Saab på Techno Classica 2017. Gleaning.

Förutom digitalisering och elektrifiering, påverkar en annan trend bilindustrin: kärleken till gammal metall och allt som är analogt. Och vem gårdagens artikel var bestämt för digital, kommer idag till sina analoga kostnader.

Mycket snygg Saab 99 CC. Foto: Jens

Medan de stora mässorna, som IAA, kämpar med minskande acceptans och framträdande avbokningar från utställare, stiger den klassiska sektorn fortfarande.

Volvo premiär på Essen Motor Show

Tillverkare har länge använt mässor som Techno Classica för att bygga en bro mellan klassikerna och modern ålder. Från vårt skandinaviska perspektiv är Volvo ett bra exempel. I flera år har Göteborg i Essen presenterat inte bara klassiker, men också nya utgåvor. I år är 90. Födelsedag av varumärket var premiären för den nya XC60 i mitten.

En ny release, vilket är viktigt för varumärket, eftersom den gamla XC60 var den mest sålda modellen av tillverkaren. Volvo är 90 år gammal, Saab 70. Det finns inga nya bilar från Saab, men det behöver inte vara fallet för hela tiden. Eftersom märket är extremt livligt och attraktivt för älskare.

Med en mycket vacker, tidig Saab 99 CC i modern färg Manilagelb presenterade 1. Tyska Saab Club sin säkerhet. Säkerhetsfärger som den iögonfallande gula höll helt enkelt i 70er år. De som var unga på den tiden kan säkert komma ihåg det.

Genom saneringsåtgärder var Saab-båsen den här gången i hallen 13 att hitta. Besökare från östra ingången gjorde sig genom denna hall, vilket ledde till ytterligare intresserade parter på stolen. Medlemmarna av 1. Tyska Saab-klubbar, som var närvaro på fritiden, var nöjda.

Saab 96 Sport för 37.500,00 €

En mycket trevlig, mycket sällsynt Saab 96 Sport var bland andra klassiker på Svensk Motorstyrka. Priset på 37.500,00 € verkade lite modigt vid första anblicken. Men några timmar efter det första fotot, var Saab märkt som såld och intäkterna kommer troligtvis att vara i denna region. På utomhusområdet var en annan Saab, även med svenskt godkännande, att hitta. Importen fortsätter att öka, och Tyskland tycks bli det man aldrig var på aktiva Saab-tider.

Ett Saab-fäste utanför Sverige.

8 tankar om "Saab på Techno Classica 2017. Gleaning."

 • Speciellt en av de få möjligheterna som en CC-förare att starta jämförelsen mellan Bj.74 och 77, redan fantastiskt vad som hänt i motorrummet. Till exempel bromsvätskebehållaren som fortfarande var gjord av plåt, tändspole från djupet tog upp och lade säkringslåset på andra sidan. En riktigt bra bil och grattis till ägaren

 • Vacker, den orange 99iger ....

 • Hej Tom, e-postadressen med min adress är ute. Tack på förhand, att korrekturläsning kommer att belönas så bra.

 • Ja, jag var där också. Hade jag velat ha fler Saabs på ytan.

 • Tja, titta. Om 2.000-läsare tills det äntligen märktes. Tack!

  En speciell sändning Saabblog.net Aukleber går till Frank. Vänligen adress till bloggen.

 • Det är trevligt att se bilder av gamla svensk, men jag misstänker ändå stark att det är lite tidigt för en retrospektiv på årets bilsalongen ännu, eftersom de först i december (02 -. 10.12.2017) kommer att äga rum. Händelsen, som Saab Club har presenterat, var snarare Techno Classica.

 • 99 är fantastisk. Lyckligtvis har denna Envall-linje bevarats till 9-3I-kupén.

 • 96 Sport väcker också känslor!

  Jag ser långt och brett ingen ny bil på marknaden, som skulle ha för pengarna och skulle väcka känslor med mig.
  Dessutom önskar 99 CC och PV 145 och 444-utlösaren mer än någonting nytt på marknaden ...

  Precis som om nuvarande bilar hade förlorat sig i rymdtidstrukturen, passar de inte längre eller passar inte in i tiden. Vissa är törstiga eller kväveoxidflammande anakronism och de andra saknar infrastrukturen.

  De äldre svenskar däremot passar in i sin tid som en knytnäve. Allt verkar sammanhängande och konsekvent. Helt enkelt vackert!

Kommentarer är stängda.