Saab återupptar Bamberg. Saab träffar Hamburg.

Det finns två SAAB-evenemang nästa helg, där du alltid kan träffa trevliga människor! I söder öppnar Ralf Muckelbauer sin nya bilhandlare, och i Hamburg står det andra Hamburg Saab-mötet på den gammaldags bensinstationen Brandshof på kalendern.

Modernt, rymligt, med gott om plats för restaureringar.

Bamberg. Saab tradition sedan 1974.

Sedan 43 år håller familjen Muckelbauer Saab-flaggan högt i regionen Bamberg. den återförsäljare är ett familjeföretag som nu körs i andra generationen. Saab har hög prioritet i familjen, även om en ny fabrik nu kompletterar erbjudandet med varumärket Subaru.

Den nya byggnaden vid Gundelsheimer Strasse 69 i Bamberg erbjuder båda platserna tillräckligt med utrymme för framtiden. Hos Saab är värdelagring och restaurering av unga och oldtimers alltmer i förgrunden. Det rymliga, ljusa verkstadsområdet erbjuder gott om plats för detta; Det stora utbudet av Saab-reservdelar finns i det stora lagerområdet.

Invigningen av den nya platsen börjar nästa lördag klockan 10.00. Ralf Muckelbauer och hans familj ser fram emot många besökare. Lokalradion finns på plats och  Orio Tyskland, vår exklusiva leverantör av Saabs original reservdelar, kommer också att visa närvaro. En intervju med Ralf Muckelbauer kan läsas i det senaste numret av Saab Inside, som är öppet för medlemmar av Saab Service Clubs finns gratis.

Medan de sista detaljerna i öppningen kommer att utarbetas intensivt i Bamberg, kommer den sista spurt med mycket Saab Spirit också att ske i Hamburg.

2. Hamburg Saab möter stor bensinstation Brandshof

Efter den framgångsrika premiären förra året kommer den nya utgåvan att lanseras nästa helg. Platsen, den Oldie Tanke Brandshof, har en kultfaktor, och Hamburg är ändå ett fäste för det lilla svenska varumärket.

Alla Saabs fans är välkomna! Klassiska Saabs inklusive 9000 har fri tillgång till bensinstationens plats. Det finns tillräckligt med parkeringsplats i omedelbar närhet för yngre fordon från varumärket Trollhättan. Förra året var det alltid tillräckligt med utrymme med uppskattningsvis 100 fordon spridda över dagen.

För några dagar sedan kom Nicolina Hubert, som körde Carrera Panamericana med sin Saab 96 2006, med Johan. Deras sportiga tvåtakts Saab var föremål för en speciell utställning av Saab Bil Museum under festivalen 2015. Nicolina och Johan bor på en herrgård i Lilla Edet, nära Trollhättan, och driver bland annat en rallytjänst för historiska Saabs. Visst var det ett souvenirfoto med reklam för mötet nästa helg!

2. Hamburger Saab Treffen börjar på lördag vid 11: 00 klockan och överlappningen av datum förde mig något i trubbel. Jag hade bestämt Hamburg och ville gå norrut med det kända som Anna-projektet 9000. 2016 hade det Saab helg Mark och jag hade mycket roligt, men då kom Bamberg på kalendern med kort varsel.

Och eftersom återförsäljningsöppningar är singulära händelser och extremt sällsynta i Saab-scenen, leder turen söderut, inte norrut. Hamburg måste vänta tills 3. Edition. Ser du då 2018.

10 tankar om “Saab återupptar Bamberg. Saab träffar Hamburg."

 • Tyvärr kan jag inte komma till Bamberg av familjeskäl. Verkligen synd. Men alla som går ut mycket roligt.

 • Det är en hedersfråga att vi är med vår 9-3 II Hytt med vår “vän” på lördag!

 • Bästa önskningar och lycka till för framtiden! Bästa hälsningar till familjen Muckelbauer och deras lag från Spanien!

 • Grattis till det nya företaget där Saab Tradition lever vidare. Jag önskar dig fortsatt framgång!

 • Hello. Kommer att skilja mig från min bil, diesel 9-3 Coupe, endast garage, ergo top. Motorens kontrollampa tänds alltid. Fel var läst, öka tryckregulatorn eller så, 2mal bytts men f
  Fel uppstår igen. Min verkstad säger fahr, körd 5000 km med ljus. Irriterande .... har en idé? ... eller vill någon ha den ... Bronco33@gmx.de tack

 • En beundransvärd handling! Och Subaru är också ett sympatiskt litet varumärke med lite olika prioriteringar som passar.

 • Klassificera Saab gånger en bra ny byggnad om även med Subaru är dedikerad. Jag kör mig över sommaren nu
  93 9000 Aero och på vintern en 95 3,0 tv6. Min fru en 9 3 cabriolet ... .. När jag hör vilken stress
  upptagen med nya fordon från andra tillverkare mina bekanta, jag kan bara gå till 30 år Saab
  luta dig tillbaka nöjd.

 • Grattis till detta entreprenörssteg in i framtiden för SAAB-fansen "i södra" 😉 i republiken!
  Lycka till med SAAB (och Subaru)!
  Bra nyheter på bloggen!

 • En stor ny byggnad, värd för varumärket SAAB, vad har satt Muckelbauer där. En liten Subaru finns också, men det är okej

 • En fin ny byggnad för en ”Saab-återförsäljare” (ja, också en liten Subaru) - och det i den nuvarande ”Saab” -situationen?
  Mycket trevligt - grattis !!! Lycka till! 🙂

  Och vad synd, fru. Jag kommer genom Hamburg två gånger. Tyvärr inte längre på lördag ... 🙁
  Annars har jag kanske varit intresserad av att köra bil.

Kommentarer är stängda.