Shanghai Auto Show. Lynk & Co 03 koncept.

Varumärket Lynk & Co, som leds av den tidigare Saab-utvecklingschefen Mats Fägerhag, rapporterar att dess första fordon är klart för produktion. Och toppade omedelbart upp det och visade Lynk & Co 03-konceptet på dagens Shanghai Auto Show.

En limousine baserad på CMA-plattformen med designfunktioner från 01. Foto: Lynk & Co

En kompakt salong som utvecklats i Göteborg baserat på den modulära CMA-plattformen som också används av Volvo och Geely. Söndagen innan hade 800-inbjudna gäster en exklusiv lanseringshändelse i Kina. Alain Visser, Lynks senior vice president och tidigare med Saab Germany presenterade varumärket.

Livstidsgaranti och obegränsad datavolym

Funktionen för bildelningsappen visades för gästerna, med vilka en Lynk 01 kan muteras till en delad ekonomiprodukt på begäran. Visser avslöjade också ytterligare detaljer om varumärkesstrategin. En obegränsad datavolym och en livslång garanti för varje fordon bör övertyga målgruppen för digitala infödingar. Lynk & Co kommer att börja sälja i Kina i år. Varumärket, som bara är 5 månader gammalt, förlitar sig på de senaste trenderna.

Kinesiska som SUV, de älskar Internetbilar, de föredrar stora skärmar i inredningen och obegränsad anslutning. Detta gör världens största bilmarknad mycket mer digital än resten av världen.

Lynk & Co 03-konceptet, liksom Lynk 01, ritades av den tidigare Volvo-designchefen Peter Horbury. Designen är europeisk, interiören leker med aktuella Volvo-designelement och känns omedelbart igen som en medlem i varumärkesfamiljen. Studien anses vara nära serien.

En schablonmodell för framtida rörlighet

På Shanghai Auto Show kommer Alain Visser att presentera detaljer om varumärkets schablonmodell utöver Lynk & Co 03. Lynk & Co förlitar sig på digitala infödingar som inte längre köper en produkt men vill använda den till ett fast pris. Allt ska vara så enkelt som möjligt, transparent, utan extra avgifter eller dolda alternativ. En radikal all-inclusive affärsmodell som verkar mycket aggressiv. Frågan kvarstår, vilka av dessa kommer att hitta vägen till Europa.

Intressant är att Mats Fägerhags varumärke styr exakt den kurs som Trollhättan planerar. Helt digitalt, permanent anslutet till molnet och baserat på schablonpriser. Med den enda skillnaden att Lynk & Co kommer in på den kinesiska marknaden 2017 och kommer att vara närvarande i Europa 2019.

Var är Lynk & Co 02?

Lynk & Co kommer att presentera en hel familj av fordon baserat på CMA-plattformen. De utvecklades i Göteborgs Lindholmen, designen är europeisk och kommer från tidigare Volvo Studios i Barcelona. Produktionen sker exklusivt i Kina, och 01 kommer från samma linje som nya Volvo XC40 och andra Geely-modeller. Det nämns inte om en möjlig produktion i Europa.

Att 01 följer numret 03 och inte fordonet med 02, kan ha följande orsaker: Kompakta sedaner har en viss popularitet i Kina, i motsats till fordon med backstreets. Ett spännande hatchbackkoncept visades kort på presentationen 2016, men bilderna togs omedelbart från nätverket. Det kan vara det saknade nummeret 02, och därmed en intressant variant för Europa.

NEVS börjar vid CES Asia

Medan Göteborg stenar Shanghai är det tyst i Trollhättan. Det kan förändras snart. NEVS planerar det första mässans utseende. Som leverantör av mobilitetslösningar undviker man traditionella bilprogram och bygger på de digitala infödingarna. Den första stora showen med NEVS-deltagande kommer att vara 7. till 9. Juni i Shanghai kommer att vara CES Asia. Detaljer väntar fortfarande, kanske blir det spännande.

16 tankar om “Shanghai Auto Show. Lynk & Co 03 koncept."

 • blank

  Ser det inte ut som om Bora II återföds? Jag tycker inte om det.

 • blank

  En smartphone på hjul, exteriör design en blandning över varumärkena i VW Group, inredningen inte precis gnistrande och hela "Made in PRC", jag känner mig sjuk. Jag håller med Bruce Willis citat

 • blank

  Främre Porsche och baksätet - bara hemskt. Interiören är lite för enkel och enkel, även för skandinaviska standarder.

  Jag vill inte ha den här bilen till ett bra specialpris!

 • blank

  I den mogna åldern av 32 måste jag förmodligen rita Bruce Willis-citatet.

  Eventuellt, den här delen. Den enda fördelen att du sitter i en är förmodligen att du inte behöver se det från utsidan.

  • blank

   och brist på användbar fönstret ses inte i den. Det skulle vara för pinsamt.

 • blank

  Framsidan av Scirocco och baksidan av A4. Ventilationsmunstyckena är en kopia från C-Cactus, förmodligen samma leverantör, sidan "fin" är också känd från DS3. Otroligt resursstark ...

 • blank

  Ledsen för det grova valet av ord ...

 • blank

  För mig fungerar inte designen, särskilt fordonets framsida alls. Bruce Willis skulle nog säga om konceptet: Jag är för gammal för den här skiten it Kanske jag är ...

  • blank

   Designen är framför allt fashionabel. Det citerar inte bara Porsche utan även SUV från en koreansk tillverkare. Det är nog en fråga om ålder och smak som man finner det.

 • blank

  Grymt, inifrån och ut!
  Om det är framtiden, hoppas jag att mina gamla svenskar och finnarna kommer att hålla länge.
  Jag ser inget SAAB-DNA där. Kineserna kommer att gilla detta ...

 • blank

  Förlägen om NEVS presenteras fortfarande inte med någonting.

 • blank

  Lync 03 är väldigt trevligt att titta på. Med en liten fantasi kan man se från den balanserade SAAB-designen. Men varför måste fronten se ut som Porsche? Det passar inte! Lite mer oberoende skulle ha varit trevligt.

  När NEVS träffar CES Asia i juni, kan de inte bara visa dig en 9-3EV och några appspel? NEVS måste ha något stort i fickan.

  • blank

   Kanske finns det en förhandsvisning av vad som kommer. Appar är tänkbara, men det finns ingen prognos från min sida.

 • blank

  Är det säkert en 9000der med 4-hjulnavmotorer eller den nuvarande 9-3! Är fortfarande dyst från designen sedan.

 • blank

  En tilltalande och spännande design. Som du kan se igen hur långt SAAB DNA kommer. Synd att Fägerhag inte fick utvecklas vidare för SAAB, eller kunde snarare. Det fanns redan mycket potential.

  Låt oss se hur NEVS ser ut. Ser vi en studie?

  • blank

   Vi vet inte vad NEVS planerar för CES. Lynk firade en märkesfest på CES i Spanien. Svårt att föreställa sig att NEVS kommer att visa 9-3 EV. Det kommer knappast att betraktas som en internetbil.

Kommentarer är stängda.