter 11.00 klockan startade vi ". I starkt solsken började fordonets orm flytta sig. Med okarakteristisk måttlig hastighet för våra bilar, sätter vi av på vindlande vägen mot Rausdorf.

Efter bara en kvart i timmen var det första stoppet och en stor överraskning för barnen. Vi anlände till den lilla byn Untergneus till djurlivet. Trots att de inte var älg var det jättekul för barnen att mata hjorten, rådjur och getter.

Inte illa var en grupp av lokalbefolkningen som var på väg att förbereda sig för att ställa in majskulen när våra 25 vanliga fordon slog sig genom den lilla byn.

Nästa 40 Km gick igenom ett vackert landskap. Berg, dalar, små drömmande byar, kurvor över kurvor, gröna skogar och fält med blommande rapsfrön bildade en stor bakgrund för vår turné.

Om Geisenhain, Wolfersdorf och torr Born körde vi till Seitenroda. Vilken syn. På toppen av berget Leuchtenburg. Därifrån gick det brant ner till Kahla men sedan omedelbart uppåt mot Neustadt.

Målet med vår resa var Orlamünde. Anlände högt upp på berget, vi besökte tillsammans en historisk Kemenate. En guidad tur av en medlem av den lokala slottklubben gjorde oss med byggnaden från 12. Century bekant. Idag är det en bondgårdsmuseum med många enheter, anläggningar och utställningar från regionen, som presenterades på ett kärleksfullt sätt.

På festivalerna i Kemenate släcks jättespelar eller på festdagarnas födelsedag för Walpurgis Night regelbundet. Slutsättningen av vårt möte var i början av eftermiddagen, en gemensam måltid i bergsrestaurangen "rekreation".

Med god mat, naturligtvis med Thuringian dumplings, satt vi bekvämt tillsammans och bytte ut våra saabigen-upplevelser. Som en överraskning var en flaska "Schwedenpils" kärleksfullt borttagen av Thomas och hans fru med Saablogo för varje Saab-pilot.

Unikt var utsikten genom Saale-dalen. Alla var överens om att det var en bra dag. Deltagarna från Gotha till Dresden, från Schleiz till Bad Lausick ser nu fram emot hösten avgång Saabfreunde Thüringen.

7 tankar om "Vårt avgång från SAAB-vännerna Thüringen"

 • Tack till alla arrangörer för denna underbara utflykt.
  Top organiserad!
  Tack för alla dina ansträngningar.
  Jag kommer definitivt tillbaka nästa gång.

 • Jag kommer till det eftersom det fanns ett W-Lan-namn F-älg i huset. Efter avlägsnande av SAAB Cabriolet försvann föraren detta W-Lan-nätverk. EF älg och F älg, så det skulle ha passat och vi känner varandra. Därmed min nyfikenhet. Men det är inte så. Tack för svaret.

  Hälsningar till Erfurt

 • Hej Herbert, hur kommer du till det, så egentligen har jag bara en gång 983 / 84 ofrivilligt 18 månader i Berlin Schöneweide "används" ....
  EF står för Erfurt, där han arbetade i SAAB Center 23 år som mästare - kanske var du där med din SAAB!?!?

 • Hej EF älg,

  Jag brukade bo i Berlin-Tempelhof? En trevlig, yngre SAABriolet 9-3 driven? Om det är nödvändigt, vi skulle känna varandra från korridoren. Vid den tiden hade jag en silver 9-3 I, tyvärr med 4 dörrar och utan turbo. Var fortfarande bra ...

 • ... i det allra bästa företaget !! 🙂

 • Trevliga bilder för veckans början ...

  Efter en identisk 900 turbo coupe (täckbild) vände jag nacken i början av 90er på en solig svensk landsväg. Det fungerar idag. En vacker bil!

  Paul var verkligen ett bra företag.

 • Tack för ditt deltagande i den framgångsrika SAAB-AUS-flygningen.
  Fantastiska bilder ger ett intryck av en händelserik dag. Bra att även "Paul" var där! Till sist kunde han visa sig själv!

Kommentarer är stängda.