Ny dag, nytt bilmärke. NEVS & ICONIQ.

I går utgav NEVS ett pressmeddelande, som hade det vid andra ögonkastet. Så mycket så att vissa förklaringar om möjliga bakgrunder är lämpliga. Vad handlar det om? NEVS och ICONIQ är två nya, okända bilmärken.

NEVS Trollhattan

Och hade NEVS inte av misstag köpt den tidigare Saab-fabriken före 5-åren och började återuppliva Saab-märket, företaget skulle inte intressera oss. Det med Saab och den planerade comebacken är nu över, men det skapade runt 1.000-jobb i Trollhättan och en ny fabrik i Kina. Dessutom lovar man att odla Saab-arvet.

I går kom kommunikationen om samarbete mellan NEVS och ICONIQ, som finns på NEVS,. Det förklarar delvis den nuvarande situationen i Trollhättan, kanske även personalen ändras och står för NEVS framtida riktning.

Några anteckningar och bakgrundsinformation från min sida.

"Båda företagen vill samarbeta om utveckling av gemensam teknik för sina framtida fordon för att dra nytta av svensk expertis för att maximera industriella synergier."

ICONIQ presenterade de sju i Shanghai för några dagar sedan. Han är den första produkten av varumärket och bör gå 2018 i serie. Det byggs på NEVS-fabriken i Tianjin. Båda företagen vill utveckla och producera elbilar tillsammans i framtiden. NEVS och ICONIQ kommer att använda gemensamma plattformar för detta. Bakom det kan vara mer än bara ett nära ömsesidigt beroende, företagen har överlappningar i ägarstrukturen. THT är en partner i både NEVS och ICONIQ. Det skulle vara möjligt för två företag att bli en på kort sikt. Det skulle inte vara ovanligt och det kinesiska sättet att skapa fakta.

"NEVS vill utveckla ett E-segment EV-pendeltåg, med produktionsstart 2020."

E-segmentet står för fordon med en längd på 5 meter uppåt. Enligt NEVS-informationen ligger en lyxig, allelektrisk SUV med upp till 7-stolar. Den kommer att byggas från 2020 i både Trollhättan och Tianjiin.

Elbilen i E-segmentet kan placeras på samma sätt som Tesla X-modellen och kommer att bli den första globalt tillgängliga produkten av varumärket NEVS.

9-3 sedan EV i Kina, "följt av andra 9-3-modeller före lanseringen av NEVS EV Commuter i 2020."

Kanske mer intressant från en bloggsynpunkt är den lovade produktionen av andra modeller baserade på Saab 9-3. Hittills har limousinen alltid pratats, andra varianter var inte öppna för diskussion. Det är emellertid också ett faktum att NEVS redan planerat en ny utgåva av 2015-9 sportdräkten med modellår 3. Detta hände inte, och jag var inte säker på om NEVS har rätten till fordonet.

Under tiden har vi lärt oss att bortsett från några delar som är under GM-ägande, skulle stationvagnen även kunna omfördelas av NEVS. Även med sedan, GM-patent tvingade NEVS att omforma delar, kom modellåret 2014 "GM-fri" på marknaden.

Vad som kommer att förbli hos NEVS från Saab arvingen är den fråga som verkligen stör oss. I Sverige finns rörelse, vissa saker verkar vara möjliga. I varje riktning. Innan vi gör en dom bör vi träna några veckor av tålamod. Det första offentliga utseendet på NEVS kommer att vara CES Asia i juni.

Det finns, enligt vår information, mycket mer att se än bara några få appar.

9 tankar om "Ny dag, nytt bilmärke. NEVS & ICONIQ."

 • ICONIQ Seven = VW-buss med Land Rover Velar-obligationer.
  Så bil går inte NEVS: /

 • Ja, otroligt den här rutan. Det värsta är de strålkastare som är för höga. Hur kan en sådan vara tillåtet? Bländar någon normal bil utan ända, oavsett om den är fram och bak. Men passar "nu jag kommer jag-företag".
  Det är liknande i de flesta SUV.
  Lastbilar har vanligtvis sänkt strålkastare, men de har säkert strängare regler, som med dieselutsläpp.

 • Iconoclasts! ! !

  ICONIQ Seven Jag var tvungen att snabbt klicka bort igen för att inte irritera mig onödigt ...

  Jag ser fram emot en helg med min SAAB.

 • Jag skulle inte se det som en olycksbil - mer som en "försämrad" VW-buss. Under alla omständigheter har designen gått helt fel.

  Det skulle vara intressant att ta reda på om en briljant designer finns ombord i Trollhättan - en ytterst viktig fråga för den planerade fortsättningen av SAAB-linjen (förhoppningsvis inte bara när det gäller design).

 • Det är nyheter! Tack för informationen! Eftersom du kanske är nyfiken vad NEVS kommer att visa på CES.
  När det gäller 9-3EV kan en konvertibel vara ett utmärkt tillskott till stationsvagnen. En full-elektrisk konvertibel i denna klass, det är inte känt till min vetskap. En sådan modell skulle ge en ytterligare länk till SAAB-arvet och en unik försäljningsplats på marknaden för elektriska och elektroniska produkter. På grund av luftföroreningar i Kinas megastäder skulle modellen vara mer för de europeiska och amerikanska marknaderna.

  Förhoppningsvis kommer NEVS inte att ta ett exempel på utformningen av den nya partnern ICONIQ. De sju är en av de värsta designkatastrofer jag någonsin har sett. Vilken sjuk hjärna tänker så? Bilen ser ut som en olycksbil innan den första leveransen.

 • Tyvärr var det inget vi kunde / skulle kommunicera med. Vi är lika exalterade.

 • Tack för nyheterna från Trollcity. Utan denna blogg skulle jag säga "ingen aning vad z. Zt hände i Trollhättan ".
  Det kommer att fortsätta att vara spännande och intressant ... hur kommer vi se hur "arvet av SAAB" fortsätter att behandlas ...
  Den tidlösa, kanske coola elegansen i VILLAGE inspirerar mig mer och mer!
  Vi får se vad som händer i Kina ...

 • oooo 2020 denna si att sakta, jag hoppas nya modellen kommer 2019, Volvo och andra märken lansera fullt elbilar snart

 • Jag är nyfiken på vad som gör NEVS ur 9-3. Finns det några detaljer?

Kommentarer är stängda.