Saab 9-3-presentation i Aeroseum

Före 10 år presenterade Saab Automobile den nya 9-3 i Aeroseum på Göteborgs Säve Flygplats. Saab J-2002 Draken och Saab JA-35 Viggen var tidigare stationerade i grottorna i den militära delen som användes fram till 37.

Saab 9-3 II-presentation på Aeroseum 2007
Saab 9-3 II-presentation på Aeroseum 2007

Där Saab fighters väntade på sin tjänst under många år var nya Saab 9-3 redo för besökarna. Tillverkaren kunde knappast ha valt en mer spännande plats för presentationen. Revisionen gjorde 2002 Saab 9-3 till en riktigt bra bil. Inte bara designen, igenkännbar av den nya, skalformade motorhuven, var saabiger.

Teknik och interiör har också förändrats. En enkel, skandinavisk inredning, nya navigations- och ljudsystem och bättre material uppgraderade serien, vilket är viktigt för Saab. Och för första gången fanns ett fordon från Trollhättan med fyrhjulsdrift tillgängligt.

Förändringarna var mycket mer än en ansiktslyftning, och GM meddelade stolt att "...9-3 är nu vad det borde ha varit från början.”Vissa Saab-kunder som köpt en 9-3 II under tidigare år kommer att vara mindre nöjda med detta uttalande.

I maj 2007 presenterades den reviderade 9-3 för de internationella Saab-partnerna i Aeroseum. Det ligger inte långt från Hisingen och Volvos moderfabrik. Saab-presentationen ägde sig i grunden precis utanför dörren till det andra svenska varumärket. Några dagar senare, i juni 2007, följde showen för fansen framför Saab Bil Museum under Saab Festival i Trollhättan.

9-3 var en succé för Saab och är fortfarande en riktigt bra och tidlös vacker bil. Griffin ansiktslyftan, med de nya motorerna och en raffinerad inredning, skulle ha hållit honom attraktiv för kommande år. Eftersom 9-3 skulle ha varit längre än vi misstänkte. Hans efterträdare var 2011 ännu inte så välutvecklad som den kommunicerades.

Saab 9-3 DNA lever vidare och gör internationella karriärer. Delar av dess arkitektur finns på BAIC / Senova-modeller, och en Borgward bygger på en kraftigt modifierad 9-3-plattform. Även NEVS går så här. Efter misslyckade comeback försök med årsmodell 2014 elbilen, som är att börja i år 2018, slitage konstruktionsegenskaper 9-3 är.

Aeroseum som destination

Aeroseum är för Visitor tillgänglig. Under det kalla kriget stod en larmgrupp med 10 Saab-avlyftare redo i grottorna, som ligger 14 meter under berget. Idag hittar man framför allt och fortfarande - Saabs.

De med vingar, och även de med 4-hjul. En plats med historia, värt ett besök. Särskilt under jubileumsåret i Saab. Saab AB var på 2. April 80 år gammal, automotive division firar 70 år. Innan 10 år var den reviderade Saab 9-3 visas innan 20 år 9-5 den första och mest 25 år flög den första Saab 2000.

6 tankar om “Saab 9-3-presentation i Aeroseum"

 • blank

  Jag kan bara bekräfta allt som har skrivits om 9-3! Jag äger fyra 9-3, inte en för många ...
  Är bara en krusidull bra bil och gör fortfarande roligt idag med det! (Under de senaste 2-åren har jag gjort 2-vänner att köpa en 9 3er, båda är fortfarande glada!)

 • blank

  Aeromuseum har varit med på listan länge ... Jag måste åka tillbaka till Sverige.

 • blank

  Otroligt! Det är alla 10 år sedan?! Bilen är tidlös vacker och kunde komma på gatorna igen idag. Designen är riktigt bra!

 • blank

  Om du letar efter individualitet kan du inte sakna 9-3. Efter att priserna för god 9-5 II har lyfts av finner man från tid till vacker 9-3. Där de läckra bilarna har också märkbart skärpts.

 • blank

  De 99 som visas har 5 hjul…. 🙂

 • blank

  Hej alla,

  verkligen en otroligt tidlös, vacker bil, om inte en av de vackraste. Jag är alltid mer än imponerad när jag går till min Aero SC, ser den långt ifrån och släpper den aldrig ur mitt syn förrän jag kommer in, när jag kör med den och särskilt när jag regelbundet intresserar dem Lägg märke till andras utseende när de kör förbi. Tyvärr ser du inte för många liknande fordon i Lusatia. Tvärtom. När jag ser moderna fordon parkerade bredvid Saab kan jag knappast tro att Saab borde vara 10 år äldre i utseende än olika nya bilar, som alla ser likadana ut och särskilt efter 2-3 år, har en något gammaldags design därför kommer. Otroligt 🙂
  Saabige hälsningar och alltid bra åktur med dessa skatter.

Kommentarer är stängda.