Saab på Techno Classica 2017. Gleaning.

Förutom digitalisering och elektrifiering upptar en annan trend bilindustrin: kärleken till gammal plåt och allt som är analogt. Och om gårdagens artikel definitivt var för digital för dig, får du dina analoga kostnader idag.

Mycket snygg Saab 99 CC. Foto: Jens

Medan de stora mässorna, som IAA, kämpar med minskande acceptans och framträdande avbokningar från utställare, stiger den klassiska sektorn fortfarande.

Volvo premiär på Essen Motor Show

Tillverkare har länge använt mässor som Techno Classica för att bygga en bro mellan det klassiska och det moderna. Ur vårt skandinaviska perspektiv är Volvo ett bra exempel på detta. I flera år har Göteborg inte bara presenterat klassiker i Essen utan också nya utgåvor. I år, på märkets 90-årsdag, var fokus på premiären av nya XC60.

En ny release, vilket är viktigt för varumärket, eftersom den gamla XC60 var den mest sålda modellen av tillverkaren. Volvo är 90 år gammal, Saab 70. Det finns inga nya bilar från Saab, men det behöver inte vara fallet för hela tiden. Eftersom märket är extremt livligt och attraktivt för älskare.

Med en mycket vacker, tidig Saab 99 CC i modern färg Manilagelb presenterade 1. Tyska Saab Club sin säkerhet. Säkerhetsfärger som den iögonfallande gula höll helt enkelt i 70er år. De som var unga på den tiden kan säkert komma ihåg det.

Genom saneringsåtgärder var Saab-båsen den här gången i hallen 13 att hitta. Besökare från östra ingången gjorde sig genom denna hall, vilket ledde till ytterligare intresserade parter på stolen. Medlemmarna av 1. Tyska Saab-klubbar, som var närvaro på fritiden, var nöjda.

Saab 96 Sport för 37.500,00 €

En mycket trevlig, mycket sällsynt Saab 96 Sport var att hitta bland andra klassiker på Svensk Motorkraft monter. Priset på 37.500,00 XNUMX € verkade lite modigt vid första anblicken. Men några timmar efter det första fotot markerades Saab som sålt, och intäkterna kommer troligen att ha varit i denna region. En annan Saab, även med svensk registrering, hittades på utomhusområdet. Importen fortsätter att öka och Tyskland verkar bli vad det aldrig var under aktiva Saab-tider.

Ett Saab-fäste utanför Sverige.

8 tankar om “Saab på Techno Classica 2017. Gleaning."

 • blank

  Speciellt en av de få möjligheterna som en CC-förare att starta jämförelsen mellan Bj.74 och 77, redan fantastiskt vad som hänt i motorrummet. Till exempel bromsvätskebehållaren som fortfarande var gjord av plåt, tändspole från djupet tog upp och lade säkringslåset på andra sidan. En riktigt bra bil och grattis till ägaren

 • blank

  Vacker, den orange 99-talet ....

 • Ja, jag var där också. Hade jag velat ha fler Saabs på ytan.

 • Det är trevligt att se bilderna från de gamla svenskarna, men jag misstänker starkt att det fortfarande är lite tidigt för en granskning av årets bilmässa, eftersom detta bara kommer att äga rum i december (02. - 10.12.2017). Evenemanget där Saab Club presenterade sig var mer troligt Techno Classica.

  • blank

   Tja, titta. Om 2.000-läsare tills det äntligen märktes. Tack!

   En speciell sändning Saabblog.net Aukleber går till Frank. Vänligen adress till bloggen.

   • Hej Tom, e-postadressen med min adress är ute. Tack på förhand, att korrekturläsning kommer att belönas så bra.

 • blank

  99 är fantastisk. Lyckligtvis har denna Envall-linje bevarats till 9-3I-kupén.

 • blank

  96 Sport väcker också känslor!

  Jag ser långt och brett ingen ny bil på marknaden, som skulle ha för pengarna och skulle väcka känslor med mig.
  99 CC och PV 145 och 444 utlöser också fler önskningar hos mig än nästan någonting nytt på marknaden ...

  Precis som om nuvarande bilar hade förlorat sig i rymdtidstrukturen, passar de inte längre eller passar inte in i tiden. Vissa är törstiga eller kväveoxidflammande anakronism och de andra saknar infrastrukturen.

  De äldre svenskar däremot passar in i sin tid som en knytnäve. Allt verkar sammanhängande och konsekvent. Helt enkelt vackert!

Kommentarer är stängda.