NEVS elbil på vintertestning

Det har blivit tyst runt NEVS. Sedan pressen talesman Ulrika Hultgren lämnade företaget, har informationsflödet torkat upp. En eventuell efterträdare är ännu inte bestämd, medias närvaro är också mycket begränsad i den svenska pressen.

NEVS 9-3 EV på vinterprestation. Bild: NEVS

Efter veckor hade vilat på NEVS egna kanaler, fanns det några dagar sedan bilder på ett 9-3 EV testfordon på vinterresa. Bakgrundsinformationen är gles, och vi har bara några få fakta.

Fordonet, registreringsnummer WOM 248, tillverkades som Saab 9-3 med automatisk växellåda av modellår 2014. Den bär VIN VTNFM4VV8G9900003 och godkändes på sommaren 2016 som en elektrisk bil för testning.

NEVS elbil på E-Golf nivå?

Enheten är en elektrisk motor som ger upp till 100 kW. Således går prototypen i nivå med en e-Golf, som också kan hämta upp till 100 kW-effekt. Jämförelsen är inte utan intresse, eftersom NEVS senast talade om 300 kilometer som Golfen sedan dess senaste uppdatering efter NEDC körcykel i serie. Volkswagen erkänner 200 kilometer under realistiska förhållanden som en realistisk handlingsradie först provkörningar bekräfta det.

Den tomma vikten av golfen är 1.600 kilogram, den NEVS 9-3 ger 1.825 Kg på vågorna. Det är nästan 4 hundravikt mer än en välutrustad Saab 9-3 Aero sedan med V6 och XWD vägar. Om batterierna är det bara känt att de är från den kinesiska tillverkaren CATL som också levererar BMW och PSA-gruppen.

Allt är helt nytt under plåten på NEVS. Underhuset har förändrats djupt och har inget att göra med Saab och 9-3 som vi vet. Att du knappast kan röra den välbekanta utformningen av Saab 9-3 sedan i kostsam teknisk revision vill ha är en av de mystiska beslutsfattandet på NEVS.

NEVS 9-3 EV. Produktion från 2018 i Kina.

Elbilen, NEVS, tillverkas för första gången i december, när 2013 är klar för produktion rapporterade, från året 2018 i Tianjin. Licensen för anläggningen köptes med betydande medgivanden till Trollhättan. Kroppens produktion och målning kommer inte att äga rum i Sverige, utan i Kina. Även en planerad liten serie elektriska bilar i den gamla Saab-fabriken i stallbacken verkar av bordet.

Produktionsverktygen för 9-3 kommer troligtvis också att gå till Kina om NEVS inte bygger om dem till Tianjin-fabriken. Således är företaget rätt alla skeptiker som har följt kritiskt de senaste årens utveckling.

Det finns fortfarande ingen produktion i sikte för den traditionella Saab-fabriken. NEVS planerar att presentera helt nya modeller till 2020, som sedan byggs i Kina och Sverige. Men efter nästan 10 års stillestånd kunde den gamla Saab-fabriken börja igen, enligt den nuvarande statusen i Trollhättan tror bara de största optimisterna.

22 tankar också "NEVS elbil på vintertestning"

 • Åh kära ... vad en början på veckan!
  Eftersom jag var tvungen att som hör klar VM med Saab som en ny bil leverantör, även om det är en skam för historien och arbetarna, men en NEVS SAAB (sorry), skulle jag inte ha köpt.
  Jag föredrar att använda skrotet (9000) och gammal plast (9-3 II)
  Nästa 4 år har jag nu dags att vänta ...

 • Lämplig för våren ... vintertestning!
  Michael A. har lämnat NEVS, press talskvinna Ulrika Hultgren har lämnat NEVS. För närvarande är jag igen medveten om "den gamla bilden" av NEVS: mycket dimma kring aktiviteterna. Entusiasm för nya produkter ser annorlunda ut!
  Jag väntar. Inga känslor för NEVS.
  Tack till Tom för den ringa informationen.

 • .. ja, alla företag måste möta begränsningarna och tjäna pengar. Synd för Sverige bra för Kina.

  Men jag ska också vänta på att min SAABe fortfarande har luft i körsträckan. Därefter är allt öppet men brännare är snällt som igår ...

 • Otroligt om skeptikerna och "jag alltid visste" killar har rätt. Annars hade det varit trevligare.

 • Låt oss ta en titt på Saab Festival 2017. NEVS inbjuder dig till den "gamla" fabriken.

  • Oavsett NEVS-planer är det värt att köra till den tidigare Saab-fabriken fredag ​​morgon. En promenad genom de "heliga salarna" är alltid mycket spännande!

   • Jag kommer definitivt att göra det. Det kan vara sista måltiden vi kan fortfarande se detta arbete.

   • Hi Tom
    måste du anmäla dig till fredagsbesöket på heliga hallar? Vi är också från 8.06 i Trollhätten för årsdagen och skulle vilja gå till de heliga salarna
    LG

    • Hittills behövde du inte registrering och jag antar att det här året inte kommer att förändras.

     • Tack så mycket. Jag såg att du kan anmäla dig till dagarna där. Är det möjligt att göra detta på plats eller i anteroom?
      LG Chrissi

     • Om det kommer till festivalpasset, kan du köpa det i museet på plats.

     • Okej tack då gör vi det lokalt

 • Helt nya modeller (verkligen på tiden) från 2020 låter bra - om det verkligen ska produceras i Sverige förutom Kina, och även byggandet av en komplett produktionsanläggning i Sverige kan tillhandahållas.

  Om NEVS bör du redan har fått en riktigt stark start i Kina, men skulle ändå vara meningsfullt för andra marknader i den gamla och välkända varumärke - samtal med SAAB AB skulle säkert vara lättare att åstadkomma med goda affärsläge och avslutar med ett positivt resultat än jag var innan i ganska dystra framtidsutsikter.

 • NEVS har haft möjligheter och inte använt dem. 2013 Jag hittade omfördelningen av 9-3 bra. Men människor, 2018 fortfarande samma design och sedan som ett nytt märke och el? Jag bryter av

  • Med 9-3 välkända silhuett kan du åtminstone känna igen att det är en produkt med skandinaviska rötter.

   Detta kommer troligen att ha varit huvudorsaken till NEVS, först för att ändra utseendet på ingenting.

   Designen är fortfarande mycket aktuell - de flesta nya utgåvor från andra tillverkare har fått en ganska inharmonisk form.

   • Att kalla designen "högt aktuell" är definitivt ett skämt. Självklart är det ganska tidlöst, men alla erkänner självklart, inifrån och ut, att det inte längre är ett "högt aktuellt" fordon.

 • Vad händer mer med nevs i sverige?

 • Du är alltid sönder. Hittills, så 70% hoppas på 30% skepticism, det är långsamt.
  Hur som helst, jag är som Bergsaab, mina fyra har fortfarande tillräckligt med drivkraftreserver och en ny brännare är inte av frågan för mig. Men det finns andra tillverkare, den korrekta ökningen av elbilar får inte vara från Trollhättan. Men absolut inte från Kina!

  • Väl uttryckt. Du kan inte skriva det bättre!

 • Elbil och vinter provturer ???

  Detta kan inte ha något att göra med de bästa / gamla SAAB.

  Jag blir gammal också, men med min gamla riktiga bensinbil.

  En SAAB 9-5 2.3t combi-drivrutin

 • Inga goda nyheter! Tekniska data är inte särskilt imponerande. Tack för den intressanta jämförelsen med VW.
  NEVS borde kanske överväga att sälja fabriken i THT till en tillverkare som kan göra mer med SAAB-arvet.
  Om fabriken körs i Kina kan mycket billigare produktion göras där. Kanske kan en slutmontering med medföljande komponenter från Kina i THT vara tänkbar att hålla sig till "Made in Sweden" på den. Det skulle inte vara en full fabrik längre.

Kommentarer är stängda.