Saab 9-3-presentation i Aeroseum

Före 10 år presenterade Saab Automobile den nya 9-3 i Aeroseum på Göteborgs Säve Flygplats. Saab J-2002 Draken och Saab JA-35 Viggen var tidigare stationerade i grottorna i den militära delen som användes fram till 37.

Saab 9-3 MY 2008

Där Saab fighters väntade på sin tjänst under många år var nya Saab 9-3 redo för besökarna. Tillverkaren kunde knappast ha valt en mer spännande plats för presentationen. Revisionen gjorde 2002 Saab 9-3 till en riktigt bra bil. Inte bara designen, igenkännbar av den nya, skalformade motorhuven, var saabiger.

Även teknik och inredning ändrades. En enkel skandinavisk inredning, nya navigations- och ljudsystem och bättre material tillfördes Saabs viktiga produkter. För första gången var det ett fordon från Trollhättan med fyrhjulsdrift.

Förändringarna var mycket mer än en ansiktslyftning, och GM utropade stolt att "...9-3 är nu vad det borde ha varit från början."Några Saab-kunder som hade köpt 9-3 II under åren tidigare har varit mindre nöjda med detta uttalande.

I maj 2007 presenterades den reviderade 9-3 för internationella Saab-partner i Aeroseum. Det här är inte långt från Hisingen och Volvos moderfabrik. Saab-presentationen ägde rum i princip strax vid tröskeln till det andra svenska varumärket. Några dagar senare, i juni 2007, följde showen för fansen framför Saab Bil Museum under Saabfestivalen i Trollhättan.

9-3 var en succé för Saab och är fortfarande en riktigt bra och tidlös vacker bil. Griffin ansiktslyftan, med de nya motorerna och en raffinerad inredning, skulle ha hållit honom attraktiv för kommande år. Eftersom 9-3 skulle ha varit längre än vi misstänkte. Hans efterträdare var 2011 ännu inte så välutvecklad som den kommunicerades.

Saab 9-3 DNA lever vidare och gör internationella karriärer. Delar av dess arkitektur finns på BAIC / Senova-modeller, och en Borgward bygger på en kraftigt modifierad 9-3-plattform. Även NEVS går så här. Efter misslyckade comeback försök med årsmodell 2014 elbilen, som är att börja i år 2018, slitage konstruktionsegenskaper 9-3 är.

Aeroseum som destination

Aeroseum är för Visitor tillgängliga. I grottorna som är 10 meter under berget, var under kalla krigets tider, är en varningsskvadron av 14 Saab-interceptorer redo. Idag finner man det framför allt och fortfarande - Saabs.

De med vingar, och även de med 4-hjul. En plats med historia, värt ett besök. Särskilt under jubileumsåret i Saab. Saab AB var på 2. April 80 år gammal, automotive division firar 70 år. Innan 10 år var den reviderade Saab 9-3 visas innan 20 år 9-5 den första och mest 25 år flög den första Saab 2000.

6 tankar också "Saab 9-3-presentation i Aeroseum"

 • Hej alla,

  i själva verket en otroligt tidlös, vacker bil, om inte en av de vackraste. Jag är varje gång mer än nöjd när jag kör min Aero SC, medan se det från när och inte lämna honom tills att komma ur sikte, när jag går med honom, och särskilt när jag regelbundet intresserad Titta på andra medan du kör bil. Tyvärr ser du inte för många liknande fordon i Lusatia. Tvärtom. När jag ser moderna fordon utöver Saab parkerad, kan jag alltid tror knappast att Saab borde redan 10 år äldre utseende, eftersom flera nya fordon, som alla har samma effekt och i synnerhet av 2-3 år från design frumpy något kom därför. otroligt
  Saabige hälsningar och alltid bra åktur med dessa skatter.

 • Bilden 99 har 5 hjul ....

 • Om du letar efter individualitet kan du inte sakna 9-3. Efter att priserna för god 9-5 II har lyfts av finner man från tid till vacker 9-3. Där de läckra bilarna har också märkbart skärpts.

 • Otroligt! Det är alla 10 år sedan?! Bilen är tidlös vacker och kunde komma på gatorna igen idag. Designen är riktigt bra!

 • Aeromuseum har varit på listan i åldrar ... Jag måste åka tillbaka till Sverige.

 • Allt som har skrivits om 9-3, jag kan bara bekräfta! Jag äger fyra 9-3ers, inte en för många ...
  Är bara en krusidull bra bil och gör fortfarande roligt idag med det! (Under de senaste 2-åren har jag gjort 2-vänner att köpa en 9 3er, båda är fortfarande glada!)

Kommentarer är stängda.