Senova Offspace. Eller det eviga livet för 9-5.

Om minnet inte är bedrägligt var det 1992 när Saab-ingenjörer började arbeta med efterträdaren till den fantastiska Saab 9000 i Trollhättan. Det är 25 år sedan! Saab 9-5 firade sin premiär 1997, och sedan dess har 20 år gått. Det verkar som om många saker har gjorts rätt i Sverige.

Senova Offspace D70 Concept. Kredit: Granstudio

9-5 upprepades tekniskt och visuellt och sprang till 2010 från banden. Sedan såldes rättigheterna och de legendariska turboladdade motorerna till BAIC, och det blev tyst under en tid att flytta från Sverige.

Med varumärket Senova lanserade den statliga bilproducenten, som även inkluderar Borgward ägaren Foton, ett kinesiskt premium varumärke. För omkring 3 år sedan kom Senova D70 på marknaden, som är under plattan en Saab 9-5 den första generationen. Senova och BAIC har arbetat nära Saab-bilden sedan dess och främjar varumärkets stora förflutna och till och med sätter Ex 9-5 på marknaden motorsport en.

Senova OffSpace Concept. Eller Saab 9-5 version 4.0.

Även om Senova inte kommer att kunna konkurrera med premiumimport från Europa är Senova-linjen mer än bara en respektabel framgång för BAIC. För att lyfta den senaste svagningsförsäljningen igen visade BAIC på Shanghai Auto Show Senova D70 OffSpace Concept. Den uppdaterade designen har inget av en Saab, men borde vara nära serien. Den plockar upp den nyfikna trenden, som är väldigt populär i Asien, för större, bredare kylare. Kanske den sista uppfödningen, innan du helt och hållet släpper bort elektriska enheter.

Nära till serien kommer 2018 på marknaden. Kredit: Granstudio

OffSpace Concept är utformat för att kombinera lyx och teknik, och den nya Senova-logotypen är integrerad i en dubbelvinge som sträcker sig rakt fram till strålkastarna. På senen av Senova-bokstaven i latinskt manus, vilket är värt den kinesiska köparen att signalera europeiskt ursprung.

Jag vet redan vad läsarna kommer att tänka på. Speciellt om du jämför originalet med det senaste designförslaget. I huvudfilmen blinkar ord som Chinadesign och så vidare förmodligen nu.

Rätt? Men det är fel.

Utformningen av Senova OffSpace Concept kommer från Turin, i tidigare tider en av de finaste adresserna för fordonsindustrin. Granstudio ritade utkastet till BAIC, som skapades om några månader från november 2016. Den nya Senova D70 är planerad att gå i produktion under våren 2018. Under den nybildade plattan är de gamla Saab turbomotorerna, som till och med packar den nuvarande Euro 6-standarden i europeiska BAIC-modeller.

Saab 9-5, eller snarare dess teknik, kommer att fortsätta. När vi firar 2022s 25-årsdag i år XNUMX kommer det förmodligen fortfarande nya bilar att rulla av linjen med deras DNA någonstans i världen. En större komplimang till designern från Trollhättan kan knappast existera.

6 tankar om "Senova Offspace. Eller det eviga livet för 9-5."

 • I 15 år minns ingen den kinesiska skytten, 9-5 även årtionden senare ... GM eller inte, 9-5 var en stor hit!

 • I själva verket tycker jag att det på något sätt tröstar att det fortfarande finns nya barn och barnbarn som fortfarande bär farfarens goda SAAB-gener. Trevligt att veta, välskriven. Tack!

 • Citat: Det kan knappast vara en större komplimang till designern från Trollhättan.
  Det är rätt!
  Imponerande pålitligheten hos SAAB-tekniken! Man kan nästan tro att BAIC har gjort en "bra affär" ...
  Jag gillar sidovy, från fronten är kylaren alltför massiv / aggressiv ...
  Tack för att du tittade över tallriken ...

 • Trevligt att läsa, viktigt för oss 9-5 entusiaster: åtminstone vissa reservdelar kommer att leva vidare med det ...

 • Redan vild, vad erbjuds så i design. Vanligtvis Kina där några år gammal någonting helt nytt sprang. Påminner om Audi genom design.

 • Euro 6 är en bensinmotor med inloppsspridningsinsprutning, ingen stor konst. AvtoVAZ hanterar även skrotet i Lada Niva. Varför inte? Tricket är egentligen bara för att få katten varm nog snabbt.

  Skulle inte bli förvånad om även en 951 packar Euro 6 - om någon skulle bry sig om att mäta dig ...

Kommentarer är stängda.