Shanghai Auto Show. Lynk & Co 03 Concept.

Leds av den tidigare Saab-utvecklingschefen Mats Fägerhag, meddelar Lynk & Co varumärket sitt första fordon färdigt för produktion. Och omedelbart relenting och visar Lynk & Co 03 Concept vid dagens Shanghai Auto Show.

En salong baserad på CMA-plattformen med designfunktionerna i 01. Foto: Lynk & Co

En kompakt salong som utvecklats i Göteborg baserat på den modulära CMA-plattformen som också används av Volvo och Geely. Söndagen innan hade 800-inbjudna gäster en exklusiv lanseringshändelse i Kina. Alain Visser, Lynks senior vice president och tidigare med Saab Germany presenterade varumärket.

Livstidsgaranti och obegränsad datavolym

Gästerna visades funktionen för Car-Sharing App, med vilken en Lynk 01 muterades på begäran till Shared-Economy-produkten. Dessutom avslöjade Visser ytterligare detaljer om varumärkesstrategin. En obegränsad mängd data och en livstidsgaranti på varje fordon för att övertyga målgruppen för digitala infödda. Lynk & Co börjar distribuera detta år i Kina. Märket, som bara är 5 månader gammalt, fokuserar på aktuella trender.

Kinesiska som SUV, de älskar Internetbilar, de föredrar stora skärmar i inredningen och obegränsad anslutning. Detta gör världens största bilmarknad mycket mer digital än resten av världen.

Lynk 03-konceptet, som Lynk & Co 01 konceptet, utformades av den tidigare Volvo-designchefen Peter Horbury. Designen är europeisk, den spelar i inredningen med nuvarande Volvo designelement och är genast igenkännlig som medlem av varumärkesfamiljen. Studien anses vara nära serien.

En schablonmodell för framtida rörlighet

Vid Shanghai Auto Show presenterar Alain Visser detaljer om varumärkets plana modell utöver Lynk & Co 03. Lynk & Co är beroende av digitala infödingar som inte längre vill köpa en produkt, men vill använda den via flatrate. Allt ska vara så enkelt som möjligt, transparent, utan tillägg eller dolda alternativ. En radikal allomfattande affärsmodell som verkar mycket aggressiv. Frågan kvarstår, vad kommer sin väg till Europa.

Spännande varumärket Mats Fägerhag kontrollerar exakt kursen, vilket också är på planen i Trollhättan. Helt digital, permanent ansluten till molnet och inställd på fasta priser. Med den skillnaden att Lynk & Co redan kommer in i 2017 på den kinesiska marknaden och 2019 vill vara närvarande i Europa.

Var är Lynk & Co 02?

Lynk & Co presenterar en hel familj fordon baserat på CMA-plattformen. De utvecklades i Göteborgs Lindholmen, designen är europeisk och kommer från de tidigare Volvo Studios i Barcelona. Produceras exklusivt i Kina, och 01 körs på samma band som den nya Volvo XC40 och andra Geely-modeller. Man är tyst om en möjlig produktion i Europa.

Att 01 följer numret 03 och inte fordonet med 02, kan ha följande orsaker: Kompakta sedaner har en viss popularitet i Kina, i motsats till fordon med backstreets. Ett spännande hatchbackkoncept visades kort på presentationen 2016, men bilderna togs omedelbart från nätverket. Det kan vara det saknade nummeret 02, och därmed en intressant variant för Europa.

NEVS börjar vid CES Asia

Medan Göteborg stenar Shanghai är det tyst i Trollhättan. Det kan förändras snart. NEVS planerar det första mässans utseende. Som leverantör av mobilitetslösningar undviker man traditionella bilprogram och bygger på de digitala infödingarna. Den första stora showen med NEVS-deltagande kommer att vara 7. till 9. Juni i Shanghai kommer att vara CES Asia. Detaljer väntar fortfarande, kanske blir det spännande.

16 tankar om "Shanghai Auto Show. Lynk & Co 03 Concept."

 • Ser det inte ut som om Bora II återföds? Jag tycker inte om det.

 • En smartphone på hjul, exteriör design en blandning över VW-gruppens märken, inredning inte bara prickning och hela "Made in PRC", jag kommer att bli dålig. Jag håller med Bruce Willis citat

 • Front Porsche och baksätet - bara hemskt. Det inre livet är lite för enkelt och enkelt även för skandinaviska standarder.

  Jag vill inte ha den här bilen till ett bra specialpris!

 • och brist på användbar fönstret ses inte i den. Det skulle vara för pinsamt.

 • Designen är framför allt fashionabel. Det citerar inte bara Porsche utan även SUV från en koreansk tillverkare. Det är nog en fråga om ålder och smak som man finner det.

 • Kanske finns det en förhandsvisning av vad som kommer. Appar är tänkbara, men det finns ingen prognos från min sida.

 • I den mogna åldern av 32 måste jag förmodligen rita Bruce Willis-citatet.

  Eventuellt, den här delen. Den enda fördelen att du sitter i en är förmodligen att du inte behöver se det från utsidan.

 • Framsidan av Scirocco och baksidan av A4. Luftventilerna är en kopia av C-Cactus, förmodligen samma leverantör, den laterala "finen" är redan känd från DS3. Otroligt uppfinningsrik ...

 • Tyvärr för det grova valet av ord ....

 • Designen fungerar inte för mig speciellt framsidan av fordonet. Bruce Willis skulle troligen säga till konceptet: Jag är för gammal för den här skiten

 • Grymt, inifrån och ut!
  Om det är framtiden, hoppas jag att mina gamla svenskar och finnarna kommer att hålla länge.
  Jag ser inte SAAB DNA där. Kineserna kommer att tycka om det ...

 • Förlägen om NEVS presenteras fortfarande inte med någonting.

 • Lync 03 är väldigt trevligt att titta på. Med en liten fantasi kan man se från den balanserade SAAB-designen. Men varför måste fronten se ut som Porsche? Det passar inte! Lite mer oberoende skulle ha varit trevligt.

  När NEVS träffar CES Asia i juni, kan de inte bara visa dig en 9-3EV och några appspel? NEVS måste ha något stort i fickan.

 • Vi vet inte vad NEVS planerar för CES. Lynk firade en märkesfest på CES i Spanien. Svårt att föreställa sig att NEVS kommer att visa 9-3 EV. Det kommer knappast att betraktas som en internetbil.

 • Är det säkert en 9000der med 4-hjulnavmotorer eller den nuvarande 9-3! Är fortfarande dyst från designen sedan.

 • En tilltalande och spännande design. Som du kan se igen hur långt SAAB DNA kommer. Synd att Fägerhag inte fick utvecklas vidare för SAAB, eller kunde snarare. Det fanns redan mycket potential.

  Låt oss se hur NEVS ser ut. Ser vi en studie?

Kommentarer är stängda.