Saab återupptar Bamberg. Saab träffar Hamburg.

Nästa helg finns det två SAAB-evenemang där du alltid kan träffa trevliga människor! Ralf Muckelbauer öppnar sin nya bilhandlare i söder och 2 är i Hamburg. Hamburger Saab möte på tidtabellen bensinstation Brandshof i dagboken.

Modernt, rymligt, med gott om plats för restaureringar.

Bamberg. Saab tradition sedan 1974.

Sedan 43 år håller familjen Muckelbauer Saab-flaggan högt i regionen Bamberg. den återförsäljare är ett familjeföretag som nu körs i andra generationen. Saab har hög prioritet i familjen, även om en ny fabrik nu kompletterar erbjudandet med varumärket Subaru.

Den nya byggnaden i Gundelsheimer Strasse 69 i Bamberg erbjuder båda märken tillräckligt med utrymme för framtiden. Vid Saab är värdet av bevarande och restaurering av unga och vintagebilar alltmer i förgrunden. Det rymliga, ljusa verkstadsområdet erbjuder mycket utrymme. I den stora förvaringsområdet finns ett bra sortiment av Saab reservdelar.

Invigningen av den nya platsen börjar nästa lördag från 10.00 klockan. Ralf Muckelbauer och hans familj ser fram emot många besökare. Den lokala radioen finns på plats och Orio Tyskland, vår exklusiva leverantör av Saabs original reservdelar, kommer också att visa närvaro. En intervju med Ralf Muckelbauer kan läsas i det senaste numret av Saab Inside, som är öppet för medlemmar av Saab Service Clubs finns gratis.

Medan de sista detaljerna i öppningen kommer att utarbetas intensivt i Bamberg, kommer den sista spurt med mycket Saab Spirit också att ske i Hamburg.

2. Hamburg Saab möter stor bensinstation Brandshof

Efter den framgångsrika premiären förra året kommer den nya utgåvan att lanseras nästa helg. Platsen, den Oldie Tanke Brandshof, har kultfaktor, och Hamburg är i alla fall ett högborg för det lilla svenska varumärket.

Välkommen är alla Saab fans! Klassiska Saabs inklusive 9000 har fri tillgång till bensinstationen. För yngre fordon av märket från Trollhättan finns riklig parkering i omedelbar närhet. Förra året var det alltid tillräckligt med utrymme med beräknade 100-fordon som spred sig under hela dagen.

För några dagar sedan kom Nicolina Hubert, som körde Carrera Panamericana med sin Saab 96 2006, med Johan. Deras sportiga tvåtakts Saab var föremål för en speciell utställning av Saab Bil Museum under festivalen 2015. Nicolina och Johan bor på en herrgård i Lilla Edet, nära Trollhättan, och driver bland annat en rallytjänst för historiska Saabs. Visst var det ett souvenirfoto med reklam för mötet nästa helg!

2. Hamburger Saab Treffen börjar på lördag vid 11: 00 klockan och överlappningen av datum förde mig något i trubbel. Jag hade bestämt Hamburg och ville gå norrut med det kända som Anna-projektet 9000. 2016 hade det Saab helg Mark och jag hade mycket roligt, men då kom Bamberg på kalendern med kort varsel.

Och eftersom återförsäljningsöppningar är singulära händelser och extremt sällsynta i Saab-scenen, leder turen söderut, inte norrut. Hamburg måste vänta tills 3. Edition. Ser du då 2018.

10 tankar om "Saab återupptar Bamberg. Saab träffar Hamburg."

 • Tyvärr kan jag inte komma till Bamberg av familjeskäl. Verkligen synd. Men alla som går ut mycket roligt.

 • Det är en ära att vi kommer att vara där med vår 9-3 II Cab på vår "vänliga" på lördag!

 • Bästa önskningar och lycka till för framtiden! Bästa hälsningar till familjen Muckelbauer och deras lag från Spanien!

 • Grattis till det nya företaget där Saab Tradition lever vidare. Jag önskar dig fortsatt framgång!

 • Hello. Kommer att skilja mig från min bil, diesel 9-3 Coupe, endast garage, ergo top. Motorens kontrollampa tänds alltid. Fel var läst, öka tryckregulatorn eller så, 2mal bytts men f
  Fel kommer igen. Min verkstad säger kör, 5000km driven med ljus. Irriterad ... har en idé? .. eller vill någon ha det ... .. Bronco33@gmx.de tack

 • En beundransvärd handling! Och Subaru är också ett sympatiskt litet varumärke med lite olika prioriteringar som passar.

 • Fantastiskt att Saab är en fantastisk ny byggnad även om den är tillägnad Subaru. Jag kör min sommar nu
  93 9000 Aero och på vintern en 95 3,0 tv6. Min fru är en konvertibel 9 3 ... När jag hör mycket stress
  upptagen med nya fordon från andra tillverkare mina bekanta, jag kan bara gå till 30 år Saab
  luta dig nöjd.

 • Grattis till detta företagande steg in i framtiden för SAAB-fans "i söder" 😉 i Republiken!
  Lycka till med SAAB (och Subaru)!
  Bra nyheter på bloggen!

 • En stor ny byggnad, värd för varumärket SAAB, vad har satt Muckelbauer där. En liten Subaru finns också, men det är okej

 • En fin nybyggnad för ett "Saab-återförsäljare" (ja, också en liten Subaru) - och i den nuvarande "Saab" -situationen?
  Mycket trevligt - grattis !!! Lycka till! 🙂

  Och synd, Fr. Jag kommer två gånger genom Hamburg. Lördag inte längre ... 🙁
  Annars har jag kanske varit intresserad av att köra bil.

Kommentarer är stängda.